Koulutuspäiväraha?

Tökö

Terve!
Onko täällä ketään, joka osaisi neuvoa koulutuspäivärahan-asioissa? Olen ollut muutaman viikon työttömänä ja ajattelin kouluttautua uudelle alalle. Koulut ovat jo alkaneet, mutta minulla olisi mahdollisuus aloittaa muita myöhemmin( tarkistettu oppilaitoksesta). Kaikki muut ehdot täyttyvät koulutuspäivärahan saamiseksi MUTTA:
pitää olla ensin 65 päivää työttömyyskorvauksella. Entäs jos työkkäristä soitetaan ja tarjotaan esim. kuukauden työpätkää? En kai voi sanoa etten ota työtä vastaan, vaan odotan 65 päivän täyttymistä? Jos menen töihin niin opiskelun aloittaminen lykkääntyy taas. Mitäs tässä pitäis nyt sanoa tai tehdä?

Työkkäristä on tullut pari kirjettä, joissa on ollut tietoa avoimesta työpaikasta. Se on ollut vain tiedote, joten minkälainen on työkkäristä tuleva työhönosoitus??

Suoraan työkkäristä en näitä kysele, mulla on niin vittumainen akka työvoimaneuvojana. Tekisi heti varmaan kaikkensa ettei 65 päivää tule mulla täyteen. MIKÄ SIIS NEUVOKSI?

4

510

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tilanne..

      Työvoimavirkailija todellakin voi varmistaa ettet ole oikeutettu tuohon koulutuspäivärahaan, mutta toisaalta tuota koulutuspäivärahaa ei taida saada ilman työvoimatoimiston puoltavaa lausuntoa?

      Aloittasit siis opiskelun muita myöhemmin, että 65 työttömyyspäivää tulisi täyteen... toivottavasti onnistuu.

      Olet saanut siis tiedotteita - itse reagoisin sinun asemassasi vasta osoituksiin.

      Työhönosoituksessa löytyy "työpaikkailmoituksen" alapuolelta työnantajan täytettävä kohta, jossa ilmoitetaan milloin aloitat työt tai miksi työsuhdetta ei syntynyt... ja tietenkin kohta allekirjoitukselle päiväyksineen.

    • sinua

      töihin yritetään laittaa, jos kerrot että olet hakeutumassa opiskelemaan. Ilmeisesti et kuulu muutosturvan piiriin, koska silloin koulutuspäivärahalle ei ole 65 päivän maksuehtoa viimeisen vuoden aikana? Pääsisit suoraan opiskelemaan, jos on opiskelupaikka.

    • koulutuslinja

      Jos jäät ilman vastausta täällä, niin kokeile olisiko koulutuslinjalla töissä vähemmän vittumaisia akkoja, puhelin on 010 60 768 88. Eiköhän sinne voi soitella nimettömänäkin, niin eivät tee mitään merkintöjä tietoihisi jos sitä pelkäät. Tai tee anonyymi sähköpostiosoite, ja lähetä kysymys johonkin satunnaiseen suureen työkkäriin jossain muualla kuin missä asut. Ei ole pakko asioida vain sillä omalla virkailijalla, jos tuntuu että siitä ei ole apua.

      En uskoisi, että 65 päivässä ehtivät osoittaa mihinkään. Kuka tietää, ehkä jos sanoisit työkkärin tädillesi, että aiot lähteä opiskelemaan koulutuspäivärahalla, tuo saattaisikin jättää sinut suosiolla rauhaan. Onhan opiskelijakin pois työttömyystilastoja rumentamasta. Ja siltä varalta että olisit ollut aiemmin vuoden sisään työttömänä, niin riittää että se 65 päivää on vuoden ajalta.

      Ja tuohon toisen vastaajan sanomaan viitaten, työkkärin ei tarvitse "puoltaa" opiskelujasi, sieltä menee ainoastaan lausunto maksajalle siitä että olet tosiaankin ollut työtön sen 65 päivää ja koulutuksen aloittaessasi.

      • minun kohdallani

        että työttömyys varmasti jatkuu...

        Tyhmyyksissäni menin kertomaan, että minun ainoa mahdollisuuteni päästä eroon työttömyydestä on uuden ammatin opiskelu ja kerroin lukevani pääsykokeisiin. Kyllä niillä on keinot estää ettei työtön vain tee mitään sellaista mitä itse katsoo järkevämmäksi. Eipä sen jälkeen enää luettu pääsykokeisiin vaan aika meni rahahuolien kanssa... ja nyt sitä sitten elellään epämääräisesti saatavalla toimeentulotuella ja jokainen toimeentulotukipäätös kiertää ylemmät oikeusasteet, niin varmasti yhteiskunnalle tulee säästöä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2403
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1814
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1535
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      174
      1524
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1065
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      84
      949
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      795
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      790
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      205
      741
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe