AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / Miten sais lapamadon ulos?

Miten sais lapamadon ulos?

28 Vastausta 33 678 Lukukertaa
Vedin vaaleaa venyvää nauhaa takapuolesta ulos. Nauha venyi noin 50cm pitkäksi, kunnes katkesi. Sain siitä vain 20 sentin pätkän ulos.

Saaliiksi saamani "otus" on toisesta päästä ihan ohut, lankamainen ja mutta levenee toiseen päähän. Näyttää ontolta. On kuin ihan ohutta suolta.

Se on nyt muovipussissa, mutta se alkoi kuivumaan ruskeaksi. On yhä venyvä ja sitkeä.

Viimeaikoina on ollut köhää ja yskää. Luulin että on alkamassa keukoputkentulehdus.

Nyt tuntuu, että takapuolesta kutiaa, mutta en ole varma kuvittelenko.

Lapamato taitaa vaivata. Vai voisiko olla joku muu mato?

No ei vois

jos et ole syönyt kissan tai muun pieneläimen ulosteita.. Lapamato mikä lapamato.. kannattais ehkä mennä lääkäriin..? Tuskin tuota nyt kannattaa ihan suosiolla kasvattaa metritolkulla matoja suolissaan? Löytyy siihen kyllä vanhan kansan luonnonlääkkeitä, mutta tehosta en tiedä.. Google auttaa.

Joku se on

Meillä on koira, mutta ei sen madot pitäisi levitä ihmiseen. Koira nukkuu samassa sängyssä.

Eräässä eksoottisessa huonon hygienian maassa olen reissannut. Sieltä varmaan olen jonkun loisen saanut.
Ja miten niin ei Pitäisi levitä, ja noinkin alttiissa ympäristössä.

Munathan pysyvät elossa viikkoja myös kehon ulkopuolella, varsinkin kosteissa, rasvaisissa vuodevaatteissa.
Jos koiran kanssa aikoo tartuntaa saamatta nukkua niin saat pestä vuodevaatteita, vaatteita ja lattioita jatkuvasti. On yleistä että koirilla ja kissoilla on matoja, ja niiilee suositellaankin antamaan säännöllisesti matokuureja. Miksi ihminen olisikaan poikkeus kun noinkin läheisesti oleskellaan.

suola...

suola......

Suolinkainen?

Olen nyt tuota "matoani" tutkinut tarkemmin ja verrannut kuviin netissä. Lapamato ei oikein täsmää. Saattaahan se olla jotain puoliksi sulanutta ruokaa, tai muu mato, vaikka joku suolinkainen..

Tarkoitus oli mennä aamulla lääkärille, mutta en kehtaa mennä näyttämään tuota.

Odottelen vielä, jos tulisi muita oireita.

Heti lääkärille !

Mene nyt vain sinne lääkärille. Ei siinä ole mitään hävettävää. Työtänsä ne tekevät ja auttavat ihmisiä. Näkevät työssänsä vaikka mitä. Sinuna nyt menisin HETI. Ajoissa annettu hoito parantaa vaivat ja ota huomioon, että voit tartuttaa sen vaivan läheisiisi, kun et vielä varmasti tiedä mitä se on. Mee jo kipin kapin !

apteekista

Kontal on lapamatolääke, jonka saa ilman reseptiä. Tosin, jos et ole ihan varma, mikä mato on kyseessä, niin sitten varmaan kannattaa sinne lekurille pistäytyä...

kuullostaa

ja aika varmasti onkin sitä, koska kukaan noin fiksusti kirjoittava ei olisi jättänyt menemättä lääkäriin heti kun madon löysi. Ihmeen yksinkertaisia ihmisiä täällä pyörii ku viitsivät provoihin vastailla.

Vai niin

Itseäni koko mun mato-asia lähinnä pelottaa ja huvittaa samaan aikaan.

Aikuisilla ihmisillä on suolinkainen 10.prosentilla. Lapsilla 4.prosentilla. Suolinkainen voi olla joissain tapauksissa vaarallinen, vaikka ei yleensä ihmisillä oireile.

Koiralle annettiin tänään matokuuri.

Kiitos kaikille.

Luvuista vielä

Äskeiset suolinkaisen yleisyyttä koskevat prosenttiluvut ovat kai pelkkä keskiarvo, johon on laskettu koko maailman väestö. Suomessa ei takuulla 10%prosentilla aikuisista ja 4%prosentilla lapsista ole suolinkaisia.

osta iso kurpitsa

ja syö siemenet,tai apteekkiin matokuuri ostamaan

Muusta kuin kalasta

Voiko lapamato tulla muusta lihasta kuin kalasta esim broilerista tai siasta
Mistä tietää onko ihmisellä lapamato ? ja onko se vaarallinen ? jos on aika varma että omistää kyseisen bakteerin niin kantsiiko silti käydä lääkärillä vai ostaa suosiolla lääkkeen apteekista. ?

Anemiaa ?

Jos sulla on anemiaa, niin aika varmasti sillon sulla on joku heisimato suolessa, madot nääs syö B-12 vitamiinia ja aiheuttaa anemiaa.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00627
Mistä ihmeestä sinä olet lapamadon saanut?! Oletko syönyt raakaa kalaa tai muuten elät epähygienisesti..? Hyvänen aika..en osaa kyllä muuta sanoa kuin että mene lääkäriin. :S
Kattelin justiinsa dokumentin, jossa tutkijat matkasivat viidakossa ja sitten porukalla alkoi esiintymän sisäloisia, koska paikka oli todella kostea ja oikein loisten paratiisi. No siinä yksi biologi esitteli tablettia ja sanoi, että tämän kun nappaa, niin kaikki loiset lähtee, vaikkakin siitä tulee huono olo pariksi päiväksi.

Eli kysymys kuuluukin miksi tämmöisiä ei anneta itsehoitolääkkeenä? Ok, ehkä tuo kyseinen lääke voi olla hiukan vaarallinen, kun aiheuttaa huonon olonkin, mutta nämä nykyiset ilman reseptiä saatavat matolääkkeet, Kontalit ja Pyrvinit, ovat käsittääkseni helkkarin vanhoja keksintöjä ja nykyään on paljon parempiakin saatavilla. Yksikin kertoi, että kihomadot ei lähteneet ikinä Pyrvinillä, mutta sitten lääkäri määräsi lääkkeen, jota käytetään maahanmuuttajien madotuksessakin ja heti lähti kihomadot kerrasta.

Miksi ei ole itsehoitolääkkeenä tehokkaita matokuureja tai miksi niitä ei saa helposti, eli esim. lääkärille soittamalla saisi reseptin? Eikö tuommoinen omatoiminen madotus olisi kuitenkin paljon helpompaa ja halvempaa kuin ensin hakeutua lääkäriin, joka määrää tuomaan 3 ulostenäytettä, joita sitten tutkitaan matoja ja jos jotakin löytyy, niin sitten vasta saa lääkkeet?

Diagnoosit.

Moni voisi syödä sitten vaarallisia lääkkeitä turhaan, kun luulisi että kaikki vaivat johtuvat madoista. Parempi että ensin tutkitaan ja sitten annetaan lääkkeet tarvittaessa. Jotkut vanhat ihmiset luulevat melkein joka vaivaa matojen aiheuttamaksi.

monopoli

suomalainen lääkemonopoli Orion estää tämän. tehoton Pyrvin on huomattava tulonlähde. siksi toimivempia lääkkeitä, kuten Mebandatsolia (Vermox) ei saada itsehoitolääkkeeksi niin kuin se on esim. alankomaissa, Ranskassa, Espanjassa, Portugalissa ja Englannissa. Sama koskee Piperatsiinia (myydään briteissä nimellä Pripsen).

mainittakoon että Vermoxin hinta Belgiassa on kolme kertaa edullisempi kuin Suomessa. Sama valmistaja, sama paketti, saman verran pillereitä.

ulos saa

Mullakin majaili tässä kotonani yks lapamato ja sain sen ulos ihan sillä kun sanoin että tuossa on ovi ja sulje se jäljessäsi.

Typeriä

vastauksia tuolla alussa. Jos aloittajalla oli lapamato, se ei tasan ole lähtöisin koiralta. Leveän heisimadon eli lapamadon voi tasan saada syömällä huonosti kypsennettyä järvikalaa (esim. haukea, madetta, ahventa, siikaa, kuhaa...) Samankaltaisia pitkiä heisimatoja voi saada myös huonosti kypsennetystä sian- ja naudanlihasta. Googlettakaa T. Solium ja T.Saginata. Tosin näitäkin käsittääkseni seulotaan ainakin Suomen teurastamoilla, ja matorakkuloilla infektoitunut liha hävitetään.

Älkää siis pelätkö, minkäänlaista pitkää heisimatoa _ei voi_ saada lemmikkieläimeltä, vaikka lapamato voi infektoida kissoja ja koiriakin. Saadaksesi lapamadon sinun täytyy syödä jonkin väli-isännän (kala, sika tai nauta) lihaa.

Suolinkaiset taas eivät vastaa kuvausta (näyttävät spageteilta) ja ne voivat myös levitä maaperästä, kissojen ja koirien ulosteesta jne.
Me oltiin just eilen kalastamassa ja saatiin iso kala joku oli kai kuha. Sitten me alettiin grillata sitä ja aukastiin se ja alettiin grillata sen kalan mätiä ja luulen et sain lapamatoja kun halkaisin mädin jotkut munat oli valkoisia ja syvemmällä jotkut oli läpinäkyviä. kuoleekohan lapamadot grilliin jos se on kuuma?
En tiedä oliko aloitus provo, itse olen saanut 8-vuotta sitten lapamato tartunnan, ja soitin vain terveyskeskukseen. Sieltä neuvoivat ostamaan apteekista sellaista kuin kontal, ja sillä lähti.
Koko perhe käytti sen kuurin myös ja minä uusin kuurin parin viikon päästä.
Se oli siinä.

http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=1737&i=AYANDA_KONTAL

Sain tartunnan kalasta.
Älä hyvä ihminen hukkaa sitä, olisin halukas ostamaan sen, se on tehokas laihduttaja ja mulla on ylipainoa parikymmentä kiloa...laitatko osson.
Voisiko se olla lapamato, kun tulee jotain hiuksen tapaista, mutta ei levene mihinkään suuntaan ja hiuksen paksuinenkin on?

Nolottaa kysyä
lähetä mulle postissa sen toukka tai pala sellasta venyvää matoo 80w isäni tarvitsee laihdutukseen
Mut voikohan koiralta saada jotain matoja... Nimittäin minä nukun parhaimmillaan kolmen koiran kanssa samassa sängyssä. Ne kyllä saa säännöllisesti loishäädön, mutta miksen minä ole koskaan saanut? Nyt vasta tajusin, kun annan koirilleni puolen vuoden välein sen matolääkkeen, niin MINÄHÄN voin saada missä välissä tahansa jonkun madon.. JOS madot siis tarttuvat koirasta ihmiseen. Entäs toisinpäin? Tämähän olis kokoaikainen kierre, jos näin on. Nukutaan joka yö samassa sängyssä, koira saa välillä matolääkkeen, mutten minä koskaan!? UPUP
Koirista puheen ollen. Koiralta voi saada vaikka minkä loisen tai taudin.
Samoin kaikista elintarvikkeista. Huomattava ero on siinä, että elintarvikkeita nautittaessa saa myös hyvän mielen. Koiran kanssa eläessä hyvä mieli on yleensä koko ajan. Elintarvikkeista saa myös energiaa ja ylimääräisen energian voi helposti kuluttaa koiran kanssa lenkkeilessä.
Kyllä koiran lapamato tarttuu myös ihmiseen. Järvikalan syötilegendat ovat vain juurtuneet lääkärikuntaan niin voimakkaasti, että valeesta on tullut fakta. On paljon muitakin lapamatolajeja, kuin vain järvikalasta tarttuvat. Koiran lapamato leviää mm. samassa sängyssä nukkumisesta: Lapamadon muna kuoriutuu nymfiksi, jäätyään satunnaisesti ulostamisen aikana koiran karvoihin kiinni, josta hyppää turkissa majailevan saivareen tai kirpun selkään. Kirppu ja saivare voivat liikkua huomattavasti pidempiä matkoja kuin nymfi, joten jossakin vaiheessa ihminen nielaisee sen nukkuessaan ja tartunta on todennäköinen, riippuen mahahappojen aktiivisuudesta. Jos oireinasi on äärimmäistä väymystä mielen sekavuutta, huimausta, ajoittaista kuvotusta ym. sinulla saattaa olla kyseinen otus. Toki on muistettava, että kyseisiin oireisiin on muitakin syitä. Lisäongelman muodostaa lisäksi kaksi muuta seikkaa. 1. Ulostenäyte seuloo madonmunat erittäin huterasti, sillä munimisykli ei ole jatkuva. 2. Otuksella on valtava resistenssi. Eläinlääkäri Saaren mukaan sen häätämiseen tarvitaan jopa 8 kertainen annos. Jos kyseisestä asiasta mitään tietämätön peruslääkäri pääsisikin niin pitkälle että uskoisi ihmisellä olevan koiran lapamato, hän määräisi perussatsin Kontalia, jonka jälkeen todettaisiin: "ei ollut matoa, ei tullut ulos." Ja ongelmat jatkuvat. Tosin satsin ottamista seuraavana päivänä on harvinaisen hyvä olo, kun mato on tainnoksiissa mutta ei kuollut. Varmin keino todeta mato, on pillerikameran nielaisu. Röntgen ei näe suolen sisään ja mainittu ulostenäyte on tehoton ja tähystys usein pelottaa madon vain peremmälle suoleen. Myös jotkut uuden sukupolven bioresonanssilaitteet löytävät madot helposti, mutta koska otukset ovat niin isoja, eivät kykene tuhoamaan niitä, kuten lähes kaikki pienemmät parasiitit. Kyseisiä laitteita käytetään Saksassa jo laajalti: Suomi on tietenkin takapajula. Jahka insinöörit sitä vielä hiovat ja vastustus tulee voitetuksi siitä saadaan kehitettyä voittoisa keino ikiaikaiseen taisteluun parasiitteja vastaan.
 /   /  /  /  / Miten sais lapamadon ulos?
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta