AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  / Alaikäiselle työpaikkoja?

Alaikäiselle työpaikkoja?

19 Vastausta 11 179 Lukukertaa
Kertokaas jotain muuta työtä kuin postin jakaminen? Ja voiko alaikäinen saada vakituisen työn koulun ohella? Esimerkiksi olisiko mitenkään mahdollista päästä ruokakauppaan parituntia muutamana iltana viikossa? Ottaako kaupunki töihin?

Kiitti jos viittitte vastailla (:

moikka

mun pari tuttua ainaskin on kaupassa iltasin/viikonloppusin duunissa. Ite oon keittiöllä joka toinen viikonloppu.

Kannattaa varmaan vaan mennä reippaasti kyselemään, oma-aloitteisuus ja sinnikkyys usein palkitaan :)

Eiei.

Tosi harvoista paikoista saa alaikäiset töitä, etenkin, jos olet alle 15-vuotias. Silloin on lähes mahdotonta saada töitä, ellei sitten vanhempien työpaikoille yms., suhteilla.
Kannattaa sitä kuitenkin käydä kyselemässä ruokakaupoista, kampaamoista (siivousapua), tai ihan mistä keksitkin. Kassalle et sitten pääse paikkaan, jossa myydään tupakka- tai alkoholituotteita. Kaupunki ottaa yleensä vain kesäisin, mutta kannattaa kirjoittaa kuntasi nettisivuille.
Myös jonkin ruokakaupan ilmoitustaululle kannattaa käydä raapustamassa ilmoitus, jossa kerrot mitä töitä olet valmis tekemään, mihin aikaan, suunnilleen millä palkalla, ja oman numerosi myös.
Luultavasti vaivannäkö palkitaan, kova vaivannäkö. :)

puhelin myynti...

Voit mennä puhelin myyjäksi. paska työ & paska palkka mutta jos haluut jotain tehä nii kokeile tuota..
metro ja 100 lehdissä ilmoituksia..

sama pulma...

Olen 12-vuotias (tänä vuonna 13) tyttö Akaasta/Viialasta.
Tietäisittekö mitään duunia täältä päin?
Minulle kävisi minkälainen duuni vaan esim. koiran ulkoilutus, lehden jako yms.

Vastatkaa!!! miten saisin töitä???
Oon 12 (täytin tänä vuonna) sain duunia kun hain
Netistä ilmoituksia joissa tarvittais lasten hoitajaa
Nyt käyn 2 perheessä semmosen 3-4 kertaa oon hoitelemassa viikossa
Saan 10€ tunti ;)
Lähetin vain rohkeasti sähköpostia
Alaikäisten on mahdollista päästä töihin vähän parempiinkiin hommiin. Ite oon 15 v. ja oo ollu myymässä mansikoita ja lehdenjaossa ja kaupungilla puutarhatöissä... riittää et itte on aktiivien ja tunkee joka paikkaan eikä anna ujouden haitata! :)
Olen ollu nyt melkein vuoden töissä lehdessä jeesaamassa ja parin viikon päästä alkaa työt mäkkärillä. Ikää on semmoset 16 vuotta.

Töihin pääsee jos on koko ajan tunkemassa kaikkialle ja kyselemässä. MLL:n sivuilta pääsee lastenhoitajaks ku maksaa koulutuksen. Ei oo kallis ja palkkaki on ihan kiva yhestä illasta ja lapset on yleensä kivoja!

Juokse kaikki paikat läpi vaan, ja kannattaa hankkia hygieniapassi jos mihinkää pikaruokalaan/ylipäätään minnekkään missä myydään ruokaa niin sinne töihin :) mut onnea yritykselle!
Hei sinä työssäkäyvä :) ootko töissä kokopäiväsesti vai ootko vaan illalla tai viikonloppuna töissä? ja miten sinne mll:n lastehoitaja hommaan vois ilmottautua?se nimittäin kuulostais tosi kivalta :)
On kyllä erittäin vaikeaa saada mitään työtä alle 15-vuotiaana. Työaikalaki säätelee niin nuoren työskentelemistä sen verran paljon, että tällaisen henkilön palkkaamisesta on vähän turhan paljon vaivaa työnantajalle. Sanoisin, että tuon ikäisten kannattaisikin keskittyä koulunkäyntiin. Mainosten jakaminen, tuttavaperheiden lapsenvahtina toimiminen ja vastaava toiminta on toki ihan ok, mutta usein kovin alipalkattua (ainakin mainosten jakaminen).

Yli 15-vuotiaan, jota kiinnostaa työnteko myös koulun ohella kannattaa pyrkiä sellaiseen kesäduuniin, jossa löytyy tasaisesti iltavuoroja. Tällaisia ovat esim. varastoduunit (lähinnä pojille kun fyysisesti niin raskaita) ja hampurilaisravintoloiden duunit. Alkoholia myyviin paikkoihin ei tosiaan alle 18-vuotiaita oteta kun eivät lain mukaan saa alkoholia myydä.

http://www.tyosuojelu.fi/fi/nuoret_tyontekijat
Mun kaveri pääs jonneki puhelinmyyjäks, se on jotain 14v. Tietenki sillä oli jotain tuttuja töissä siellä, mut kuitenkin.
Tiedättekös... en oikein usko että rekrytoijat pörräävät nuorten palstalla :d
ja muutenkin jos luulet et työt ottaa sinuun yhteyttä nii olet aika tod. näkösesti väärässä. Ja jos tota kutsusit työhakemukseksesi nii vähän olisi petrattavaa.
kannattaa käydä kyselemässä näiltä yksityisiltä yrityksiltä kioskit remponttipalvelut sun muut ite pääsin duuniin tähtisauna oy:h puoleks vuodeks juoksupojaks hyvi ne liksaaki makso 450 kuussa :)
Mä olen 15v ja olen ilta ja viikonloppu töissä rakennusfirmassa, aina jotain pientä siivoamista ja jotain tämmöistä löytyy. Tuntipalkka on 10e/tunti ja mitään suhteita ei tarvinnut, kyselin vain eripaikoista mihin pääsis ja toi nappas.
Mediapexiltä saa lähes kaikki puhelinmyynti duunia, mutta voin sanoo et ihan perseestä. Ei peruspalkkaa, saa vaa rahaa jos saa myytyy. Myös puhelinmyyntifirma livepromotions hakee työntekijöitä. Siel vissii peruspalkka ja hyvät bonukset! -mutta silti, paskaa duunia.
Livepromotersin "peruspalkka" tulee jälleen vain jos myys tarpeeksi. Muuten 7€/tilaus eli kuudesta tunnista voi hyvin jäädä käteen reilu kymppi. Naurettavaa!

Bonukset menee aina niille samoille vakiomyyjille ja ne ovat lähinnä konsertti- ja leffalippuja.
Ilmaislehtien jako on ihan kivaa duunia. Palkka ei ole häävi, mutta työ on muutenkin suunnattu nuorille ja vähän koulutusta omaaville, joten mun mielestä ei tämmösestä tartte maksaa mitään ihmeellisyyksiä.

Itsenäistä, vastuullista ja saa liikuntaa. Propsit riitti parin vuoden mainosten jaon jälkeen myös Itellalle jouluapulaiseks. Tosin täällä ainakin Itella ottaa aikuisia töihin, mut pikkuhommista kun aloittaa, niin myöhemmin on paremmat mahkut päästä parempiin töihin. :)
Itte jaan niitä manoksia, ja ihan täysin alipalkkaista! Ja hei, jos olette mm. Jotain yli 15, niin kannattaa käydä kysymässä ravintoloista/hotelleista, itellä on suhteet hotellii ja siellä raahailen kaikkia astioita muumuassa uutena vuotena (kivaa koska saa paukutella raketit) ja kun on keikkoj niin silloin
Olen 12 ja haluaisin tehdä lastenhoitohommia on kokemusta ja kaikkee niin mistä sais duunia
 /   /  / Alaikäiselle työpaikkoja?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta