AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Ramadanin ajankohta ja tavat

Ramadanin ajankohta ja tavat

12 Vastausta 2 897 Lukukertaa
Koska ramadan alkaa ja loppuu? Onko tämä aika jokaisessa maassa sama?

Käsittääkseni ramadanin aikana paastotaan päivisin. Voivatko/jaksavatko muslimit käydä töissä ramadanin aikana? Noudattavatko muslimit ramadania Suomessa yleisesti? Syödäänkö ramadanin aikana pitkin yötä vai vain illalla ja sitten mennään nukkumaan?

Mitä muita tapoja ramadaniin kuuluu kuin paastoaminen?

Ramadanin

olen itse ainakin ollut normaalisti töissä (8h)ja jaksanut ihan hyvin. Ei ole ollut mitään vaikeuksia. Syönyt olen illalla ja mahdollisesti jotain pientä ennen nukkumaan menoa. Aamulla olen herännyt ajoissa ja syönyt vielä jotain.

Mitä teet työssäsi?

ole ruumillisessa työssä?

Tuli mieleen että tarvitseeko...

fyysisesti raskasta työtä tekevien paastota kuten muiden islamin mukaan?

Hyvin monet muslimilähteet...

...ovat todenneet, että jos paastosta on selvästi terveydellistä haittaa, sitä ei tarvitse tai edes saa harjoittaa. Miten tämä on sovellettavissa raskaan fyysisen työn harjoittajiin, riippunee tapauksesta, ja siitä en osaa sanoa mitään varmaa.

Tottaki tarvitsee paastota ja

töitä hyvin,hyvin rauhallisesti!

PS. olen ollut muslimien kanssa

telakalla Norjassa!

Mutta!?Minni?

Miksi tälläisia kyselet?Oletin että olet muslimi!:( ?

Niin luulin minäkin

Ilmeisesti joidenkin kirjoitusten perusteella jne. minäkin luulin, että Minni olisi muslimi. Hän taitaa vain olla kiinnostunut islamista (mikä on silti hieno juttu).

Kun aloin kirjoittaa tänne...

tämän vuoden alussa jotkut kyselivät olenko muslimi, jolloin kerroin että en ole. Tämän jälkeenkin asia on tullut muutaman kerran esiin. Monet olettavat kaikkien naiskirjoittajien täällä olevan muslimeja mm. siksi, koska täällä ei ole kuin pari ei-islamilaista naiskirjoittajaa.

Olen kirjoittanut tälle palstalle saadakseni tietoa islamista ja siihen liittyvistä tavoista. Tätä tietoa tarvitsen opiskeluni ja työni vuoksi, mutta olen myös muuten kiinnostunut erilaisista kulttuureista ja uskonnoista. Tämän vuoden aikana olen saanut paljon tietoa, joskin jotkut asiat ovat vielä epäselviä. Lisäksi olen kirjoitteluni myötä saanut muuta, aivan odottamatonta ja islamiin liittymätöntä tietoa.

Kun Ramadan alkaa, niin...

lopettavatko muslimit kaiken riitelemisen ja pyrkivät tekemään sovinnon kaikkien niiden kanssa, joiden kanssa on ollut riitaa? Ymmärsin jostakin täällä annetusta tekstistä, että tällainen pyrkimys kuuluu Ramadaniin.

Näin on

Näinhän se on, yritetään välttää riitelyä ja olla sovussa sekä käyttäytyä kaikin tavoin hyvin. Harmi että niin monet muslimit luulevat olevansa toisiaan parempia ja alkavat moittia muita siitä, mitä he ovat heidän mielestään tehneet väärin. Ajatellaan että ollaan toisia parempia ja muututaan ylpeiksi.

Ei väärien käsitysten

sellaisia vain potuttaa joiden käsityksiä oiotaan!

Yleensänkin ne jotka ovat väärässä haukkuvat niitä jotka ovat oikeassa.
 /   /  /  /  / Ramadanin ajankohta ja tavat

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta