AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Limoviikunan hoito-ohjeet?

Limoviikunan hoito-ohjeet?

8 Vastausta 6 148 Lukukertaa
Ostin juuri limoviikunan itselleni ja yritin etsiä netistä hoito-ohjeita. Löytyyhän sieltä, mutta tällaiselle uusavuttomalle ihan liian huonoja. Kuinka usein n 30-40 cm kokoista limoviikunaa tulisi kastella (esim viikon välein) ja kuinka paljon pitäisi antaa kerralla vettä (n. desilitroina) Oisiko joku kiltti ja kertoisi, etten tappaisi taas tätäkin kasvia.

Kiitos:)

limoviikunasta

No moikka uusavuton.
Limoviikuna pitää valosta.Hajavalo on hyvä,suora auringonpaistekin menettelee,mutta silloin pitää kastella usein.Kokeilet sormella multaa,jos tuntuu kostealta niin jätä kastelu väliin.
HUOM! Talveksi olisi hyvä kasvivalo.Jos limoviikuna ei saa talvella tarpeeksi valoa niin tiputtaa lehdet.Samoin käy jos joulukuusen tuo kukan viereen.
Keväällä sitten lisäät kasteluveteen lannoitetta ja voit leikata niitä oksia myös.Niistä leikatuista saat uusia alkuja kun laitat vesilasiin.
Toivottavasti pääset näillä eväillä alkuun.

Limoviikuna on

mielestäni helpoimpia kasveja. Itselläni on kaksi limoviikunaa,molemmat altakasteluruukuissa.Isompi on tosi isossa ruukussa jossa on pyörät alla, helpompi siirrellä ja toinen on vaan ikkunalla. En ole mitenkään erikoisesti noita hoitanut, lannoittanut ja kastellut tarvittaessa ja silloin tällöin suihkutellut.Altakasteluruukussa sinun ei tarvitse kokoajan huolehtia kastelusta kun tikusta huomaat koska on kastelun aika,välillä on hyvä antaa mullan vähän kuivahtaa. Limoviikuna on mielestäni tosi helppo hoitaa, älä hoida liikaa.

ai niin unohtu

altakasteluruukun tikusta näet kuinka paljon annat vettä säiliöön, ruukussa taitaa olla käyttö-ohjeet joten helpompaa ei voi olla.

Limoviikuna on vaikea

Limoviikunan sanotaan olevan vaikea hoitaa. Olisi löydettävä oikea kastelurytmi. Mulla on sekä tavallisessa että altakasteluruukussa, ja voivat erittäin hyvin.
Kun yritän tuuheuttaa kääntelemällä kasvia, imee vähemmän vettä, mutta uusia oksia tulee koko ajan. Eli onnistun.
Sain kaksi vuotta sitten yhden oksan vesilasissa, nyt voisin perustaa limoviikunakaupan.

Mitenkä se kastelutiheys

Hei! Voisiko joku vielä kertoa sen suurpiirteisen kastelutiheyden tuohon 40 cm limoviikunaan?
Olen ostanut ainakin 10 limoviikunaa ,välillä on ollu kuin pieni koivu,marraskuun ja joulukuussa saa sitten haravoida tippuneita lehtiä,kerta viikossa olenkastellu,iso puu vähemmän tuttavilla samat kukoistaa joulukuuhun sitten alkaa täysi käännös.Kastele kun kokeilet sormella että multa on kuivaa,riippuu kuinka iso kasvi on sanotaan helpoksi,tuntuu vaan että aina uusi pitää hankkia,nyt sain ohjeet tälle isolle puulle 2viikon välein.
Limoviikunan olen hankkinut äskettäin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Limoviikuna

Taitaapa vaan olla niin että se on allergisoiva ja astmaa aiheuttava kasvi, joten kumppanuutemme ei ehkä muodostu pitkäaikaiseksi.
Noin viikon välein ja niin että mullan pinta ehtii kuivumaan vähän välillä. Talvella ehkä kahen viikon välein? Mutta ei se lopulta niin tarkkaa ole, ei nuo kasvit luonnossakaan saa vettä täsmällisesti tiettyyn kellonaikaan.

Allergia-oireitahan tuo saattaa aiheuttaa.

http://www.huonekasvit.fi/kasvit/limoviikuna-ficus-benjamina/
 /   /  /  / Limoviikunan hoito-ohjeet?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta