Pentu puree

Raadeltu

Meillä on 10 viikkoinen pentu, joka yrittää purra minua ja miestäni koko ajan. Olemme yrittäneet vaikka mitä keinoja, mutta pentu ei vain lupeta näykkimistä ja puremista. Onko teillä mitään keinoja avuksi?

19

17618

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jeppana

      meillä on kanssa 10 vk: nen koiranpentu ja puree minua hirveästi.. olen ruvennut ottamaan kuonosta kiinni( en kovasti) ja sanomaan " ei " sekään ei välttämättä auta joten annan sille puruluun.. jyystäköön sitä! :D

      • Raadeltu

        meillä usein jatkaa puruluun saatuaankin puremista ja riehumista. Kaikki käskee viemään pidemmälle lenkille. Silti välillä puolen tunnin juoksu/kävely -lenkiltäkin tultuaan jatkaa puremista ja riehumista,


      • jepakka
        Raadeltu kirjoitti:

        meillä usein jatkaa puruluun saatuaankin puremista ja riehumista. Kaikki käskee viemään pidemmälle lenkille. Silti välillä puolen tunnin juoksu/kävely -lenkiltäkin tultuaan jatkaa puremista ja riehumista,

        no niin se on kyllä meilläkin.. mutta toivottavasti lopettavat.. pitää olla vain tiukka eikä antaa yhtään periksi :/ vaikka lutusia ne yrittävät olla:D miedänkin pentu ottaa niin itteensä kun komentaa :D


      • inhimillistetään
        jepakka kirjoitti:

        no niin se on kyllä meilläkin.. mutta toivottavasti lopettavat.. pitää olla vain tiukka eikä antaa yhtään periksi :/ vaikka lutusia ne yrittävät olla:D miedänkin pentu ottaa niin itteensä kun komentaa :D

        Ei se pentu itseensä ota, usko pois. Koiralla ei ole sellaisia tunteita.


      • Mäyky

        meillä on 12vk:nen mäyräkoiranpentu joka puree paljon ja koska se on kauhea jääräpää se ei anna periks mut mä oon laittanu sen vessaan aina kun se puree mut nyt se on alkanut viihtyä siellä.


    • mutta tämä auttoi

      Meillä on nyt puolivuotias seropi,(iso sellainen) joka myös rakasti hihan,jalan,sukat oli oikein erikoisherkkua,ja yleensä kaiken puremista ja uhittelua(murinaa ja haukkumista)

      Meillä toimi ensin todella tiukka kielto(jos ei kielto auttanut,toistin kiellon ja pidin niskasta)

      ja kun koira oli pienenkin hetken hiljaa,ei siis uhitellut, aloitin istu maahan käskyjen (siis käskujen jotka oli koiralle helppoja ja varmasti totteli)teettämisen(makupalojen ja runsiden kehujen kera tietenkin)Näin koiramme siis ymmärsi,että minä olen pomo,ja kun hekten(5-10min) oli koiraa "pomotettu"myös pureminen usein unohtui..mistä tietenkin seurasi kehuja,leikkiä..

      Jolloin elämä ilman uhittelua oli koiralle hauskempaa..Huomiotahan ne siinä enimmäkseen haluaa..

      • puolustuskoirailija

        "Huomiotahan ne siinä enimmäkseen haluaa.. " ja sitä se saikin kun huomioit sen aloittamalla ns. johtajuuskoulutuksesi heti samantien sen käyttäytyessä huomionhakuisesti. Kumpi siis sai tahtonsa läpi, koira vai sinä?


    • puree!

      10 viikkoinen pentu!!!! Oletko koskaan nähnyt alle vuoden ikäistä ihmislasta, jolla jatkuvasti kuola valuu, kaikki tavarat, kädet ja muidenkin ruumiinosat menevät taukoamatta suuhun? Kyse lapsen kohdalla on a)hampaista ja b)asioiden tutkimisesta suun avulla.

      Ihan samaa ja vieläpä samasta syystä tekee 10 viikkoinen koiranpentukin sitä.Kaiken lisäksi pentu elää aina 11-viikoiseksi asti ns. pelkovaihetta, eli se pelkää tai suhtautuu aristellen useimpiin asioihin, jos tällaisessa tilanteessa aletaan käyttämään pakotteita niin seurauksena on pelokas/agressiivinen koira.

      Antakaa mielummin aina tilalle jotakin sallittavaa purtavaa. Useimmilla koirilla yleensäkin jäkertely loppuu tuossa 4kk.n iässä, jolloin pysyvät hampaat puhkeavat.

      • hyvät ihmiset

        Koira ei todellakaan tutki suullaan jos se puree esim. housunlahkeitasi kun istut sohvalla. Koira hakee huomiota ja sitähän ei tulisi koskaan antaa koiralle silloin kun se sitä tulee itse kinuamaan. Koiran lempeä kasvatus on aivan typerä käsite. Pitää olla johdonmukainen ja erittäin tiukka jo heti alusta lähtien. Tottakai pennun kanssa toimiessa tulee muistaa, että pienikin rangaistus tehoaa eli niskasta vähän kiinni ja kielto EI jos puree. Ei koiranpentu saa purra siinä missä ei aikuinenkaan koira. Ja lopettakaa nyt koiran vertaaminen lapseen. Koiranpentu 10vko:n vanhana on jo sen ikäinen, että sille pitää opettaa asiat mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Pienin harppauksin pentuiästä asti opetttaminen kannattaa. Ei tarvitse sitten enää aikuisena kieltää esim. puremisesta kun sille on jo opetettu, että se on kiellety. Koira ei myöskään elä 11vkoiseen asti pelkovaihetta, Koiralla ei ole sen nimistä vaihetta elämässä. Kielto ei ole pakote, vaan se on normaalia tapakasvatusta. Emokin ärähtää pennulle jos pentu roikkuu sen karvoissa kiinni, samalla lailla te ärähdätte sille jos se puree teitä.
        Kaikista naurettavinta mitä tässä keskustelussa luin oli se, että pennulle annetaan luu puremisesta. Eli siis kun koira puree lahjetta, niin otetaan luu ja annetaan sille aivan kuten se palkattaisiin siitä puremisesta. Voitte olla varmoja, että koira tulee roikkumaan lahkeessanne kiinni koko loppuelämän.


    • pamitsin

      Kahden koiranpennun pehatessa keskenään niillä on "turvaäänne" koirien kielellä. Se kertoo, milloin kaveri puree liian kovaa. Se on kimeä vinkaisu. Ihminen voi käyttää tätä samaa koirankielistä sanaa:iiiiiii. Kun koira koskee ihmistä hampaillaan, päästetään HETI VÄLITTÖMÄSTI mahdollisimman kimeä ääni tarpeeksi voimakkaasti, niin pentu lopettaa.

      • kiljaisu on

        alistusele.
        Kun vahvempi puree niin alempi kiljaisee.
        Jos haluaa olla koiralleen vahva johtaja ja välttyä ongelmilta niin ei kilju vaan ärähtää.


      • pamitzin
        kiljaisu on kirjoitti:

        alistusele.
        Kun vahvempi puree niin alempi kiljaisee.
        Jos haluaa olla koiralleen vahva johtaja ja välttyä ongelmilta niin ei kilju vaan ärähtää.

        On eri asia alistaa niskasta puremalla kuin pennun väärin arvioitu voimankäyttö leikeissä. Toiset rodut eivät alista. Esimerkiksi minulla olevat koirat ovat sellaista rotua, etteivät ne alista, ja siksi niitä ei pidä alistaa, ellei halua häiriintynyttä koiraa.


    • majorica1961

      Lyckylle sanon että nyt otan turpakarvoista kiinni ja otankin. (siis näin- Lucky puree kädestä ja kysyn "mitä teet"? Ai Ai, noin ei saa tehdä. Haluatko pusun vai? sit pari pusua suoraan kuonoon ja sit turpakarvoista kiinni pikkusen. sit sanon Murr-murr. ja kysyn vielä josko pitäs taas ottaa turpakarvoista kiinni. kumma kyllä ei tarvitse enää.
      Apolloa katson vain silmiin ja kysyn tuimalla äänellä että "mitä teet"?
      Humle saa purra joskus mutta sitten otan käden pois ja pyydän että saisko "puss" - siis pusu.
      kaikki kolmen kopla lopettaa puremisen heti.
      Hyvin yksinkertaista ja helppoa.
      No ei ehkä toimi kaikille :-)

    • ---HEIPODEIPPAA---

      Hei,

      ei hän se mikään ihme ole jos koirasi puree koska se on vasta 10vk. kun koirasi rupee puremaan ota sitä niskasta kanna se esim. pesuhuoneeseen.toru koiraasi. älä päästä vaikka se uikuttais tai haukkuis anna vähintää olla 5min. sit menen sen luo ja selitä sille mitä olet mennyt tekemään. tällein meillä se toimii!

      • jouko

        tämän on oltava trolli,ettei olis ex-kleinittären juttuja.


    • APUA!!

      Meillä on n. 4 ja puolen kuukauden ikäne pentu. Puree eikä lopeta millään. Mitä vois tehä ku kuitenki se on jo niin iso?

    • jjj2

      Kolina tölkillä loppu meillä puntissa roikkuminen. Ajoitus on kaiken a ja o. :)
      Meillä on tosiaan kotona 8kk staffi poika jolla oli jo pienenä vahvat leuvat ja terrierin tapa purra ja roikkua lahkeessa. Laitat muutaman kolikon esim tyhjään olut tölkkiin ja teippaat päältä kiinni. Aina kun pentu nappaa kiinni ''räväytät'' niin pentu yhdistää epä mieluisan kolahduksen ja oman tekemisensä. Tsemppiä :))

    • 13+4

      Meilläkin puri jatkuvasti sormia ja varpaita, niin että hermot meinasi mennä. Koitettiin etikkasuihketta, mutta ei toiminut. Joskus laitoin todella tulista chilikastiketta sormiin niin loppui hetkeksi pureminen, mutta ei sekään auttanut. Parhaiten saa lopettamaan, kun antaa aina namia, kun koira päästää irti.

    Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      68
      6783
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4400
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2813
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1091
    Aihe