AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Magneettikuvauksen hinta

Magneettikuvauksen hinta

30 Vastausta 61 249 Lukukertaa
Hei! Tietääkö joku paljonko maksaa olkapään magneettikuvaus julkisella (lähete siis terveyskeskuslääkäriltä)? Entä yksityisellä?

Kiitos!

yksityisellä

Kävin reilu viikko sitten yksityisellä puolella ja se maksoi 850 €. Onneksi on vakuutus...

Magneettikuvaushintoja

http://www.magneettikuvaushinta.info

polven magneetti maksoi

740 euroa, veikkaan, että samohin hintoihin menee.

Pään...

alueen laaja MRI maksoi melkein 800 €! Onneksi oli vakuutus...

niin en tidä mutta

Eikös terveyskeskuslääkärin lähetteellä julkisella ole ilmainen magneettikuvaus että itsellä ei tarvi maksaa?

yksityisellä

Olkapääni kuvattiin keväällä Diacorissa. Magneettikuvauksista kela maksaa hyvin takaisin. Minulle tehtiin se laajin kuvaus missä laitettiin niveleen varjoainettakin. Kelan korvauksen jälkeen maksua jäi noin 400 euroa.

julkisella

itse sain lähetteen terveyskeskukslta sairalaan ortopedille joka määräsi sitten mangneettikuvaan ja se maksoi 22€ eli poliklinikka maksun (siis julkisella)

Sama juttu

kautta nilkan kuvaus.

julkiselle

Minä tosiaan kävin yksityisellä. Olkapääni oli todella kipeä. Yksityinen ortopedi sanoi, että hän voi laittaa lähetteen julkiselle puolelle. Näin pääsisin halvemmalla. No, lähete meni alueeni sairaalaan. Soittelin sinne ja kysyin onko lähete tullut ja kuinkahan pitkät jonot siellä olisi. Minulle vastattiin, että kyllä kestää. Ensin tulee kotiin kirje josta ilmenee milloin pääsen sairaalan ortopedin juttusille. Hän sitten päättää pääsenkö magneettikuvaan. Minulle sanottiin suoraan, että on varauduttava noin puolen vuoden odotukseen.

Minulle sanottiin myös, että jos magneettikuvat otetaan täällä paikallisessa sairaalassa, se edellyttää olkapään hoitoakin samassa sairaalassa. Muuten magneettikuvia ei otettaisi. Ihmettelin kovasti. En suostunut sitten menemään tuohon jonoon sillä tiesin leikkauksen olevan edessä ja tässä sairaalassa ei ole yhtään olkapääspesialistia. Yksikään ortopedi ei osaa eikä leikkaa olkapäätä tähystämällä.

Soitin siis Diacoriin ja pääsin magneettikuvaan seuraavana päivänä. Asiat lähtivät rullaamaan eteenpäin hyvin nopeasti ja nyt olen tyytyväinen. Terveys ennenkaikkea!

niinpä

minulle terveyskeskuksen lääkäri kirjoitti lähetteen sairaalan päivystykseen(ortopedille) jonne menin jo samana päivänä ja mangneettikuvat sitten otettin jo muutaman päivän päästä ja leikkaukseen pääsin n.kuukauden päästä. minun kohdallani oli ainakin nopeaa toimintaa.

magneettikuvaus

Mä kävin magneettikuvauksessa yksityisellä oli kyllä lähete tk:n ortopedilta se makso 22 euroo tai siis ne lisäsivät siihen 8 euroo, kun jouduin ottamaan laskun

taisi olla

Taisi olla maksusitoumus, ei lähete, jos maksoit vain 22 €

Tarkistakaa myös työterveydestä

Mulla ei suostuttu julkisella puolella ottamaan magneettikuvaa, vaikka polvi tuusannuuskana. Työterveyssoppariimme kuuluu magneettikuvaus, joten pääsin sitä kautta aivan ilmaiseksi! Tulokset olivat lohduttomia, mutta ainakin tämän vaiheen kustansi työnantaja, josta olen todella kiitollinen

vakuutus

Milläs tavalla toi vakuutus homma toimii? Jos käy yksityisellä ni eikö se pidä ensiksi maksaa itse ja sen jälkeen hakee korvauksia vakuutusyhtiöltä, vai kuinka?

Kyllä pitää

Kyllä pitää ensin ite maksaa ja sitten sen jälkeen lähettää kaikki kuitit ja lääkärin määräykset vakuutusyhtiöön.

sekin riippuu..

Myös vakuutusyhtiöltä voi pyytää etukäteen maksusitoumuksen - tätä varten tarvitset toki lääkärinlausunnon siitä, että magneettikuvaus on tarpeellinen. En kyllä osaa sanoa, antavatko kaikki vakuutusyhtiöt maksusitoumuksia ja ehkä käytäntö vaihtelee myös tapauskohtaisesti.. Kannattaahan tuota kuitenkin kysyä - joskus omasta pussista väliaikaisestikin maksettu 300-800€ on liikaa :( Oma vakuutusyhtiöni tuli vastaan kivasti :)

Ja te, kenellä vielä ei ole tapaturmavakuutusta - suosittelen kyllä ottamaan! Yksityisellä puolella on huomattavasti helpompi ja nopeampi päästä oikean spesialistin puheille.. Säästyy ehkä tulevaisuudessa ylimääräisiltä kustannuksilta - eikä ne vakuutukset niin kalliitakaan ole.

P***ka osunut tuulettimeen

Tuli tosta vakuutuksista mieleen, että mulla on tällä hetkellä 2 vakuutusta tapaturmien suhteen. Toinen on omasta takaa hankittu jossa on tapaturmavakuutus joka tosin ei korvaa harrastuksissa tapahtuneita tapaturmia. Toinen on harrastuksen vaatiman lisenssin mukana tullut vakuutus joka taas korvaa kaikea kyllä, mutta ei magneettiakuvausta tai leikkauksia. Eli paskan möivät =D

Polven kuvaus

Minulle sattui töissä työtapaturma jolloin polveni vääntyi ja nivelsiteeseen tuli kaksi repeytymää ja polvikierukka luiskahti puoli senttiä ulos. (Todettiin ultrakuvauksessa.) Lääkäri pyysi vakuutusyhtiöltä maksusitoomusta magneettikuvaukseen mutta vakuutusyhtiön mielestä minulle ei ole sattunut työtapaturmaa vaan työperäisen liikkeen aiheuttama vamma. Vakuutusyhtiön peruste oli, etten ollut kaatunut, pudonnut portailta ym. Heidän mielestä pitää lentää turvalleen niin silloin se on työtapaturma joten muistakaa jos teille sattuu töissä jotain niin lentäkää turvallenne niin saatatte saada jotain korvauksia. Maksusitoomus pyyntöjä on anottu useamman lääkärin taholta mutta aina on ollut sama peruste. Nyt joudun maksamaan itse kuvauksen. Vakuutusyhtiö ei maksa enää lääkärikäyntejä tai mitään muutakaan. Vakuutusyhtiö on TAPIOLA.
Onneksi on työterveyslääkäri jonka luona voi käydä mutta kuvaukset joudun maksamaan. Sairausloma jatkuu edelleenkin vaikka vakuutusyhtiön mielestä olen työkykyinen.

Ei tietenkään

Vakuutusyhtiöllä on valmiina sen itse tekemä säännöstö, jolla se aina liukenee vastuustaan, kun suinkin vaan on mahdollista. Hyvä muistaa, että vakuutus on bisnestä, joka tähtää yhtiön rahavarojen kartuttamiseen. Se ei ole hyväntekeväisyyslaitos. Toisaalta taas jotkut osaavat lypsää vakuutuskorvauksia aiheettomasta. Vaikeuttavat rehellistä toimintaa.

Polven kuvaus

Itse kävin magneettikuvauksessa yksityisen lääkärin lähetteellä röntgen liikelaitoksella hinta oli 281€ 10€ siitä toimistomaksua kelakorvausta ei saa liikelaitokselta.Yksityisessä magneettikuvauksessa hinta olisi 417€ .Liikelaitoskin on yksityinen sinne pääsee kun on vain lähete lääkäriltä ja kuvauskseen pääsee nopeasti.Näi Joensuussa.

Hintavertailutaulukko magneettikuvauksista

Löysin kattavan näköisen hintavertailutaulukon yleisimmistä magneettitutkimuksista. Käykää katsomassa niin ei tartte enää pulista!
http://www.oikohaku.fi:8080/Vertaa/magneettitutkimus.xhtml
Tolla linkillä en päässyt magneettitutkimusten hintoja katsomaan duunipaikan koneelta, mutta tällä pääsin...

http://www.oikohaku.fi/Vertaa/magneettitutkimus.xhtml
Eli julkisella puolella magneettikuvaus siis vain muutamia kymppejä..?
Olen itse menossa kuun vika päivä lonkan magneettikuvaukseen julkiselle puolelle työterveyslääkärin lähetteellä.
yksityisellä tosiaan on useamman satasen, mut julkinen on kysymysmerkki. Tähän asti kuulemani perusteella julkisen haitari tosiaan vaihtelee 20e-800e kertojasta riippuen.
Olen käynyt magneettitutkimuksissa julkisella puolella enkä ole itse tarvinnut kertaakaan maksaa. Kyllä röntgen ja labrat ovat olleet maksuttomia terveyskeskuksen lähetteellä ainakin tähän saakka.
Olin itse joulukuussa polven magneettikuvassa. Sama kuvaus tehtiin kuin aiemminkin ja yksityisellä puolella. Kuvaus on tehty vuosina 2008, 2011 ja 2013. Ensimmäiset kaksi kuvauskertaa maksoivat noin 505 euroa kelakorvauksen jälkeen, viimeisin kuvaus maksoi jo yli 620 euroa ja tämän vuoden alussahan kela laski tuota korvausmäärää, joten kalliiksi alkaa käydä.

Onneksi on vakuutus...
Kävin 2viikkoa sitten polven mangneeti kuvasssa Helsingissä maksoin 260€.
Kun en päässy terveskeskuksen kautta tutkimuksiin.
Vikaa löytyi aika paljon, yksityis lääkäri laittoi lähetteen eteenpäin.
Katsotaan kuin käy. Terveyskeskukset taitaa olla tosi alas ajossa, kun eivät saa kunnon lääkäreitä. on tosi huono juttu.
Julkisen kautta 22e ja jos laskulle 30e. yksityisillä hinnoissa eroja, mutta satoja euroja kuitenkin.
Mutta kun ei saannut lähetettä julkiselle puolen, niin minkäs teet . kun sitten menin yksityiselle puolen, niin sain ainakin tietää kipujen syyn. Sanon vielä että taitaa terveyskeskukset olla alasajossa. Niinhän se Puskakin pelkää, että ei kaikki ei
ole hyvällä mallin. Meillä Suomessa, ollaan aika paljon eriarvoisessa asemassa,
terveyspalvelujen suhteen, paikkakunnasta riippuen.
Vieläkö jossain pystyy maksamaan poliklinikkamaksu kassaa ja vieläpä halvemmalla. Pääkaupunkiseudulla poliklinikkakäyntini on jo pitkään laskutettu automaattisesti. Lasku tulee kotiin ja viimeaikona jopa e-laskuna.
 /   /  /  / Magneettikuvauksen hinta
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta