AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / paneelikaton maalaus

paneelikaton maalaus

13 Vastausta 15 121 Lukukertaa
hei,
Voiko paneelikaton maalata telalla vai pitääkö maalata pensselillä? Löysin vanhoja keskusteluja aiheesta, mutta onko sittemmin löytynyt uusia hyviä maaleja? Paneeli on nyt tummunutta kuusipaneelia, jossa mahdollisesti on joskus ollut hieman lakkaa. kokeilin yhdessä huoneessa maalausta perus lateksilla, mutta tumma puu hohtaa paikoittain läpi 3 maalikerroksen alta. Onko väliä antaako maalin kuivua minimiajan vai pitääkö pitää pidempi maalaustauko?

paneelikaton maalaus

Sivellin tai tela on ulkonäköjuttu.Ei vaikuta kestävyyteen.Pohjamaalaus alkydipohjamaalilla esim.Ote-pohjalla.Seuraavaksi kittaukset jos tarvetta.Kittausten hionta jos tarvii.Pintamaalaus 2 kertaa lateksilla.Pohjamaalin pitää kuivaa yön yli!Lateksi kuivaa muutamassa tunnissa.Alkydipohjamaali haisee sairaasti!Muista tuulettaa.

paneelikaton maalaus

>hio katto santapaperilla,mataksi,poista pöly harjalla,pohja maalaa,jehulla,emalla,tai otepohjalla,anna kuivua.pälle valkolakka,empire,puoli himmeä,tuulee siisti,telalla voit levittää,mut siveltimellä viimeinen veto.tulee tosi hyvä,ei uutta häpeä.
ja muista viimeinen veto valosta pois.

kannattaako

Vinkistäsi jäi pois oksien lakkaus oksalakalla. Tulevat muuten todennäköisesti läpi, vaikka maalia olis 5 kerrosta. Kaikkineen sairas homma, jonka lopputulos ei ole uuden katon veroinen.

Helpommalla ja parempaan lopputulokseen pääsee, kun laittaa päälle uudet valmispintaiset paneelit. Joko puuta tai mdf:ää, makuasia. Valmista kattoa syntyy valmiista tavarasta todella nopeasti.
Jos ei ole peukku ihan keskellä kämmentä, niin harrastelijakin paneloi 15 m2 huoneen yhdessä arki-illassa, siis muutamassa tunnissa.

Vinkkejä

Voi maalata telalla, mutta kannattaa kuitenkin vetää pensselillä pitkä veto päälle, kun maali on vielä märkää. Tulee parempi pinta.

Käytät liian vähän maalia, jos kolmen kerroksen jälkeen puu hkuultaa läpi. Maalin pitää kuivua niin, että se on kunnolla kuiva. Muuta väliä sillä kuivumisajalla ei tässä tapauksessa ole.

Jos haluaa peittävän pinnan, suosittelisin esim. Teknoksen Opac Alkydikattomaalia. Vanhasta paneelista tulee myös kaunis, jos käyttää valkoiseksi (tai minkä väriseksi vain) sävytettyä paneelilakkaa.

Hankala homma

Täällä on nyt jo monenlaista neuvoa annettu ja maalia suositeltu. Tikkurila suosittelee vanhan paneelikaton maalaukseen vain ja ainoastaan Helmi-kalustemaalia. Löytyy myös pohjamaalina. Työnä varmaankin menee niinku edellä kerrottu. Itse olen maalannut puolipaneelit seinässä kyseisellä Helmi-maalilla. Ekaks hiottuun paneeliin kerran pohjamaalilla ja sit pari kertaa kalustemaalilla. Kyllä siitä ny jonkunmoinen tuli mut ei oo mikään helpoin maali maalata. Esim valuu erittäin helposti tommosella pinnalla. Ja sit sitä pitäs kattoon laittaa...

peittyy

meillä maalattiin tummunut lakattu paneelikatti valkoiseksi.
kolme kerrosta superlateksia ennen pohjatöitä (paklaus, hionta yms.)
kaksi kertaa pensselillä, kolmas kerta telalla
ja peittää hyvin
maalaamisen kaiken a ja o (minun mielestä) on riittävä paksuus, eli ottaa maalia pensseliin/telaan niin paljon, että juuri ja juuri EI tipu.
Liian kuivalla maalaamisesta tulee jälkiä ja näkyy läpi.

korjaus

ja niin tietenkin pohjatyöt ennen maalaamista :-)

Maalasimme 150m2 vanhaa panelikattoa

ja hyvä tuli.Viimeisteltiin vielä valkoisilla antiikkilistoilla eikä paljon uutta häpeä. Ei ollut suurta riskiä sillä pahempi se ei olisi voinut olla kuin mitä 25 vuotta vanha katto oli. Ei hiottu eikä paklattu sillä tohon neliömäärään olisi mennyt ikuisuus. Siksipä ei laitettu kovin kiiltävää niin ei kaikki katon virheet erotu. Mikä parasta, ei koko katolle tullut montaa kymppiä hintaa. Ei ehkä paras vaihtoehto mutta halpa ja nopea ja ainakin minun silmää miellyttää huomattavasti enemmän kuin vanha katto.
Itse teen noita työkseni, ja laittaisin Otexin (Tikkurila) pohjalle (hiomattakin menee esim. lakan päälle hienosti), sitten oma mau mukkaa pintamaali (esim. Harmony, Helmi, Paneelikatto Valkoinen Tikkurilan tuotteista).

Ja välineistä: Itse palkkaisin jonkun (esim. itseni) maalaamaan katon ruiskulla, jolloin työhön menee suojauksineen oikeastaan tilan koosta riippumatta päivän, korkeintaan kahden työtunnit, sisältäen kolme maalauskertaa. Ja lopputulos on paras mahdollinen. Muuten menee kyllä pensselihommiksi, vai millaisella telalla väki täällä saa maalin paneelien väleihin?
Itse levitän maalin kattoon ensin pitkäkarvaisella rullalla (enkä nyt tarkoita aivan jäätävää määrää maalia vaan kohtuudella) ja sitten vedän siveltimellä päältä. Ja menee kyllä myös pontteihin.

Kysely rakennusta/saneerausta suunnitteleville (opinnäytetyö)

Aiotko remontoida tai rakentaa lähitulevaisuudessa? Mikäli vastauksesi on kyllä, olisin erittäin kiitollinen, jos ehtisit vastata opinnäytetyöhöni liittyvään kyselyyn aiheesta. Kysely on erittäin lyhyt, joten aikaa siihen kuluu vain 2-5 minuuttia. Kyselylinkki aukeaa parhaiten Mozilla Firefox- selaimella.
https://lomake.tamk.fi/v3/lomakkeet/10036/lomake.html

Aurinkoista jatkoa vuodelle 2011! :)
Terveisin,
SiniK.

PS. Mikäli tunnet jonkun, joka aikoo rakentaa/remontoida, linkkiä saa mieluusti välittää myös eteenpäin :)
Itselläni huono kokemus Tikkurilan paneelikatto valkoisesta. Jos pensseli meni edellisellä kierroksella vedetyn panelin päälle maali menee klönttiseksi, liekö joku hyytelöittämisaine. Tikkurilassa sanottin että katto on liian kuuma, ei varmaan ole koska on ollut asumattomana jonkin aikaa ja ilmapumppu sääsdetty 17 asteeseen. Ei nyt ihan liity tähän mutta en sieltä ennenkään mitään järkevää apua ole saanu, joku opiskelijalikka lukee vakiovastauksia. Voisivat palkata jonkun jolla on vuosien työkokemus ja joka osaisi neuvoa.
Sekoita oksalakkaa ja valkoista öljymaalia 1/4, jos ei peitä ensikerralla, niin toisella ainakin. Useita paneelikattoja maalattu näin pensselillä sekä telalla.
 /   /  /  / paneelikaton maalaus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta