hännän rasvaus! monestiKO?

Nimetön

HEI!

mulla on 5 kesyrotta poikaa.ja kyselisinkin että MITEN USEASTI TE RASVAATTTE JA MILLÄ ROTTIEN HÄNNÄT?
MITEN USEESTI NE PITÄÄ RASVATA!! lämpööhän ne siitä saa joten TÄMÄ ON TODELLA TÄRKEÄÄ!!! :)

13

2542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ~Jemina~

      Meillä rasvataan hännät silloin, kun ne näyttävät rasvaa tarvitsevan :P
      En osaa sanoa, että kuinka usein.
      Ja meillä häntärasvana toimii tummeli.

      • yena

        meillä ei rottien häntiä koskaan ole rasvailtu. minusta tuntuu että turhaan rasvaamisesta on enemmän haittaa kuin hyötyä!! rasvainen häntä haihduttaa lämpöä, kerää likaa, joutuu likoineen päivineen rotan suuhun ja ei luultavastikaan tunnu rotasta miellyttävältä.

        toki jos jollain rotalla on esim. joku häiriö, miksi häktä jostain syystä kuivuu niin kait silloin voi jotain rasvaa lykätä... muuten en ymmärrä rasvojen käyttöä. eihän luonnossakaan rotat rasvoja kaipaa. =)


      • yena kirjoitti:

        meillä ei rottien häntiä koskaan ole rasvailtu. minusta tuntuu että turhaan rasvaamisesta on enemmän haittaa kuin hyötyä!! rasvainen häntä haihduttaa lämpöä, kerää likaa, joutuu likoineen päivineen rotan suuhun ja ei luultavastikaan tunnu rotasta miellyttävältä.

        toki jos jollain rotalla on esim. joku häiriö, miksi häktä jostain syystä kuivuu niin kait silloin voi jotain rasvaa lykätä... muuten en ymmärrä rasvojen käyttöä. eihän luonnossakaan rotat rasvoja kaipaa. =)

        Kyllä kotirottien hännät tarvitsevat hoitoa. Rotan häntä tosiaan on lämmönsäätelyelin, joten se on pidettävä puhtaana ja ei-kuivana, jolloin se täyttäisi tehtävänsä. Hännät tuppaavat kuivumaan varsinkin talvisin, joten rasvaus on sikälikin erittäin perusteltua.

        Häntä pestään tarpeen mukaan, yleensä viikon-parin välein. Pesuun käy esim. Fairy, se irrottaa hyvin likaa. Kasteltua häntää hierotaan ihan sormin myötäsuomuun (ei missään nimessä vastasuomuun -> aiheuttaa kipua!). Pesun jälkeen häntä kuivataan huolellisesti ja rasvataan; tähän käy esim. ruokaöljy tai hajusteettomat perusvoiteet. Kyllä joskus rotat nuolevat oman tai kaverin hännästä rasvaa, mutta eipä kunnollisiin rasvoihin rotta kuole.

        Pakko vielä sen verran puuttua yenan lausuntoon "eihän luonnossakaan rotat rasvoja kaipaa", että kesyrotta on _hieman_ eri asia kuin villirotta. Kesyrotta on oikeutettu hyvään, lajinmukaiseen hoitoon ja puhtauteen. Rottien häntä tosiaan kaipaa hoitoa alkuperäisen tehtävänsä vuoksi eikä ihminen saa tätä asiaa unohtaa!


    • Rattusrotta

      Enpä minä ikinä rottieni häntiä rasvannut. Hyvän elämän elivät onnellisena ja terveinä ilman, että koko häntään mitään rasvaa pistimme saati, että ei mitään häntäpesuja ollut. Eipä se mun rottieni menoa haitannut eikä tunnu näiden nykyistenkään rottien menoa haittaavan vaikka häntää ei pestäkkään eikä rasvoja laitella.

    • rottafani4ever!!!

      Millä on parasta rasvata rotan häntä? Tarvitseeko rotan turkkia harjata? Olen hankkimassa rottia ja olisin todella kiitollinen vastuksesta :)

      • omistan 3rottaa

        Minä ainakin rasvaan hännät Bepanthenilla. Rottia ei tarvitse harjata =) ainakaan sileä karvaisilla rotilla turkki pysyy siistinä =)


    • Sedä

      Meillä on jotain hajusteetonta vauvoillekin sopivaa rasvaa, kannattaa katsoa sellainen jossa ei varoitella erikseen syömisen vaarallisuudesta. Olen itse aina pessyt kun hännät näyttävät likaiselta, ihan pelkässä vedessä, ja rasvannut puhtaat hännät päälle. Rottia ei tarvitse harjata (tai en kyllä tiedä pitkäkarvaisista, vaikka ovatkin sen verran harvinaisia että niitä tuskin käsiin osuukaan), sekä sileä että rex on niin lyhyttä karvaa ettei pääse takkuuntumaan. Sen sijaan kannataa käyttää paljon aikaa yhdessä silitellen ja rapsutellen :)

    • muistutan vielä

      Tässä yläpuolella onkin jo ollut varmaan tarpeeksi tietoa, mutta rottien häntä kannattaisi pestä ja rasvata viikottain etenkin talvella se olisi todella tärkeää. Ennen kuin laitat rotan häntään rasvaa muista kuivata häntä hyvin. Rotat kannattaisi pestä myös välillä kokonaan esim. koiranshampoolla. Ja silloinkin on tärkeää kuivata rotta hyvin, ettei se vilustu.

    • NN88

      Rotta kannattaa pestä kokonaan, jos se vaikuttaa likaiselta, mutta turhaan ei kannata pestä (ehkä kerran vuodessa). Ja pitää pitää huolta, ettei vettä ja shampoota mene rotan korviin eikä silmiin.

      Muistakaahan kaikki pestä ja rasvailla rottienne häntiä usein, vaikka tässäkin ketjussa muutamat väittävät ihan omiaan, ettei tarvitsis...

    • rattus<3

      Sitten kun hännät näyttää rasvausta tarvitsevan (:

    • RottaR

      Häntä pestään kerran viikossa jonka jälkeen häntä kuivataan ja rasvataan käsirasvalla. Muista että ethän pese häntää suomujen toiseen suuntaan vaan suoraan alaspäin eikä suoraan ylös!

    • voiko

      voiko rotan hännän rasvata mini dermillä tai bebanteenilla?

      • surhym

        Bebanthen on hyvä rasva hännille, helosan on ollut täällä käytössä vuosia. Helosan on hivenen helpommin levitettävää kuin bebanthen, joka on aika paksua ja hitaasti imeytyvää(joten kerkiävät pesemään rasvaa pois). Oon joskus aikasemminkin antanut vinkin että kannattaa rasvata kaikkien hännät samaan aikaan kun tulevat ulkoilemaan, näin ne ei kerkiä pesee rasvoja pois niin äkkiä...ovat kiinnostuneita muiden hännistä jotka haisee oudolle ;-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      70
      6850
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4440
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2883
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2121
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1475
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1111
    Aihe