AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Iholla pieniä pistemäisiä verenpurkaumia!

Iholla pieniä pistemäisiä verenpurkaumia!

21 Vastausta 54 572 Lukukertaa
Voiko olla muita syitä kuin leukemia? laskeeko leukemiassa aina hemoglobiini alhaiseks? ja tuleeko kuume? Mua pelottaa tosi paljon, valkosolut eivät olleet normaalit verikokeissa. Uusintakokeet parin viikon päästä. Lisäks olllut luukipua jaloissa ja selässä, leukemian oireita nekin :(

Miksi uusintakokeet

kuluttua? Nyt kun tulivat nämä verenpurkaumat, otat heti yhteyttä hoitavaan tahoon!! Ja ehdottomasti luuydinpunktioon!

lääkärin mielestä leukemiaepäilyni turha

verikokeissa oli kaikki muut arvot normaaleja, mutta valkosolut liian alhaiset. lääkärin mukaan jokin flunssa tms. on laskenut valkosolujen arvon ja se tarkistetaan sitten uusintakokeella, että ovatko nousseet normaaliin. mulla tuli kolme viikkoa sitten koko vartalolle pieniä punaisia pisteitä ja ne hävisivät muutaman päivän kuluttua. nyt taas muutama päivä sitten tuli niitä pieniä pisteitä, mutta ainoastaan jalkoihin! lähinnä pohkeisiin! nyt ihmettelen kun ne ilmestyivät vain jalkoihin, mietin muitakin syitä sen takia. voisiko esim. muutamana päivänä tehdyt reippaat kävelylenkit aiheuttaa pohkeisiin pieniä verenpurkaumia? mitään ihottumaa tms. se ei voi olla kun ne ei ole näppyjä eivätkä kutise.

TURHA HUOLESTUA!!

Turha huolestua noista punaisista pienistä verenpurkautumista ja kuumeesta, itsellä sama juttu, leukosyytit olivat vain 2,8 oli kuume ja keho täynnä punaisia täpliä. Nyt on semmoista virusta liikkeellä joka aiheuttaa kyseisiä oireita, inhottavaa mutta vaaratonta.

No mutta kun en ole ollut kipeänä enkä kuumeessa!

lääkärin mukaan alhaiset valkosolut (3.2.) johtuivat flunssasta, sanoin kuitenkin hänelle, että en ole ollut kipeä! jaloissa olevat veripilkut näyttää samalle kuin jos raapii ihoa ja iho rikkoontuu, siihen tulee pieniä punaisia pisteitä. enkä siis ole raapinut jalkoja, itksekseen ilmaantuivat.

Jospa se

purppura-niminen sairaus, googleta, löydät tietoa, sairastin sen joskus 15v sitten.
No jo on kumma lekuri, kun ei usko jos potilas sanoo ettei ole ollut sairas. Ei niiden alhaisuus johdu siloin mistään flunssasta jos kerran EI ole ollut flunssaa.

Purppuraa veikkaan

minäkin.

pilkut

En tiedä mitä muita syitä on, mutta minulla on myös pitkään ollut pistemäisiä verenpurkaumia iholla, keskittyneenä kylläkin enimmäkseen ylävartaloon. Nyt huomasin, että on taas enemmän ja hiusrajassakin näyttäis olevan muutama.
Välillä häipyvät ja sitten taas on jaksoja, että tulee enemmän kerralla.
Silloin tällöin on ollut esim. olkapäässä, liivien nauhan kohdalla ihan täynnä pientä pistettä, vaikka samoja liivejä olis käyttänyt jo ties kuinka kauan, eikä ole tuntunut, että vaatekappale olis hangannut.
Joskus vaan tuntuu mustelmia ja näitä verenpurkaumia tulevan tavallista helpommin, melkein kuin itsestään, jostain syystä (ja olen ollut jo hieman huolestunut)
No, jossain lääkärikirjassa oli kylläkin maininta, että tällaisia voisi ilmaantua joskus myös jonkun viruksen jälkeen.
En tiedä voiko liittyä jotenkin myös alhaiseen hemoglobiiniin. Minulla on ollut ajoittain pitkään sadan pintaan (lapsena oli usein anemiaa), mutta sitten taas yhtäkkiä satunnaisesti saattanut pompata yli 125:n.
Ja nämä oireet ovat siis jatkuneet vuositolkulla.
Valkosoluja ei ole mitattu mitenkään ahkerasti, ei ainakaan juuri silloin, kun näitä pilkkuja on ollut.
Silloin harvoin, kun valkosolut on katsottu ei niissä ole kyllä koskaan mitään ihmeellistä ollut.

Älä vielä huolestu

Yleensä leukemiaan liittyy kyllä myös toistuvat infektiot ja väsymyskin. En usko, että tässä vaiheessa kannattaa stressata, sillä jos sairastaisit leukemiaa, olisi se varmaankin kovin alkuvaiheessa, eikä siinä kai pari viikkoa silloin mitään meinaa. Tiedän kyllä, että on vaikea olla miettimättä, mutta keksi jotain mielekästä tekemistä vaikka väliajaksi. Mulla itselläni todettiin Krooninen Myeloinen Leukemia viime joulukuussa ihan vahingossa ja en ehtinyt sitä stressaamaan yhtään. Mutta keväällä oli jo vaikeampaa, kun löysin kyhmyn rinnastani ja siinä jouduin odottamaan tuloksia. Onneksi se oli kuitenkin vika hälytys. Ja olishan se ollut vähän liikakin, kaksi syöpää samassa kropassa=)

Purpura

Voi olla Henoc-Schönleinin purpura,
mutta miksi ihnessä ette mene lääkäriin?
Tässä taudissa voi olla myös verenvuotoa virtsa-
tihissä ja munuaissa. Lisäksi turvotusta nivelissä.

Outoja ihottumia

Tytölläni oli outoja ihottumia pariin otteeseen.
Pieniä punaisia jälkiä, ei oikein näppylöitäkään. Käytiin useampi kerta lääkärillä, joka ehdotti tuhkarokkoa, vihurirokkoa, nokkosrokkoa, menee ohi pian. Kesti pari viikkoa, tuli taas uudestaan.
Parin kuukauden päästä turposi imusolmuke kunnolla: diagnoosi Hodgkinin tauti. Siihenkin kuulemma liittyy ihottumaa.

missä ihottuma tytölläsi oli?

ihan koko vartalolla? ja kuinka nopeasti hävisi? minulla siis ensiksi ilmaantui koko vartalolle ja kesti pari kolme päivää. nyt kolme viikkoa myöhemmin tuli samanlaista ihottumaa, vähän kuin neulanpistoja ja pieniä näppyjä rykelmässä. ja tällä kertaa vain jaloissa. kestivät pari päivää ja taas melkein kadonneet kokonaan. mulla ei siis ole ollut kuumetta eikä muitakaan oireita, ainoastaan se luukipu selässä ja jaloissa, sillekin voi olla muita selityksiä, esim. liikunta. käyn jo ensi viikolla verikokeissa, näkeepähän sitten mitä valkosoluarvolle on tapahtunut.

Kannattaa tutkia

Tytölläni oli eniten näppyjä=punaisia täpliä rinnassa ja keskivartalossa, myös selän puolella, käsivarsissa myös. Siis ensimmäisellä kerralla, sitten tuli vielä käsiin ja jalkoihin. Eka juttu kuulemma vaikutti lääkärin mielestä rokolta, mutta tyttöni on saanut kaikki rokotukset. Toisenkaan ihottuman jälkeen ei vielä otettu verikokeita. Lääkäri epäili joitain allergiaa ja määräsi kortisonivoidetta. Tytölläni ei ole koskaan muulloin ollut mitään allergiaoireita.
Kumpikin ihottuma häipyi noin viikossa.

Pari kuukautta myöhemmin imusolmuke kaulalla turposi ja sitten mentiinkin jo kaikkiin mahdollisiin kokeisiin verikoetulosten perusteella.Sitten vasta selvisi että Hodgkinin tautiin voi kuulua ihottumaoireita.

En mitenkään halua pelotella, mutta vaadi verikokeita. Tytöllänikin tauti oli niin alkuvaiheessa, että hoidot tehosivat nopeasti.
Hoidot ovat jo loppuneet, ja hän on seurannassa 3 kk:n välein. Ja voi oikein hyvin.

Toisaalta Hodgkinin tauti on niin harvinainen, että todennäköisempää on, että oireesi on jotain muuta.

uusintakokeet olivat ok

Kävin tällä viikolla taas kokeissa ja verenkuva oli normaali, valkosoluarvo oli siis viimeksi liian matala, nyt reilu 5 eli ok. En ole huomannut itselläni turvonneita imusolmukkeita. Pieniä pisteitä tuli taas pari päivää sitten vatsaan. Ne ovat kooltaan ehkä puolen millin kokoisia ja punaisia. Ja nyt taas alkoivat haalentua. Ihmeellistä kyllä...

Mulla ei vaalene

Mulle ilmaantui varmaan viime keväänä samanlaisia pieniä pisteitä tosi harvakseltaan kyllä käsiin ja ylävartaloon. Eivät ole vaalentuneet yhtään, mutta niitä on todella vähän.

Mistähän se purpura johtuu? Onko vaarallinen? Yritin googlettaa mutta löysin vaan sellaisia linkkejä joissa puhutaan tosi pahasta purpurasta...Liittyyko purpuraan siis valkosolut jotenkin? Leukemia?

samat oireet

Täsmälleen samat oireet kuin aloittajalla. Verikokeissa ei näkynyt mitään poikkeavaa ja lääkäri käski odotella jos oireet pahenevat.

Kuin myös

Oisko kuukausi sitten ilmestynyt eka kertaa, sen jälkeen häipyneet ja tulleet takaisin monta kertaa. Samassa yhteydessä mulla oli paha ruokatorven tulehdus, siitä kun on suht selvitty niin tuo pisteiden esiintyminen sen kuin jatkuu. Myös kuumetta oli pari päivää reilu 38 astetta, ilman mitään muita oireita.
2x otettu verikokeet, ei mitään outoa. En ole ollut koskaan millekään allerginenkaan, joten omituista on. Tosin olen huomannut että ne 3 kertaa kun olen nyt syönyt kalaa, 2xlohta ja kerran tonnikalaa, niin aina on noussut nuo pistemäiset verenpurkaumat. Huomenna TAAS arvauskeskukseen, ajattelin vaatia allergiatestit. Tähystyksestä onkin tulossa vielä tulokset onko keliakiaa.
Yksikään lääkäri ei ole osannut noita pilkkuja vielä diagnosoida, on vain sanottu mitä se ei ole. Nokkosihottumaa ei, muutenkin väittivät että ei ole mitään allergista ihottumaa. Seuraava diagnoosi oli joku ekseema (eri lääkäri). Kolmas sitten sanoi että veren purkaumia, mutta edelleenkään ei osannut sanoa mistä johtuu ja mitä noille pitäis tehdä.

ei vieläkään diagnoosia

Mulla on vieläkin pieniä pistemäisiä verenpurkaumia. Ollut jo monta kuukautta. Lisäksi selkä-, rintakehä- ja luusärkyjä. Verikokeita otettu vaikka minkälaisia. Mutta niiden perusteella ei mitään ole löytynyt. Valkosolut olivat koholla ja hemoglobiini alhainen, mutta uusinta kokeissa ja valkosolujen erittelylaskennussa olivat normaaleja. Lisäksi on ilmaantunut turvonneita imusolmukkeita kaulalle ja pientä lämpöilyä. Jos kipuja ja särkyä ei oteta huomioon, olo on muuten täysin terve ja virkeä. Seuraavaksi luvassa on ilmeisesti selän kuvaus ja rintakehän ultraääni.

Verenpurkaumat

Onko sulla näitä purkaumia vain käsissä ja jaloissa?
Itsekin kävin viime perjantaina lääkärillä (jälleen), tutki imusolmukkeet, kuunteli keuhkot, kuunteli sydämen, kattoi taas sitä ihottumaa ja eikun uusin kokeisiin. Otetaan taas verikokeet, vähän tarkempina eli katotaan myös veren hyytymistekijöitä, ruoka-allergioita jne. Sekä päälle sydänfilmi, kuulemma harvoin voi takana olla myös sydänvika.
Sekä noiden lisäksi, yliopistolliseen sairaalaan hemostaasiosastolle joihinkin tutkimukseen, jotka määrittää tuon osaston lääkäri. Pientä lämpöilyä on mullakin öisin,tosin ei ihan joka yö sentään nyt.
Kysyin mm. syövän mahdollisuudesta, sanoi ettei mikään viittaa siihen että ei kannata olla huolissaan. Ärsyttää vaan kun mahaoireet kulkee tuon kans käsi kädessä, sekä kun kesä tulee ja käytännössä shortsit ja lyhyt paita on pois suljettu helteilläkin, jos noita pisteitä yhä on.
Cool I just got a free Minecraft gift code at freeminecraftgiftcodes.net
 /   /  /  / Iholla pieniä pistemäisiä verenpurkaumia!
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta