AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

rälläkällä puuhun?

10 Vastausta 2 853 Lukukertaa
Näin jossain messuilla ehkä vuosi takaperin sellaisen tuotteen/terän, jolla kulmahiomakoneeseen kiinnitettynä pystyi "jyrsimään" puuta. Väittivät ettei saa muualta, mutta oli aika kallis enkä sitten raaskinut ostaa. Nyt harmittaa. Se vois olla hyvä noissa veisto/hirsitöissä.
Oliskos kelläkään tietoa, mistä niitä sais tai edes vastaavia...

joku hirsityö-

niitä myy ja mainostaa, samoin piilukirveitä.

Ainakin moottorisahoihin oli veistoteriä.

Kyllä saa

Olen nähnyt sellaisia nettisivuilla,näyttää olevan muuten clas ohlsonin katalokissakin sellaisia sivulla231.24 euroa,menee jopa naulainen puukin.super bladeterä 30-7448 hinta 24,90. www.clasohlson.fi

Tikka-terä

Tikka-terän nimellä löytyy rautakaupoista ja Oulussa esim. Kärkkäiseltä. Hintaa en muista, kohtuu arvokas peli. Siinähän on 125/230 mm laikassa moottorisahan ketjua kiinni käytännössä.

toinenkin

samantyyppisestä terästä on ollut keskossa semmoinenkin versio että hampaat ovat muodoltaan kuin teräketjussa mutta ovat kuitenkin terässä kiinteästi olevat.En tiedä onko parempi vai huonompi kuin tuo teräketjuversio mutta olisikonhan hiukan kovempaa metallia.
Uskoisin,että tuo teräketju versioterä ei ole kovinkaan pitkäikäinen.

Sitten on ollut vielä kolmaskin tyyppi eli terä joka on vähän kuin sirkelin terä mutta terälaikka on paksumpi ja laikassa on vain kolme hammasta.Vehje on siis tarkoitettu leikkaamiseen. Nuo edelliset on kaiverrusteriä.

Arbortech

taitaa olla jenkkimerkki mut se taitaa olla erikoistunut rälläköillä puun työstöön. Käy kattoo sen kotisivuilta. Meinasin itekkin tilata sieltä, mut päädyin suomalaisen sorvisopin tuotteeseen joka sopii pikkurälläkkään ja syö/jyrsii puuta kuin nälkäinen majavanpoika. (hinta oli suolainen muistaakseni 50E +/- 5E)
T:Toopeli

Puuilossa

Puuilo on liike Vantaan Veromiehessä siinä talossa jossa taannoin oli Tauno Korhosen liike. Siellä oli sellainen laikka, jossa oli moottorisahan ketju .

Enää ei saa

Enää ei saa myydä tuota laikkaa, jossa ulkokehällä ketju, hengenvaarallinen laite. En muista millainen tuo uusittu laikka on, mutta vaatii erillisen suojalitteen rälläkkään ennenkuin laikka toimii siinä. Pienempi laikka tais olla suojakotelolla jotain 60-70€:n luokkaa. Hakusanaksi safesaw niin alkaa löytyä tietoa kyseisestä tuotteesta.

Olen

Ittelläni oli tuollainen, vaarallinen ja moottorisaha parempi

kätevä uotuksiin

hyvä tehdä puumateriaaliin esim johdoille kulku-uria

Tuolta saat...

wwww.finnscoshop.fi tai p. 0201 550 570

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta