VAROITUS !!!!!!!!!!!!!

Maake

ÄLKÄÄ OSTAKO LAPSILLENNE AINAKAAN YAMAHA PW 50.
SYY: Ostimme 10.08 -06 kyseisen laitteen (vm.-06)
noin kuukauden jälkeen vanhin pojista (11v.) valitti, ettei jaksa vetää.Nou hätä,takuuhan on 1v. eli huoltoon..
No tänään hain laitetta huollosta ja järkytys oli melkoinen: Kone oli HARVA ja vaihdettu mäntä yms.tarpeellista... ja syynä oli LIIAN PALJON
AJETTU ??? Eli maksa pois jos haluat koneen mukaan!
Maahantuojan takuu ei kuulemma koske kuluvia osia (käsittääkseni kaikki ko. laitteen osat ovat"kuluvia"). No myyjäliike oli asiallinen ja tuli vastaan; vaati kaikki kulut maksettavaksi 173 € !!! YHTEENVETO: kone 1200€ 1kk.10vrk.ajojen huolto kustannus 173€ = kyllä pitää olla"pätäkkää" moisen laitteen ostajalla!!! Kuluminen EI ollut johtunut huoltojen laiminlyönnistä!! Onnellinen loppu tarinalle:hain koneen huollosta ja vein suoraan toiseen liikkeeseen ja vaihdoin Hondaan!
taas lapsilla hyvä mieli,vaikka "konkurssi" pukkaa
päälle. ko.episodi tapahtui SEINÄJOELLA .
ps.YAMAHAN myyjillä menee hyvin,yksi asiakas=kaksi asiakaskäyntiä,ensimmäinen ja viimeinen.

41

16955

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Urkki

      Millainen on harva kone?

      • maake

        Käsittääkseni harva kone on silloin kun mäntä on liian väljä sylinteriin,tai siis niin olen ymmärtänyt. Puristukset puuttuu.


      • noin äkkiä jos

        siellä on öljyä..


      • maake
        noin äkkiä jos kirjoitti:

        siellä on öljyä..

        Tarkistin juuri poikien käyttämän tuorevoiteluöljyn joka ostettiin samalla reissulla,kulutettu n. 2 l!!!!(öljysäiliö on ollut aina vähintäänkin puolillaan) Moottoriöljy vaihdettu 2 kertaa ja öljyt olleet ns. "laatuöljyjä". En tiedä,mutta voisiko olla esim jonkinlainen karkaisuvika tms.männässä?
        Mutta myyjällä oli ainoa selitys liikaa ajettu !
        Että varokaa liikkeitä joilla asenne tuollainen takuuasioissa! Kuluttajansuoja-asiamies saa tutkia onko kaikki ok. ja kun vastaus tulee laitan viestiä tännekkin.


      • vittu on väljä

        moponsylinterissä on mittavirhe ! Että näin !


      • sika15

        Harva kone:muutamassa yksilössä esim.vikoja,voi olla myös harvinainen tai muuten vain muutama kpl.olemassa,tässä todennäköisesti tark.väljää yksilöä.Sanaleikkiä voi käydä kuinka paljon tahansa


      • pw50

        Kyllä on kumma, meidän punainen Yamaha Pw on kestänyt 16v. Vanhin veljeni sen sai 2v ja kun kasvoi siirtyi isompiin, seuraavaksi minä opin ajamaan sen kanssa ja nyt on isompi vekotin mulla. Nyt 8v pikkuveli ajaa sillä ja hyvin kulkee, tottakai jotain pieniä virheitä on tullut ajan mukana, mutta ovat olleet niin pieniä että helposti ne on korjattu. Itse suosittelen tätä pientä automaatti vekotinta ensimmäiseksi mopoksi, harmi vain että kohta se myydän kun pikkuveljeni kasvaa ja tarvii nyt isomman.


      • Anonyymi
        pw50 kirjoitti:

        Kyllä on kumma, meidän punainen Yamaha Pw on kestänyt 16v. Vanhin veljeni sen sai 2v ja kun kasvoi siirtyi isompiin, seuraavaksi minä opin ajamaan sen kanssa ja nyt on isompi vekotin mulla. Nyt 8v pikkuveli ajaa sillä ja hyvin kulkee, tottakai jotain pieniä virheitä on tullut ajan mukana, mutta ovat olleet niin pieniä että helposti ne on korjattu. Itse suosittelen tätä pientä automaatti vekotinta ensimmäiseksi mopoksi, harmi vain että kohta se myydän kun pikkuveljeni kasvaa ja tarvii nyt isomman.

        Joo meidänki yamaha pw80 on 1989 ostettu ja pelaa kun unrlma ainoastaan kaasari vaihdettu


    • yhyteevveto

      Kyllä on Seinäjoessa pöljiä kauppiaita ja asiakkaita.

      Ei menis läpi täällä etelässä.

      • maake

        Älä pelkää,ei tääläkään asiaa purematta niellä,mut pakko oli maksaa et sai koneen pois ja nyt honda kulkee ja muksuilla hupaa... Antaa virallisten asiantuntioiden selvitellä loput.


    • olis joku

      tuikannu jotain epäsopivaa polttoainetankkiin ?
      Tarkoitan ilkivaltaa !

    • Takuulla

      " Mikäli tuote ei ole sellainen kun kuluttajalla on syytä olettaa, niin voit vaatia hinnan alennusta, virheen korjausta tai kaupan purkua". Moottoriajoneuvoista on ennakkopäätös jonka mukaan alle viisi vuotta vanhoista voi vaatia korvausta. Siis esim neljä vuottakin vanhasta saa jotain muttei. Tämä sinun vuoden vanha mopo kuuluu taatusti kovattavien sarjaan. Minä kyllä lukisin myyjälle lakia.

    • moisia laitteita

      En lakkaa ihmettelemästä, kuinka paljon joku oikein lapsiaan rakastaa.
      PW eikä Hondakaan ole mitään crossipyöriä vaan ihan tielle tarkoitettuja. Mitä ihmettä liikkuu sellaisen vanhemman päässä joka antaa moisia laitteita alle 11v. ajettavaksi. Monttuhommat vielä ymmärtäisin.

      Ja kun hiukan viritellään ollaan melkein satasen vauhdeissa. Vanhemmat maksaa kiltisti. Mutta ei se kyllä kovin älyllistä vaikuta.

      • maake

        Ehkä kannattaisi hieman selvittää mistä laitteista on kyse ennenkuin alkaa peräämään vastuullisuutta vanhemmilta. Molemmat koneet on tarkoitettu ja valmistettu AINOASTAAN suljetulla alueella ajamiseen(meillä ei ajeta yleisellä tiellä !). Ja toisaalta , saahan tämänhetkiset mopotkin kulkemaan 80-100 km./h,ja niillä ajetaan yleisillä teillä.!


      • ...päässä?

        Yamaha PW:llä ei ole mitään tekemistä katukäytön kanssa. Lapsille tarkoitettu monttupyörä se on. Mutta provoiluhan tässä oli tarkoituksenakin, vai mitä pissakuuppa?


      • chicleta

        Itse v. -90 olin 4-vuotias kun faija osti juuri kys. pyörän pw 50 ja ala-asteelle päästyäni fillari vaihtui samaan 80-kuutioiseen ja täytyy sanoa että isokiitos kuuluu isäukolle koska mopolla/piikillä/autolla on selvitty ilman kolareita&kaatumisia vaikkakin silloin itkua väänsinkin kun ekoilla kerroilla nurinmentiinkin mutta sieltä se pyörä aina ylös nousi,alussa faijan avustuksella ja vähän vanhempana sitten jo ihan yksin ja matka jatkui... Omalla pihalla ajelin eli ei ollut yleinentie sekään...


      • 13v

        Eli sä haluat kieltää motocross lapsilta? Lapsillekin on oikeus pitää hauskaa eli älä tuu huutelee et ymmärrä kun ei sulla oo lapsia tai jos on et oo kauheen hyvä isä...


    • SIVUSTA ASIAA KUUNNELLUT.

      Sivusta kuulleena tästä tapahtumasta on myös olemassa toisen laisia asioita näkökohtia jotka perustuvat maalais järkeen ja koneen käyttöön.

      -männän renkaat olivat kuluneet lähes loppuun
      -sylinterissä oli kulumisesta aiheutunut rappu ylä reunassa.
      -pakoaukossa oli puolen sentin karstakerros
      -11v pojan olivat "puhdistaneet" ilmansuodatinta joka päivä!!!(jokseenkin ilman suodatin oli ollut täysin kuiva)
      -mopo oli asiakkaan mukaan ollut hurjassa käytössä 1ha pihalla, "se käy yötä päivää"

      pieni laskutoimitus ajamisesta.
      mopolla ajettaisiin 40 päivässä 5h/per päivä keski nopeudella 20km/h, eli 4000km 40 päivässä!!! Kun ajetaan millä 2-t vehkeellä tahansa huonot öljyt putsarissa,tai ei ollenkaan, niin kyllähän se kuluu.
      ja kuinka hyvin EI ammatti taitoiset juniorit puhdistavat ilman puhdistimen joka päivä.!!????Haittaa enemmän kuin hyötyä!?


      Tämä siis KUULTUA tarinaa tästä tapahtumasta, joten ajattelin sen kertoa ennenkun teette vääriä johtopäätöksiä.

      • kyypäärää

        no tuohan selittää jo aika paljon miks on hajonnu. siis 11 vuotiaalla pw50...?


      • krossipyöräkuumeisten iskä

        Aika utopistiselta tuntuu 4000 km ajo n. kuukaudessa!Keskimäärin 5 h/vrk ei muksut varmaan muuta teekkään? Taitaapi olla myyjän puheita.Eikös karstaa kerry hitaasta ajosta (pienillä kierroksilla)asiantuntijat?


    • Lätkä_60

      Meidän korttelissa asuu kolmannen polven kilpaileva motocros-kuski, ja kundi on 10v. ja on kyllä ammattilainen käyttämään laitetta.

      Ei ole yltiöharvinaista, että moottorissa sylinterin poraus liian väljä mäntään nähden tai mäntä renkaat ei oikeankokoisia

    • vmk1

      meillä on vuoden -90 pw50. mäntää ei takuu varmasti ole vaihdettu ainakaan 6vuoteen.joista 5 vuotta on ollu kesäsin ylen palttista ajoa.. yamaha käy ja kukkuu täydellä teholla. PISTE. yamaha ei pamaha oikealla pidolla

    • drag racing

      Kyllä ku meijän pojat ajeloo niin ne ajeloo ammatti kuskeja. Osaavat pitää huolta pyörästä ei oo tarvinnu huoltoja tehä ku viimeks 3 vuotta sitten ja kumminkin joka päiväisessä ajossa

    • plz

      herätys saatana!

      • ei ongelmia

        Sijoitin vanhaan yamaha50 PW:hen ostaessa 400€ vaihtanu vaihteisto öljyt ja ilmanputsarin. Ei mitään ongelmia, toiminut meillä nyt 2-vuotta hyvin ja sitä ennen 20-vuotta muualla.


    • 87malli

      Kaikkea p*skaa sitä yritetäänkin totena tuputtaa.
      Varmasti yksi maailman kestävimmistä pikkucrosseista kaikin puolin, Yamaha PW50.

    • Hihhhihhhii

      Jos tonnin korjauslaskuista tulee konkurssi niin suosittelen ettet osta ainakaan autoa koskaan. Siinä ei tonnilla paljoa tehdä.

    • eagga32

      oisko syy että uusi moposi raiskattu ja rasitettu liikaa.

    • kotkasandö

      normi valittaja eli ei tiedä itse mistään mitään lapset ja naapurin poijat hajottanut oikeen porukalla crossin sitten kun isäntä joutuu maksamaan sitten itku potku raivarit ja takuu kortti käyttöön tämä on sitä nyky aikaa onneksi tälläiset henkilöt tulee näissä piireeissä tunnetuiksi aika nopeaa ja radoilla ei paljon kavereita ole. ps yamaha pw50 on paras crossi 3-6vuotiaalle aloittelialle hinta laatu suhteeltaan.

    • VitunPaska

      Itellä on Yamaha pw80 vuosimallia 2004 ja kun lähtee ajamaan rupee röpöttämään ja tuntuu että ei oikeen lähe tehoja irti. Osaako joku sanoa mistä voisi johtua?

      • mekaanikko

        Se on rikki...


      • Jutustelija1
        mekaanikko kirjoitti:

        Se on rikki...

        No ei siinä toisaalta ole kuin 4,8hv ehjänäkään joten...


    • Anonyymi

      Itse ostin just kesällä käytettynä mun 6v pojalle 50 pw joka on 80-90 luvun vaihteesta. omaa kokemusta on omasta lapsuudesta kyseisien vehkeitten kestävyydestä ja mukavuudesta ja takaan että paras mahdollinen värkki mitä pienelle voi ostaa mikäli crossit kiinnostaa. eka päivä yammun kanssa sujui hyvin mutta seuraavana päivänä tuli ongelma eteen. mopo lakkasi kiertämästä ja ei kulkenut yhtään mihinkään. noh, pieni hetki tuumailtiin ja todettiin että pakoputki on tukossa. se oli öljyyntynyt/ karstaantunut aikojensaatossa sen verran että ei päästönyt pakokaasuja kunnolla läpi vaan yritti päästää kaasut peräpöntön ja putken liitoksen välistä. siispä otimme peräpöntön irti, avasimme ja putsasimme ja woilaa! sehän toimii kuin uusi! ettei nyt vaan olisi liikkeen puolelta ollut jotain fuskua? mikäli itse huomaisin että kone on väljä, tilaisin uuden sylinterisarjan joka sisältää: sylinterin, kannen, männän, öljyrenkaat ja tiivisteet. tämä koko paketti maksaa about 40€ joten ei todellakaan paha. ite jaksan vieläkin hämmästellä yamaha pw 50 moottorin yms osien edullisuutta. ja se että ko vehkeet kestää iänpäivät, osia tarvii harvoin ostaa ja vaihtaa. se että kone todetaan sylinteristä väljäksi, ei todellakaan tarvitse kokonaisuudessa ostaa koko konetta, mikäli vika on niin suuri että joutuu koko koneen uusimaan, se on todellakin takuuseen menevä juttu. Maanantai malleja löytyy aivan kaikista värkeistä mutta täytyy olla todella huonoa tuuria jos omalle kohdalle osuu. ilmanputsaria kannattaa tarkistaa aika ajoin ja tehdä tarpeen vaatiessa asianmukainen puhdistus. esimerkiksi meillä välillä tuntuu kaasarista hieman neulaventtiili jumittavan ja alkuun ajattelin sen huoltaa. mutta onko järkeä kun uusi kaasutin maksaa 38€? ikää tuolla on about 30 vuotta ja toimii lähes moitteetta. pakoputki tulisi myös tarkistaa mikäli tuntuu tukkoiselta. tuommoisessa vehkeessä ei ole suuria ja kalliita vikoja joita olisi vaikea korjata

    • Anonyymi

      Vaikea uskoa että jammu olisi noin huono, kaikenhan saa rikki väärällä käytöllä. Ei sitä PW50:ä noin paljon maailmalla myytäisi jos se olisi sohloksi havaittu. Kyllä Yamahallakin jonkinlainen "merkkiylpeys" on, eivät tuota ihan mitä tahansa kuraa.

    • Anonyymi

      moi, pikku vinkkinä että yamha pw 50 seen passaa todennäköisesti 2 tahti agregaatin sylinteri ja mäntä joka on 63cc eli näitä halpis agreja et660 ja et 900 yms nimellä tehtyjä.
      ne on yamahan kopioita eli pytyt ja männät käy ristiin?
      uutena hongkongista sellainen agri 50 euroa.

      • Anonyymi

        kiitos vinkistä, nyt kulkee !!!


    • Anonyymi

      Pitääkö yamaha pw80 laittaa tuorevoitelu öljyä

      • Anonyymi

        Ostakaa niille tissiposki teineille polkupyörät, niin ehkä saisivat sen armeijankin suoritettua.


    • Anonyymi

      Meillä on Yamaha PW 50 ja on toiminut aina tosi hyvin

    • Anonyymi

      Uskaltaisin väittää että liian pienen pween ostit... ku itte 11v nytte ja aattelin ostaa pw80 ja yz85

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe