AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Pekonin paistaminen?

Pekonin paistaminen?

49 Vastausta 63 223 Lukukertaa
Miten saan pekonin ruskean rapeaksi?Paistamalla hitaasti miedollä lämmöllö vai nopeasti tulikuumalla pannulla?Entä kannataako laittaa vähän rasvaa pannulle,ettei tartu?

tämä ei ihan

mutta..

Rakastan itse pekonia, mutta se on niiiiin rasvaista. Tämän takia valmistan pekonin mikrossa:

Lautaselle talouspaperi, jonka päälle pekoniviipaleita vierekkäin. Päälle uusi paperi ja sen päälle uusi kerros pekonia, paperi päälle. Näin jatketaan, kunnes kaikki pekonit laitettu, ja päällimmäiseksi talouspaperi. Sitten mikroon n. 4 minuuttia täysteholle.

Suurin osa rasvasta jää papereihin ja ihan hyvän makuista, eikä koko keittiö haise paistetulle pekonille.

Joo

Voi myös paistaa pannulla ja laittaa paistamisen jälkeen talouspaperikerroksen päälle hetkeksi, tällöin myös poistuu enimmät irtorasvat.

Tämä tekniikka ei tosin poista tuota keittiön hajua.

Hajuaisti iso osa

Eiks haju oo osa nautintoa?

Jos oikein kevyelle linjalle lähtee, eiks kannattas paistaa pannussa ja vaan haistella?

Paistan

Paistan kylkiviipaleita uunissa pellille levitettynä leivinpaperin päällä suolalla ja mustapippurilla maustettuna. Kylkiviipaleet ovat samaa kuin pekoni, mutta maustamattomia ja lisäaineettomia. Pellille mahtuu noin 300 grammaa, eli noin 400gramman paketin joutuu tekemään kahdessa erässä. Irronneen rasvan kaadan kuppiin talteen ja käytän pitsan täytteenä. Riittää 1-2 pellilliseen.

Tuleeko noista rapeita?

Eipä ookkaan tullut mieleeni pekonia uuniin laittaa. Toi vois toimia. Kuinkas kauan niitä siellä pidät ja missä lämmössä? Kerro ihmeessä!

riippuu ja roikkuu

200 astetta, niin kauan että kypsyys on haluttu, sopivan ruskea muttei hapankorppua.

MITÄÄÄ?!!

"Irronneen rasvan kaadan kuppiin talteen ja käytän pitsan täytteenä."

Ei helewetti mitä teet!!? Siis nyt suhahti yli ja pahasti!! viiiuh!!!!!!!! Siis en vieläkään tajua vaikka kelaan ja kelaan siis:
"Irronneen rasvan kaadan kuppiin talteen ja käytän pitsan täytteenä."

On meitä moneen junaan. Ite heittäisin ne rasvat kauas pois.Kuka sitä kaipaa??Tai ehkä tulkuille talvimuonaks,mut:
"Irronneen rasvan kaadan kuppiin talteen ja käytän pitsan täytteenä."

En enää koskaan syö pitsaa niinkuin ennen :´(

mitä mitä

Tuo rasva antaa pitsaan herkullista mehukkuutta. Kun täytän pitsan, kaadan rasvan sulana siihen yhtenä täytteenä ja sitten uuniin paistumaan. Meillä ovat vieraat syöneet tuollaista pitsaa monia kertoja. Taitaa olla hyvää vieraidenkin mielestä, kun ovat ottaneet lisääkin.

Minkä ihmeen takia rasva pitäisi heittää pois?
ja muuten, ketoosidieettiin toi rasva on täydellistä, joten helvetin asia meininki. jos menis pekonille.

kuinka kauan säilyy?

Kuinka kauan pekonirasva säilyy??
Olen ottanut talteen tuota pekonirasvaa, mutta en ole varma uskallanko syödä enää, noin viikko siitä on kun otin ekan rasvasatsin siihen

säilyy aika kauan

Ainoastaan tyydyttymättömät kasvisrasvat hapettuvat ja härskiintyvät avatussa pullossa, esim. oliiviöljy n. vuodessa.
Pekonin rasva ei härskiinny eikä pilaannu.

lololololo beconx

lol omg fitnezs n00bletz pls die k thx bai

Koska et ole saanut

vielä yhtään kunnon vastausta, niin minäpä kerron. =) Tarvitset valurautapannun. Ilman sitä rapea pekoni ei onnistu. Pannulle voita ja kuumalla lämmöllä nopeasti paistaen tulee hyviä. NAAAAAM!

Kyllä

Noista muista ohjeista en tiedä kun en ole kokeillu...mutta yhdyn edelliseen. Kuumalla valurautapannulla tulee parhaimmat pekonit! Kokeile sitä. Siitä kyl tulee aika hajut kämppään mut sen kestää. On se pekoni niin hyvää!

Kysymys

minkälaista rapeutta tarkoitat?Mikrossa saa helposti samanlaisia kuin perunahiutaleetkin.Vaatii vain vähän kokeilua,koska aikoja en muista.On vain hyvä tietää että rapeus tulee jäähtymisen jälkeen,vaikka mikrossa tuntuvatkin vielä vähän pehmeiltä.Jos mikrossa pitää liian kauan menee sekä koostumus että maku vähän pieleen.Se ei ole vaikeampaa kuin kokeilla pieniä määriä eri ajoilla.Kyllä se näin onnistuu ja lopputulos on tietenkin niin hyvä kuin vain mahdollista.Itse ratustelen tätä ruokaa joskus metsästysreissuilla ollessani.

Rapeeta

Aloita kylmällä pannulla.
pekonit riviin ja lämpöä alle, kun ovat mieleisen värisiä nosta paperin (talous tai hesari), päälle hetkeksi valumaan , ja valmis.
Rasvan saat työntää minne vaan haluat mutta älä kaada viemäriin.

Joo

voi jäähdyttyä käyttää vaikka leivän päällä.Onhan se ainakin yhtä hyvää kuin voi.Mielestäni on naurettavaa heittää rasvat pois ja talsia kauppaan voi ostoksille.
Kyllä se rasvan voi laittaa viemäriin, mutta kannattaa laittaa fairya sekaan ennen sitä. Eipä ole koskaan mennyt viemäri tukkoon.
Rasva onkin ongelma jätevedenpuhdistamolla, jossa tarvitaan kovia kemikaaleja rasvan pilkkomiseksi. Parempi laittaa roskiin ylimääräinen rasva aina.

pekonia

Pekoni paistetaan siten että viipaleet lätkitään sinällään KYLMÄLLE pannulle ja niiden annetaan sitten kuumentua. (ei siis rasvaa)
Tule rapeita, se rasvan voi kipata jonnekkin, tai jos oot näppärä niin pannun toisella puolella pekonin irroneessa rasvassa voit paistaa munakokkelin.
Kallistele pannua siten että munamassa pysyy siellä tyhjällä puolella.
Jos omistat paistopihdit, niillä on näpsäkkä irrotella pekoninpalat toisistaan.
Meillä mies haluaa joka viikonloppu muna-pekoni aamiaisen, nyt kokeilin munakkaan
hyydyttämistä teräksisissä piparkakkumuoteissa. Toimii tämäkin, muotit vaan pitää rasvata kevyesti.
ja onpa romanttista kun on sydämen muotoiset hyydykkeet pöydässä :o))

Onkos kukaan

kokeillut vohvelipannulla suorittaa kyseistä hommaa, en viitsisi itse tärvellä pannuani.

arvokasta paistorasvaa

Pekonista irronnut rasva on maun puolesta parasta paistorasvaa, ei sitä kannata pois kipata.
Ennemminkin kannattaa paistaa rasvassa vaikka kasviksia, esim. sipulirenkaita tai perunalastuja.

Juustohöylällä vain perunoista ohuita viipaleita (ei tarvitse edes kuoria, kun kuorissa on kaikki terveelliset vitamiinit), jotka pekonin rasvaan paistumaan samalla kun on paistellut pekoneita. Muutama peruna on aika nopeasti paistettu rapeiksi perunalastuiksi. Ei tarvita edes suolaa tai mausteita kun pekonin rasvassa tulee niin herkullisia perunalastuja, niiden jälkeen kaupan lastut maistuvat ihan tympeiltä.
Pekonit kuumalle pannulle aina! Kerran kääntö ja sitten seurataan vain väristä kuinka rapeaa haluaa sen olevan.

väääärin

Pekonit laitetaan aina kylmälle pannulle , ei kuumalle.

Levitä siis pekoniviipaleet kylmälle teflonpannulle ja laita hella tulille.
Kääntämiseen tosi näppärä systeemi on muoviset grilliottimet.
Kääntele aika-ajoin että viipaleet irtoavat kunnolla toisistaan.

Näppärä ja maukas lisäke on vatkata pari kananmunaa, tilkka vettä tai maitoa, ripaus
suolaa ja pippuria. Kun pekoni on tarpeaski rapeaa ja rasva irronnut, kallista pannua
niin että pekonit ovat "läjässä" yläreunassa, kaada munaseos alareunaan ja hämmentele
kokkeliksi. Pekonin rasva maustaa sen mukavasti.
Kun kokkeli on hyytynyt, pannu pöytään aamukahvin seuraksi

Kannattaisiko sun mennä

Katseleen hiukan isompiin sydeemeihin tuota pekonin käristämistä?
Me täällä 400 huoneen hotellin keittiössä paistelemme joka aamu asiakkaillemme aamiaiseksi noin 30 kiloa pekonia ja takuulla tulikuumalla levyllä, eipä ole kukaan moittinut rapeuden puutteesta!
Kummallista, että kotikokit tietävät nämä asiat paremmin kuin keittiössä työkseen hääräävät?

mielellään

voisi käydä ihan kyökin puolella.
Missäs hotellissa Suomessa on muuten 400 huonetta ?
30 kiloa pekonia... joo joo , siis jos ämpärimitalla laskettaan niin
nelisen sankkoa.

Senverran paljon olen noita hotlia kiertänyt että ei tule muuta mieleen kun Simonkenttä.

Paljonkos teillä on henkilökuntaa sitä brekkaria vääntämässä ?

Anteeksi, en huomannut

Mainita, että työskentelen täällä ukrainassa, Kievissä, olen toistaiseksi keittiömme vuoromestarina ja minulla on alaisinani 28 työntekijää. Kaikkiaan keittiössö on toistasataa ihmistä töissä eri vuoroissa.
Hotellimme on miltei keskustassa ja rakennuksessa on 400 vierashuonetta.
Tervetuloa, meillä on myös ukrainan paras kieviläinen kana!
Kun tulet niin tervetuloa katsomaan myös keittiötä, esittelen mielelläni.
Tottakai paistatte kuumalla pannulla ne jos niin paljon teette, ei kai siellä oo aikaa jäähdytellä pannuja/levyjä..
TEFLON PANNUA käyttäessä ladotaan pekoni kylmälle pannulle ja lämmitetään, paistetaan. Teflonien ohjeissakin lukee että tyhjää pannua ei saa kuumentaa levyllä!! Ristus... eri asia se on valurautapannun kanssa.

ei kun oikein

Pekoni paistetaan aina kuumalla pannulla eikä niitä ladota kylmälle pannulle.

Ja miksi muuten ne pekonit tossa sun munakokkelissa pitäisi pekoni laittaa omaan läjäänsä jos kerran teet munakokkelia mikä poikkeaa selvästi munakkaasta.

Ensinnäkin munakokkeliin ei laiteta oikeaoppisesti ikinä vettä, vaan maitoa tai kermaa.
Munakokkeliin jos siinä nyt on pekonia ja sen rasvaa ei kyllä lisätä yhtään suolaa.
TEFLON PANNUA käyttäessä ladotaan pekoni kylmälle pannulle ja lämmitetään, paistetaan. Teflonien ohjeissakin lukee että tyhjää pannua ei saa kuumentaa levyllä!! Ristus... eri asia se on valurautapannun kanssa.
Kananmunat on parhaita kun ne paistaa siinä pekonin rasvassa
Katsokaa Sokkokokin jakso jossa Henri Ålen paistaa pekonit kädenlämpöisessä pannussa. Testasin itsekkin ja on rapeaa.
http://www.ruutu.fi/video?vt=video_episode&vid=223966

ei tintille

niin suolasta rasvaa!!!Perkkules!!

Juhannuksena paistoin

Ihan koemielessä uunissa.
Laitoin uunin tulemaan 175 asteeseen ja levitin uunipellille leivinpaperia jonka päälle levitin pekonisiivut vieri viereen. Pelti uuniin ja varttitunti lämmössä. Tuloksena rapeata pekonia jonka valutin vielä talouspaperin päällä kuivaksi.
Helppoa ja siistiä, ei palovaaraa ekä rasvaroiskeita.
Juuri noin se toimii. Tulee rapeita, ei käryä ja rasvaa jää talouspaperiin. Ja mahtuu kerralla enemmänkin
kädenlämpöisessä pannussa :DDDDDD

pekonit voisi siis paistaa niin, että niitä vain pitäisi kädessä?

Vastaus

Tietysti kovalla lämmöllä ja eikä sinne pannulle enää rasvaa nyt kande laittaa kun pekonissa sitä on jopa siinä määrin, että siinä voi paistaa perunat perässä ja saavat pekonin makua ja on muuten hyvää.

Ja se pekoni muuten sitten hieman vielä jatkaa kypsymistä vaikka on pannulta otettu eli se otetaan pannulta pois sopivan ruskeana mutte liian ruskeana, pekoniakin kyllä voi jos haluaa paistaa vähemmän eli jättää sen ns. "löysäksi".

Tuota en ymmärrä että sitä pekonirasvaa hukataan johonkin talouspaperiin, itse kutsun tuota tuhlaukseksi koska sillä rasvalla voi paistaa vaikka perunoita, sen voi vaikka säilöä pieneen kuppiin ja käyttää seuraavana päivänä tai sillä voi paistaa vaikka pari paahtoleipää siinä pannulle heti perään.

Pekonista saa makua moneen asiaan mm. currykanapataan pekoni on oiva lisä.

Video

Voihan tuon yhden "oikean" tavan katsella vaikka täältä. Näin minä sen aina teen. Tosin tuon kaverin pekonissa on vähän rasvaakin kun omat pekonisikamme ovat pitkäselkäistä sahajauhomallia, yleensä.

Hei yritä paistaa

Lämminsavukyljestä, niin onnistut paremmin. Näyttäisi tuo kaverikin käyttävän nimenomaa lämmisavukylkeä.
Kauppiaasi leikkaa sen haluamasi paksuisiksi viipaleiksi. Itse käytän n. 3 millin vahvuisia.
Maku on ihan jotain muuta kuin noiden surkeiden pakattujen kylmäsavustettujen.

Ihmisillä...

on asiat periaatteessa asiat kunnossa , kun pekoninpaistamisesta saadaan Raamatun paksuinen opus aikaan. Kylmä pannu kuuma pannu rasvat talteen rasvat roskii talouspaperia sinne talouspaperia tänne kolesteroli sitä kolesteroli tätä Atkinssi Votkinssi Hotkinssi. Huh hellettä sanoi jäävuori ! Ja loppukevennyksenä Oliko vai eigö ollut Titanikin seisovassapöydässä jäävuorisalaattia ?
Tästähän voisikin aloittaa vaikka uuden keskustelun ?
AI OIKEESTI!?
itse olen paistanut aina pannulla, tilkka margariinia aluksi ja tulikuumalle pannulle siivut vieretysten, levy vähän pienemmälle (asteikolla 1-6, neloselle) ja pala talouspaperia päälle ettei roisku rasva ihan joka paikkaan. kun on vähän kutistunut ja rusehtava, käännä toisin päin ja sama homma. Valmiit nostan lautaselle talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. On rapeita, ruskeita ja hyviä.
sain tossa syvän haavan vaimon vihannes veitsestä ku laiton pekonit kylmään pannuun(teflon)
Sianliha pitää paistaa tarpeeksi kuumassa että trikiinit ym taudinaiheuttajat kuolee.
Semmoisen ohjeen näin tässä hiljattain, että pekoniviipaleet asetellaan haitariksi taitellun folion päälle ja paistetaan uunissa. Pitäisi tulla gourmeetasoa, jospa joku voisi kokeilla ja kommentoida.
Toki teflonpannun voi kuumenttaa "tyhjänä",mutta on siinä jotakin oltava,vaikka tilkka paistorasvaa.
Kuivana sitä ei saa kuumentaa!

Itse käytän valurautapannua pekonille ja teen kuten isänikin teki -70-luvulla.
Pannu kuumenee hellalla ja pekonit heitetään sinne sitten ja ruskistetaan kullanruskeiksi.
Muistaakseni isäni otti voipaketin ja ennen kuumentamista sipaisi voiköntillä pannun sisäpintaan ohuen kerroksen.

Tai siis eihän se ollut nykyistä pekonia,vaan siansivua jota sai kaupoista ja se laikattiin itse halutun paksuisiksi siivuiksi.
Oli tosi hyvää ja rasvaan kastettiin leipää jota sen kanssa syötiin.
Tosin olen joskus epäillyt,että närästykseni on noilta ajoilta peräisin...
Kylmälle pannulle pekonit, riippuu kyllä laadusta, jotkut vaatii kuuman pannun. Eikä missään nimessä enää rasvaa.
Toi uunihomma on kans ihan jees. Mikroa meillä ei ole.
Kananmunat kans kylmään veteen.
Näin meillä.
 /   /  / Pekonin paistaminen?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta