Kalvopainesäiliön ilmaus

pumppaus

Painesäiliöasioita on tällä palstalla käsitelty aiemminkin... Meille asennettiin pari kolme vuotta sitten uusi kalvopainesäiliö porakaivon jatkeeksi, sain ohjeet: vedentulohanat kiinni, pumput pois päältä,tavallisesta lavuaarin hanasta lasketaan vedet pois säiliöstä ja sitten vain mittaamaan ilmanpaineet auton rengaspainemittarilla. Mutta tähän tyssää, mittariin en saa mitään lukemaa, myöskään säiliöön ei tunnu menevän ilmaa vaikka kuinka pumppaisi. Onkohan venttiilivika kovi yleinen ja voiko sellaisen itse vaihtaa ilman että säiliö poksahtaa? Vai teenkö jotain väärin? Nyt pumppu ja painekytkin naksuvat heti kun vettä laskee hanasta eli ilmausta systeemi varmaan kaipaa.

21

27633

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • auki niin

      ilman pitää mennä säiliöön. Voi sen venttiilin vaihtaa, ihan tavallinen auton tai mopon venttiili se on.

      • hipheiu

        meillä korjattiin täsmälleen samanlainen vika viikko sitten. Kun pumppu "hakkaa" eli pumppaa jokaisen pienenkin vedenvalutuksen jälkeen, on kysymys siitä, että painesäiliö on päässyt niin täyteen vettä, että kalvo on ihan kiinni ilmausventtiilissä. Tämän takia sinne ei oikein käsikonstein saa ilmaa menemään. Meillä auttoi lopulta vain se, että tilattiin paikalle ammattimies joka laittoi kompuralla paineilmaa ja saatiin tilanne korjattua. Tästä asiata on liikkeellä paljon ristiriitaista infoa ja vääriä käsityksiä, mutta näin se lopulta ainakin meillä saatiin korjattua. Sitä ei saisi päästää tohon jamaan että se hakkaa, vaan ilmaamista pitäis tehdä useammin. Joissakin tapauksissa on jouduttu vaihtamaan kalvo, jolloin homma tulee vähän kalliimmaksi mutta skuitenkin vain kolminumeroisista summista puhutaan. Se smeidän duuna ähisi reilun tunni sen kanssa ja maksettiin pimeänä 60 euroa. Nyt toimii taas siis.


    • pummpaus

      Putkimies pääsi vihdoin käymään. Toimenpiteet: porakaivon pumppu painesäiliön kytkin pois päältä, yksi lavuaarin hana auki, kompuralla ilmaa säiliöön kunnes vedentulo hanasta lakkasi, ilmanpaine oikeaksi (1.5 bar).
      Painesäiliö oli tosiaan niin täynnä vettä että kumikalvo painoi jo venttiilin päälle. Nyt pauke loppui ja vettä tulee tasaisesti.
      Kiitos muuten neuvoista.

    • avuton6

      Noh voisikos joku kertoa että mistä se löytyy se vernttiili josta sitä ilmaa pumpataan?

    • Avulias,

      Se on siinä paineastiassa.

    • mimase

      Entä jos ilmaa tuntuu menevän (käsipumpulla) ja paineen katson säiliön päällä olevasta mittarista mutta ei auta naksutukseen?

      • mimase

        Siis ei auta "hakkaamiseen" ollenkaan. Vuosi sitten oli samanlaista vikaa niin kävi putkari ja vaihtoi kumipussin säiliön sisälle. Ilmausta kannattaisi varmasti tehdä useammin mutta miksei se nyt auta mitään?


      • sama juttu
        mimase kirjoitti:

        Siis ei auta "hakkaamiseen" ollenkaan. Vuosi sitten oli samanlaista vikaa niin kävi putkari ja vaihtoi kumipussin säiliön sisälle. Ilmausta kannattaisi varmasti tehdä useammin mutta miksei se nyt auta mitään?

        No pussi on taas rikki.


      • mimase
        sama juttu kirjoitti:

        No pussi on taas rikki.

        Voiko se mennä rikki näin lyhyessä ajassa? :o


      • mimase
        mimase kirjoitti:

        Voiko se mennä rikki näin lyhyessä ajassa? :o

        ilmaventtiilistä kai kuuluisi tulla vettä jos on pussi rikki?


      • camillo
        mimase kirjoitti:

        ilmaventtiilistä kai kuuluisi tulla vettä jos on pussi rikki?

        Samavika paineet putos, joskin vettä ei venttiilistä tule muttei ota ilmaakaan sisään käsipumpulla tai kompuralla ?
        - hanasta vedentulo loppui , pummppu pois päältä..
        - oiskoventtiili vika ?


      • Painettahakemassa

        Entäpä vesipussillisen painevesisäiliön ilmaus esim: Fam BABY STAR ALPHA50.VRT Cat 1 - kuinka sen säiliön ilmamäärän tarkistus tapahtuu oikein? Valmistajan sivuilla näkyy rakenne kuva. Paineastian sisällä on vesipussi. Vesi on siis suljetussa systeemissä vesipussin sisällä. Veden tulo ja lähtöputki ovat kiinnitetyt kansiluukkuun ja samainen luukku toimii myös pussin kiinnityksenä. Pussin suun liepeet puristuvat luukun ja astian kannessa olevan aukon reunojen väliin. Puristusvoima saadaan luukun kiinnityspulteilla. Pussi ja sen sisältämä vesi roikkuvat kannesta paineastian sisällä. Ja paineilman astiassa on pussin ulkopuolella. Säiliön kyljessä ohjeena annetaan että esipaine on 2 - 4 baaria. Tarkoittaako tämä sitä. että kun vesipussi on "ihan lytyssä" säiliön sisällä, niin silloin tuo paine on oltava tuo 2 - 4 baria? TS käytönnössä edellinen toteutuisi esim. näin. 1 Pysäytän pumpun 2 avaan vesi-hanan ja annan sen valua.... 3 lisäilen ilmaa sitä mukaa kun paine vajenee veden poistuessa säiliöstä. 4 kun vettä ei enää tule ja säiliössä on esim. valittu 2 baria suljen hanan ja paineen tarkistus proseduuri on lopussa.... 5 kytken pumpun päälle ja siemailen teetä hoidetun homman päätteeksi? Olen asunut talossa viitisen vuotta. Ja ajoittain vesipumpun rele alkaa hakkaamaan tiuhaan ja veden paine vaihtelee putkistossa.... Jotakin sille olisi tehtävä... Kun en hahmottanut painesäiliön rakennetta alussa oletin. sen olevan kalvo, joka saattaa revetä. jos lykkää liikaa ilmaa. Nyt kun olen hahmottanut paine säiliön rakenteen alan pelkäämään sitä, että josko pussi on revennyt kun ilmaa on ollut liian vähän. Tällöinhän pussiin menee enemmän vettä ja pussi tulee painavammaksi ja saattaa olla että pumppun saama paine voi venyttää pussia liikaa.... Tämä oli siis pikemminkin kysymys, että menikö nyt oikein ? kuin kehoitus toimia tällä tavalla... Tämä on mökki jossa on oma porakaivo...toistaiseksi vettä on aina tullut...


    • Vesimies123

      Monella tuntuu unohtuvan että kalvopainesäiliön ilman paine on tarkistettava vähintään 2 kertaa vuodessa tarvittaessa ilmaa lisätään ja yleensä sitä joutuukin lisäämään juurikin 2 kertaa vuodessa jos tätä ei tee ilmat katoaa säiliöstä ja kalvopainuu pohjaan ja tarrautuu säiliöön kiinni minkä jälkeen ilman lisäys on hankalaa kun kalvo tukkii venttiilin ja pahimmissa tapauksissa kalvo hajoaa kompura on näissä tapauksissa hyvä apuväline tällöin kalvo saadaan irtoamaan säiliöstä mikäli kalvo on vielä ehjä
      myös painekytkimiä mee kuin leipää jos säiliössä ei ole ilmaa koska pumpu joutuu käymään päällä joka kerta kun hana aukaistaa mikä syö kytkimen elin iän nopeasti loppuun ja toki myös pumppua rasitetaan koko ajan aivan turhaan

      Maksimaalinen hyöty kalvosäiliöstä saadaan lisäämällä ilmaa. Ilman määrä riippuu min vesipaineesta hyöty on maksimissa kun ilmaa on 0.1-0.2bar vähemmän kuin veden minimipaine ja minimipaine riippuu aina kohteesta kuinka korkealle veden tulee nousta esim 2 kerroksisissa taloissa joissa vesinousee aina yläkertaan asti ja säiliö sijaitsee kellarissa on min paine oltava suurempi kuin yksikerroksissa kohteissa

      Jos min paine on esim vaikka 2bar kalvon vasta puolelle lisätään noin 1.8bar verran ilmaa
      ilman lisäys tehdään aina tyhjään säiliöön eli vedet lasketaan hanasta pois painekytkimen ollessa pois päältä

      Säiliösi min paineen voit tarkistaa avaamalla hanan ja seuraamalla vedenpaine mittaria (mikäli säiliössäsi ei ole mittaria asenna mittari) kun vedenpaine laskee hanan ollessa auki mittaria seuraamalla näet missä paineessa painekytkin napsahtaa lyöden pumpun päälle se paine missä kytkin napsahtaa on veden minimi paine (min ja max painetta voit tarvittaessa säätää painekytkimestä)

      Näillä ohjeilla pitäisi aika helppo olla säätää vesijärjestelmät kuntoon

      Helppo muistaa ilman paine 0.1-0.2bar alle veden minipaineen!

      Ilman lisäys tapahtuu säiliössä olevasta ilmaventtiilistä riippuen säiliön mallista vaaka säiliössä venttiili löytyy säiliön päästä ja pysty malleissa säiliön pohjasta

      Mikäli säiliössäsi ei ole venttiiliä voi olla että säiliösi ei ole kalvopainesäiliö on olemassa myös muunlaisia säiliöitä ota aina selvää ensin mikä säiliö on kyseessä ja mitkä ovat mahdolliset huolto toimenpiteet

      • Vesimies123

        Lisätään vielä sen verran että tuo esipaine 0.1-0.2bar pienempi kuin käyntiin lähtöpaine pätee 25-50litran säiliöhin isoissa 100 litran ja 120lirtan säiliöissä esipainetta laitetaan 0.1-0.2bar enemmän kuin käyntiin lähtöpaine


    • 1941

      Veden virtaus vaihtelee, missä vika vai onko normaalia.

    • Untuvikko

      Olen uusi omakotiasuja, ja tuo pumppu uusi tuttavuus.

      Voiko ilmanpaineen puolelle tihkua vettä? Jokin tuttu käski poistaa pumpun "vesilastista", kun kuunteli sen toimintaa.
      Miten tuollainen vesilastista poisto tehdään?

      Paljonko normaali yksikerrosta talossa pitäisi olla ilmanpaineen tuollaisessa kalvopainesäiliössä? Onko 1bar liian paljon?

      • Kalvoko-on-rikki

        Onko tuo painesäiliön sisällä oleva kalvo rikki jos, säiliöstä tulee vettä paineilma venttiilin kautta?
        Eikä ilmanpainetta ole lainkaan kalvon sisällä kun ilmaventtiilistä rengaspainemittarilla kokeilin.


      • Jätäntäntähän

        Jos "ilmaventtiilistä" eli sieltä mistä tarkistat paineen tulee vettä, on KALVO tuolloin hajonnut säiliön sisältä jonka vuoksi luonnollisesti vesi tulee silloin sieltä ilmaventtiilistä.

        KALVON voi vaihtaa tiettyihin malleihin mitkä tämän mahdollistavat, ei kuitenkaan kaikkiin.
        Luonnollisesti kalvon vaihto voi olla halvempi ratkaisu kun uusia koko säiliö. Mutta joskus paikallaan myös uusia säiliö.


    • Anonyymi

      Kalvopainesäiliön ilmauksissa jäi epäselväksi suljetaanko hana kun paine on nollassa, ennenkuin aletaan pumpata ilmaa painesäiliöön.Tuntuisi,että onkohan mahdollista,ettäkalvo repäisi jos vesi pääsee pakenemaan aukinaisesta hanasta.🙄

      • Anonyymi

        Ei se kalvo sentään niin notkea ole että putkea pitkin venyisi verkostoon. Irrallaan tai tyhjässä verkossa kalvo kuitenkin venyy säiliön peräseinään asti ennen kuin oikea paine on saavutettu.


    • Anonyymi

      o,8 ilmanpaine pitäisi riittää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe