AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

lämmönluovutuslevyjen teko

12 Vastausta 3 563 Lukukertaa
Laitan puulattiaan wirsbon 20 mm putket. Tuli mielee, että voisiko lämmönluovutuslevyt taitella itse. Taittelu tulisi paljon halvemmaksi eikä siihen aikaakaan ihan kauheasti menisi. Itse taivutettaessa putken urasta tulisi kuitenkin kantikas eikä pyöreä.

Toimiiko kantikas ura? Onko kukaan tehnyt itse levyjä? Tai olisiko vinkkejä, mistä saa valmiita levyjä halvimmalla?

laitoin

Noiden levyjen tarkoituksena on suunnata säteily ylöspäin ja estää säteilyä alaspäin. Itse laitoin paistinfoliota, jonka taittelin sopivasti.

Koko levyn tarve on kyllä ihan huuhaata...mutta tulipa nyt viriteltyä. Foliota saa halvimmalla tukusta, 500m rullalla.

En ymmärrä mihin teoriaan nuo lämmönluovutuslevyt nojaavat (pl. rahat pois tyhmiltä). Eikös ne putket tule kuitenkin levyn päälle, jonak alla on eristeet. Koskas se lämpö on ruvennut alaspäin menemään...puulattialla on kyllä ihan sama onko putkia harvasssa vai ei koska materiaali on itsessään "lämmin".

"Toimiiko kantikas ura?" Ei toimi yhtään paremmin kuin pyöreäkään.

Kaada putkien ympärystään truutalla vaikka saneerauslaastia tai lattiatasoitetta ohut juova pohjalle...lämpö johtuu ja toimii. Hiekka voi olla vähän huonompi, mutta hiekkapuhallushiekka olisi tiiviimpää.

terveisin Laihialainen

teoria

"En ymmärrä mihin teoriaan nuo lämmönluovutuslevyt nojaavat (pl. rahat pois tyhmiltä). Eikös ne putket tule kuitenkin levyn päälle, jonak alla on eristeet. Koskas se lämpö on ruvennut alaspäin menemään...puulattialla on kyllä ihan sama onko putkia harvasssa vai ei koska materiaali on itsessään "lämmin". "

Alumiini on tunnetusti hyvin lämpöä johtavaa materiaalia. Pellin avulla saadaan putken lämmönluovutuspinta moninkertaiseksi. Periaatteessa sama teoria kuin auton lämmityslaitteen kennossa tai jäähdyttimessä. Kipsi johtaa lämpöä kohtuullisesti mutta puu on lähes eriste. Kipsilattioita tehdään myös ilman levyjä, saneerauslaasti ja suikale -menetelmällä. Jos lattia on pelkkä puuta niin siinä levysitä on hyötyä.

Levyt jakavat lämpöä

Niiden levyjen tarkoitus on jakaa lämpöä laajemma alalle lattiaan. Ei estää lämmön johtuminen alaspäin. Lämmönjakolevyjen kanssa lattiassa ei tunnu putkien kohdat lämpiminä "raitoina". Samalla kun lämpö jakautuu lattiaan paremmin, niin lämpö siirtyy paremmin vedestä ilmaan.

Ei niitä lämmönjakolevyjä tarvitse käyttää ollenkaan. Tee gyprokista putkiurat, joihin laitat putket kiemurteleen, ja sitten kaadat urat täyteen lattiatasoitetta.

Vaikka lämpölevyt on kaupasta ostettuna kalliita, niin ne tulee kuulemma halvemmaksi kuin tuo yllä kertomani tapa.

Yllätys

"Koskas se lämpö on ruvennut alaspäin menemään..."

..on se että lämpö siirtyy johtumalla joka suuntaan. Ylös, alas ja sivuille. Ja todella hyvin.

Muuten en vesivuotoriskie pelossa harkitsi lattialämpöä ollenkaan vaan tekisin rakenteesta muuten lämpimän. Sillä rahalla jonka hakkaa vesikiertoiseen lattialämmitykseen, saa alapohjan todella hyvin eristettyä sekä patterit seinille. Ja putket näkyviin tietty, ei koskaan rakenteisiin.
Lattian pintamateriaaliksi laittaisin paksua lautaa, öljyvahattuna. On jalalle todella lämmin sekä helppoa hio 10-20 vuoden välein uudelleen. käytön ja tarpeen mukaan.

Öljyvahattu on liukas

Pysyykö oljyvahatulla pystyssä. Olen kuulut, että öljyvahatulla ei pysy villasukkasiltaan pystyssä.

ihan siinä

kuin lakatulla puulla, laminaatilla, kivellä, parketilla tms. Kymmenen vuotta vahatun päällä nyt kävellyt eikä moinen ole tullut mieleenikään???

lämmön

itse ostin rautatukusta 0.5 mm paksusuista alumiinilevyä ja tuli puoltahalvemmaksi.

Meillä

Meillä 8mm haponkestävästä teräksestä jotain polar laatua mutta hyvin on kestänyt

tosi

täytyy miettiä tollaista ratkaisua

kiitos

varmaan on hyvä ratkaisu

kiitos

kiitos

lämmönluovutuslevyt

Ei tule hyvä.Itse aikoinaan tein ohuesta alumiinilevystä harjan vartta(20mm)apuna käyttäen "luovutuslevyjä".Alkuperäinen levy ottaa
putken sisälleen niin hyvin että se lämpö todella siirtyy levyyn.Jos laitat parketin alle niin asia ei ole niin tärkeä,mutta laatta lattiaan aito alu.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta