AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / mitä hometalossa asuminen aiheuttaa

mitä hometalossa asuminen aiheuttaa

9 Vastausta 1 287 Lukukertaa
Eli millaisia oireita aiheuttaa?? Itse muutin uuteen kaupunkiin ja vanhaan kerrostaloasuntoon parisen vuotta sitten ja olen sairastellut koko ajan kaikella mahdollisella tavalla. Flunssaa (nenä tukkoilee ja aivastuttaa päivittäin) ja kuumeilua on ollut enemmän kun aiemmin, virtsatietulehdukset alkoivat olla kroonisia ja hiivatulehdusta yms ollut lähes koko ajan. Lääkärit lähinnä pyörittelevät paukaloitaan ja kai kohta luulevat jo luulotautiseksi!

Kirjoittakaapa Helin

sana "alveoliitti", niin huomaatte kuinka vähän he tietävät kosteusvauriomikrobien itiöiden aiheuttamista sairauksista?

Pitäisi lakkauttaa kokonaan tämä huippukorruptoitunut järjestö.

Taysin samaa mielta,

nay tietävän edes mita sairauksia kosteusvauriomikrobit aiheuttaa, tuskin voi luottaa naiden ilmoittamiin oireisiinkaan!

Heti löytyi !

Käyttävät myös sanaa homepölykeuhko, joka on kansanomaisempi nimitys alveoliitista, mutta löytyy myös alveoliitti -nimellä. Eli se siitä salaliitosta taas....

Tässä pari esimerkkiä:

http://www.heli.fi/default.asp?docId=12750

http://www.heli.fi/default.asp?docId=13893

Homeongelmaisessa rakennuksessa oleskelevilla voi esiintyä erilaisia terveyshaittoja.

·   Ärsytysoireet ovat yleisiä limakalvo-oireita: silmien ärsytystä ja kutinaa, nuhaoireita, kurkun karheutta, kurkkukipua, äänen käheyttä, yskää ja hengenahdistuksen tunnetta. Jotkut saavat myös iho-oireita kuten kutinaa tai ihottumaa.

·   Homeille altistuneilla voi olla tavallista enemmän hengitystietulehduksia. Tällaisia ovat flunssat nuhakuumeet, keuhkoputkentulehdukset, poskiontelon tulehdukset ja jopa keuhkokuumeet. Lapsilla tämä voi ilmetä infektiokierteenä, jolloin lapsi sairastuu yhä uudelleen toistuviin tulehduksiin. Lapsilla myös korvatulehdukset ovat tavallisia.

·   Joissakin tapauksissa altistuneet potevat tavallista enemmän päänsärkyä, väsymystä, kuumeilua, huimausta ja pahoinvointia.

·   Harvinaisempia, mutta hankalimpia homeiden aiheuttamista terveyshaitoista ovat allergiat. Allergioiden seurauksena voi syntyä allerginen nuha, silmätulehdus tai astma, ja joskus jopa homepölykeuhkosairautta (alveoliittia), joka on aiemmin tunnettu lähinnä työterveysongelmana.

homeoireita ovat

sinun oireesi. Mutta toki ne voivat johtua monesta muustakin asiasta. Ja asunnon lisäksi syy voi olla työpaikalla tms.

Selvittele tilannetta asunnossasi muuten. Onko siellä ollut kosteusvaurioita? Paranetko, jos olet muutaman viikon poissa?

noh

ei ole ollut tilaisuutta olla niin pitkää aikaa poissa kotoa ja töissä olen vain osan aikaa vuodesta..Tämä on kaupungin vuokra-asunto ja tietääkseni eivät juuri tarkastele kuntoa tai ainakaan eivät ole tarkastaneet

mitä itse olet mieltä

rakennuksen kunnosta? Onko poikkeavia hajuja? Kysy neuvoa Asumisterveysliitosta tai kunnan terveystarkastajalta (näiden taso kyllä vaihtelee paikkakunnittain). Terveystarkastajalta voi saada kotikäynnin.

Ihan pelkät oireet eivät anna syy-yhteyttä asuntoon, jos asunnossa ei ole tiettävästi ollut kosteusvauriota. Vai onko ollut? Oletko kysynyt asiaa isännöitsijältä? Jos kuulet esim. vanhoista kosteusongelmista ja oireilet tuolla tavoin, on hyvin todennäköistä että asunto on syyllinen. Edessäsi on ilmeisesti uuden asunnon etsiminen.

jees

meidän tiedossa ei ole kosteusvaurioita ja miehekkeeni asunut tässä n. 7 vuotta, minkäänlaisia mittauksia tai remontteja ei ole tehty ainakaan sinä aikana. Kuntotarkastus tehdään vuosittain, mutta se pitää sisällään vain sen että taloyhtiön miehet kulkee läpi asunnon ja sanoo että jaaha ja menevät pois ja seurauksena on se että vuokra nousee.Wc:ssä on pahaa hajua ja pöntön lähellä ollut pieniä pilkkuja seinässä..Asunnon kunto omasta mielestä tyydyttävä (rakennettu juosten kustu-periaatteella mahd nopeasti 8) ) Todennäköisesti joutuisimme itse kustantamaan tarkastuksen varsinkin jos se olisi turha, joten yritetään säästää rahoja. Omaa taloa ollaan parhaillamme hakemassa, on tää vuokraelo sen verran älytöntä kaikin puolin...
 /   /  /  / mitä hometalossa asuminen aiheuttaa
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta