AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kiinteistönvälittäjä

Kiinteistönvälittäjä

21 Vastausta 20 834 Lukukertaa
Pääseeköhän kiinteistönvälittäjäksi liiketalouden perustutkinnolla. Ja paljonkohan aloitteleva kiinteistönvälittäjä saa kuukaudessa palkkaa?

tosissasi

Ajattelitko ihan tosissasi että koulutuksestasi on hirveästi hyötyä myyntityössä? Ei varmasti kovin paljoa auta tuloksen tekemisessä. sori nyt vaan.

Älähän

täällä sitä vaan aina mollataan toisten koulutuksia, itekö olet kauppat. maisteri? Sopii tulla opiskelemaan yomerkonomiksi taloushallinnon puolelle, ei ollenkaan turhaa touhua.

Mitään

koulutusta ei vaadita, vaikket olisi käynyt kuin peruskoulun voit päästä kiinteistövälittäjäksi.

Palkasta

Mutta entäs se palkkaus? Työnhakuilmoituksessa oli vaan että tulospalkkaus = ?.

toinen kiinnostunut

Palkkaus

on yleensä provikka eli tulospakllaus. Jotkut saattaa tarjota jonkunlaisen pohjapalkan, joka on yleensä 500€/kk. Matkat korvataan yleisesti myös. Kauppaa pääsee tekemään useimmiten vasta 2 kk päästä, ellei kohteita ole valmiina.

Vastaus

Moi, kolutus ei ole pahitteeksi missään asiassa mutta luontaiset lahjat ovat myös arvokkaita. Oli maisteri tai narri niin kaikista ei ole myyntityöhön..Jos kiinteistövälittäjäksi haikailet myy itsesi isolle, vanhalle valtakunnalliselle firmalle. Nämä firmat jotka ovat toistuvasti television uutis- ja talous ohjelmissa ovat todella onnettomiksi tekeviä työpaikkoja. Muista, etsi pitkään toiminut yritys jolla on varmasti vero- ja muut talousasiat kuunnossa esim.Huoneistokeskus, SKV ja Osuuspankkien omista OKK. Ovat luotettavia firmoja. Itse edehdyin ja en haluaisi toisten enää erehtyvän.. Sanon tämän vakavasti.Ter.Myyntitykki

Palkasta

Toimin itse välittäjänä. Ei ole kaupallista koulutusta, eikä sillä olekaan mitään väliä.

Pohjapalkkaa ei ole. Provisio 30...40% (vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon palkkioita olet kerryttänyt kuukaudessa) arvonlisäverottomista hankkimistasi välityspalkkioista. Eli kun myyt asunnon, jonka olet itse hankkinut myyntiin ja jonka alviton palkkio on vaikka 3000 euroa, saat siitä (jos on ainoa kauppa sille kuulle) 0.30 x 3000 euroa = 900 euroa.

HMMMMMM. HMMMMM.

ELIKKÄ HALUAISIN TIETÄÄ, ETTÄ MITENKÄ SITTEN JOS EI SAA MITÄÄN KAUPPOJA TEHTYY JA MUUTENKIN ALUSSA KUN ON NIHKEETÄ, NIIN ILMAN PALKKAAKO TÄYTYISI ELÄÄ?
Hullujen hommaa jos näin on

Juuri niin

Ymmärsit ihan oikein. Kiinteistönvälittäjä on kuin työsuhteessa oleva yrittäjä. Jos ei tuloksia, ei palkkaa. Jos vähän tuloksia, vähän palkkaa. Jos paljon tuloksia, paljon palkkaa...

Vastaus tiedonjanoiselle

Niin, hullun hommaa se todellakin on.Sinun kannattaa hakea vakavavarasiin firmoihin ja joilla on PUHTAAT paperit. Ei voi kukaan jaksaa tehdä töitä jos usea viikko on työnantaja veroasioiden takia uutis- ja talousuutisissa. Sellainen firma on Habita. Jos meinaat kiinteistävälittäjänä pärjätä usko edellä sanomani. Eihän kukaan halua tehdä yhteistyötä jos ei yritys asioitaan hoida, kuten Suomen laki sanoo.Älä usko puheisiin vaan tarkista kaikki tiedot. Terv.tulosta tehnyt..

VASTAUS

Hei vaan kaikille,
nyt on kyllä pakko kirjoittaa (kilpailijoiden viestiin). Olen ollut Habitalla vasta 1/2-vuotta ja voin ylpeänä kertoa, että palkkiot ovat huippuluokka, jos tulosta syntyy. Palstalla on paljon ihmisiä, joka kyseleät ja utelevt sekä tuumailevat, että josko minunusta olisi kiinteistönvälittäjäksi. Bruttopalkka vaihtelee kukausittain 3.400 - 5.900 €, laskekoon ken osaa. Muistaka ne kilometrikorvauket, jotka nyt ovat niin kovasti esillä. Ja muistakaa myös se, että kirjoittaja saadaan aina selville. Habita tuskin selvittelee näitä asioita, meillä nimittäin menee joka kaupungissa aika lujaa. Pohdiskelkaa te vaan rauhsssa, me painetaan duunia.

Välittäjät saavat yleensä

pohjapalkaa 300-400 euroa, tai tekevät puhtaasti provikalla. Provikka on 15-25% välityspalkkiosta jonka firma saa, riippuen teetkö yrittäjänä, palkalla ja vähennetäänkö provikasta toimistokuluja, mainoskuluja, kulukorvauksia vai millainen systeemi on!? Saat saman palkkion jos myydessä ja hankkiessa asunnon myyntiin. Eli jos sinä hankit asunnon myyntiin ja toinen välittäjä sen myy, niin kumpikin saa saman verran paalua.

Sen verran voisi yleistää, jotta pienemmissä kaupungeissa tulotaso on todella huono, joten en suosittele lähtemään kuin suomen suurimpiin kaupunkeihin ko. hommiin. Isoissa kaupungeissa välittäjiä on todella paljon, mutta paljon on sitten myytävääkin. Huiput vetävät ministerin palkkoja ja huonoimmat saavat pohjapalkan 300€, ellei kauppoja tule.

Uskon että varsinkin pienemmmistä kaupungeista välitystoiminta tulee kuivamaan kannattamattomana pois lähestulkoon kokonaan, tai ainakin nykyisessä muodossaan. Tulevaisuudessa käytetään yhä enemmän nettiä ja virtuaaliesittelyitä, joita jo nyt on, välityspalkkiot laskevat entisestään ja uskon, että toiminta tulee siirtymään osittain esim. sivutoimiseksi muun yritystoiminnan ohessa tehtäväksi, kuten vakuutustoiminnan, pankkitoiminnan, lakitoimiston, tilitoimiston tms. yritystoiminnan rinnalle.

Mieti tarkkaan!

Sen voin sanoa, älä vaan Habita Lkv nimiseen yritykseen mene töihin.Siellä kyllä luvataan ummet ja lammet kun olet haastattelussa. Siellä on henkilövaihdokset tosi suuria. Kuulin juuri itsekin että esimerkiksi Jyväskylän toimistostakin on yhden kuukauden aikana ottanut lopputilin 5 työntekijää...siis ottanut lopputilin ei laitettu....Se jo kertoo paljon työnantajasta ja minkälaisia esimiehiä johto valitsee... Ei ole johtamistaitoa jos noin iso porukka lähtee. Siis raskaan sarjan VAROITUS varo ainakin tätä kyseistä firmaa.Kaiken kokenut tietää...

Mitä ihmettä?

Olen yrittänyt saada kiinni sähköpostilla omaa välittäjääni juuri kyseistä toimistosta.

Hänen viestit tulee takaisin!
Ihmettelinkin miksi sieltä ei vastata,m utta ilmeisesti siis on kyse irtisanomisesta.

Otapa

Etsi kaipaamasi henkilö numerotiedustelun kautta ja kysäise mitä kuuluu. Saat ensikäden tietoa etkä firman syöttämää propagandaa...

Kannattaa kysyä.

Vastaus mitä ihmettä

Varmaan on kyse Habita LKV:stä. Siellä ei kunnioiteta yleisiä säädöksiä eikä mitään muutakaan. Jos sanot itsesi irti niin samantein on sähköposti suljettu, ilman mitään informaatiota joka kuuluisi nyt jo vähempäänkin sivistykseen tai pitäis esimiehen olevan sen verran tehtäviensä tasolla. Sitä sopii kysyä minkä arvoinen siellä todella on asiakas, kun edustaja ei voi sähköpostinkaan kautta informoida asiakkaitaan ja että kuka hoitaa heidän asioitaan. Olishan se pieninkin ajatus asiakkaita kohtaan.Siis vaihda taloa pikimmiten jos suinkin mahdollista. On sinun etusi.

arvostusta...

Jos tuollain käyttäydytään työyhteisössä,niin
ei siellä kyllä osata arvostaa asiakastakaan sen enempää kuin työntekijääkään!

Tuollaiseen en antaisi asuntoani myyntiin lainkaan!
Todella törkeätä.

Miksi ihmeessä

No hellanlettas kun täällä ei oikein tiedetä asioita...Eli jos työntekijä lähtee tai lopettaa niin mitä hyötyä on jätää sähköpostiosoite toimintaan??? Työnantaja ei saa sitä lukea...ja työntekijä ei ole enää töissä...
Eli ei mitään hyötyä jättää sähköpostia toimintaan..parempi se on kun asiakas saa ilmoituksen että sähköposti ei mene perille ja näin "kellot soimaan" ja soittamaan toimistoon että onkohan jotain vialla...
Tietysti jos työntekijä antaa salasanan työnantajale että lue vaan ja kirjallisesti antaa luvan lukea säköpostin...mutta kuka tekee noin???
Terveisin Risto P.

heh, ehkä kannattaisi

kokeilla soittaa!? ;)

kas kummaa

kun yritin soittaa, niin puhelin on suljettu.

lahden habita

Lahden Habitan toimitusjohtaja lähti ovetpaukkuen (?) pois. Olikohan liikaa tehnyt töitä kun kehuskeli ettei ole 10 vuoteen pitännyt lomaa ollenkaan..
 /   /  /  / Kiinteistönvälittäjä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta