Traktorikuskin

ammattitaitovaatimukset?

???

12

1434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joo.ba joo

      Jos sulla ei ole mitään sanomista,sano se vain kerran !

    • jooooo

      ammattitaitovaatimukset? eipä taida sellasia olla...

    • ...minun...

      ...mieheni ajaa ihan vain peruskoulupohjalta (ja sekin jäi aikoinaan kesken). Ja nykyään varsin ammattitaitoinen päksterikuski.

    • taida olla

      Ei niiltä 5e tunti saavilta mopopojilta voi mitään ammattitaitoa odottaa. Itse asiaa seuranneena olen kauhulla katsonut poikien kaahailua n.10t painavilla traktori/peräkärry yhdistelmillä liukkailla kaduilla. Urakoitsijat ovat itse polkeneet hinnat niin alas, ettei heillä ole varaa ammattikuljettajiin, vain harvoillla on töissä muita kun lippispäisiä pojan kosseja, jotka ovat "tosimiehiä" kun osaavat ajaa traktorilla täysiä.

    • 36+36

      Vaihteiden kanssa pitää olla tarkkana...36 vaihdetta eteen ja sama määrä taakse.Näin Tekniikan Maailman sivuila oli maininta Valmetista..jossa 36 36 vaihdetta.

      • ____urpo

        alkakaa vittuilemaa siin vaihees ku ite ootte tehny! vittumaine se on traktorillakii lipsutella tuolla... ja onhan noita kuskeja monellaisii niiku koneitakii, ei hirveesti kummikaa oo noita kuskeja tarjolla joten aika vähä valinnan varaa!! ja vois autoilijat vähä varoo ja antaa tilaa niille kenellä ne vilkut vällkkyy!!! aina pitää olla survomassa etee ja taakse!


    • lumitöihin

      nime omaa ain pitää lumityöläiste väistellä ku tavan tallaajal o perkeleen moinen kiire aamusta töihi. jos aurat ei ajais ni ette menis töihi ku ei pääse.
      sama ku auraa jostai ni eikö perkele autot pidä parkkeerata lumivallin vierelle et jos vahingossakaan joku jääkami vallii pitki pyörii ni se o kyles.
      se oranssi vilkkuva valo on sitä varten että se varoittaa massiivisesta työtä tekevästä koneesta.
      itelle on tultu tukkeeks et taksi ja mie molemmat ollaa samas risteykses mie tuomas lunta pois pihalt ja taksi tulos pihaa. ei voi oottaa vaa pitää sulloo ja olla jumis sit.

      tai eräänä ihanana aamuna ku 6 tunnin jälkee kerkesin kerrostalojen pihoi kolaamaan 6 tonnii painaval koneel niin joku tulee et:
      -työnnä tuost pitemmälle ku mei polku menee maton tamppaus paikalle tuosta just.
      -kysyin kohteliaasti herralta et ootko varma onks tos mitään takan/vallin alla.
      vastas:
      -ei siin mitää oo työnnä vaa.
      jätin työntämättä ku tiien et petonipossu oli valli sisäl kert se piti jättää sinne, ja kasan takana tolppa.
      asukkaat ite ei tiie ees mitä pihal on ja mitä ei.
      tai muuteki joku aikoinaan miulle kitis et ota tuost yhen auto välist lumet pois
      -oli pakko todeta ku nii ahas piha muuteki et ole hyvä jos luulet et tää kone oikeesti taipuu tuoho ni taivuta.

      ps. oon ajanu traktoria pellolla ekan kerran jo 10 vuotiaana, eli 15 vuotta on tullu ajetua, 3 talvea lumitöitä työkseen ja muuten oman firman piha ja lisäks oma piha myös.
      tiien myös miten talvella vaikka sellaista keksintöä käyttäen kuin KÄÄNTÖ JARRU käytetään
      (kaupunkilaisille tiedoksi traktoreissa on 2 jarru poljinta toinen on toiseen taka pyörään ja toinen toiseen. tie ajossa oltava salvalla kytkettynä yhteen mutta esim auratessa kääntymistä helpottaakseen ja kääntö sädettä pienentääkseen kuljettaja voi lukita sisäkurvin renkaan jolloin kääntyy pienemmäs tilas hallitulla luistolla)

      olisiko kaupungin asujista kiva kun auratessa ei ollenkaan luistateta rengasta ajetaan tuntipalkalla/tunti velotuksella rauhallisesti. meijä kone ainaki kulkee pienimäl vaihteel 0.1 km/h et voin aurata hitaast ja rauhallisest ilma ruovintaa. mut tuntei tulee. ja alkaa kuluu teilt massit auraus kustannuksiin

      normi kokonen kerrostalon parkki paikka ja piha vie sen 30 min-1.5h taloyhtiö maksaa esim. 50 egee tunti joista suurin osa menee palkkoihin ja kone kuluihin veroihin yms.

      noh kert pitää ajella rauhallisemmin niin hommaan menee se 1h-3h

      tai lumen pois ajo tiel pakko pitää kiirettä ettei tule turhaan koneille seisottuja minuutteja jotka talven aikana kertyy tunneiksi jotita sitten maksatte. :)

      jos ei miellytä nykyinen lumityö niin voi harkita ite kipeeväsä koppiin ja muutaku kytkin polinta tai vaihekepist nappia painelemaa.

      käyttääkkö kelluntaa vai ei. ja nyt jotkuu miettii et kelluntaa, onks siel uimistaki töis :D

      • HEIII!!!!!!

        Nyt on kesä ja 30 lämmintä. RAUHOTU. Kyl sie sit ehkä muutaman kk päästä kerkeet suhaamaa iha riittävästi ja näyttämää *ammattitaitoas*


      • kyllästynyT
        HEIII!!!!!! kirjoitti:

        Nyt on kesä ja 30 lämmintä. RAUHOTU. Kyl sie sit ehkä muutaman kk päästä kerkeet suhaamaa iha riittävästi ja näyttämää *ammattitaitoas*

        vittu ku pääsiski kolailemmaa. kaikkei kivoint o ku on kitiseviä ihmisiä eteki jos kuulee ku ite auraa muitte pihoi ja toisille kitistää pihoist ni iha vaa kostoks jättää auraamati.

        meinaan vaa et kyl traktorin kuljettajia aina mollataa ja haukutaa, mut ei oo haukkujist tekijäks.

        tai jos toista väittää ni terve tuoa koittamaan, vaikka pelkkää maan ajoakin, vaikka metä teitten tekemist eli 6 tonnii painaval koneel ajellaan peilit hipoen ja mietitään miten tää pulikka nyt taipuukaa tuoho insinööri laskemaan kurviin jos o jätetty oksia tie puolelle yms.

        ne ei oo ne kaupungin tai valtion herrat ja iso aplkkaset jotka mahollistaa koko talven liikkumisen. vaan ne traktori miehet. kuorma-auto kuljettajat ja karhu kuskit.

        ykskää kone jos ei auraa tai kunnosta ylipäätään teitä seuraavaan vaikka vuoteen, ni kertokkeepa kaupunkilaiset et kui paljo se vaikuttaa suomeen. vaikka ruokaan ku ei ole viljaa, tai vaikka talvi liikenteeseen ku nappas kengis käveleepi munii aste hanges ja miettii et eiks täs ollu pyörätie.

        et älkää yleistäkö sitä et lippa vino amiksen penki poika. itel ei oo ees koulutusta ja lumitöit teen talvisin ja kesät talvet toista firmaa pyöritän. koulutus ei oo ku tukku paperia ja tyhmimpii varten. ite amikses jouduin välil neuvoo opettajaakin. kuorma-auto koneen tekniikasta, et miks ei kone pyöri. no perkele työntö tanko vääräs paikas ni ei voi pyörii.

        opetuksen taso on puutteellista suomes ja työ vetootte et ilma mitää koulutuksia, lyyä rati taakke luistelemaan. ite ajetaa risteyksist etee kolmio takaa yms.

        jyväskyläs o maansiirto koulutus mut muuten taitaa olla aika vähis koulut mis opetettais lumityöt koneitten käsittelyt yms.

        kuljetus puolen kävin melkei loppuun. kattomas mitä pelleilyy koulutus taso on. armeijas huomasin et puolustusvoimien kone ali upseerit ei osaa ajaa vehkeit ees. meinaan haminan piha kolattiin pohjalla tampaten lumet maahan kiinne, ja toine kone ajo kaasu pohjas mut pienimmäl vaihteel.

        ajaavat vaa paskaks koneita ja tuottaa kuluja valtiolle. seuraava sota ku syttyy ni suomi poika ei ossoo hiihtää eikä aurata teitä. miekää en oo sillo kolaamas ku miut laitettii vaik oli kortti hyllyl ni poliisin virkaa tekee sodas.

        tuttu yleistää taas kuorma-autois et korkee laitasii ajaa yleensä älykkäämmät kuskit. ku itekki ajo niit mut ajaa seki välil lavettiakin, eli ite olis tyhmä sen päivää. yleistäminen kannattaa jutuis jättää pois niiku täälki et lippa vinot sladitteleee ja leikkii koneil tuol.

        ite en leiki mut sladittelen kert käännän pienemmäs tilas koneen tarvittaes.

        MUUTE EN EES RAAPUSTELIS TÄNNE MUT PAKKO KU VITUTTAA TOLLANEN YLEISTÄMINEN JA YKEINEN ASIOIHI PUUTTUMINEN ET MIKS EI OO AMMATTTI VAATIMUKSIA. TEHÄÄ PERKELE KAIKKII SIT SELLASET KOULUTUS VAATIMUKSET ET 10 20 VUOTTA ELÄMÄST MENEE KOULU PENKILLÄ JA SIL OPPI MÄÄRÄL PÄÄSEE VAST LUMIKOLA VARTEEN.

        ELI IHMISET KETKÄ IKIN EI VIIHTYNYT PASKAS KOULUTUS JÄRJESTELMÄS, TAI ON VAIKKA PANIIKKI HÄIRIÖ ETTEI VAIN VOI KOULUTUKSIIN OSALLISTUA. NIIN OLLAANKO MYÖ SIT TYÖTTÖMIÄ TULEVAISUUDESSA VAI.

        MIEKI ALAN ITKEE KU IHMISET VINGUTTAA BOONUS KORTEI YMS. NE NOSTAA SAFKA HINTAAA KU PIDETÄÄN JÄRJESTELMÄ YLLÄ KORTIT MAKSAA YMS. IHMISET VAA LUULEE ET TULEE HALVEMMAKS.

        KORTIT JOS KAIKKI LEIKATTAIS POIKKI NI OLIS PALJON VAPAAMPI MAA JA SAMALLA HINTAKIN TIPPUIS KUN EI OLE MITÄÄN VALVONTA JÄRJESTELMÄÄ MINKÄ KAUTTE VOIVAT LAITTAA YKSILÖLLISEMPÄÄÄ MAINONTAA.


      • LOPETA ITEKKI ITKEMI
        HEIII!!!!!! kirjoitti:

        Nyt on kesä ja 30 lämmintä. RAUHOTU. Kyl sie sit ehkä muutaman kk päästä kerkeet suhaamaa iha riittävästi ja näyttämää *ammattitaitoas*

        NO NIIMPÄ NYT O KESÄ JA HELLETTÄ ITEKKI OOT KUITEKI TULLU SIVUA LUKEMAA KESÄL. EIKS TÄÄ OSUIS LUETTAVAKS SYKSYL SIT PAREMMA.

        ASIOITTEN KÄSITTELY EI KATSO KELIÄ, VAAN ASIOITTEN TEKEMINEN VOI OLLA KELI RIIPPUVAINEN.


      • MIETTIKÄÄOMAAKÄYTÖST

        JA TUO ORANSSI PYÖRIVÄ VAROITUS VILKKU. SEN NIMESSÄKIN ON VAROITUS SANA ELI SE VAROTTAA. SILTI PITÄÄ TULLA NII LÄHELLE ET JOUTUU "PELKÄÄMÄÄ".

        ELI TULEE MIELEEN NÄIST IHMISIST TYYPIT JOITA VAROTTAA ET VARO TUON ALTAAN JÄÄ EI KANNA, NI PITÄÄ PERKELE MENNÄ KOKEILEE KU ITE EI USKOTA VAIK VAROTETAAN.

        TAI JOKU RÄJÄYTYS ALUE, NI EI IHMISET KUMMA KYL SITÄ VAROTUSTA KIERRÄ SILLAI ET MEENPÄ KATTOO IHA VIEREST KUI JYSÄHTÄÄ TAI TOS VIERES O MIU KONTTORI MIU PITTÄÄ PÄÄSSÄ NYT HETI SINNE IHA SAMA VAIK MEINAAVAT RÄJÄYTTÄÄ. ????

        MUUTENKI TÖISSÄKI HUOMAA ET ASIAKAS ALUEEN RAJAAVASTA AIDASTA MENEE IMMEISET YLI KUHA VAA KATTOMAAN. MUT EI VENÄJÄN AIDA YLI MONIKAA KIIPEE KUHA VAA KATTOMAAN? MIKSI EI


      • ISÄSI
        MIETTIKÄÄOMAAKÄYTÖST kirjoitti:

        JA TUO ORANSSI PYÖRIVÄ VAROITUS VILKKU. SEN NIMESSÄKIN ON VAROITUS SANA ELI SE VAROTTAA. SILTI PITÄÄ TULLA NII LÄHELLE ET JOUTUU "PELKÄÄMÄÄ".

        ELI TULEE MIELEEN NÄIST IHMISIST TYYPIT JOITA VAROTTAA ET VARO TUON ALTAAN JÄÄ EI KANNA, NI PITÄÄ PERKELE MENNÄ KOKEILEE KU ITE EI USKOTA VAIK VAROTETAAN.

        TAI JOKU RÄJÄYTYS ALUE, NI EI IHMISET KUMMA KYL SITÄ VAROTUSTA KIERRÄ SILLAI ET MEENPÄ KATTOO IHA VIEREST KUI JYSÄHTÄÄ TAI TOS VIERES O MIU KONTTORI MIU PITTÄÄ PÄÄSSÄ NYT HETI SINNE IHA SAMA VAIK MEINAAVAT RÄJÄYTTÄÄ. ????

        MUUTENKI TÖISSÄKI HUOMAA ET ASIAKAS ALUEEN RAJAAVASTA AIDASTA MENEE IMMEISET YLI KUHA VAA KATTOMAAN. MUT EI VENÄJÄN AIDA YLI MONIKAA KIIPEE KUHA VAA KATTOMAAN? MIKSI EI

        Opettele nyt ensin kirjoittamaan, ennen kuin tulet tänne avautumaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1759
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1664
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      61
      1500
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1495
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1458
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1385
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1359
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1192
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe