AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Tulipalo ja

Tulipalo ja

5 Vastausta 313 Lukukertaa
Miten käy takuuvuokran jos vuokra-asunnossa sattuu tulipalo? Riippuuko syttymissyystä? Asunto muuten ollut moitteettomassa kunnossa ennen paloa. Ja kummallakin osapuolella ollut asianmukaiset vakuutukset? Ja onko olemassa jotain lakipykäliä asiaan liittyen?

Ei lakipykäliä

Tietenkin riippuu syttymissyystä. Lakipykälät eivät todella määrittele, että jos 2v lapsi on leikkinyt tulitikuilla, niin silloin tai jos on ollut 1,2 promillen humalassa, niin silloin.
Mikäli syttymissyy on selvästi taloyhtiön paperijohdoissa (50-luvun taloissa), niin korjaus menee yhtiön vakuutuksesta.
Siis vuokranantaja harvoin vakuuttaa sijoitusasuntoaan, kallista ja joissakin yhtiöissä mahdotontakin. Asujalla on omat kotivakuutuksensa ja niistä korvaukset maksetaan, jos vakuutusyhtiö katsoo ehtojen täyttyvän.
Siis tapauksessasi molemmilla on ollut vakuutukset kunnossa, niin mikä on ongelma?? Aiheuttaja maksaa omavastuuden ja huoneisto remontoidaan entiseen kuntoon, mitä tekemistä sillä on takuuvuokran kanssa?

unohtui mainita

eli unohtui mainita, että asunto/vuokrasopimus oli keritty asukkaan puolesta irtisanoa. Muutto olisi joka tapauksessa ollut edessä. Eli takuuvuokra on/oli sisässä.

Osaako joku vastata?

Vuokra-asunnossa, jonka haltija EI ole ottanut koti- eikä muunkaanlaisia vakuutuksia, sattuu tulipalo? Kuka korvaa, jos vuokalainen on PA?

Näinhän

Irtaimistoa ei korvaa kukaan, siitä vuoralainen sitten rupeaa hankkimaan uutta kalustusta.
Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa kiinteistölle aiheutuneet haitat. Sitten tietenkin asia mutkistuu, jos kysymyksessä on tahallisuus tai rikos.

Korvaaja

Se korvaa, joka on vahingon aiheuttanut, riippumatta siitä onko vakuutusta tai ei. Tarvittaessa poliisitutkinta selvittää syyllisen.
 /   /  /  / Tulipalo ja

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta