äiti on tyhmä

taavi

5-vuotias poikamme on jatkanut noin kuukauden ajan aika ikävää puhetta: "Äiti on tyhmä, paska äiti". Nämä jutut alkavat, kun on jostain kiukkuinen, joko minulle tai sitten jollekkin muulle minusta riippumattomalle asialle. Olen laittanut jäähylle omaan huoneeseen ja yrittänyt hyvällä saada loppumaan. Puhunut siitä ettei tunnu kivalta kun toiselle sanotaan noin, jne.

Meillä ei kirjoilla, on oppinut näitä juttuja päiväkodissa. En sinänsä kauhistele sitä, että osaa tällaisia sanoja, alkaa vaan kyllästyttämään moinen puhe ja se ettei sitä saa loppumaan, kun aina hetkeksi ja sitten se alkaa taas seuraavana päivänä uudestaan.

20

3441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaa jaa

      oletko kokeillut olla huomioimatta häntä silloin kun hän sinua toruu?
      katsot vaan hölmistyneenä että hä, mikä se sellainen on ja mitä se tarkottaa? O__o
      Ei se napero kauaa jaksa jatkaa kun huomaa ettei vanhemmat tajua mitä hän sillä tarkoittaa.

      • niin helppoa ole

        nimim. läheltä nähnyt: 9v. "napero" on tehnyt tätä aikakausia. Vieläkään ei auta jäähyt ja torut. Onneksi ei ole oma!


    • Yrittäisivät edes

      Kun lapsi jaksa yhä uudelleen ja uudelleen sanoa samoja ilkeyksiä, niin sehän osoittaa, että lapsella on pitkämielisyyttä, joka aikuiselta puuttuu. Lapsi jaksaa ylläpitää kaunan tunnettaan.
      Aikuisen pitäisi reagoida samaan asiaan aina samalla tavalla. Joko sivuuttaa haukkumiset tai suuttua aina. Se on aikuisesta väsyttävää.

      Voisi tietysti sanoa, että koska ei meinaa kuunnella haukkumisia, niin ei kuuntele lapsen asiaakaan. Vasta sitten vastataan, kun lapsi puhuu hyväksyttävään sävyyn, mutta tämän pitää olla 100 %. Vaatii itseltäkin pitkää pinnaa jatkaa tällaista jauhamista, varsinkin, jos lapsi - ja mielestään aiheellisesti - raivostuu tilanteesta.

      Pitäisi vain katsoa, kumpi on sitkeämpi, lapsi vai aikuinen.
      Tähän asti lapsi on ollut voitolla, ja hävinnyt osapuoli, aikuinen, hakee apua ja neuvoja keskustelupalstalta.

    • ...jukka

      johdonmukaisuutta kehiin. Omaan huoneeseen laitto on huono idea, siellähän voi leikkiä eikä se ole mikään rangaistus.
      Jos päätyy jäähyrangaistukseen niin paikan pitää olla niin tylsä, ettei siellä voi tehdä mitään, miel.tyhjä huone.
      Itse päätyisin siihen, että ensin kertoisin säännöt; menetät jokaisesta huonosta kielenkäytöstä jotakin, esim. lelun.pelin, jotain lapselle tärkeää, ja se pitää sitten myös toteuttaa joka ainut kerta ja ne pitää ansaita takaisin tekemällä jotain hyvää.
      Saattaa olla, että kohta lapsen huoneessa ei ole kuin patja ja tyyny mutta pitää tehdä mitä pitää tehdä.

    • äiti..

      ...omaan huoneeseen, sehän on monelle lapselle kuin huvipuisto! Täynnä leluja ja muuta kivaa!
      Jäähypaikkana toimii parhaiten sellainen missä lapsi on ilman leluja tai muita virikkeitä (mielellään vaikka jossain näkyvillä)ja joutuu miettimään omia tekosiaan ja sen jälkeen häneltä kannattaa kysyyä joko hän ymmärtää ettei tekonsa ollut kiva eikä oikein Ja miksi (tässä tapauksessa esim. "koska äidin tulee paha mieli ja rumia ei saa puhua" sillä on hyvä varmistaa ja selvittää että lapsi ymmärtää, mistä häntä rankaistaan, jotta siitä olisi jotain hyötyä) ja sen jälkeen hän saa pyytää anteeksi.

    • Kasvatus maisteri

      Pelkkä jäähy ei auta vaan se että ottaa huomioon lapsen ja ottaa selvää siitä mistä hän on suuttunut ja perehtyy tähän asiaan,koska lapsi ei turhaan tai huvikseen suuttuisi ja päästä suustaan tällaisia asioita.En kiellä etteikö lapsi joskun suuttuisi vanhemmileen,mikä on hyvin luonnolista mutta kiroilu ei ole sallittua joten ehdotan että te puhuisitte asiasta joskus silloin kun hän on sellaisella päällä ettei ole suuttunut tai muuten vaan kiukkuinen ja laitteisitte jähylle heti kun yksikin kirosana on sanottu ja siellä pitäisitte noun 2-5 min.Pitäkää häntä jossai nsellaisessa paikassa jossa on paljon houkutuksia ja avara tila jossa muutkin liikkuvat esim.:olohuonessa seinän vieressä pienellä jakkaralla noin 4 min.Ja jos kiroilu vieläkin jatkuu pitää ottaa järeämmät aseet muttei mitään liian väkivaltaista.

    • a-bolo

      mun äiti on ihan vitun paska saatana >8(

    • Sellaista se on!

      Toimi, kuten tyhmä äiti. Mene makuuhuoneeseen jäähylle ja sano, ettei sinne saa tulla, koska siellä on tyhmä äiti miettimässä.

      Sano, että tyhmät äidit syövät yksin suklaalevyt ja katsovat omia tv-ohjelmiaan, eivät leiki kun eivät osaa, eivät osaa tehdä ruokaa, eivätkä mitään muutakaan.
      Käske poikaa hoitamaan itse asiansa, koska olet liian tyhmä auttaaksesi.
      Sano, ettet ymmärrä rumaa puhetta. Nätisti puhumalla osaat taas olla sama äiti kuin ennen.
      Puhu itse rauhallisella äänellä, älä mene 5-vuotiaan tasolle huutamaan ja väittelemään turhasta.

      Jos olet jonkun asian päättänyt, älä muuta päätöstäsi pojan nimittelyyn, koska silloin hän on voittaja ja tietää, miten saa tahtonsa perille. Lapsi voi kokeilla rähjäämistä kaupassa, koska arvelee olevansa siellä vahvoilla. Se on kaikkien vanhempien koetuskohta, ja jokainen vanhempi joutuu keksimään oman tapansa selviytyä niissä tilanteissa.

    • roni

      mulla on ihan paska äiti se ei anna ahrrastaa ees airsoftausta ei oo kauheen kiva kun kaikki mun kaverit harrastaa mää vaan onn kotona yksin kun kaikki on softaamassa on tosi kivaa olla vaan koko kesä yksi.

    • Pane miettimään

      Joskus mene pois ja ole todella pahoilla mielin. Ehdota, että poika voisi etsiä itselleen uuden kodin, jos vanha ei olekaan hyvä. Ehkä päiväkodin täti voisi kysyä vaikka kaupassa uutta kotia pienelle pojalle.

      Kysy, olisiko hyvä ajatus. Kysy häneltä, miten pitäisi toimia. Kysy myös, onko poika niin mukava ja kiltti itse, että joku toinen äiti haluaisi hänet pojakseen.

      Turhaan sinä rankaiset poikaa, sillä sillähän vain todistat, että hän oli ihan oikeassa.

    • vali vali

      oma ongelmas

    • alphaj

      Jäähyt on ihan pe....... On parempi elää ilman jäähyjä. Kuka nyt käyttää jäähyjä? Lapsellista. Ei jäähyt opeta mitään.

      • tarhan "täti"

        Esim. päiväkodissa jäähyjä on joskus pakko käyttää ja lapsen sinne jouduttua ymmärtää, että käytös ei ollut hyväksyttävää. Kokeiltu on ja toimii. Vai mikä sinun ratkaisusi on riehuvalle tai kiusaavalle lapselle?


    • kaa4

      paska äiti sanotaan meilläkin

    • ei ooo kivaa

      äiti ei ole tyhmä sevaa yrittää kiusataja huijata

    • Tyhmä ja tyhmä

      KJos kersa on yhä tuossa pisteessä, niin on hänellä sitten paljon muitakin ongelmia. kuten äidilläkin.
      Ja ehkä poika tosiaan on oikeassa.

    • ei ooo kivaa

      äiti on niin tyhmää enn ees haluis kutsuu sitä äidiks niin pidän sitä tyhmän saan kotiarestia turhaa kun olin suihkussa kun lähin shampoo putosi maa han se tyhmä rageas ja alko huutaa ja sano mäen enää halunä sua jakun oli aprilli päivä pieru tyynyn penkille se tyhmä rages jasano en pääse poishuoneesta kun vasta huomenna jamun kaverin luona ois ollu pileet ja yks kertasesano etme mentäis linanmäelle ja sitmeen sinä päivänä mmilloin mennään sesano eime lintsille olla menossa ja huusin huijari ja taas koti arestia :( ja kerran mun serkku oli meilä se lyä mun silmän mustaksi tyhmä vaan nauraa ja laittaa mut koti arestii ja se tyhmä pilas mun synttäritkin se kutsu sellasen mun serkun joka pilaa kaikekn kaikkilla oli niin tylsää ja synttäreiden jälkee sanoo sillein tosi itsekkäällä äänellä eiks ollukkin kivat synttärit

      • ei vittu

        mitä vittua


    • IIHF

      Roni sama asia on meilläkin

    • Kaikella.paikkansa

      Meillä sai sanoa rumia sanoja vessassa. Jos halusi, sai mennä sinne ja puhua siellä tuhmat sanat. Muualla se ei ollut sallittua.
      Taluta poika vessaan ja sano, että ne sanat kuuluvat sinne.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe