s/s pomo

oliko

Onko kellään mielikuvaa oliko s/s pomossa poikkeuksellisen korkea karveli ykkösen luukulla

7

1187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olin koneessa

      trimmarina kolia lemppaamassa,juu. Poosu kyllä kerran kertoi pudonneensa ykkösen luukulta pää edellä täkille. Uskon kyllä että oli ollut aika korkea pudotus, senverran sekasin sillä oli se nuppi. Nykyään on kuulemma eläkkeellä ja kirjottelee sekavia juttuja keskustelupalstoille.
      Arkangelista oltiin silloin Pomon kanssa tulossa tyhjänä Kotkaan,juu. Kuuskytlukua elettiin.

      • Ex Sailor

        Anna tulla vaan muutaki juttua m/s Pomosta. Ihan omilla sanoin ja juuri niin kuin sen muistat. Usko tai ala, mutta merimiestarinoita me odotamme kaikki taalla ja siksi tama saitti kai on perustettu.


      • "pomosta"
        Ex Sailor kirjoitti:

        Anna tulla vaan muutaki juttua m/s Pomosta. Ihan omilla sanoin ja juuri niin kuin sen muistat. Usko tai ala, mutta merimiestarinoita me odotamme kaikki taalla ja siksi tama saitti kai on perustettu.

        olin nuorena kollina -60 luvun alussa silloisen Rauma-Repolan telakan kuopassa korjaamassa S/S Pomoa.

        Olin ns. niittipoikana ja alulseen vaihdettiin pohjalevytystä.

        Oli melkoisen kurjan kuntoinen paatti mutta hyvä "viinapaatti".


      • Mattson
        "pomosta" kirjoitti:

        olin nuorena kollina -60 luvun alussa silloisen Rauma-Repolan telakan kuopassa korjaamassa S/S Pomoa.

        Olin ns. niittipoikana ja alulseen vaihdettiin pohjalevytystä.

        Oli melkoisen kurjan kuntoinen paatti mutta hyvä "viinapaatti".

        Oliko tämä se paatti joka kulki aina laaksiidassa tyhjänäkin?


    • kipuna

      Mulla kyllä kuva laivasta ,mutta siinä ollaan Pohjanmerellä täydessä täkkilastissa ,pitkää puutavaraa ,joten mahdotonta siitä sitä saada selville ,mutta muistikuvanani on ,että kyllä se ainakin 1,5m olisi ollut.Yleensäkin kuljettiin suurin osa matkoista täydessä täkkilastissa ,vain LasPalmaksesta tuotiin malmia kerran.-66-67. Sittemmin muutti nimensä Tomiksi........valmistunut 1930

    • matroosi

      Nelosen luukun karveli oli noin 2 metri korkea, ykkonen oli kyllä normaali.

    • 1965

      pomo oli ensimmäinen laiva johon sain paikan matkalle porvoon lähistö - haifa. olin juuri valmistunut 1965 keväällä ja juuri täyttänyt 20v. kapteeni sanoi heti kättelyssä:"heitä kihlasormus, ei tule onnistumaan. tällä laivalla saat salakuljettaa niin paljon kuin voit. ei poikia hyttiin" menomatkalla lähetein sähkösanoman äidilleni tuomarilaan. en ollut nimittäin varma ollenkaan että osaisin lähetella niitä. oltiin tulossa tanskan ja ruotsin väliseen salmeen, josta minut voitaisiin panna pois laivastas jos minusta ei olisi sanomien lähettämiseen.
      gibraltarin salmella kapteeni sanoi että nyt vähentämään vaatetusta. itsellään oli vain lyhyet shortsit jalassa. laiton bikinit, jotka olivat ensimäisest elämäsäni. välimerellä piti lähettää sanoma italiaan. en onnistunut. kapteeni sanoi että uit vaikka mutta sanoma on lähetettävä. aloin itkeä. kukaan mieshenkilö isääni lukuunottamatta ei ollut sanonut niin vihaisesti minulle. en muista kuinka sen sanoman kanssa kävi
      ennkuin tulimme sisiliaan ilmestyi moottipäällikön kylpyhuoneeseen lattiasta kattoon asti pinoja tupakkakartonkeja. en ymmärtänyt minkä takia. sain luvan käyttää sitä kylpyhuonetta joten huomasin ne. sitten ne yhtäkkiä katosivat jonnekkin. messipoika tuli kysymään jos haluaisin myydä tupakkakartonkeja myös. hän hankkisi ostajat. ok. tein työtä käskettyä. piilotin niitä, 4 kartonkia joita sitten en meinannut löytää kun piti. salakuljetus ei ollut minun heiniäni. hermostuttavaa puuhaa!
      haifassa vietiin kapteeni ja minut kiertoajelulle ja uima-altaalle johonkin hotelliin. siellä minua pyydettiin hotellin mainoskuvaukseen altaalle. makasin uimapuvussa, lasten koko, aurinkopedillä. oli muitakin tyttöjä samassa kuvassa seisomassa etc etc.
      lastin ostaja tai joku joka meidä kuljetti autollaan kysyi jos kapteeni oli mieheni., olimme pienikokoisia kumpikin nimittäin.
      haifassa myös joku lastia valvomassa oleva vanha mies tunkeutui hyttiini, toi minulle ruusuöljyä sisältävän pienen pullon johon oli maalattu vaaleahiuksinen tyttö tai nainen. sanoi, että oli vaihtanut naisen mustan tukan vaaleaksi kuten minulla oli. vähän pelkäsin häntä kun aina oli vainoamassa minua.
      laivasa oli pienenpieni saunakin, jonne menin usein uudessa, punaisessa kylpytakissani, jonka olin ostanut juuri tätä matkaa silmälläpitäen.
      tietysti minun piti rakastua erääseen israelilaiseen mieheen, mordechayhin, joka tuli radiokorjaajan mukana laivalleni. hänellä oli punainen, lyhyt tukka. hän oli sähköttäjä ihka uudessa israelilaisessa laivassa, hadar, joka oli oman laivani edessä. kävimme siellä. kävelimme myös baariin, jossa joimme milk shakea elämäni ensimmäistä sellaista. matkalla sinne lauloimme " down town laulua".
      mordechayn laiva lähti iltaa ennen omaa laivaani. saatoin häntä laiturille. halasimme. hänen laivastaan huutelivat pojat meille ja nauroivat. kun olin jo pomolla, lipui hadar laiva pemeässä ohi pomon. se oli matkalla espanjaan, valenciaan, kuten pomokin. sähköttelimma ja puhelimme koko välimeren ajan. hän oli ensimmäinen, joka tuli laivaan kun saavuimme satamaan. kapteeni kutsui hänetkin juomaan kanssamme onnellisesti saavutettua matkanpäätä. sanoi, että pitäisin kiinni tuostä miehestä. no, niin pidinkin. kun siirryin toiseen laivaan hän otti helsinkiradiosta selville missä laivassa nyt olin ja otimme yhteyttä. kun jäin pois laivoista kirjoittelimme kirjeitä. kun sitten nimeni oli vaihtunut siis sukunimeni ja olin mennyt naimisiin, häne lopetti kirjeenvaihdon. mikä parasta olikin tässä tapauksessa.
      oli ollut jännittävä kokemus tuo ensimmäinen matkani sähköttäjänä. veljeni haki minut autollaan raumalta ja elämä meni eteenpäin omia latujaan taas... mm muutin ruotsiin ja sain töitä sähköttäjänä ruotsalaisissa laivoissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe