Lihamureke

Kokki

Mistä johtuu, että lihamureke kypsyessään valuttaa suuren määrän nestettä pannulle, samoin käy lihapullien uunissa, korppujauhoja on ohjeen mukainen määrä ja liha ei ole rasvaista vaan paistijauhelihaa. Kuinka kuuma uunin pitää olla ennen kuin alkaa paistaa, yli 250 ast. aluksi vain mikä mättää? Kiitos asiallisista vastauksista !

14

2528

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Potifar II

      Ehkäpä joku kokki tai muu asiantuntija voisi antaa paremman vastauksen.

      • vettäää

        Kauppiaat, lihantuottajat tms. lisäävät suolavettä lihan sekaan että saadaan painoa lisää, joten maksamme aikakovaa hintaa suolavedestä, erityisesti jos liha on jauhettu pakastetusta lihasta. Ei voi kuluttaja mitään täytys ruveta kasvattaa omaa karjaa niin sitten tietäs tarkkaan mitä suuhun pannaan.


    • lihaa!!

         Raa'assa rasvattomassa lihassa on keskimäärin 75 % vettä. Kypsän lihan ja valmisteiden vesipitoisuus on pienempi. Mitä rasvaisempaa liha on, sitä vähemmän siinä on vettä.

      Siinäpä syy miksi pannusi lainehtii.

    • !!!

      Kysymys on vähän epätarkasti muotoiltu. Minkä väristä "nesteesi" on, vai onko se kirkasta?
      Murekkeestahan uunissa paistettaessa aina irtoaa valkoisenharmaata paksuhkoa valkuaista runsaastikin. Riippuu myös, mitä sidosaineita ja muita mausteita mureketaikinassa on käyttänyt. Kananmunasta, kermasta, juustoraasteesta jne. irtoaa myös nestettä, valkuaista ja heraa.
      Suurin osa näissä muissa vastauksissa esitetyistä väitteistä ovat melko lailla hatusta vedettyjä.

      • nestepitoisuus

        Raa'assa rasvattomassa lihassa on keskimäärin 75 % vettä. Kypsän lihan ja valmisteiden vesipitoisuus on pienempi. Mitä rasvaisempaa liha on, sitä vähemmän siinä on vettä.

        Silkkaa faktaa!!!


    • seuraavaa

      ohjetta: paistijauhelihaa
      kananmuna lihafondia pippuria (suolaa )
      paista miedossa lämmössä (max 120 c)

      • Anonyymi

        Olen tehnyt kebabmureketta 100-asteisessa uunissa, ja kyllä siitäkin jonkun verran rasvaa irtoaa, kun puhkoo lopussa folioon muutaman reijän.


    • tehräään!

      Kun mureketaikina on valmis, niin laitappas se puoliksi tunniksi jääkaappiin. Sen jälkeen paistelet, ja ávot, huomattavasti vähemmän nestettä pellillä, ja mehukkaampi mureke!
      Ollos hyvä :)

    • tosi on

      Paras lihamureke syntyy Snellmanin sika-nauta jauhelihasta. Eli tämä liha ehdottomasti ja yksi kananmuna. Jos lihaa on 400 grm niin silloin riittää kolme ruoka lusikallista perunajauhoja sekä yksi ruoka lusikallinen vehnäjauhoja sekä korppujauhoja. Tämän lisäksi pitää sulattaa yksi Maggi lihaliemikuutio ja nimen omaan Maggi koska se on paras. Sipulijauhetta reilusti sekä hienonnettua maustepippuria jonkin verran plus jauhettua mustapippuria hieman ja ripaus valkopippuria. Ensin sekoitetaan kuivat aineet hyvin ja sitten kaadetaan lihaliemi-vesiseos päälle ja sekoitetaan hyvin. Sitten kananmuna ja ripaus suolaa ja lopuksi jauheliha ja sekoitetaan hyvin ja lisätään punaista maitoa että saadaan löysähkö seos. Paistetaan kerman saven vuoassa ensin 200 astetta n. 40 min. ja sen jälkeen lämpötila lasketaan 150 asteeseen .

      • tosi on

        Jatkoa edelliselle ohjeelle. Elikkä paistetaan vielä tässä 150 asteessa noin toiset 40 min. Se että perunajauhoja pitää käyttää johtuu siitä että se sitoo rasvaa ja antaa murekkeelle pehmeyttä. No, jos sitä ei joku usko niin sopii kokeilla. Tällä ohjeella olen tehnyt viimeiset pari vuotta ja aina onnistunut mutta yksi mikä on erittäin tärkeä juttu tämän teossa on se että aineet pitää sekoittaa erittäin huolellisesti. Pitää käyttää vähän aikaa sekoittamiseen, ei riitä se että se näyttäisi olevan sekaisin vaan pitää jatkaa ja jatkaa sekoittamista. Kyllä sen lusikassa tuntee sitten kun on riittävästi sekoitettu. Toki voi tehdä Snellmanin paistijauhelihastakin tällä ohjeella tai sitten voi käyttää puolet sikanautaa ja puolet paistia. Ripaus suolaa sen takia että sillä saa keltuaisen hyvin rikki. Nyt ei sitten muuta kuin BON APPETIT. Paras mureke mitä olen syönyt.


      • virtanen 3
        tosi on kirjoitti:

        Jatkoa edelliselle ohjeelle. Elikkä paistetaan vielä tässä 150 asteessa noin toiset 40 min. Se että perunajauhoja pitää käyttää johtuu siitä että se sitoo rasvaa ja antaa murekkeelle pehmeyttä. No, jos sitä ei joku usko niin sopii kokeilla. Tällä ohjeella olen tehnyt viimeiset pari vuotta ja aina onnistunut mutta yksi mikä on erittäin tärkeä juttu tämän teossa on se että aineet pitää sekoittaa erittäin huolellisesti. Pitää käyttää vähän aikaa sekoittamiseen, ei riitä se että se näyttäisi olevan sekaisin vaan pitää jatkaa ja jatkaa sekoittamista. Kyllä sen lusikassa tuntee sitten kun on riittävästi sekoitettu. Toki voi tehdä Snellmanin paistijauhelihastakin tällä ohjeella tai sitten voi käyttää puolet sikanautaa ja puolet paistia. Ripaus suolaa sen takia että sillä saa keltuaisen hyvin rikki. Nyt ei sitten muuta kuin BON APPETIT. Paras mureke mitä olen syönyt.

        Kiitos vinkistä. Pitääpä joskus kokeilla, ei kuulostanut tuo ohje pöllömmälle.


      • My WAY
        tosi on kirjoitti:

        Jatkoa edelliselle ohjeelle. Elikkä paistetaan vielä tässä 150 asteessa noin toiset 40 min. Se että perunajauhoja pitää käyttää johtuu siitä että se sitoo rasvaa ja antaa murekkeelle pehmeyttä. No, jos sitä ei joku usko niin sopii kokeilla. Tällä ohjeella olen tehnyt viimeiset pari vuotta ja aina onnistunut mutta yksi mikä on erittäin tärkeä juttu tämän teossa on se että aineet pitää sekoittaa erittäin huolellisesti. Pitää käyttää vähän aikaa sekoittamiseen, ei riitä se että se näyttäisi olevan sekaisin vaan pitää jatkaa ja jatkaa sekoittamista. Kyllä sen lusikassa tuntee sitten kun on riittävästi sekoitettu. Toki voi tehdä Snellmanin paistijauhelihastakin tällä ohjeella tai sitten voi käyttää puolet sikanautaa ja puolet paistia. Ripaus suolaa sen takia että sillä saa keltuaisen hyvin rikki. Nyt ei sitten muuta kuin BON APPETIT. Paras mureke mitä olen syönyt.

        Sekoittaa.. kyllä minä käsin alustan aina lihapulla ja mureketaikinat. Jos eu uskalla paljain käsin tehdä niin kertakäyttöhanskat käsiin.
        Siinä näkee että rakenteesta tulee tarpeeksi kiinteä.
        Annan sen taikinan seisoa ja maustua vielä tunnin-kaksi jääkaapisa ennen paistamista. Korppujauhot turvota samalla.Ei mitän lötkyseosta, kiinteä sen taikinan olla pitää. Nestettä ei tarvia välttämättä lisätä ollenkaan.

        Kiinteän taikinan taputtelen leivinpaperin päälle levyksi ja täytteekis vaikka
        kinkku juustosiivuja tai keitettyjä kanamunia luumuja, tuorejuustoa, herne- maissi paprikaa.

        Paperin avulla kääritään tiivis rulla, kuten kääretorttu.
        Uuniin 250 n 20 min, pinta ruskistuu ja sen jälkeen lämpö 150 asteeseen ja
        vielä 40 min.


    • Lihasta alkaa puristua nestettä ulos kun lihassyyt supistuvat riittävästi lämmön vaikutuksesta. Yleensä se alkaa noin 60C:ssä. Eipä sille voi juuri mitään. Pinnat kiinni paistaminen on pelkkä myytti, se ei auta asiaa. Ehkä ainoa keino on paistaa mahdollisimman nopeasti 60C:stä loppulämpötilaan, jottei nestettä valu pois tarpeettoman pitkän aikaa.

    • Anonyymi
      UUSI

      Miksiköhän lisätään perinteisesti korppujauhoja taikinaan? Siksi että imevät rasvan ja lihasnesteet itseensä eikä valu pellille. Lisää imutehoa vaikka kaurahiutaleilla taikinaan niin pysyy paremmin nesteet sisällä. Kokeilemalla oikeat määrät löytynee.

      Tein juuri toista kertaa hummusta ja nyt meni kaikki tahnaksi ( viimeksi ei) ja laitoin pari oliivia makua antamaan ja nyt alkaa olla jo ihan hyvääkin, aina joutuu vähän uutta tehdessä omaa makua hakemaan.

      HPM

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      361
      4274
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1799
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      1539
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1370
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1329
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1325
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    Aihe