AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / koiranpennun sisäsiisteys

koiranpennun sisäsiisteys

8 Vastausta 1 123 Lukukertaa
hei. minkäikäisenä koiranpentusi on oppinut sisäsiistiksi.meidän sekarotuinen 5kk vanha narttupentu ei ole oppinut siistiksi. ulko oven vieressä on sille sanomalehtipaikka mihin pissiä.yleensä osuukin ihan paperille mutta välillä sattuu vahinkoja. ei tässä mikään kiire ole, oppii sittenkun oppii.mutta mielenkiinnosta tässä kyselen.asumme omakotitalossa ja viikolla on korkeintaan 8h yksin (on meillä toinen koira ja kissakin) kun olemme töissä mutta muuten pääsee pihalle 1h-2h välein.onko se sittenkin liian vähän? pentu ei edes pyydä pihalle.se vähän ihmetyttää, mutta olisko kissan kanssa temuaminen tärkeämpää kuin pihalle pissiminen?

Yksilötä

Itselläni on kolme koiraa, ja hyvin eri ikäisinä ovat oppineet sisäsiisteiksi, vaikka jokaisen kanssa on ollut mahdollista olla ensimmäinen vuosi kotona. Ensimmäinen oppi hyvin nuorena 4 kk:n, toinen noin 6 kk:n ja viimeinen, joka on pienempi rodultaan vasta 1-vuoden ikäisenä.

jees

joo, kyllä pakko myöntää että olis kiva jos osais pidätellä jo, mutta eihän mekään osattu heti pöntölle pissiä :) eli kaikki aikanaan..joskus tuntuu että se ei edes yritä osua paperille. esim paperin ja seinän väliin jää lattiaa paljaaksi niin on pakko sitten siihen pissiä.

Kun kerran asutte

(eli koira on helppo päästää ulos) niin miksi yleensäkään käytätte pissapaperia? Paperit pois, ja kovasti kehuja kun pentu tekee tarpeensa ulos!!!

niin..

no en kyllä tiiä miks käytetään..ehkä sen takia kun sillä on sitten paikka mihin pissiä että meidän ei tartte sitten lätäkköön astua..

Tuo oli

Minullekkin on pari "viisasta" sanonut että älä missään nimessä pidä sanomalehtiä lattialla, vaan vie pentua vain ulos pissalle.
Minä kyllä asun itse kerrostalossa, mutta ei sitä sen paremmin omakotitalossakaan asuessa voi olla 24 tuntia päivässä kytiksellä koska se pissahätä pennulla yllättää ja on ehdottomasti parempi vaihtoehto että se pissa tulee lehden päälle kuin pelkälle lattialle.
Minunkin vauvelini käy ne lirauttamassa aina sinne lehtien päälle, mutta jollei niitä lehtiä olisi eteisessä oven pielessä, niin se pissa tulisi ihan minne sattuisi.
Nyt kyllä aletaan olemaan jo suht' koht' voiton puolella, pennulla ikää reilu neljä kuukautta ja menee jo silloin tällöin muutama päivä ettei pissoja tule enää sisälle :)

siinä 4kk iässä..

Kummatkin koiruudet on ollut n. 4kk ikäisenä sisäsiistejä. Meillä ei käytetty sanomalehtiä,suoraan ulos vaan. Kyllä kunto kasvoi,kun kerrostalosta juoksee ylös ja alas.. =)

Meillä samoin

Meillä yorkshirenterrieri oppi sisäsiistiksi 4 kk:n iässä. Koira tuli meille 8-viikkoisena, ja ensimmäinen kuukausi oli jatkuvaa lätäköiden siivoamista. Kolmen kuukauden iässä sisälle pissaaminen alkoi vähentyä, ja nelikuukautisena koira oli sisäsiisti (tosin ilopissoja saattaa tulla yhä).

Emme opettaneet koiraa ollenkaan paperille, suoraan ulos vaan.

meidän 6kk

Meillä opetellaan sisäsiistiksi. Pentu täytti just 6kk. Kun ollaan kotona, otan paperin pois, mutta työpäivän ajaksi on pakko laittaa paperi, sillä muuten pentu pissaa ihan mihin vain ja niitä kuivuneita pissoja saa etsiä parketilta. Pentu tekee n. 1-2 pissat yksinollessaan, joskus on pystynyt olemaan täysin kuiva ja muutama yökin on mennyt pissimättä.
Kotona ollesamme pentu ilmottaa vinkaisemalla millon on tarve päästä ulos ja heti päästetään omalle aidatulle pihalle.

Yhden viikon ajan kokeiltiin olla ilman papereita, koska oli useamman yön pissimättä ja päivällä pennun ei tarvinnu olla yksin kuin 4-6h, pissasi matolle (joihin ei koskaan aiemmin ollut tehnyt) ja muutenkin alkoi pissailemaan uusiin paikkoihin ja useasti, joten laitoimme paperin takas, että pissaa vain ja ainoastaan lehdelle.

Aluksi olin varma, ettei pentu ikinä opi sisäsiistiksi, mutta nyt olen huomannut, että suunta on oikea ja koko ajan on oppimassa asian. Enää en jaksa stressata, oppii kun oppii...
 /   /  /  / koiranpennun sisäsiisteys

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta