AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Löytyykö selkeitä kudontaohjeita kangaspuille?

Löytyykö selkeitä kudontaohjeita kangaspuille?

4 Vastausta 3 840 Lukukertaa
Yrittelin etsiä netistä ohjeita, millä saisin kankaan rakennettua alusta alkaen (loimen vetäminen, poljinten sidonta, miten sidontaohjetta luetaan, jne), mutten löytänyt kuin kuvia ilman tekstiä.

Kirjastosta löysin erilaisia ohjeita mattojen kutomiseksi kuvineen, mutta niistäkin puuttuivat ne yksinkertaiset ohjeet kutomiseen pääsemiseksi. Vuosien väli harrastuksessa tahtoo unohduttaa perusasioita.
Löytyykö täältä ohjeita? Kiitos avusta:)

Kirjasto

suosittelisin kirjastoa ja/tai kirjakauppaa. Kirjastoista löytyy joitakin oppikirjoja ja "Kankaanrakentajan opas : Mallikerta-lehden kudontakurssi" jossa voisi olla selventävää tekstiä kuvineen. "Kankaankutojan sidosoppi-kirja" (Otava) voi löytyä hyvin varustetuista kirjakaupoista. Sitten on vielä oppikirja rakentamisen perusteista, mutta en millään muista kirjan virallista nimeä. Kysy kirjastonhoitajaltasi käsi- ja taideteollisuus oppilaitosten kudonnan oppikirjoja, saattaa löytyäkin. Onnea etsinnälle.

Kiitos neuvoista, Kristiina

Löysin kirjakaupasta Kankaankutojan ammattitekniikka -nimisen oppikirjan käsi- ja taideteollisuus alan laitoksille. Sikahinta 100:n sivun kirjasesta (25 euroa), mutta sieltä löytyi juuri ne asiat, joita olin ollut vailla laittaessani mattolointa puiden kasaamisesta alkaen. Välillä olin viisi vuotta kutomatta ja monta asiaa oli unohtunut ja piti selvittää ilman opasta. Tämä riittää loppuiäkseni, joten eiköhän se hinta siinä tasaannu. Ensi kerralla on helpompaa ja nyt voin varmistella, onko asiat tehty oikein.

neuvoja

Paikkakunnallani on käsityöneuvonta-asema, josta olen monet kerrat saanut apua.Olen soittanut, käynyt paikan päällä ja he tulevat myös pyydettäessä kotiin rakentamaan kangasta. uskoisin että sen kerran nähtyäsi osaat jo seur. kerralla itse.Kysyvä ei muuten tieltä eksy.

Lisääkin saa antaa neuvoja

Kirjoitin eilen tänne pitkän jutun, mutta on näköjään häipynyt jonnekin!

Alkuopit on aikanaan saatu kansalaisopistosta, mutta tuppaavat unohtumaan, kun on kutomiskertojen välillä jopa viisi vuotta kangaspuut kasattuna paloiksi nurkkaan.

Kiinnostaisi kuulla kokemuksianne erilaisista sidonnoista mattoja kudottaessa. Onko jotain juttuja, mitä pitäisi huomioida hyvän tuloksen saamiseksi? Tekeekö jokin sidonta maton painoon eroja verrattuna toiseen?

Sain valmiiksi maton, jossa käytin narua toisena kuteena. Siitä tuli mukavan kevyt (pituutta 4 metriä) käsinpuisteluun. Onko kokemuksia tämäntyyppisistä matoista? Sidoin palttinaripsinä aivan "oman pääni mukaan" eli en ollut varma, oliko se sidonta oikea, löysin eräästä kirjasta sidontamallin. Jälkeenpäin kuulin kutojaystävältäni, että se oli.
 /   /  /  / Löytyykö selkeitä kudontaohjeita kangaspuille?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta