AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Kannattaako toiminimi?

Kannattaako toiminimi?

7 Vastausta 2 078 Lukukertaa
Kertokaa kaikki kokeneet elinkeinoharjoittajat,kuinka paljon jää näppiin jos veloitatte esim. palvelustanne 30 euroa/h.Eli mikä prosentti jää itsellenne,kun päältä on lohkaistu verot,vakuutukset ym.?Noin suurin piirtein.

Realistista

10%

Ei voi

Kai nyt itsekin ymmärrät, että se riippuu voitosta. Jos veloitat tuon summan ja töitä on
10h/kuukausi tai painat 10h/päivä, niin luvut ovat hieman erilaiset. Lisäksi jos tarvitset 100000€:n kaluston tai käyt konsultoimassa kävelymatkan päässä pelkällä kuulakärkikynällä, niin käteen jää ehkä lievästi eri summa.
Käteen jäävää rahaa ei voi arvioida noilla tiedoilla.

ttu mikä urpo

joo ei tässä varmaan ihan noin pitkälle ollu tarkotus mennä..

ite oot

Ei tässä edellinen ollut päässyt edes alkuun niin meni jo yli hilseen sulta, tolla asentella muuten suosittelen palkkatyötä portsarina.

Kummallista

Onko nää oikeesti yrittäjiä tällaiset? Tai ryhtymässä?
Jos kysymykseen vastataan - vastataan tähän vittuooturpo.
Vaikka mulle vastattaisiin mitä, en KOSKAAN ala vittuilemaan takaisin. Tosin tämähän on vain palsta. Nimetön ja kasvoton.
Että kyllä tänne näitä keskenkasvuisia mahtuu :/

Itse ihmettelen

joskus kyselijät ovat opiskelijoitakin, jotka itse asiassa tekevät jotain koulutehtävää, eikä se minua haittaa. Lisäksi jos on pohjalla vähän koulutusta, ei tietoa ole paljonkaan, siksi niitä yrittäjäkurssejakin juuri järjestetään.

Alkuperäiselle, annat tietoja niin vähän, ettei tuohon voi vastata. Esimerkiksi itselläni veloitus on sivutoimessa tuota luokkaa, en maksa alv:ia enkä eläkemaksuja, ja kotona työtä tekevänä kulut on pienet. Eli kun ei voi tietää millaista konetta ja laitetta tarvitset, millaista vuokraa/yhtiövastiketta/lainaa maksat, niin vastauksen antaminen on mahdotonta. Sanoisin kuitenkin, että tuollainen veloitus kannattaa vain jos tekee kotona suht. pienillä kuluilla ilman velkoja, kuten minä.

Jos tuo

mainitsemasi 30€ on nettokatetta, josta on vähennetty toiminnasta aiheutuneet kulut eikä se sisällä arvonlisäveroa, niin yleisenä sääntönä voi pitää että noin pulet menee veroon (29%) ja yrittäjäeläkkeeseen (21%).

Kuten tuossa joku mainitsi, niin asia on toinen, jos toiminta on sivutoimista. Silloin veroprosenttisi on todennäköisesti pienempi ja jos ns. työtulo on alle 5800 euroa ja olet saanut vapautuksen yrittäjäeläkkeestä etkä ole hakeutunut arvonlisäverovelvolliseksi, saat käteen summasta huomattavasti enemmän, koska saat itsellesi myös osuudet, jotka menisivät suurempaan veroprosenttiin, arvonlisäveroon ja yrittäjäeläkemaksuun, tietenkin sillä oletuksella, että veloitat saman summan kuin mitä veloittaisit kokoaikaisenakin yrittäjänä.
 /   /  / Kannattaako toiminimi?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta