AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Porsaan kieli

Porsaan kieli

6 Vastausta 3 011 Lukukertaa
En nyt tiedä olenko oikeassa paikassa. Mites te keitätte kyseessä olevan tuotteen? Ohje on hävinyt.

Normaalisti

Ihan normaalisti reilusti suolattuun veteen (voi suolata itse kieliäkin ennen keittämistä, ja odottaa noin tunnin), jossa mustapippurinjyviä ja ehkä laakerinlehti. Ehkä tunnin keittää miedolla lämmöllä kannen alla.
Porsaankielet ovat herkullisia, mutta naudankieliä vaikeampia nylkeä nahastaan. Ellei muu auta, täytyy vain vuolla veitsellä pintanahka pois.
Jos syö leikkeleenä, niin antaa vain jäähtyä, ja siivuttaa. Jos lämpimänä ruokana, niin suurustaa keittoliemestä sitruunamehulla maustetun kastikkeen, johon voi lisätä vähän kermaakin. Toki lämminkin kieli siivutetaan...

Porsaankieli on mun

suurta herkkua. Keitinveteen porkkanaa, lanttua, sipulia, selleriä, valkopippuria, laakerinlehti ja suolaa. Possunkielien keittoaika on noin 1,5-2 tuntia. Possunkieli on kypsää kun se tuntuu kärjestä pehmeältä. Yleensä ensimmäinen kieli tulee syötyä välittömästi nahan irroittamisen jälkeen kuumana ja muut kielet saavat sitten olla keitinliemessä jäähtymässä. Sieltä voi sitten leikellä siivuja ja paistaa voissa pannulla ja päälle hieman smetanaa ja on sitten tosi herkullista. Kieliä voi myös kuorruttaa uunissa ja päälle sinappia ja juustoraastetta.

Miksi nyljet

Ei tarvi nylkeä ohutta pintaa, ei haittaa syödessä.
Eri asia on naudan kieli. Hyvä tosiaan keittää pari tuntia että on pehmeää. Mielestäni runsas sipuli, mustapippuri ja suola riittävät mausteeksi, jää kielen oma makukin tallelle!
tulisi varmaan nopeammin valmiiksi jos leikkelisi kielen suikaleiksi? en millään viitsisi keittää yli tuntia vain kieltä varten.
jes, huomaa että olet tietämätön. Makuhan siitä katoaa, jos sen suikaleina keittää. Vertaa makua kokonaisena paistettuun paistiin ja suikalelihaan.
Et toivottavasti ollut aivan tosissasi. Vesi kiehuu vahtimatta ja tunti ei kyllä porsaankielillekään riitä. Keittoaika vähintään 2h, itse keitän 2,5-3h. (mikä kokoliha kypsyy keittämällä alle tunnin?) Viipalointi voisi tulla kyseeseen, jos käytät keittoliemen myös, mutta tuskin se järkevässä suhteessa edes nopeuttaa kypsymistä.
 /   /  / Porsaan kieli

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta