Lapsiystävällinen

rotu?

Mikä olisi oikein lapsiystävällinen rotu. Ottaisimme ekaluokkalaisen lapseni kanssa koiran, joka temuaisi myös ulkona kanssamme. Rotu ei ole vielä täysin mietitty, pieni tai keskikokoinen koira kuitenkin. Itse olen töissä n. 8,5h arkisin, mutta muutoin olemme kaiken aikaa kotona, joten koiran pitäisi pystyä huilimaankin päivittäin.

21

3802

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gegs

      No esimerkiksi kultainennoutaja, labradorinnoutaja, spanielit, villakoirat, amerikanstaffordshirenterrieri, lapinkoirat, newfoundlandinkoirat(

      • nopeasta

        vastauksesta! Mietinkin, että ottaisimme pentuiän ohittaneen koiran. En vain tiedä, kuinka saisimme tietoon koiran pahat tavat. Viipurin koiriakin olen ajatellut, mutta toisaalta kotosuomessakin koiria, keille ei omistajillaan aikaa/ tai on allergiaa perheessä.

        Moni koirahan joutuu olemaan tuon ajan yksin kotona, ja pian lapseni 'pääsee eroon' aamu/iltapäiväkerhosta, joten sen puoleen koiran pitäisi olla luotettava. Vaikea asia päättää.


    • Heididididi

      Moi!
      Kysyit mikä olisi lapsiystävällinen rotu.
      Meillä itsellämme on Tiibetinmastiffi, joka on todellakin lapsiystävällinen rotu! Tiibetinmastiffi ei kylläkään ole mikään pieni rotu, siitä tulee n. 50 kiloinen. Se on ulkokoira, elikkä viihtyy ulkona. Meidänkin mastiffi on ollut öitäkin ulkona, ja kavattaja sanoi meille, että sen voisi aina laittaa vaikka, joka yöksi ulos, koska sillä on niin paksu turkki että se kestää koviakin pakkasia. Tiibetinmastiffi voi olla myös yksinään ulkona sen ajan kun olette töissä ja kun tulette kotiin niin se ei liikoja ole innoissaan, vaan sopivasti. Vaikka se on kooltaan hyvin iso, tiibetinmastiffia voi taluttaa myös pikkulapset, jopa 6 vuotiaat!!

      Voit lukea tiibetinmastiffistä vähän lisätietoja osoitteesta:
      www.lemmikkimme.funtigo.com

      :D toivottavasti tästä tiedosta oli apua! :D

    • lempeä, lapsiystävällinen

      ja suloinen! meille perheeseen tuli sellainen ja on kyllä suloinen ja kaikille yhtä ystävällinen. Ei kyllä mikään pihakoira, mutta jaksaa sitten isompana pitempiäkin lenkkejä ja on sellainen, että koululainenkin voi sitä lenkittää.

      • koirien_ystävä

        Cava on hyvä rotu aloittelijalle ja sopii lasten seuaan.


    • cavalier kingcharles

      ehdottomasti cavalier ! itselläni cavalier tyttö 1v. ja niin ihana ja kiltti rotu aikaisemmin paljon ollut palveluskoiria mut kun tyttö halusi niin paras löytyi ei varmasti ole vihainen saatikka purisi nimittäin poikani 9kk ryömii ja telmii koiran kaa ja voin huoletta olla rotu tykkää miellyttää ja totella lapsiakin.

      • plaaplaaplaa

        Cavalier. Sairas kuin mikä. Koirarotua jonka aivot eivät mahdu päähän ei todellakaan kannata suosia.


    • ^^^^^

      pitkäkarvaista collieta. On tosi lapsiystävällinen rotu. Itellä on kolme collikkaa. Työaikanani koirat ovat tarhassa,muina aikoina vapaana ulkona ja sisälle myös pääsevät toki. Tottelevaisia ovat ja miellyttämisenhaluisia ja rauhoittuvat kyllä tarpeen vaatiessa. Eivät yleensä tee pahojaan pentuna toki poikkeuksia on. Koulutus kaiken A ja O.

    • dallu_fani

      Minä suosittelisin dalmatiankoiraa..he ovat oikein lapsiystävällisiä ja niitä asustelee oikein monissa lapsiperheissä,meilläkin on semmoinen ja niin touhukas kuin olla ja voi,ne maksavat joissain kenneleissä vähemmän ja joissain enemmän. Me hankimme dalmiksemme Marnellin kennelistä Jyväskylästä. Siellä pennut maksoivat 800§ mutta meidän varaamalla pennulla oli värivirhe,eli se tarkoittaa sitä että hänellä oli iso läiskä naamassa,se ei kuitenkaan menoa haittaa ja se on liikuttavampi sen takia eli meidän pennun hinta oli 400§ sen värivirheen takia..värivirhe tarkoittaa sitä että on iso/isoja läiskiä jossain tai että on sininen/siniset silmät. Ja se on oikein hyvin tottunut meihin ja rakastaa telmiä lasten kanssa.Eikä hän hauku muille koirille ja ottaa vieraat ystävällisesti häntä heiluen vastaan.Värivirheellisessä on kumminkin semmoinen juttu että heitä ei saa käyttää näyttelyissä,mutta saa harrastaa kuitenkin agilitya ja tokoa.Dallu kasvaa aika isoksi tai oikeestaan keskikokoiseksi. Sen voi ottaa mukaan melkein minnw vaan,meidän dallu on mukana tallila ja tulee todella hyvin toimeen heppojen kanssa ja on kiltti heille.

      • rotu.

        Kiltti ja lapsiystävällinen rotu on: Shetlanninlammaskoira tai Tiibetinspanieli.

        Ne ovat pienikokoisia ja tottelevaisia. Voit tietysti katsoa sivuilta:
        www.koirat.com tai
        www.hauva.fi sopivan koirarodun itsellesi:)

        P.S. Jos tuo www.hauva.fi ei toimi nii se on com.


    • huippukoira

      Ranskanbulldoggi on aivan ihana koira. Rakastaa lapsia, leikkisä, kiltti, iloinen..Ei mene pienestä rikki. Jaksaa pitkiä lenkkejä, tyytyy vähän lyhyenpiinkin. Ei juurikaan hauku, sopii kerrostaloon. (meidän ei ainakaan hauku ollenkaan)Tutustu ranskis.fi Suosittelen lämpimästi!

      • molossirodutmahtavia

        Minä suosittelen bostoninterrieriä, ranskanbulldogin näköinen, ei aivan yhtä jäärä ja miellyttämishaluisempi eli hiukan helpompi kouluttaa. Minulla on sellainen ja sekarotuinen mopsi. aikaisemmin on ollut 2ranskista, siksi uskallan vertailla näitä rotuja. Bostoni on näistä roduista tervein, ja ketterin, on pieni koira jolla on virtaa, joten en kylläkään suosittele jos ette ole valmiita tarjoamaan tarpeeksi liikuntaa ja muuta puuhaa. Bostoneilla on uskomaton kyky sopeutua uusiin ja erilaisiin tilanteisiin.
        Harvan bostonin olisin kuullut tekevän kotona tuhoja vaikka joskus liikunta jäisi vähäisemmäksi, bostonista saa kyllä sohvaperunankin, rakastaa ihmisen sylissä löhöilyä ja kaikenlaista huomiota niinkuin mopsit ja ranskiksetkin. Boston ja ranskis ovat pieniä koiria ison koiran olemuksella ja energialla. Bostonin ketteryys sopii kaikenlaisiin pallo yms leikkeihin, vaikka agilityynkin. Meillä käy lähiön muutkin kuin omat lapset leikkimässä tuon kanssa, ja on väsymätön kaveri joka osallistuu kaikkeen Nämä 3rotua haukkuvat tosi harvoin ja ääni ei ole kimakkaa vaan matalahkoa, eli oivia rotuja kerrostaloonkin. Kaikki 3rotua ovat helppohoitoisia, mutta talvella on hyvä pukea.
        Bostonit ovat sellaisia yltiösosiaalisia uteliaita kavereita, joilla on luonnetta, mutta miellyttämishalua hyödyntäen helppoja kouluttaa.
        Jos tuollainen ruttuturpainen ulkonäkö ei miellytä, niin tässä muutama muu rotu joilla riittää energiaa ja kestävyyttä lasten kanssa touhuiluun mutta ovat silti niin pieniä että jos remmikoulutus epäonnistuu niin ekaluokkalainen jaksaa pidellä remmistäkin.
        Eli tosi moni terrieri mm:borderterrieri,staffoshiren bullterrieri, kettuterrieri.
        Lempeitä, leikkisiä ja ei heikkohermoisia(lapset kun aina voi kokeilla kaikenlaista).
        Esim. corgit tulivat myös mieleeni, ovat erittäin mahtavia lasten kanssa, eivät kylläkään niin ketteriä kuin yllä olevat rodut ja tylli on astetta rauhallisempi.

        Itse en ottaisi varsinkaan ensikoiraksi mtn pientä/heiveröistä rotua mm. chihuahua, venäjän toyterrieri, eivät kestä rajumpia leikkejä ja usein herkästi puolustautuvat jos pelkäävät kovempia otteita tms.

        Isoa rotua en ottaisi ensikoiraksi teinä siksi että jos koulutus ei syystä tai toisesta onnistuisi niin ekaluokkailaisen ulkoilutusapuun ei voisi turvata.

        Meillä eka koira otettiin kun vanhimmaiseni meni 2luokalle, jolloin ei enään tarvinnut iltapv-hoitoa vaan hänen itsellenkin tärkeä tehtävä oli tulla koulusta suoraan kotiin viemään koira ulos. Koiran hoitoon siis opetettiin myös lapset heti, oppivat vastuuntuntoa, ja koiran ei tarvinnut olla yksin kotona kuin 3-5h/pv. Näin oli lapsella aina hyvä kaveri kotona, josta sai huolehtia ja joka huolehti että lapsella oli turvallinen olo yksin kotona. Läksyt tehtiin sitten aina heti yhteisen pikkulenkin jälkeen lattialla maaten, välillä tehtiin läksyjä ja välillä heitettiin palloa. Aina kun tulimme töistä kotiin niin läksyt olivat tehtyinä ja sekä koira että lapsi tyytyväisiä.
        Myöhemmin nuorempi lapsi osallistui samoin koiran huolehtimiseen.

        Yläasteella välillä luistettiin koiran hoidosta, mutta kun lukitsi vessan oven ja näytti miltä tuntuu kun ei pääse kun on hätä niin jo rukoiltiin avaamaan ovea ja sen jälkeen taas pitkään huolehdittiin koirasta!

        Ohhoh! Tulipa pitkä tarina, aloin vain miettiä noita aikoja kun lapset olivat tuota ikää ja hommasimme ekan koiramme(ranskiksen


    • Eläin fani-

      Cockerspanieli on todella lapsiystävällinen.
      Tai sitten Shetlanninlammaskoira.
      Cavalierkincharlesinspanieli sopii ensimmäiseksi koiraksi.

    • Koirarakas<3

      Cavalier kingcharlensinspanieli on tosi lapsiystävällinen rotu : )ja serkullani voi olla juuri sen 8 h yksin kotona mutta jos yli menee niin sitten ei niin hyvä : ( onnea koiran hankintaan!!

    • heiisdg

      novascotiannoutaja, vehnäterrieri, cavalier,snautseri, villakoira... Onhan näitä :)

    • tipsuuuuu

      Ehdottomasti Tiibetinspanieli! Tiibetinspanieli on lapsiystävällinen, kiltti, suojelevainen ja utelias pieni koira joka rakastaa lapsia. Itselläni oli tiibetinspanieli. Ei purrut koskaan ketään ja rakasti lapsia.

    • Kultsi tai cava :)

      Kultainennoutaja tai cavalier, molemmat ovat iloisia perhekoiria eivätkä vaadi kamalaa liikunnan tai aktivoinnin määrää. Jaksavat juosta ja leikkiä vaikka koko päivän, mutta osaavat rauhoittuakin.
      Suosittuja rotuja molemmat jotenka suvut kannattaa tsekata jos jommankumman hankkii, myös elinympäristöön kannattaa kiinnittää huomioita.

      • ehdottomasti RANSKANBULLDOGGI..
        rakastaa lapsia,ja ihmisiä..on todella toimelias


    • Pikku Myy
    • Bostoninterrieri

      Bostoninterrieri. Bostoninterrieri ei ole nimestään huolimatta terrieri, vaan se on sukua bulldogeille ja mastiffeille. Bostoni on erittäin lapsirakas rotu. Turkki on helppohoitoinen. Se harjataan ja pyyhitään säämiskällä tarvittaessa. Turkista ei irtoa karvaa.

      Bostoninterrierillä ei ole metsästysviettiä, joten se ei karkaa vaan pysyy omistajansa läheisyydessä. Metsästysvietin puutteen vuoksi se tulee myös hyvin toimeen muiden eläinten kanssa.

      Bostoninterrieri ei vaadi välttämättä pitkiä lenkkejä, mutta jaksaa kuitenkin liikkua paljon. Bostoninterrierillä ei ole aluskarvaa, joten kylmällä säällä ulkoillessa se tarvitsee takin päälle.

      Bostoninterrierin kanssa voi harrastaa agilityä, tokoa, pelastusetsintää ja näyttelyitä.

      Bostoninterrieri on Suomessa melko harvinainen rotu, ja pentueet ovat pieniä, joten pentua voi joutua odottamaan jonkin aikaa. Yhdysvalloissa bostoninterrieri on suosittu rotu, onhan se Yhdysvaltojen kansalliskoira.

      Bostoninterrieri on melko terve ja pitkäikäinen rotu. Rodulla esiintyy epilepsiaa, silmäsairauksia ja polvilumpion sijoiltaanmenoa.

      • molossirodutmahtavia

        Esiintyykö bostonilla tosiaankin tuota epilepsiaa ihan yleisestikin?
        En ole koskaan aikaisemmin kuullut.
        Pitääpä alkaa tutkimaan.
        Silmäsairaudet ja polvilumpiot tiesin ja jonkin verran skolioosista olen kuullut, mutta epilepsiaa?
        Hengityssairauksiakin voi olla koska on lyttykuono, mutta silti paljon vähemmän ja pienimuotoisempaa hengitysvaikeutta kuin monella muulla lyttykuonolla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      360
      4175
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1779
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1536
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      63
      1520
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1360
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1321
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1319
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      201
      1306
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1205
    Aihe