AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Metallinetsin malminetsinnässä

Metallinetsin malminetsinnässä

13 Vastausta 5 801 Lukukertaa
Mitä merkkiä ja mallia suosittelette? Onko malminetsijöiden keskuudessa jokin hyväksi todettu malli ja vielä edullinen sellainen?no alle 200 euroa kun olisi.

Ammattilaiset eivät käytä ollenkaan.

Malmit ovat sen verran köyhiä ettei ilmaisin vingu. Jos olisi niin rikasta malmia, niin se olisi jo löydetty lentokone ym.. välineillä.
Sen sijaan vinkuu paljon, kun metsissä on vanhoja piikkilankoja, nauloja ym aitaustarviketta.
Vasara, luuppi, sulake, kartta,, niillä pärjää parhaiten.

Carret

Etenkin kultaesiintymien etsinnässä metallinilmaisin on ihan hyvä apuväline. Itselläni kokemusta Carretin ACE 150 ja 250 laitteista. Näillä ainakin kolikot ym. esineet on löytynyt hyvin. Kultaesiintymien etsintään löytyy varmasti parempiakin, mutta silloin puhutaan tuhansista eikä sadoista euroista maksavista laitteista...

Lapinkulta

Lapin kultamailla on juuri sen verran rautaa ja muita metalleja että metallin ilmaisimesta ei kullan etsintään ole apuvälineeksi. Se ilmoittaa lähes kokoajan metallia olevan.
Perehtyminen geologiaan ja maalaisjärki on paras apuväline kultahippujen etsinnässä.

Tuskinpa

löytyvät malmit kädessäpidettävällä metallinilmaisimella. Ammattikäytössä on ollut jotain kahden miehen kannettavia malleja. Löytynee Tekniikan museoista Tukholmasta tai jostain. Kaverit kulkivat peräkkäin 50 m naru välissään. Toisella oli lähetin- ja toisella vastaanotinkela. Samantapaisia rakenteita on käytetty lentokoneen hinaamana.
Induktiivisen ilmaisimen havaintoetäisyys on samaa luokkaa kuin koko rakenteen äärimitat.

metallinetsin aarrelaiva jahdissa

Mitens metallinetsintä vois käyttää aarrelaivan paikantamiseen missä olis vaikka 100kg kultaa? Tuli mieleen kun telkusta tuli republic-hylyn etsinnästä juttua.

Siinäkin toiset laitteet parempia

Viistokaikuluotain on parempi. Sitten kun löydetään hylky, niin sen ympäriltä ja hylystä voisi alkaa metallinpaljastimella tutkimaan ja etsimään.
Meren pinnalle ei paljastimen erotuskyky/ herkkyys riitä.
Kaupungilla on sellainen sauva mallinen, yläpäässä neliskanttinen laatikko. Vesiventtiilin varsi löytyi noin 35-40 cm syvyydestä maasta varren koko on noin 20x20 rautaa, pituutta alaspäin oli puolitoista metriä. Äärirajalla oltiin, muut ei löytänyt, itse olin kärsivällinen :)) .

www.metallinetsin.fi

garrett ace 150 on hyvä ja edullinen n. 200€ täällä ainakin www.metallinetsin.fi

ei löydä

Ei se Garrett mitään raakamalmia löydä, toisen hintaluokan vehkeitä ne jolla esim. kultaa etsitään.

Vainiin

Onkohan nyt niin että kulta ei reagoi juurikaan sähkömagneettiseen säteilyyn, eli näin ollen tuommoisesta rakkineesta mikä perustuu induktioperiaatteeseen ei olisi juurikaan apua, eli sama kuin skannaisi potkukelkalla...

Whites GMT

Suosittelen Whites GMT Goldmaster laitetta. Laite EROTTELEE näytöllä + äänisingnaalilla mm. ällistyttävän pienetkin mm. kiisumäärät kivistä.
Tosin laite maksaa, mutta metallinilmaisin malmiharrarrastuksessa/työssä ei pidä mennä ns. halpaan....
Suosittelen tätä minelabbia , siinä on hinta kohdallaan laatuun nähden ja ei tarvitse heti ostaa uutta laitetta kun tässä kyllä riittää toimintoja

http://www.villenkello.fi/shop/kauppa9/products.php?&action=show&id=2643&show=all

Taajuus tärkeä

Huonoa kokemusta on mineraalien etsinnässä ns.tavanomaisilla ilmaisimilla.

Valittaessa metallinilmaisinta kiviharrarrastukseen tärkeintä merkistä riippumatta sen käyttämä taajuus. Mitä korkeampi taajuus ( kHz ) se on huomattavasti herkempi, eli tällön se jopa toimii malminetsinnässä.

Alla viimeksi mainittujen metallinilmaisimien taajuudet, eli toimiva valinta on White’s Goldmaster GMT joka kuuluu ns.erikoisetsimiin, joissa kannattaa ehdottomasti pitäytyä, jos mineraalien vuoksi metallinilmaisimen hankkii.

White’s Goldmaster GMT ( 48 kHz) )
Minelab X-Terra 705 ( 3, 7.5, 18.75 kHz)
Kellään tietoa mistä saa suomenkielisen käyttöohjeen CARRET ACE 250 metallinpaljastimeen????
 /   /  /  / Metallinetsin malminetsinnässä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta