Onko lapsikaste raamatullinen?

Leo Koukku

Onko lapsikaste Raamatullinen?

1. Miten luterilainen kirkko opettaa kasteesta


2. Luterilaisen kirkon kasteopetus maassamme vallitsevassa asemassa


3. Oppi perisynnistä


4. Kaste on Jumalan teko


5. Oppi armovälineistä


6. Oppi kummeista


7. Oppi ennättävästä armosta


8. Oppi kasteen liiton uudistamisesta


9. Oppi hätäkasteesta


10. Oppi uudestisyntymisestä kasteessa


11. Oppi lapsen uskosta


12. Kastetapa


13. Lapsikasteen alkuperä katolisessa kirkossa


14. Koulutus ei takaa aina oikeaa Raamatun ymmärtämistä


15. Miksi Raamatun sanaa opetetaan ja ymmäretään toisin kuin se on kirjoitettu


Mitä luterilainen kirkko opettaa kasteesta

Lyhennettyjä katkelmia kirkon julkaisuista:

Katekismus, sivu 86. Kasteessa " annetaan kaikki anteeksi ja puetaan Kristuksen puhtauteen. Pyhä Henki synnyttää meidät uudesti ja lahjoittaa meille uskon, jolla voimme tarttua kasteen lupauksiin".
Sivu 88. "Kerran saatu kaste kantaa läpi koko elämän". "Kun turvaamme kasteen armoon, meidän ei tarvitse omin voimin tehdä parannusta". "Kaste antaa meille rohkeuden sekä elää että kuolla".

Jokamiehen uskonoppi, sivu 64. "Kastehan portti Jumalan valtakuntaan".

Aikuiskatekismus, sivut 28, 29. "Kaste on elämämme tärkein tapahtuma". "Missään muussa elämäni vaiheessa Jumalan pelastava armo ei tule näin sataprosenttisesti ilmi kuin pyhän kasteen sakramentissa".

Olet kastettu, sivu 15. "Raamattu on täynnä kastevettä".

Sydämen puhetta, sivu 173. " kaste on pelastuksen perusta ja hengellisen elämän lähtökohta".

Antakaa lasten tulla, sivu 91. "Kristityn koko elämä on kasteen armossa olemista, jatkuvaa paluuta kasteeseen, kunnes kerran kirkkaudessa ". Sivu 101. "Kaikki Jumalan lahjat omistettiin meille kasteessa".



Luterilaisen kirkon kasteopetus maassamme vallitsevassa asemassa

Luterilainen kirkko on viime aikoina voimakkaasti korostanut lapsikastetta eri yhteyksissä. Siitä puhutaan lähes kaikissa tilanteissa, jumalanpalvelus- ym. tilaisuuksissa, radion aamu- ja iltahartauksissa ja hautaustilaisuuksissa. Kouluissa annettava opetus, johon osallistuvat yleensä myös ns. vapaiden suuntien kotien lapset, on luterilaisen tunnustuksen mukaista. Helluntaiherätyksen piirissä uskovien kasteesta on puhuttu viime aikoina hyvin harvoin. On pyritty yhteistyöhön luterilaisen kirkon kanssa ja vältetty puhumista tästä asiasta, jotta olisimme tulleet hyväksytyiksi luterilaisen kirkon taholta. Yhteiskristillinen toiminta ja ekumenia ovat edellyttäneet myös vaikenemista uskovien kasteesta. Tämä kaikki on vahvistanut vain luterilaisen kirkon asemaa maassamme. Oppi raamatullisesta kasteesta on hämärtynyt oman herätysliikkeemme sisällä ja myös sen ulkopuolella. Ja näin se opetus, jota saadaan luterilaisen kirkon taholta otetaan vastaan täytenä totuutena. Monille ihmisille ovat luterilaisen kirkon oppikäsitykset tulleet niin tutuiksi ja uskottaviksi, että he uskovat perustuvan sen kaikilta osin Raamattuun.


Luterilaisen kirkon lapsikasteen perusteita

Luterilainen kirkko on ottanut lapsikasteoppinsa tueksi suuren joukon sellaisia oppeja ja väittämiä, jotka ovat Raamatulle täysin vieraita jo kastetavasta alkaen. Näihin kuuluvat esimerkiksi seuraavat opit: perisynnistä, armovälineistä, kasteen armosta, kasteen sakramentista, hätäkasteesta, kummeista, kasteenliiton uudistamisesta, kasteen evankeliumista, ennättävästä armosta, lapsen uskosta, armovälineistä, ja siitä että kaste on Jumalan teko.



Oppi perisynnistä

Raamatussa ei esiinny sanaa perisynti. Tämä sana on tullut kirkolliseen käsitteeseen jo hyvin varhain, ja on peräisin katolisesta kirkosta. Perisyntiopin pohjalta kirkkoisä Augustinus (k. 430) loi lapsikasteelle teologisen perustan. Imeväisikäisten lasten kastamista ei pidetty tähän saakka edes tarpeellisena sen perusteella, että vallitsevana oppina oli tällöin uskovien vanhempien lasten synnittömyys. Kastaminen katsottiin tarpeelliseksi vasta sen jälkeen, kun lapsi alkoi tietoisesti tehdä syntiä.

Perisyntinä pidetään ihmisen luontaista taipumusta syntiin. Jeesuksellakin ollessaan täällä maan oli turmeltuneelta ihmissuvulta peritty ruumis. Tästä huolimatta Hän eli synnittömän elämän. Hän alisti tämän turmeltuneen lihan olemaan kuuliainen Isälle. "Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä" (Hepr. 4:15).

Jumala ei ole epäoikeudenmukainen. Hän ei voi tuomita lasta hänen vanhempiensa tekemien syntien perusteella. Jeesus sanoi: Matt. 16:27. "Sillä Ihmisen Poika on tuleva Isänsä kirkkaudessa enkeliensä kanssa, ja silloin hän maksaa kullekin hänen tekojensa mukaan". Ilm. 20:12 Johannes ilmoittaa: "Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan". Vertaa Ilm. 20:13 ja 22:12. 1 Piet. 1:17, 2 Kor. 11:15.


Jo vanhassa testamentissa on sanottu, ettei Jumala rankaise lapsia heidän isiensä syntien johdosta (Hes. 18:19-20). "Poika ei kanna isän syntivelkaa, eikä isä kanna pojan syntivelkaa. Vanhurskaan ylitse on tuleva hänen vanhurskautensa, ja jumalattoman ylitse on tuleva hänen jumalattomuutensa. Ja vielä te kysytte: 'Minkä tähden ei poika kanna isän syntivelkaa?' Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava". (Vertaa, 2 Aik. 6:23, 30, 1 Kun. 8:32 ja 39). Tässä ei ole kysymyksessä ajallinen kuolema synnin palkkana, vaan Jumalan tuomio ruumiillisen kuoleman jälkeen omien syntien vuoksi.


Pienten sylilasten kastaminen on turhaa, koska kaste ei poista syntejä, joka on lihan saastaa, vaan: "Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, kasteena - joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta" (1. Piet. 3:21). Kaste on hyvän omantunnon liitto Jumalan kanssa, (vanha kirkkoraamattu) jota kysymyksessä oleva sana kreikankielisessä alkukielessä voi myös tarkoittaa. Sylilapsi ei voi pyytää hyvää omaatuntoa tai tehdä hyvän omantunnon liittoa Jumalan kanssa.


Synti ei tule perintönä vanhemmilta lapsille, mutta taipumus synnin tekemiseen tulee. Taipumus synnin tekemiseen ei ole syntiä. Tätä asiaa voisi verrata perinnölliseen taipumukseen saada jokin tauti. Monilla ihmisillä on perintötekijöissä, geeneissä taipumus saada tauti, joka usein puhkeaa vasta myöhemmällä iällä, joskus jo varsin nuorena. Taipumus saada jokin tauti, ei ole sama kuin olla sairas. Joissakin suvuissa eräät sairaudet esiintyvät joskus myös piilevinä ja puhkeavat vasta, jos elinympäristö tai elämäntavat altistavat taudin puhkeamiseen. Jos Adamin ja Eevan syntiinlankeemuksen seurauksena tullut taipumus syntiin olisi syntiä, niin kuin luterilainen kirkko opettaa, sitä on mahdotonta saada pois kastamalla, koska kaste ilman uskoa ei pese pois syntiä ja poista lihan saastaa eli syntiä.


Jeesus sovitti syntimme Golgatalla. "Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan" (2. Kor. 5:19). Sovituksen sanan täytyy ottaa ihmisen itse vastaan henkilökohtaisesti. Ei sovituksen sanan julistamista tarvittaisi, jos syntien sovitus olisi automaatio. Jumala Kristuksessa sovitti maailman, ja Jeesus antoi seuraajilleen tehtäväksi julistaa tätä sovituksen sanaa. Kaikki eivät ota sitä vastaan: "Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä (Joh.1:12). Julistettu sanoma sovituksesta ei hyödytä sitä, joka ei ota sitä vastaan. Hepr. 4:2. sanottu: "Sillä hyvä sanoma on julistettu meille niin kuin heillekin; mutta heidän kuulemansa sana ei heitä hyödyttänyt, koska se ei uskossa sulautunut niihin, jotka sen kuulivat". Edellä olevat viittaukset Raamatusta, osoittavat selvästi sen, että sovitus on otettava vastaan itse henkilökohtaisesti, kuulemalla ja uskomalla sen, muuten siitä ei voida tulla osallisiksi.


Kastamalla pieni lapsi, joka ei ole vielä tietoinen koko tapahtumasta, ei voi ottaa sovitusta vastaan. Hän ei voi pyytää hyvää omaatuntoa tai tehdä hyvän omantunnon liittoa Jumalan kanssa. Hän ei voi uskoa, eikä uskoa saada häneen millään toimituksilla, ei ristin merkillä eikä päätä kastelemalla. Kaikki tällaiset yritykset ovat järjen- ja myös Raamatun vastaisia ja viittaavat pakanallisiin rituaaleihin.


Uskon vastaanottaminen on ihmisen tietoisen tahdon varassa. Jeesus sanoi: Matt. 23:37: "Jerusalem, Jerusalem, sinä, joka tapat profeetat ja kivität ne, jotka ovat sinun tykösi lähetetyt, kuinka usein minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niin kuin kana kokoaa poikansa siipiensä alle! Mutta te ette ole tahtoneet". Pelastus on lahja, joka otetaan vastaan uskon kautta. "Ja Henki ja morsian sanovat: "Tule!" Ja joka kuulee, sanokoon: "Tule!" Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi"(Ilm. 22:17). Pieni sylivauva ei osaa tahtoa ja ottaa tätä lahjaa vastaan, se on mahdottomuus siinä iässä.


Ef. 2:1 sanotaan: "Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne. Miten tämä Raamatun kohta voidaan sovittaa pieneen vauvaikäiseen lapseen, joka on uinuvassa viattomuuden tilassa. Lapsi tulee vastuuseen teoistaan vasta sen jälkeen, kun hän alkaa tehdä syntiä tietoisesti ja ymmärtää hyvän ja pahan.


Lapsikasteen puoltajat vetoavat usein siihen, kun Jeesus siunasi lapsia. "Mutta Jeesus kutsui lapset tykönsä ja sanoi: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta" (Luuk. 18:16). He ottavat tämän jakeen asiayhteydestään eivätkä huomioi lainkaan edellistä 15 jaetta. Opetuslapset nuhtelivat tuojia ja yrittivät estää lapsia tulemasta Jeesuksen siunattaviksi. Silloin Jeesus lausui sanat, jotka osoittavat että heidän on taivasten valtakunta. Jeesus ei ollut heitä vielä siunannut. Jeesus sanoi nämä sanat jo silloin, kun lapsia oltiin vasta tuomassa Hänen siunattavakseen. Jeesus siunasi lapset, Hän ei kastanut heitä, eikä käskenyt kastaa heitä.


Jeesus oli aloittanut kastamistoiminnan jo ennen taivaaseen nousemistaan. Hän oli opetuslapsineen saarnannut ja kastanut jopa jo useampiakin kuin Johannes, ilmenee Joh. 4:1 "Kun nyt Herra sai tietää fariseusten kuulleen, että Jeesus teki opetuslapsiksi ja kastoi useampia kuin Johannes - vaikka Jeesus ei itse kastanut, vaan hänen opetuslapsensa. Mark. 16:15:ssa Jeesus antoi seuraajilleen käskyn jatkaa tätä toimintaa. "Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.


Kastaminen edellyttää opetuslapseksi tulemista. Pienestä sylivauvasta ei voi tulle opetuslasta eikä hänelle voida saarnata. Jeesus sanoi: Matt. 28:19: "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen". Hän käski tehdä heidät ensin opetuslapseksi ja sitten kastaa heidät. Opetuslapseksi tuleminen edellyttää kuulemista ja sanan vastaan ottamista. Room. 10:17 mukaan: "Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta". Usko ei tule kastamalla. Lutherille tämä oli vaikea asia, koska hän ei tahtonut hyväksyä katolisen kirkon lapsikasteoppia, jonka teologiaan kuului sellainen käsitys, että sakramentit antavat armon sen vastaanottajalle "tehdyn teon perusteella" (ex opere operato). Lutherin käsitys oli, ettei sakramentti voi vanhurskauttaa ketään, vaan ainoastaan usko. Lopulta Luther päättyi periaatteessa samaan käytäntöön asiassa, vain sillä erotuksella, että lapsi saa uskon häntä kastettaessa.


Oppi kasteen armosta

Raamatussa ei ole mainintaa, kasteen armo, eikä siellä puhuta missään paikassa kasteen armosta, Jumalan armosta sen sijaan kyllä. "Armosta te olette pelastetut uskon kautta. Se on Jumalan lahja. Ef.2:8-9. "Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo" (Room. 5:1-2).


"Kasteen armo" on nukuttanut ihmisiä väärään rauhaan. Monet ihmiset elävät Jeesuksen ristin vihollisina, huolimatta siitä, että heidät on lapsena kastettu. Käytäntö on osoittanut selvästi, ettei kastamalla voida tehdä ihmisistä Jumalaan uskovia, sillä saadaan aikaan vain kastettua pakanuutta.


Apostoli Paavali (ja myös toiset apostolit) ei julistanut ihmisille "kasteen armoa", vaan hän julisti heille pelastusta Jeesuksessa Kristuksessa., Hän sanoi: "Vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille, joka on vastoin sitä, mitä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu" (Gal. 1:8).



Kaste on Jumalan teko

Luterilainen kirkko väittää, että kaste on Jumalan armotyö, joka ei riipu meidän uskostamme. Raamatussa kastetta ei ole sanottu Jumalan teoksi tai armotyöksi. Päinvastoin, kasteen ottaminen on jätetty ihmisen omaksi työksi ja tehtäväksi. Ap. t. 22:16 sanotaan: "Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi". Jeesus sanoi: Mark. 16:16: "Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen". Apostolit toimivat tällä tavalla, ilmenee esimerkiksi Ap. t. 2:41. "Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua" sekä Ap. t. 18:8. "Mutta synagogan esimies Krispus ja koko hänen perhekuntansa uskoivat Herraan; ja myöskin monet korinttolaiset, jotka olivat kuulemassa, uskoivat, ja heidät kastettiin". Näissä raamatunkohdissa mainitaan, että he uskoivat, ja heidät kastettiin heidän henkilökohtaisen uskonsa perusteella. Raamatussa ei ole missään kohdassa mainintaa siitä, että kaste on Jumalan teko. Jeesus sanoi Jumalan teoksi sen, että "Se on Jumalan teko, että te uskotte Häneen, jonka Jumala on lähettänyt" (Joh.6:29). Siis usko Jeesukseen Kristukseen on Jumalan teko.


Kasteesta oma evankeliumi

Koska lapsikastetta eikä kasteen evankeliumia löydy Raamatusta, on kirkon täytynyt tehdä lapsikastetta varten oma evankeliumi. Sanonta: "kasteen evankeliumi" löytyy monista luterilaisen kirkon opettajien kirjoista mm. Fredrik Wislöffin kirjasta, "Kirkon armovälineet" ja piispa E.G. Gulinin kirjasta, "Kasteen evankeliumi".


Oppi kasteen sakramentista

Raamatussa ei esiinny sanaa sakramentti. Koko sana on vieras Raamatulle. Sakramenttioppi on peräisin roomalaiskatolisesta kirkosta, jossa on seitsemän eri sakramenttia. Nämä ovat kaste, konfirmaatio, ehtoollinen, rippi, viimeinen voitelu, pappisvihkimys ja avioliitto. Luterilaisessa kirkossa sakramentteja on kaksi: kaste ja ehtoollinen. Sakramentti- sana on saatu latinankielestä ja se vastaa kreikan kielessä sanaa mysteerion. Latinassa sacramentun alkuaan valaa tarkoittanut sana, joka on otettu myöhemmin kirkolliseen käyttöön tarkoitetaan "pyhiä armovälineitä", joita hoitaa ja ylläpitää pappis- eli saarnaviranhoitajat.



Oppi armovälineistä

Sana armonväline on termi, jota ei löydy myöskään Raamatusta. Luterilaisessa kielenkäytössä armonvälineinä pidetään sakramentteja: kastetta ja ehtoollista ja sanaa, jotka välittävät Jumalan armoa. Opetus armovälineistä liittyy edellä mainittuun sakramenttioppiin.



Oppi kummeista

Raamatussa ei ole mainintaa kummeista. Oppi kummeista on peräisin katolisesta kirkosta. Kummeja oli jo myös valdolaisliikkeessä keskiajalla. Vanhassa katekismuksessa olleen kastekaavan mukaan kummit vastasivat lapsen puolesta lasta kastettaessa. Kun kummeilta kysyttiin, luovutko pois perkeleestä, kummit vastasivat, että luovun. Kummien tehtävänä on kirkollisen tradition mukaan toimia kasteen todistajina ja heidän pitäisi osallistua myös lapsen kasvatukseen. Käytännössä tällä ei ole yleensä kasvatuksen kannalta merkitystä.



Oppi ennättävästä armosta

Pyrittäessä etsimään tukea sylilasten kastamiselle, on luotu oma terminologinen sanasto, johon kuuluu oppi myös ennättävästä armosta. Raamattu ei tunne tällaista oppia kasteen ollessa kysymyksessä. Ennättävällä armolla tarkoitetaan kasteessa saatavaa armoa jo ennen ihmisen tietoista armon vastaanottamista.



Oppi kasteen liiton uudistamisesta

Kasteenliiton uudistaminen on oppi, jota ei löydy Raamatusta. Tämä oppi liittyy konfirmaatioon ja rippikouluun. Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, jonka yhteydessä konfirmoitavilta kysytään, tahtovatko he seurata Jeesusta, jolloin he vastaavat yhdessä sanan "tahdon". Tiedämme käytännöstä sen, ettei tämä ole totta, vain harvat sanovat sen koko sydämestään. On helppoa sanoa yhdessä koko joukon kanssa sana, "tahdon" ajattelematta sen sisältöä, ja sitä mihin se velvoittaa. Se on vain tapa, joka kuuluu tähän seremoniaan. Kasteenliiton tarkoituksena on ollut antaa lapsille mahdollisuus, jotka ovat "kastettu" vaivaiässä, tehdä jälkikäteen uskon ratkaisu, jonka olisi pitänyt Raamatun mukaan tehdä jo ennen kastetta. Tästä nurinpäisestä opista on seurauksena kastettua pakanuutta.



Oppi hätäkasteesta

Hätäkaste suoritetaan lapselle, jonka pelätään kuolevan ennen varsinaisen kasteen toimittamista. Raamattu ei tunne hätäkastetta. Tämä on kirkollinen traditio ja oppi, joka lähtee siitä käsityksestä, että kastamaton lapsi ei pelastu vaan joutuu kadotukseen.



Oppi uudestisyntymisestä kasteessa

Luterilainen kirkko opettaa virallisesti siten, että lapsi syntyy uudesti kasteessa. Kirkon herätysliikkeet opettavat tämän asian jossain määrin eri tavalla. Lapsesta tulee kasteen jälkeen uudestisyntynyt Jumalan lapsi. Tämän opin mukaan kaikki lapsena kastetut ovat uudestisyntyneitä Jumalan lapsia. Lapsi ottaa vastaan kasteessa Jumalan armon ja uudestisyntyy.


Jos ihmiset uudestisyntyisivät kasteessa, olisivat kaikki ihmiset, jotka ovat lapsena kastettuja uudestisyntyneitä Jumalan lapsia. Käytännössä näin ei ole. Miten uudestisyntyneet Jumalan lapset olisivat voineet tehdä sellaisia tekoja, joita esim. saksalaiset tekivät toisen maailmansodan aikana. Jatkuvasti saamme lukea tiedotusvälineistä päivittäin, mitä nämä "uudestisyntyneet" ihmiset tekevät: tappavat, ryöstävät, varastavat, raiskaavat ym. Täytyy vain ihmetellä sitä kuinka ihmiset voivat olla niin sokeita, että uskovat tällaisen valheen.


Jumalan sanan mukaan ihminen uudestisyntyy Jumalan sanan kautta (1. Piet. 1:23) "te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta". Jaakob kirjoittaa tästä myöskin, ja sanoo, että Hän synnytti meidät totuuden Sanalla. (Jaak.1:18). "Tahtonsa mukaan hän synnytti meidät totuuden sanalla, ollaksemme hänen luotujensa esikoiset". Jeesus sanoi, että joka ei synny vedestä ja Hengestä ei voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan. (Joh. 3:5-8) "Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan. Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki. Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä. Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt." Jeesus korosti tässä erikoisesti Hengestä syntymistä samoin kuin myöhemminkin, (Joh. 6: 63). "Henki on se, joka eläväksi tekee; ei liha mitään hyödytä. Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä". Jumalan sanassa on Henki, joka uudestisynnyttää ihmisen. Tämä tapahtuu, kun ihminen ottaa vastaan Jumalan sanan, Hän synnyttää silloin ihmisen uudesti sanansa kautta. Hän tekee tämän armosta, kuten apostoli Paavali Tit. 3:5. Toteaa: "pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta". Syntymisen jälkeen tulee ottaa vastaan kaste, uudestisyntymisen pesu, ja hänestä tulee Jumalan lapsi. Ennen syntymistä ei ole mahdollista luonnollistakaan lasta pestä. Ensin täytyy syntyä, jotta voidaan pestä.



Oppi lapsen uskosta

Luther ei voinut hyväksyä katolisen kirkon lapsikastetta. Hän ei halunnut kuitenkaan luopua siitä, niin hänen täytyi saada sille jokin muu perusta, ja se oli lapsen oma usko. Lapsen uskosta piti laatia oma teoria, jotta tämä katolilaisuudesta peräisin oleva oppi olisi voitu säilyttää. Luther selvitti asian siten, että kasteessa jo pienelle lapselle lahjoitetaan "vuodatettu usko", joka kirkon rukouksen kautta "muuttaa, puhdistaa ja uudistaa lapsen".


Luther toteaa: "Meidän kantamme tähän asiaan on, että kasteessa lapset itse uskovat, ja että heillä on oma usko. Juuri sen Jumala heissä vaikuttaa, kun kummit kristillisen kirkon uskossa rukoilevat heidän puolestaan ja tuovat heidät kasteelle", (Kaste ja Usko, Martti Luther, suom. Eero Huovinen sivu 18).



Kastetapa

Luterilaisen kirkon kastetapa on epäraamatullinen. Kastaminen ja kasteleminen ovat täysin eri toimituksia. Kastaminen merkitsee kastamista, upottamista veteen. Veteen upottaminen oli katolisessakin kirkossa yleisin kastamistapa aina kolmannelletoista vuosisadalle asti, jolloin roomalaiskatolinen kirkko siirtyi valelemiseen. Kreikkalaiskatolisessa kirkossa upottaminen on ollut käytössä lähes tähän saakka.


Raamatun mukaan kastaminen tulee toimittaa upottamalla. (Ap.t. 8:38). "Ja hän käski pysäyttää vaunut, ja he astuivat kumpikin veteen, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet". Kaste kuvaa Raamatussa hautaamista. (Room. 6:4). "Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niin kuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman". Uusi Testamentti käyttää kastamisesta sanaa baptizoo, joka merkitsee suomeksi upottaa, painaa veden sisään.



Lapsikasteen alkuperä katolisessa kirkossa

Katolinen kirkko otti lapsikasteen käyttöön, jossa vakiinnutti asemansa uskovien kasteen rinnalla. Katolisen kirkon muodostuessa roomalaiseksi valtiokirkoksi vuonna 380, se merkitsi samalla lapsikasteen tulemista yksinomaiseksi käytännöksi. Tämän seurauksena uskovien kaste kiellettiin lailla vuonna 413 kuolemanrangaistuksen uhalla. Monet uskovat saivat kärsiä tämän lain nojalla marttyyrikuoleman. Luther arvosteli ensin voimakkaasti katolisen kirkon lapsikastetta, mutta ei luopunut siitä, ja sanoi kirjassaan: Galatalaiskirjeen selitys, sivulla 100, saaneensa vanhurskauttamisopin Jumalalta, mutta lapsikasteen paavilta.


Koulutus ei takaa aina oikeaa Raamatun ymmärtämistä

Monilla ihmisillä on sellainen käsitys että Raamattua Jumalan sanaa ymmärtävät vain ne ihmiset, joilla on teologinen koulutus. Koulutus ei takaa Jumalan sanan ymmärtämistä. Teologinen koulutus yliopistossa ei perustu Raamatun opetuksen osalta yksinomaan kristinuskon peruskirjaan, Raamattuun. Koska teologia on oppi Jumalasta, sen pitäisi perustua Raamattuun joka sisältää tiedon Jumalasta, eikä kenenkään ihmisen tulkintaan. Lutherin lisäksi on paljon muitakin Raamatun tulkitsijoita. Lutherin aikakaudella Saksassa oli toinenkin uskonpuhdistaja, hän oli teologian tohtori ja yliopiston professori Balthasar Hubmaier. Hän oli uskonpuhdistuksesta toista mieltä kuin Luther. Hän vaati lapsikasteen hylkäämistä Raamatun vastaisena ja palaamista takaisin apostoliseen oppiin. Miksi juuri Luther olisi se henkilö, jonka tulkinta kristinuskosta ja Jumalasta voi olla vain pohjana tieteelliseen opetukseen Jumalasta? Tämän perusteella voidaan kysyä: Onko opetus teologisessa tiedekunnassa tiedettä samalla tavalla kuin muut tieteenalat, koska opetuksen perustana ovat Lutherin käsitykset ja tulkinnat, joista monet ovat peräisin roomalaiskatolisesta kirkosta. Koska teologiseen koulutukseen voivat hakeutua ketkä tahansa yliopistolliseen koulutukseen vaadittavan peruskoulutuksen saaneet, on kouluttaminen tällä tavalla lisäksi ristiriidassa Jumalan sanan kanssa. Koulukseen voivat hakeutua vaikka ateistit, ja muut sellaiset henkilöt, jotka eivät ole Raamatun mukaan edes kelvollisia Jumalan valtakunnan työhön. Raamatun mukaan henkilökohtaisesti uskossa olevatkaan eivät kaikki ole sopivia tähän työhön. Tehtävä on kutsumustyö joka edellyttää myös riittävän pitkää uskossa oloaikaa. 1.Tim.3:6 mukaan: "Älköön hän olko äsken kääntynyt, ettei hän paisuisi ja joutuisi perkeleen tuomion alaiseksi".



Miksi Raamatun sanaa opetetaan ja ymmärretään toisin kuin se on kirjoitettu

Miten voi olla mahdollista että ihmiset, jotka ovat opiskelleet teologiaa ja lukeneet Raamattua voivat olla niin sokeita, etteivät näe ja ymmärrä sitä harhaa mikä liittyy lapsikasteoppiin. Vai onko niin, että ihmiset voidaan manipuloida opetuksella siten, ettei he eivät näe totuutta asiassa. Onko tässä käynyt niin kuin jo Adolf Hitler totesi: Valhe muuttuu totuudeksi, jos sitä riittävän usein ja paljon toistetaan.


Ihmetellä täytyy myös sitä, miksi eivät myöskään historialliset faktat vaikuta Raamatun oikeaan opettamiseen ja ymmärtämiseen. Selityksenä tähän voi olla se, että ihmiset jotka tietävät totuuden, mutta opettavat vastoin sitä tekevät näin, saadakseen siitä kunniaa ja arvonantoa kirkon tai ihmisten taholta. Taloudelliset syyt ja arvostettu asema yhteiskunnassa ovat myös niitä tekijöitä, joiden vuoksi voidaan tinkiä totuudesta. Vapaista suunnista loikanneilla teologeilla syynä voivat olla katkeruus omaa hengellistä kotia tai siellä olevia henkilöitä kohtaan tai vain halu näyttää tietävänsä asioista muita enemmän.

Joillekin ihmisille lapsikaste on myös arvovaltakysymys. On vaikea myöntää itselleen ja muille, että koulutus jonka on saanut, on ollut väärää. Kysymyksessä voi olla myös hengellinen sokeus ymmärtää Jumalan sanaa. Vain Jumalan Henki johtaa koko totuuteen. Jeesus sanoi: "Katso siis, ettei valo, joka sinussa on, ole pimeyttä" (Luuk. 11: 35). Ja samasta asiasta Matt. 6:23: "Mutta jos silmäsi on viallinen, niin koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, kuinka suuri onkaan pimeys".


Leo Koukku

71

1370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sb

      kiitos leo koukku asiallisesta, selkeasta ja OIKEASTA opetuksesta! :)

    • totisesti

      Ne tahot, voimat ja henget, jotka yrittävät estää lasten luovuttamisen kasteessa Kristukselle,ovat perkeleestä.

      • sb

        yksi joka tekstillaan tuo julki sen ettei tunne Jumalan sanaa. saali...


      • upotettu

        Kirjoituksesi todisti sen että, "valo" jota "luulet" itselläsi olevan !
        EI OLE VALOA!!
        VAAN,SE VALO ON - TIETÄMÄTTÖMYYDEN PIMEYTTÄ!!!

        LEO KOUKUN kirjoitus oli hyvin seikkaperäinen ja selkeä,ja oli paikoin kirkkohistorian kannalta enemmän tietopohjainen kuin oma tietoni,mutta muuten suurelta osin juuri samaa tietoa!!!

        Kirjoitus oli täysin Raamatun opin mukainen!!!
        Halleluja ,kiitos Herralle!!!


      • Olevainen

        olet eksyksissä kirkon rakentaman oman evankeliumin , ihmisviisauden lumoaviin lonkeroihin ! Herää ja usko syntis anteeksi Jeesuksen veressä , ja sitten raamatulliselle kasteelle !


      • Jerry Falwell
        upotettu kirjoitti:

        Kirjoituksesi todisti sen että, "valo" jota "luulet" itselläsi olevan !
        EI OLE VALOA!!
        VAAN,SE VALO ON - TIETÄMÄTTÖMYYDEN PIMEYTTÄ!!!

        LEO KOUKUN kirjoitus oli hyvin seikkaperäinen ja selkeä,ja oli paikoin kirkkohistorian kannalta enemmän tietopohjainen kuin oma tietoni,mutta muuten suurelta osin juuri samaa tietoa!!!

        Kirjoitus oli täysin Raamatun opin mukainen!!!
        Halleluja ,kiitos Herralle!!!

        upotus sinun kohdalla kestää liian kauan.


      • upotettu
        Jerry Falwell kirjoitti:

        upotus sinun kohdalla kestää liian kauan.

        Niin! Kiitos että luit kirjoitukseni!!!
        Siunausta sinullekin!!!


    • Olevainen

      enää paremmin voisi selvittää , onko lapsikaste raamatullinen vaiko ei ! Toivottavasti monet lukee viestisi !

      Siihen , kun kysyen ihmettelet , kuinka teologit voivat Raamattua lukeneena opettaa vastoin sen opetusta ?
      Sanoisin , että koska eivät ole sydämeltään uudestisyntyneitä , vaan ovat kirjanoppineita. Kristuksen sisäinen tunteminen puuttuu , ja näin ollen ovat vailla voitelua Pyhässä Hengessä . Omillaan ovat riivaaja hengille alttiit , ja saavat vaikutteita heiltä . Riivaajatkin uskovat ja osaavat raamattua. Raamattua voi ymmärrtää vain hän , joka on uudestisyntynyt ja mieluimmin vielä Pyhällä Hengellä täytetyt. Raamatun mukaan heillä on voitelu ja myös pysyy . Armolahjojaan ja kutsumistaan Jumala ei kadu !
      Kiitos hyvästä kirjoituksestasi !

    • Jerry Falwwll

      on peräisin itse Perkeleestä.

      • Uskovien kaste

        osoittanut TYPERYYTESI useasti aiemminkin.


      • Olevainen

        taitaa rakastaa oikein tosissaan tuota manalan herraa P...........tä


    • Näin se on

      ei tunne käsitettä "lapsikaste".

      MOT.

    • 50 kohtaa

      Taas hurmahenget ja hellarit vauhdissa, omanvanhurskauden pimeät henget yrittävät tehdä tyhjiksi Jumalan sanan totuutta. Käykää katsomassa Omanvanhurskauden työt kaikki 50 kohtaa sopivat teille oikein mainiosti.

    • 50 kohtaa

      Taas hurmahenget ja hellarit vauhdissa, omanvanhurskauden pimeät henget yrittävät tehdä tyhjiksi Jumalan sanan totuutta. Käykää katsomassa Omanvanhurskauden työt kaikki 50 kohtaa sopivat teille oikein mainiosti.

    • Matkaaja

      Maassamme vaikuttaa useampia erilaisia hengellisiä liikkeitä, jotka opettavat jo kastetuille uudelleen kastamista autuuteen tarpeellisena toimenpiteenä. Tosin niin, että jotkut opettavat sitä vähemmän tarpeellisena, että lapsenakin kastettu ihminen, kunhan vain uskoo, voi tulla autuaaksi. Toiset selittävät niin, että lapsikaste on aivan turha, eikä hyödytä ihmistä siitä syystä muka, koska lapsella ei ole uskoa. Tässä he väittävät vastoin Raamattua, sillä itse Vapahtaja todistaa, että juuri pienet lapset uskovat Häneen, kuten Matt. 18:6 sanat kuuluvat. Koska siis Vapahtajan omien sanojen mukaan lapsilla on usko Häneen, on selvää, että lapset ovat kasteelle kelvolliset ja valmiit saatettaviksi kasteen kautta Herran Jeesuksen kanssa liittoon. Kun Jumalalle kelpasi Vanhan liiton aikana käydä liittoon aivan pienten lasten kanssa, niin miksi ei sitten Uuden Testamentin aikana samoin, sillä onhan itse meidän kallis Vapahtajamme sanonut opetuslapsilleen: “Menkää ja tehkää kaikki kansat opetuslapsikseni, kastaen heidät Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen”, eikä ole kieltänyt heitä lapsia kastamasta, vaan on sanonut: “sallikaa lasten tulla minun tyköni, sillä senkaltaisten on Taivaan valtakunta.”
      Mutta aikuisille ihmisille hän on sanonut: “Ellette käänny ja tule niin kuin lapset, ette tule Taivaan valtakuntaan”. Nämä ihmiset, joille hän nämä sanat lausui, olivat jo kastettuja ihmisiä, mutta silti kääntymisen takana heillä oli vielä Taivaan valtakunta.
      Korneliuksen huoneväelle saarnasi apostoli Pietari ja vaikka he olivatkin kastamattomia pakanoita, he kuitenkin saivat uskon ja Pyhän Hengen Pietarin saarnan kautta, vasta sen jälkeen heidät kastettiin vedellä. Samarialaiset, jotka olivat “puolipakanoita”, uskoivat Filippuksen saarnan ja heidät kastettiin, vieläpä Simon-noitakin kastettiin ja ainakin muutamista lähtivät rumat henget pois. Mutta kun apostolit, jotka olivat Jerusalemissa, kuulivat samarialaisten ottaneen Jumalan sanan vastaan, lähettivät he Pietarin ja Johanneksen heidän tykönsä ja perille tultuaan he rukoilivat samarialaisten puolesta, että olisivat saaneet Pyhän Hengen “sillä ei Hän ollut vielä yhdenkään niiden päälle laskettu alas, vaan olivat ainoastaan Herran Jeesuksen nimeen kastetut. Niin he panivat kätensä heidän päällensä ja he saivat Pyhän Hengen”.
      Näistä saatamme selkeästi nähdä sen, ettei ollut elävä usko ja Pyhä Henki sidotut vesikasteeseen, vaan Jumala on vaikuttanut elävän uskon Pyhän hengen kautta saarnatusta sanasta niiden ihmisten sydämissä, jotka sen ottivat vastaan, olkoot he sitten olleet kastettuja tai kastamattomia. Myöskin Raamattu ja kirkon historia todistavat (esim. Apostoliset isät), että apostolit ovat kastaneet ihmisiä perhekunnittain, se ei suinkaan tarkoita vain miestä ja vaimoa, vaan myös perheeseen kuuluvia lapsia. Älköön siis yksikään ihminen pitäkö kastettansa niin halpana, että menisi uudestikastajilta toista kastetta itselleen pyytämään.

      • Joka uskoo ja...

        pötkö!

        En viitsinyt lukea, koska jo otsikko oli valhetta.


      • Matkaaja
        Joka uskoo ja... kirjoitti:

        pötkö!

        En viitsinyt lukea, koska jo otsikko oli valhetta.

        Lue nyt ystävä hyvä edes ne Raamatun kohdat joita siinä lainataan ja kerro ovatko nekin valhetta.


      • upotettu

        Niin ,siis luin kirjoituksesi! Ei ollut missään mainintaa lapsi- eikä sitäkään vähää VAUVA- kasteesta!!!

        Olettamuksia kyllä sitäkin enemmän!!!

        Mutta ihan totta!!! laita sellainen Raamatun paikka jossa ihan oikeasti kerrotaan missä vauva kastetaan!!!Silloin minä uskon sen ja heitän vanhan "ymmärrykseni" romukoppaan!

        Jos yrität kirjoittaa näistä perhekuntien kasteista joita jo mainitsit,niin älä sitten kirjoita ollenkaan,sillä siellä ei vauvoja kastettu!!! Jos siis väität,että kyllä kastettiin,niin osoita se jae missä niin mainitaan,ja samalla voisit osoittaa myöskin sen missä SYLIKUMMI asiasta mainitaan Raamatussa???sekin minua kovasti kiinnostaisi tietää!

        Nyt sinulla on mahdollisuus evankelioida minut perusteellisesti!vaikka olen ollut 23 vuotta uskossa Jeesukseen! Tässä nyt oiva tilaisuus.

        Rukoilen valmiiksi Herraa auttamaan sinua,että jos olen väärässä ,niin sinun "käännytystyö" minussa onnistuisi Jumalan SANAN ja HENGEN voimalla Jeesuksen nimessä!!!

        Siunattua käännyttämistyötä sinulle!!!


      • Jerry Falwell
        upotettu kirjoitti:

        Niin ,siis luin kirjoituksesi! Ei ollut missään mainintaa lapsi- eikä sitäkään vähää VAUVA- kasteesta!!!

        Olettamuksia kyllä sitäkin enemmän!!!

        Mutta ihan totta!!! laita sellainen Raamatun paikka jossa ihan oikeasti kerrotaan missä vauva kastetaan!!!Silloin minä uskon sen ja heitän vanhan "ymmärrykseni" romukoppaan!

        Jos yrität kirjoittaa näistä perhekuntien kasteista joita jo mainitsit,niin älä sitten kirjoita ollenkaan,sillä siellä ei vauvoja kastettu!!! Jos siis väität,että kyllä kastettiin,niin osoita se jae missä niin mainitaan,ja samalla voisit osoittaa myöskin sen missä SYLIKUMMI asiasta mainitaan Raamatussa???sekin minua kovasti kiinnostaisi tietää!

        Nyt sinulla on mahdollisuus evankelioida minut perusteellisesti!vaikka olen ollut 23 vuotta uskossa Jeesukseen! Tässä nyt oiva tilaisuus.

        Rukoilen valmiiksi Herraa auttamaan sinua,että jos olen väärässä ,niin sinun "käännytystyö" minussa onnistuisi Jumalan SANAN ja HENGEN voimalla Jeesuksen nimessä!!!

        Siunattua käännyttämistyötä sinulle!!!

        väite ei perustu Raamattuun:

        >Jos yrität kirjoittaa näistä perhekuntien kasteista joita jo mainitsit,niin älä
        >sitten kirjoita ollenkaan,sillä siellä ei vauvoja kastettu!!! Jos siis

        Vai voitko Raamatusta osoittaa kohdan jossa sanotaan ettei
        perhekuntaan kuulunut vauvoja? Ettet vaan yritä lisätä
        Raamattuun omia tekstejäsi? Onko sinulla paljonkin näitä omia jakeita?


      • §§§
        Jerry Falwell kirjoitti:

        väite ei perustu Raamattuun:

        >Jos yrität kirjoittaa näistä perhekuntien kasteista joita jo mainitsit,niin älä
        >sitten kirjoita ollenkaan,sillä siellä ei vauvoja kastettu!!! Jos siis

        Vai voitko Raamatusta osoittaa kohdan jossa sanotaan ettei
        perhekuntaan kuulunut vauvoja? Ettet vaan yritä lisätä
        Raamattuun omia tekstejäsi? Onko sinulla paljonkin näitä omia jakeita?

        "Vai voitko Raamatusta osoittaa kohdan jossa sanotaan ettei
        perhekuntaan kuulunut vauvoja?"

        Tähän voidaan soveltaa erästä juridiikan ja oikeudenkäytön perusperiaatetta nimeltä

        NÄYTTÖVELVOLLISUUS.

        =

        Sen, joka väittää jotakin, on pystyttävä osoittamaan väitteensä toteen. Toisen osapuolen EI tarvitse osoittaa toteen, että jotakin EI OLISI tapahtunut.

        Jos sinä väität, että käsitteessä "perhekunta" oli mukana vauvoja, niin SINUN ON OSOITETTAVA SE TOTEEN!!!

        Esim. tuomioistuimessa jos virallinen syyttäjä syyttää jotakin henkilöä tietystä rikoksesta, niin henkilö voi vain todeta: "En ole tehnyt kyseistä tekoa."

        Ellei syyttäjä kykene esittämään näyttöä kyseisestä rikoksesta mainitun henkilön kohdalla, syyte hylätään.

        Sama logiikka pätee tässäkin:

        Ellet sinä kykene esittämään näyttöä siitä, että käsite "perhekunta" sisälsi myöskin sylivauvoja, niin jäät kakkoseksi.

        "Ettet vaan yritä lisätä
        Raamattuun omia tekstejäsi? Onko sinulla paljonkin näitä omia jakeita?"

        Tällaisilla lapsellisilla heitoilla teet vain itse naurunalaiseksi.

        Faktoja pöytään!!!


      • upotettu
        Jerry Falwell kirjoitti:

        väite ei perustu Raamattuun:

        >Jos yrität kirjoittaa näistä perhekuntien kasteista joita jo mainitsit,niin älä
        >sitten kirjoita ollenkaan,sillä siellä ei vauvoja kastettu!!! Jos siis

        Vai voitko Raamatusta osoittaa kohdan jossa sanotaan ettei
        perhekuntaan kuulunut vauvoja? Ettet vaan yritä lisätä
        Raamattuun omia tekstejäsi? Onko sinulla paljonkin näitä omia jakeita?

        Niin!siis pyysin näyttämään ne kohdat Raamatussa joissa vauvat kastetaan!! En esittänyt yhtäkään "omaa jaettani"!!!KAI YMMÄRSIT???

        Odotan niitä nyt edelleenkin!


      • Amos
        upotettu kirjoitti:

        Niin!siis pyysin näyttämään ne kohdat Raamatussa joissa vauvat kastetaan!! En esittänyt yhtäkään "omaa jaettani"!!!KAI YMMÄRSIT???

        Odotan niitä nyt edelleenkin!

        Kun kerran siellä sanotaan että heidät kastettiin perhekunnittain niin siihen joukkoon kuuluu myös pienet lapset kuin vanhat vaaritkin. Pienillä lapsilla on jo autuaaksi tekevä usko sen todistaa Jeesuksen sanat: Sallikaa lasten tulla minun luokseni sillä sen kaltaisten on taivaan valtakunta.


      • upotettu
        Amos kirjoitti:

        Kun kerran siellä sanotaan että heidät kastettiin perhekunnittain niin siihen joukkoon kuuluu myös pienet lapset kuin vanhat vaaritkin. Pienillä lapsilla on jo autuaaksi tekevä usko sen todistaa Jeesuksen sanat: Sallikaa lasten tulla minun luokseni sillä sen kaltaisten on taivaan valtakunta.

        >>Sanot>>Kun kerran siellä sanotaan että heidät kastettiin perhekunnittain niin siihen joukkoon kuuluu myös pienet lapset kuin vanhat vaaritkin.>Vastaan-
        EI SIELLÄ NIIN LUE!!! Että perhekunnittain!!!

        Lueppas ne kohdat uudelleen ja kirjoita sitten taas uudestaan miten siellä luki!

        Tulet huomaamaan ,että kuulijat tulivat ensin uskoon!! ja sitten heidät kastettiin.

        >>Sanot>>Jeesuksen sanat: Sallikaa lasten tulla minun luokseni sillä sen kaltaisten on taivaan valtakunta.>Vastaan>>
        Juuri näin!aivan oikein sanottu!
        Näihän siellä lukee- Lasten -KALTAINEN! on taivasten valtakunta!!!

        Toisin sanoen ,Raamatun sana täytyy aikuistenkin uskoa yhtä -luottavasti!- kuin pieni lapsi!!!
        SEN -KALTAINEN!- ON TAIVASTEN VALTAKUNTA!!!

        Siunattua sanan tutkiskelua!


      • Uskovien kaste
        Amos kirjoitti:

        Kun kerran siellä sanotaan että heidät kastettiin perhekunnittain niin siihen joukkoon kuuluu myös pienet lapset kuin vanhat vaaritkin. Pienillä lapsilla on jo autuaaksi tekevä usko sen todistaa Jeesuksen sanat: Sallikaa lasten tulla minun luokseni sillä sen kaltaisten on taivaan valtakunta.

        itse uutta Raamattua.

        Kiitos.


      • Jerry Falwell
        §§§ kirjoitti:

        "Vai voitko Raamatusta osoittaa kohdan jossa sanotaan ettei
        perhekuntaan kuulunut vauvoja?"

        Tähän voidaan soveltaa erästä juridiikan ja oikeudenkäytön perusperiaatetta nimeltä

        NÄYTTÖVELVOLLISUUS.

        =

        Sen, joka väittää jotakin, on pystyttävä osoittamaan väitteensä toteen. Toisen osapuolen EI tarvitse osoittaa toteen, että jotakin EI OLISI tapahtunut.

        Jos sinä väität, että käsitteessä "perhekunta" oli mukana vauvoja, niin SINUN ON OSOITETTAVA SE TOTEEN!!!

        Esim. tuomioistuimessa jos virallinen syyttäjä syyttää jotakin henkilöä tietystä rikoksesta, niin henkilö voi vain todeta: "En ole tehnyt kyseistä tekoa."

        Ellei syyttäjä kykene esittämään näyttöä kyseisestä rikoksesta mainitun henkilön kohdalla, syyte hylätään.

        Sama logiikka pätee tässäkin:

        Ellet sinä kykene esittämään näyttöä siitä, että käsite "perhekunta" sisälsi myöskin sylivauvoja, niin jäät kakkoseksi.

        "Ettet vaan yritä lisätä
        Raamattuun omia tekstejäsi? Onko sinulla paljonkin näitä omia jakeita?"

        Tällaisilla lapsellisilla heitoilla teet vain itse naurunalaiseksi.

        Faktoja pöytään!!!

        taida pykälä hommat oikein sujua.

        >NÄYTTÖVELVOLLISUUS.

        Upotettu kirjoitti:
        sitten kirjoita ollenkaan,sillä siellä ei vauvoja kastettu!!! Jos siis

        Näytön paikka on siis hänellä.

        >Jos sinä väität, että käsitteessä "perhekunta" oli mukana vauvoja, niin
        >SINUN ON OSOITETTAVA SE TOTEEN!!!

        En aio koko roomalaista perheoikeutta referoida, mutta käsite perhekunta
        on aivan selvä.


      • Jerry Falwell
        upotettu kirjoitti:

        Niin!siis pyysin näyttämään ne kohdat Raamatussa joissa vauvat kastetaan!! En esittänyt yhtäkään "omaa jaettani"!!!KAI YMMÄRSIT???

        Odotan niitä nyt edelleenkin!

        esitit yksiselitteisen väitteen. Mihin Raamatun
        jakeeseen väitteesi perustuu?

        >sitten kirjoita ollenkaan,sillä siellä ei vauvoja kastettu!!! Jos siis

        Missä jakeessa sanotaan ettei vauvoja kastettu?


      • Matkaaja
        upotettu kirjoitti:

        >>Sanot>>Kun kerran siellä sanotaan että heidät kastettiin perhekunnittain niin siihen joukkoon kuuluu myös pienet lapset kuin vanhat vaaritkin.>Vastaan-
        EI SIELLÄ NIIN LUE!!! Että perhekunnittain!!!

        Lueppas ne kohdat uudelleen ja kirjoita sitten taas uudestaan miten siellä luki!

        Tulet huomaamaan ,että kuulijat tulivat ensin uskoon!! ja sitten heidät kastettiin.

        >>Sanot>>Jeesuksen sanat: Sallikaa lasten tulla minun luokseni sillä sen kaltaisten on taivaan valtakunta.>Vastaan>>
        Juuri näin!aivan oikein sanottu!
        Näihän siellä lukee- Lasten -KALTAINEN! on taivasten valtakunta!!!

        Toisin sanoen ,Raamatun sana täytyy aikuistenkin uskoa yhtä -luottavasti!- kuin pieni lapsi!!!
        SEN -KALTAINEN!- ON TAIVASTEN VALTAKUNTA!!!

        Siunattua sanan tutkiskelua!

        Mitä sinun raamatussasi sanotaan Apostolien tekojen 16. luvussa? Minulla siinä sanotaan näin:
        Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vastaan sen mitä Paavali puhui, ja hänet ja hänen perhekuntansa kastettiin. Hän sanoi sitten meille: "Jos kerran pidätte minua Herraan uskovana, tulkaa kotiini ja jääkää vieraikseni." Hän vaatimalla vaati meitä tulemaan.


      • §§§
        Jerry Falwell kirjoitti:

        taida pykälä hommat oikein sujua.

        >NÄYTTÖVELVOLLISUUS.

        Upotettu kirjoitti:
        sitten kirjoita ollenkaan,sillä siellä ei vauvoja kastettu!!! Jos siis

        Näytön paikka on siis hänellä.

        >Jos sinä väität, että käsitteessä "perhekunta" oli mukana vauvoja, niin
        >SINUN ON OSOITETTAVA SE TOTEEN!!!

        En aio koko roomalaista perheoikeutta referoida, mutta käsite perhekunta
        on aivan selvä.

        on eväät siellä päässä.


      • Matkaaja
        upotettu kirjoitti:

        >>Sanot>>Kun kerran siellä sanotaan että heidät kastettiin perhekunnittain niin siihen joukkoon kuuluu myös pienet lapset kuin vanhat vaaritkin.>Vastaan-
        EI SIELLÄ NIIN LUE!!! Että perhekunnittain!!!

        Lueppas ne kohdat uudelleen ja kirjoita sitten taas uudestaan miten siellä luki!

        Tulet huomaamaan ,että kuulijat tulivat ensin uskoon!! ja sitten heidät kastettiin.

        >>Sanot>>Jeesuksen sanat: Sallikaa lasten tulla minun luokseni sillä sen kaltaisten on taivaan valtakunta.>Vastaan>>
        Juuri näin!aivan oikein sanottu!
        Näihän siellä lukee- Lasten -KALTAINEN! on taivasten valtakunta!!!

        Toisin sanoen ,Raamatun sana täytyy aikuistenkin uskoa yhtä -luottavasti!- kuin pieni lapsi!!!
        SEN -KALTAINEN!- ON TAIVASTEN VALTAKUNTA!!!

        Siunattua sanan tutkiskelua!

        Kirjoitit: Tulet huomaamaan ,että kuulijat tulivat ensin uskoon!! ja sitten heidät kastettiin.

        Vertaa seuraavaan:
        Apostolien teot 8: Kun Jerusalemissa olevat apostolit kuulivat samarialaisten ottaneen vastaan Jumalan sanan, he lähettivät Pietarin ja Johanneksen heidän luokseen. Perille tultuaan nämä rukoilivat Samarian uskovien puolesta, että he saisivat Pyhän Hengen. Henki näet ei ollut vielä laskeutunut kehenkään heistä; heidät oli ainoastaan kastettu Herran Jeesuksen nimeen.

        Sinä sanot: Juuri näin!aivan oikein sanottu! Näihän siellä lukee- Lasten -KALTAINEN! on taivasten valtakunta!!!

        Minun kysymykseni: Eivätkö LAPSET ole lastenkaltaisia?


      • Amos
        upotettu kirjoitti:

        >>Sanot>>Kun kerran siellä sanotaan että heidät kastettiin perhekunnittain niin siihen joukkoon kuuluu myös pienet lapset kuin vanhat vaaritkin.>Vastaan-
        EI SIELLÄ NIIN LUE!!! Että perhekunnittain!!!

        Lueppas ne kohdat uudelleen ja kirjoita sitten taas uudestaan miten siellä luki!

        Tulet huomaamaan ,että kuulijat tulivat ensin uskoon!! ja sitten heidät kastettiin.

        >>Sanot>>Jeesuksen sanat: Sallikaa lasten tulla minun luokseni sillä sen kaltaisten on taivaan valtakunta.>Vastaan>>
        Juuri näin!aivan oikein sanottu!
        Näihän siellä lukee- Lasten -KALTAINEN! on taivasten valtakunta!!!

        Toisin sanoen ,Raamatun sana täytyy aikuistenkin uskoa yhtä -luottavasti!- kuin pieni lapsi!!!
        SEN -KALTAINEN!- ON TAIVASTEN VALTAKUNTA!!!

        Siunattua sanan tutkiskelua!

        Vääristelet Raamatun tekstiä väittämällä selvää kirjoitusta, mutta sehän sopii Upotetulle. Tuolla kirjoituksessa Omanvanhurskauden työt kohdat.
        4.Se vääristää Kristuksen evankeliumia.
        8.Se ei ole Kristuksen palvelija.
        14.Se tekee Kristuksesta synnin palvelijan.
        sopivat hyvin taudin kuvaan.
        vääristelet evankeliumia väittämällä etteilapset oli uskossa kun Jeesus itse sanoo taivaan valtakunnan olevan lastenkaltaiset. Ei tälläinen väittäjä voi myöskään olla kristuksen palvelija koska se tekee Kristuksesta synnin palvelijan koska väittää Hänen valehdelleen ettei lapsilla olisi uskoa sanoessaan taivaan valtakunnan olevan heidän kaltaisia.


      • upotettu
        Matkaaja kirjoitti:

        Mitä sinun raamatussasi sanotaan Apostolien tekojen 16. luvussa? Minulla siinä sanotaan näin:
        Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vastaan sen mitä Paavali puhui, ja hänet ja hänen perhekuntansa kastettiin. Hän sanoi sitten meille: "Jos kerran pidätte minua Herraan uskovana, tulkaa kotiini ja jääkää vieraikseni." Hän vaatimalla vaati meitä tulemaan.

        Aivan! olet oikeassa ja pyydän anteeksi "kömmähdystäni" sillä kirjoitin sitä työpaikallani kun minulle tuli kiireinen työasia kesken kaiken ja ajatukseni "hieman" katkesi ja laitoin kirjoitukseni hätiköiden!

        Mutta !kysymykseni on se ,että missä on se jae jossa perhekunnissa mainitaan vauvojen kastaminen?

        Jos luetaan Lyydian perhekunnasta Apt 16:14-15)niin huomaamme että ensin otettiin sana vastaan ! Ja sitten kastettiin!

        >>Korneliuksen perhekunta

        Apt 10:24: "Ja sen jälkeisenä päivänä he saapuivat Kesareaan; ja Kornelius odotti heitä ja oli kutsunut koolle sukulaisensa ja lähimmät ystävänsä." Pietarin saarnan kuulijat olivat siis Korneliuksen sukulaisia ja lähimpiä ystäviä.>Korneliuksen perhekunta-
        >>Apt 10:44. Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat.
        45. Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin,
        46. sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. Silloin Pietari vastasi:
        47. "Ei kaiketi kukaan voi kieltää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niinkuin mekin?"
        48. Ja hän käski kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen. Silloin he pyysivät häntä viipymään siellä muutamia päiviä. >27. Kun vanginvartija heräsi ja näki vankilan ovien olevan auki, veti hän miekkansa ja aikoi surmata itsensä, luullen vankien karanneen.
        28. Mutta Paavali huusi suurella äänellä sanoen: "Älä tee itsellesi mitään pahaa, sillä me kaikki olemme täällä".
        29. Niin hän pyysi valoa, juoksi sisälle ja lankesi vavisten Paavalin ja Silaan eteen.
        30. Ja hän vei heidät ulos ja sanoi: "Herrat, mitä minun pitää tekemän, että minä pelastuisin?"
        31. Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi".
        32. Ja he puhuivat Jumalan sanaa hänelle ynnä kaikille, jotka hänen kodissansa olivat.
        33. Ja hän otti heidät mukaansa samalla yön hetkellä ja pesi heidän haavansa, ja hänet ja kaikki hänen omaisensa kastettiin kohta.
        34. Ja hän vei heidät ylös asuntoonsa, laittoi heille aterian ja riemuitsi siitä, että hän ja koko hänen perheensä oli tullut Jumalaan uskovaksi.>Perhekunta Kreik,(oikos) tarkoittaa yleensä koko taloutta, johon kuuluivat orjat, orjattaret,ja samassa taloudessa asuvat sukulaiset jne. >Krispuksen perhekunta

        Apt 18:8: "Mutta synagoogan esimies Krispus ja KOKO! hänen perhekuntansa USKOIVAT Herraan; ja myöskin monet korinttolaiset, jotka olivat kuulemassa, uskoivat, - ja heidät kastettiin."

        Tässä kohdassa mainitaan selvästi, että Krispuksen perhekunta USKOI! Herraan. Kastetta edelsi siis henkilökohtainen uskominen. Samaa sanotaan muista korinttolaisista, jotka olivat kuulemassa apostoleja. Nämä uskoivat ja sitten heidät kastettiin. Kuten aiemminkin on todettu useaan otteeseen, vastasyntyneet lapset eivät voi uskoa abstraktia julistettua Jumalan sanaa.!


      • upotettu
        Matkaaja kirjoitti:

        Kirjoitit: Tulet huomaamaan ,että kuulijat tulivat ensin uskoon!! ja sitten heidät kastettiin.

        Vertaa seuraavaan:
        Apostolien teot 8: Kun Jerusalemissa olevat apostolit kuulivat samarialaisten ottaneen vastaan Jumalan sanan, he lähettivät Pietarin ja Johanneksen heidän luokseen. Perille tultuaan nämä rukoilivat Samarian uskovien puolesta, että he saisivat Pyhän Hengen. Henki näet ei ollut vielä laskeutunut kehenkään heistä; heidät oli ainoastaan kastettu Herran Jeesuksen nimeen.

        Sinä sanot: Juuri näin!aivan oikein sanottu! Näihän siellä lukee- Lasten -KALTAINEN! on taivasten valtakunta!!!

        Minun kysymykseni: Eivätkö LAPSET ole lastenkaltaisia?

        Luit varmaa että kirjoitin , aikuisenkin usko täytyy olla yhtä luottavainen Jumalan SANAA ja sen ilmoitusta kohtaan kuin lapsi!

        LAPSEN KALTAINEN!!!Yhtä puhdas ja viaton!
        Vauvan luonto on vielä saastumaton ulkoisista vaikutteista ja sellainen luottamus Jumalan sanaan täytyy olla aikuisellakin,sillä -SEN KALTAINEN!on taivasten valtakunta!

        Uskon olemus pitää olla lapsen kaltainen!


      • sb
        Amos kirjoitti:

        Vääristelet Raamatun tekstiä väittämällä selvää kirjoitusta, mutta sehän sopii Upotetulle. Tuolla kirjoituksessa Omanvanhurskauden työt kohdat.
        4.Se vääristää Kristuksen evankeliumia.
        8.Se ei ole Kristuksen palvelija.
        14.Se tekee Kristuksesta synnin palvelijan.
        sopivat hyvin taudin kuvaan.
        vääristelet evankeliumia väittämällä etteilapset oli uskossa kun Jeesus itse sanoo taivaan valtakunnan olevan lastenkaltaiset. Ei tälläinen väittäjä voi myöskään olla kristuksen palvelija koska se tekee Kristuksesta synnin palvelijan koska väittää Hänen valehdelleen ettei lapsilla olisi uskoa sanoessaan taivaan valtakunnan olevan heidän kaltaisia.

        taivas on lasten KALTAINEN. ei siis tarkoita etta vauvat ovat uskovaisia ja heidat pitaisi siksi kastaa. "taivas on lasten kaltainen" on esimerkki siita minkalaisella uskolla sinne paasee. eli uskomalla Jeesukseen lapsen kaltaisesti; ei epaile jne.


      • Jerry Falwell
        §§§ kirjoitti:

        on eväät siellä päässä.

        määrä voisi toki olla runsaampi, mutta sinulla ja
        upotetulla ei ole edes eväspussia. Upotettu esitti
        väitteen mille ei vielä ole tullut todisteita. Olisiko
        sinulla tarjota Raamatun jae väitteen todistamiseksi?


      • Pyhä Raamattu ja minä

        Raamattu tuntee vain yhdenlaisia seurakuntia:

        Kristukseen uskovien seurakuntia (vrt. Ef. 2:1-6, 13, 19; 1 Kor. 12:13).

        Jotka ottavat Sanan vastaan, ne ovat näkyvä seurakunta(Apt. 2:41).

        Jos kastelemme sylilapsia, seurakunta ei voi olla
        uskovien seurakunta.

        Siihenhän tullaan vain uskosta Herraan ja syntiä
        tekeviä nuhdellaan ja lopulta erotetaan, elleivät he tee parannusta.

        Jokainen raamatullisesti uskoontullut Pyhästä Hengestä uudestisyntynyt ja sitten raamatullisesti kastettu liitetään Raamatun mukaan Kristuksen seurakuntaan (Gal. 3:26, 27; Apt. 2:41, 42 46).

        Sylilapsena kasteltujen kohdalla oltaisiin
        vaikeuksissa:

        Missä vaiheessa heidät tulisi erottaa
        seurakunnasta, elleivät tule uskoviksi?

        Lapsikastelua käyttävä seurakunta muodostuu välttämättä 'sekalaiseksi seurakunnaksi'.

        Jos ymmärrämme, mitä Raamattu opettaa seurakunnasta, olemme samalla ymmärtäneet myös raamatullisen kasteopin.

        Korinton seurakunnan jäsenistä Paavali sanoo, että
        nämä ovat "kutsutut ja pyhät" (1 Kor. 1: 2).

        Efeson seurakunnalle lähetetty kirje oli tarkoitettu

        "Efesossa oleville pyhille ja uskoville Kristuksessa Jeesuksessa" (Ef 1:l).

        Uuden testamentin seurakunnat olivat kaikki kristukseen uskovien seurakuntia (ks. myös Room. 1:7; Gal. 1:2; 3:26; Fil.1:1; Kol. 1:2; 1 Tess. 1: 6; Apt. 5:13, 14).

        Jos apostolit olisivat kirkollisesti kastelleet rintalapset, seurakunnan jäseniä ei olisi enää muutaman vuoden kuluttua uskallettu kutsua "pyhiksi ja uskoviksi", koska joukossa olisi jo ollut muitakin.

        Aikaisemmin minulla oli monimutkainen seurakunta oppi:

        On näkyvä seurakunta, johon kuuluu muitakin kuin
        uskovia. Näkymätön seurakunta on sitten varsinainen Kristukseen uskovien joukko, tosi seurakunta. Viimeksi mainittu kuuluu osana näkyvään seurakuntaan.

        Tätä oppia on perusteltu Raamatun nisu ja luste
        -vertauksella. Nisu ja luste saivat kasvaa rinnakkain elonleikkuuseen asti. Tähän nojaten on esitetty, että seurakuntaan voi kuulua kääntymättömiäkin.

        Herra Jeesus Kristus selitti kuitenkin toisin kuin kirkollisuus:

        "Pelto on maailma" (Matt.13:38).

        Seurakunnan jäsenet ja uskosta osattomat
        elävät samassa maailmassa rinnakkain.

        Näkymätöntä seurakuntaa ei ole Raamatun mukaan; päinvastoin sen tulee 'loistaa kaikille huoneessa oleville"(Matt.5:15).

        Raamattu tuntee vain yhdenlaisia seurakuntia: uskovien seurakuntia (vrt. Ef. 2:1-6, 13, 19; 1 Kor. 12:13).

        Jotka ottavat Sanan vastaan, ne tulee liittää näkyvään seurakuntaan (Apt. 2:41).

        Oma lapsikastelulla eksytetty maamme on lähetystyön kohde, kuten muutkin pakanakansat.

        Kristillinen tietomme eikä lapsikastelu tee meistä kristittyä kansaa.

        Eihän pelkkä pään tieto voi tehdä yksityisestä ihmisestäkään kristittyä.

        Sitä mukaa kuin teemme opetuslapsiksi kaikkia kansoja, kastamme niiden uskoon tulleet jäsenet ja opetamme heille kaikki Raamatun aarteet.

        Sylilasta ei voi tehdä lapsikastelulla opetuslapseksi. Tarvitaan henkilökohtainen usko syntien anteeksi Antajaan (Room. 3:21-26; 10:9, 10).

        Usko tulee kuulemisesta (Room.10:17), Sanan kautta (1 Piet. 1:3, 23; Jaak. 1:18) eikä millään taikatempulla kuten esim juuri lapsikastelulla.

        Jakeen Mark. 16:16 sisältö on joskus lapsikastelulahkossa esitetty seuraavasti: "Joka uskoo ja on kastettu, se pelastuu" tai: "Uskova ja kastettu on pelastuva". Kastaa-sanan on selitetty olevan menneessä muodossa, aoristissa.

        Alkukielessä myös uskoa-verbi on aoristissa, ja
        tarkasti ottaen virke tulisi kääntää:

        "Joka tuli uskoon ja kastettiin, se pelastuu. "

        Se, joka ei usko, tuomitaan kadotukseen. Jeesus ei käskenyt kastaa häntä eikä missään esitä viittaustakaan lapsikastelun puolesta.

        Matkaaja, palaa takaisin Raamattuun ja mene kastelle ja hylkää epäraamatullinen lapsikastelu!

        Edustan Raamattua uskovaa Herran opetuslasta - aika harvinaista nykyaikana. Nimittäin, totta on, että suurin osa luterilaisista LUULEE olevansa matkalla taivaaseen koska heidät on lapsena
        kasteltu.

        Näitä luterilaisia on 80-90% suomalaisista.

        Enemmistö näistä petetyistä päätyy
        helvettiin.

        Asia on siis mitä tärkeintä selvittää
        ja julistaa mitä Raamattu asiasta opettaa.

        Jos olemme huolissamme tästä, meillä on oikeus
        tälläkin vapaalla foorumilla julistaa tätä asiaa. Emme tee tätä kiusallamme, emmekä härnätäksemme ketään, vaan meillä on todella huoli eksyneistä sieluista, jotka ovat "matkaajan" tavoin matkalla helvettiin.

        Neuvostoliitto sortui kun sensuuria ei enää pystytty ylläpitämään.

        Vapaa tiedonsaanti oli sortumisen merkittävä syy.

        Sensuurilla ei enää pystytty hallitsemaan joukkoja.

        Luulenpa, että monet opit tulevat sortumaan tämän
        vapaan tiedonkulun aikana kuten esim.
        lapsikasteluharhalahkovalheoppi.

        Onneksi sen valheopeilla hallitut ihmiset alkavat
        saamaan tietoa muualtakin kuin
        lahkoharhavalheoppikunnaltaan.

        Luulenpa, että lapsikasteluharhalahkoporukasta
        lukuisat ovat alkaneet tutkimaan itse, mitä RAAMATTU SANOO ASIASTA, eivätkä enää ota vastaan vain sitä mitä heille on lapsikasteluharhalahkojärjestelmässä
        opetettu. Olen havainut sen tällä foorumilla.

        Monet ovat varmasti tulleet epäröivälle mielelle
        monestakin
        lapsikasteluharhalahkojärjestelmäoppikuntansa asiasta.


        Nyt tulisi olla berean juutalaisten kaltainen: He
        tutkivat kotonaan Raamattua oliko niin kuin heille oli
        puhuttu lapsikasteluharhalahkojärjestelmäoppikunnassa.


      • evästäjä
        Jerry Falwell kirjoitti:

        määrä voisi toki olla runsaampi, mutta sinulla ja
        upotetulla ei ole edes eväspussia. Upotettu esitti
        väitteen mille ei vielä ole tullut todisteita. Olisiko
        sinulla tarjota Raamatun jae väitteen todistamiseksi?

        Pienten lasten, vauvojen, kastaminen on
        yksi katolisen kirkon ja sitä kasteopissa seuraavien kirkkojen ratkaisevimpiaja arveluttavimpia oppeja.

        Katolinen kirkko, kuten sen tyttäretkin opettavat
        samaa, että "syntyessään, langenneine ihmisluontoineen ja perisynnin saastuttamina, lapsillakin on tarve saada uusi syntymä kasteessa, jossa heidät vapautetaan
        pimeyden vallasta ja otetaan Jumalan lasten vapauden valtakuntaan. Pelastuksen armon täysi maksuttomuus ilmenee nimenomaan pienten lasten astamisessa. Kirkko ja vanhemmat kieltäisivät lapselta korvaamattoman armon tulla Jumalan lapseksi mikäli he eivät soisi hänelle Kastetta pian tämän syntymänsä jälkeen."

        Näin siis KKK:ssa (Katolisen kirkon katekismus) s. 319 kohta 1250.

        Tuo KKK kertoo meille, mistä tämä kirkonkulmakivioppi myös on peräisin:

        "Käytäntö kastaa pienet lapset on ikivanha Kirkon
        traditio. Tästä tavasta on selvä todistus toiselta
        vuosisadalta lähtien..." (s. 319, kohta 1252)

        Tässä KKK katekismus myöntää, että tämä oppi ei
        perustu Raamattuun!

        Se on ihmistekoinen traditio!

        Paavalin varoitus saattaisi sopia hyvin tähän:

        "Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen
        järkeisopilla ja tyhjällä petoksella pitäytyen
        ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen." Kol. 2:8.

        Pitäydy siis Raamatun Kristukseen äläkä
        epäraamatulliseen lapsikasteeseen.

        Kaste Raamatussa

        Mikä tekee tämän pienten lasten, vauvojen,
        kastamistavan harjoittamisen erityisen sekoittavaksi ja hämmentäväksi, on se, että Raamattu ei kerro yhdestäkään pienten lasten kastamistapahtumasta.

        Sitä vastoin jokainen maininta kasteesta sisältää
        riittävän vanhoja ihmisiä, jotka kuulevat ja
        vastaanottavat evankeliumin Jeesuksesta Kristuksesta.

        Jeesus oli USKOSSA, kun HÄNET kastettiin:

        "Kun Jeesus oli kastettu, nousi HÄN kohta
        vedestä."Matt. 3:16.

        Kaikkialla Raamatussa kaste seurasi aina pelastusta.

        Etiopialainen hoviherra, jonka Filippus
        johdatti pelastukseen, oli aikuinen, kun hänet
        kastettiin.

        "...he astuivat kumpikin veteen, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet." Ap.t. 8:38.

        Myös muutkin kastettiin sitten, kun he olivat tulleet uskoon:

        "Mutta synagoogan esimies Krispus ja koko hänen
        perhekuntansa uskoivat Herraan; ja myöskin monet
        korinttolaiset, jotka olivat kuulemassa, uskoivat, ja heidät kastettiin." Ap.t. 18.8.

        Sen jälkeen, kun ihmiset olivat ottaneet vastaan
        Johannes Kastajan sanoman parannuksesta:

        "...hän kastoi heidät Jordanin virrassa, kun
        hetunnustivat syntinsä." Matt. 3:6.

        Ilmeisestikään vastasyntyneet pienet lapset, vauvat eivät pysty katumaan, tekemään parannusta, uskomaan tai tunnustamaan syntejään.Sen tähden heillä ei milloinkaan ole Pyhän Raamatun
        mukaisia edellytyksiä kasteelle.

        Filippiläinen vanginvartija

        Kun Filippiläinen vanginvartija, joka vartioi apostoli Paavalia, kysyi:

        "Mitä minun pitää tehdä, että minä
        pelastuisin?"(Ap.t.16:30)

        Paavali vastasi:

        "Usko Herraan Jeesukseen."(Jae31).

        Sitten, kun vanginvartija oli tullut uskoon, Paavali kastoi hänet (jae 33).

        Kun Pietari saarnasi Apostolien tekojen 2. Luvussa:

        "...jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne
        kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin 3000 sielua." Ap.t. 2:41.

        Kun Filippus saarnasi Samarian kansalle, miehiä ja
        naisia kastettiin, mutta ei pikkulapsia, vauvoja:

        "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset." Ap.t. 8:12.

        Jos Jumalan Sana ilmaisee kantansa näin tarkasti ja suoraan ja selvästi, että vain ne, jotka ovat
        tarpeeksi vanhoja kuulemaan ja vastaanottamaan
        Jumalan Sanan, pitäisi kastaa, niin miksi katolisuus vaatii vastasyntyneet pienet lapset, vauvat kasteltaviksi, sillä se ei ole raamatullinen kaste?

        Onko kysymys vain ihmisten ottamisesta kirkon
        orjuuteen heti heidän syntymänsä jälkeen?

        Sinun on ratkaistava tämä kysymys omassa sydämessäsi.

        Johtopäätöksen aika tässä asiassa.Kun sinä olit vauva, pieni lapsi, sinut kirkon mukaan kastettiin.

        Kastettiinko sinut todella vai pirskoteltiinko tai valeltiinko päällesi vain vähän vettä?

        Kaikki riippuu siitä, kumpaa näkökantaa uskot -
        Jumalan Sanaa vai ihmisten traditioita?

        Pidä ihmeessä mielessä Jeesuksen sanat oman aikansa uskonnollisille johtajille:

        "Hyvin te kumoatte Jumalan käskyn noudattaaksenne
        omaa perinnäissääntöänne." Mark. 7:9.

        Ellei lapsikastetta poisteta käytännöstä, ei päästä eroon pakanallisesta paavillisuudesta.

        Lapsikasteen säilyttämisen vuoksi Lutherin hyvä
        tarkoitus ajautui karille, ja tänä päivänä se kirkko, joka on kantanut taannoin paavillisuuden suurimman vastustajan nimeä, on itse ilmeisen pakanallisen paavillinen ja luisuu vähitellen paavin, Lutherin mukaan antikristuksen, syliin, ellei se sanoudu irti lapsikasteesta ja opeta Raamatun mukaisesti kasteesta ja valvo ja raivaa rajansa selviksi maailmaan.


      • Amos
        sb kirjoitti:

        taivas on lasten KALTAINEN. ei siis tarkoita etta vauvat ovat uskovaisia ja heidat pitaisi siksi kastaa. "taivas on lasten kaltainen" on esimerkki siita minkalaisella uskolla sinne paasee. eli uskomalla Jeesukseen lapsen kaltaisesti; ei epaile jne.

        Hah Hah. Eikö lapsi itse sitten usko lapsen kaltaisesti. Lapsiko uskoton siinä vasta mielipide. Helluntaalaiset selittäjät vaudissaan.


      • Rillumarei
        Amos kirjoitti:

        Hah Hah. Eikö lapsi itse sitten usko lapsen kaltaisesti. Lapsiko uskoton siinä vasta mielipide. Helluntaalaiset selittäjät vaudissaan.

        Tunnut olevan hiukan ulalla asioista.

        No se ei onneksi ole minun vika!


      • sb
        Amos kirjoitti:

        Hah Hah. Eikö lapsi itse sitten usko lapsen kaltaisesti. Lapsiko uskoton siinä vasta mielipide. Helluntaalaiset selittäjät vaudissaan.

        mutta mista olet saanut ajatuksen etta olisin helluntailainen? toisekseen, vauva ei voi uskoa, han ei viela tajua sellaisista asioista mitaan. lapsi on taivaskelpoinen sellaisenaan kunnes sortuu tietoiseen synnintekemiseen. mutta kylla lapsi voi tulla ihan tietoiseen uskoon ja kayda kasteellakin, ei minulla sita vastaan ole mitaan, mutta nythan oli kyse vauvakasteesta ja lapsenuskosta.


      • Matkaaja
        Pyhä Raamattu ja minä kirjoitti:

        Raamattu tuntee vain yhdenlaisia seurakuntia:

        Kristukseen uskovien seurakuntia (vrt. Ef. 2:1-6, 13, 19; 1 Kor. 12:13).

        Jotka ottavat Sanan vastaan, ne ovat näkyvä seurakunta(Apt. 2:41).

        Jos kastelemme sylilapsia, seurakunta ei voi olla
        uskovien seurakunta.

        Siihenhän tullaan vain uskosta Herraan ja syntiä
        tekeviä nuhdellaan ja lopulta erotetaan, elleivät he tee parannusta.

        Jokainen raamatullisesti uskoontullut Pyhästä Hengestä uudestisyntynyt ja sitten raamatullisesti kastettu liitetään Raamatun mukaan Kristuksen seurakuntaan (Gal. 3:26, 27; Apt. 2:41, 42 46).

        Sylilapsena kasteltujen kohdalla oltaisiin
        vaikeuksissa:

        Missä vaiheessa heidät tulisi erottaa
        seurakunnasta, elleivät tule uskoviksi?

        Lapsikastelua käyttävä seurakunta muodostuu välttämättä 'sekalaiseksi seurakunnaksi'.

        Jos ymmärrämme, mitä Raamattu opettaa seurakunnasta, olemme samalla ymmärtäneet myös raamatullisen kasteopin.

        Korinton seurakunnan jäsenistä Paavali sanoo, että
        nämä ovat "kutsutut ja pyhät" (1 Kor. 1: 2).

        Efeson seurakunnalle lähetetty kirje oli tarkoitettu

        "Efesossa oleville pyhille ja uskoville Kristuksessa Jeesuksessa" (Ef 1:l).

        Uuden testamentin seurakunnat olivat kaikki kristukseen uskovien seurakuntia (ks. myös Room. 1:7; Gal. 1:2; 3:26; Fil.1:1; Kol. 1:2; 1 Tess. 1: 6; Apt. 5:13, 14).

        Jos apostolit olisivat kirkollisesti kastelleet rintalapset, seurakunnan jäseniä ei olisi enää muutaman vuoden kuluttua uskallettu kutsua "pyhiksi ja uskoviksi", koska joukossa olisi jo ollut muitakin.

        Aikaisemmin minulla oli monimutkainen seurakunta oppi:

        On näkyvä seurakunta, johon kuuluu muitakin kuin
        uskovia. Näkymätön seurakunta on sitten varsinainen Kristukseen uskovien joukko, tosi seurakunta. Viimeksi mainittu kuuluu osana näkyvään seurakuntaan.

        Tätä oppia on perusteltu Raamatun nisu ja luste
        -vertauksella. Nisu ja luste saivat kasvaa rinnakkain elonleikkuuseen asti. Tähän nojaten on esitetty, että seurakuntaan voi kuulua kääntymättömiäkin.

        Herra Jeesus Kristus selitti kuitenkin toisin kuin kirkollisuus:

        "Pelto on maailma" (Matt.13:38).

        Seurakunnan jäsenet ja uskosta osattomat
        elävät samassa maailmassa rinnakkain.

        Näkymätöntä seurakuntaa ei ole Raamatun mukaan; päinvastoin sen tulee 'loistaa kaikille huoneessa oleville"(Matt.5:15).

        Raamattu tuntee vain yhdenlaisia seurakuntia: uskovien seurakuntia (vrt. Ef. 2:1-6, 13, 19; 1 Kor. 12:13).

        Jotka ottavat Sanan vastaan, ne tulee liittää näkyvään seurakuntaan (Apt. 2:41).

        Oma lapsikastelulla eksytetty maamme on lähetystyön kohde, kuten muutkin pakanakansat.

        Kristillinen tietomme eikä lapsikastelu tee meistä kristittyä kansaa.

        Eihän pelkkä pään tieto voi tehdä yksityisestä ihmisestäkään kristittyä.

        Sitä mukaa kuin teemme opetuslapsiksi kaikkia kansoja, kastamme niiden uskoon tulleet jäsenet ja opetamme heille kaikki Raamatun aarteet.

        Sylilasta ei voi tehdä lapsikastelulla opetuslapseksi. Tarvitaan henkilökohtainen usko syntien anteeksi Antajaan (Room. 3:21-26; 10:9, 10).

        Usko tulee kuulemisesta (Room.10:17), Sanan kautta (1 Piet. 1:3, 23; Jaak. 1:18) eikä millään taikatempulla kuten esim juuri lapsikastelulla.

        Jakeen Mark. 16:16 sisältö on joskus lapsikastelulahkossa esitetty seuraavasti: "Joka uskoo ja on kastettu, se pelastuu" tai: "Uskova ja kastettu on pelastuva". Kastaa-sanan on selitetty olevan menneessä muodossa, aoristissa.

        Alkukielessä myös uskoa-verbi on aoristissa, ja
        tarkasti ottaen virke tulisi kääntää:

        "Joka tuli uskoon ja kastettiin, se pelastuu. "

        Se, joka ei usko, tuomitaan kadotukseen. Jeesus ei käskenyt kastaa häntä eikä missään esitä viittaustakaan lapsikastelun puolesta.

        Matkaaja, palaa takaisin Raamattuun ja mene kastelle ja hylkää epäraamatullinen lapsikastelu!

        Edustan Raamattua uskovaa Herran opetuslasta - aika harvinaista nykyaikana. Nimittäin, totta on, että suurin osa luterilaisista LUULEE olevansa matkalla taivaaseen koska heidät on lapsena
        kasteltu.

        Näitä luterilaisia on 80-90% suomalaisista.

        Enemmistö näistä petetyistä päätyy
        helvettiin.

        Asia on siis mitä tärkeintä selvittää
        ja julistaa mitä Raamattu asiasta opettaa.

        Jos olemme huolissamme tästä, meillä on oikeus
        tälläkin vapaalla foorumilla julistaa tätä asiaa. Emme tee tätä kiusallamme, emmekä härnätäksemme ketään, vaan meillä on todella huoli eksyneistä sieluista, jotka ovat "matkaajan" tavoin matkalla helvettiin.

        Neuvostoliitto sortui kun sensuuria ei enää pystytty ylläpitämään.

        Vapaa tiedonsaanti oli sortumisen merkittävä syy.

        Sensuurilla ei enää pystytty hallitsemaan joukkoja.

        Luulenpa, että monet opit tulevat sortumaan tämän
        vapaan tiedonkulun aikana kuten esim.
        lapsikasteluharhalahkovalheoppi.

        Onneksi sen valheopeilla hallitut ihmiset alkavat
        saamaan tietoa muualtakin kuin
        lahkoharhavalheoppikunnaltaan.

        Luulenpa, että lapsikasteluharhalahkoporukasta
        lukuisat ovat alkaneet tutkimaan itse, mitä RAAMATTU SANOO ASIASTA, eivätkä enää ota vastaan vain sitä mitä heille on lapsikasteluharhalahkojärjestelmässä
        opetettu. Olen havainut sen tällä foorumilla.

        Monet ovat varmasti tulleet epäröivälle mielelle
        monestakin
        lapsikasteluharhalahkojärjestelmäoppikuntansa asiasta.


        Nyt tulisi olla berean juutalaisten kaltainen: He
        tutkivat kotonaan Raamattua oliko niin kuin heille oli
        puhuttu lapsikasteluharhalahkojärjestelmäoppikunnassa.

        Meidän pitää tuomiopäivänä tehdä tiliä jokaisesta turhasta sanasta, minkä olemme puhuneet. Se koskee yhtä hyvin minua kuin myös nimimerkkiä "Pyhä Raamattu ja minä" ja hänen ylenkatseellista ja halveksuvaa nimitystä ja puhetapaa, jota hän käyttää Pyhästä Kasteesta. Ja ylenkatsekin on minun Raamattuni mukaan synti.

        Minä en voi kehua olevani synnitön, on niin paljon taistelua sisäistä pahuutta vastaan. Ja vaikka pidänkin itseäni uskovaisena ja elävänä kristittynä, niin omasta lihasta nousee koko ajan pahat himot ja halut, ahneus, kateus, huoruus ja maailmanrakkaus ja monet muut synnit. Usein tarvitsee todeta apostoli Paavalin kanssa: "Minä sitä vastoin olen turmeltunut ihminen, synnin orjaksi myyty. En edes ymmärrä, mitä teen: en tee sitä, mitä tahdon, vaan sitä, mitä vihaan." Usein on vaikea osoittaa uskon hedelmiä, koska oma uskoni on niin heikko. Sen tähden onkin alinomainen palaaminen kasteeseen ja armoistuimen luo, joka on Jeesus Kristus itse elävässä seurakunnassaan. Oman uskon vahvistukseksi tarvitsee myös kuulla todistuksen sanat, että kaikki synnit, viat, heikkoudet ja jopa epäilykset on annettu anteeksi iankaikkisesti.

        Ja mitä seurakuntakäsitykseen tulee, niin minä uskon niin kuin uskontunnustuksessa sanotaan:

        Uskomme yhden, pyhän, yleisen ja apostolisen seurakunnan; tunnustamme yhden ainoan kasteen syntien anteeksiantamiseksi, ja odotamme kuolleiden ylösnousemusta ja tulevan maailman elämää. Aamen.

        Arvoisa nimimerkki väittää, että pikkulapset eivät usko. Ei hän sitä kuitenkaan pysty Raamatulla todistamaan, ehkä hän käyttää siinä omaa järjen todisteluaan.

        Minun on helppo uskoa, mitä Martti Luther sanoo asiasta:

        "Näytä nyt sinä vuorostasi yksi ainoa raamatunlause, joka todistaisi, etteivät lapset voi uskoa kasteessa. Olenhan minä esittänyt jo monta sen puolesta, että he voivat uskoa ja että on oikein ajatella heidän uskovan, vaikka emme olekaan tietoisia, miten he uskovat tai miten usko on heille annettu; sehän ei olekaan tärkeää.

        Tämän lisäksi Kristus käskee Matteuksen evankeliumin 19. luvussa (19:14) meitä tuomaan lapset luokseen. Hän ottaa heidät syliinsä, suutelee heitä ja sanoo, että taivaan valtakunta on heidän. Hurmahenget haluavat kuitenkin vastustaa tätä ja sanovat, ettei Kristus puhu pikkulapsista, vaan nöyristä tai lastenkaltaisista. Tämä ei kuitenkaan sovi yhteen tekstin kanssa, koska teksti sanoo selvästi, että hänen luokseen tuotiin pikkulapsia eikä nöyriä. Eikä Kristus myöskään sano "sallikaa nöyrien", vaan "sallikaa pikkulasten tulla minun luokseni", eikä hän moiti opetuslapsia nöyrien, vaan lasten estämisestä. Ei hän myöskään ota syliinsä eikä siunaa nöyriä, vaan pikkulapsia.
        Kun Kristus sanoo: "Sen kaltaisten on taivaan valtakunta", tai Matteuksen evankeliumin 18. luvussa (Matt. 18:14): "Heidän enkelinsä näkevät minun Isäni kasvot", silloin on myös kyse samanlaisista pikkulapsista. Meitäkin hän opettaa tulemaan tuollaisten pikkulasten kaltaisiksi. Mutta jos nämä pikkulapset eivät olisikaan pyhiä, olisi hän antanut meille tosi kehnon esikuvan siitä, millaisiksi meidän on tultava. Silloin hänen ei myöskään pitäisi sanoa, että meidän on tultava pikkulasten kaltaisiksi, vaan pikemminkin, että meidän on tultava toisenlaisiksi kuin pikkulapset.

        Kaiken kaikkiaan: Hurmahenki ei ilman omia väännöksiään pysty muuttamaan tätä tekstiä niin, että sen sanat lapsista tarkoittaisivat nöyriä. Sanat ovat kerta kaikkiaan niin selviä ja vakuuttavia."

        Luther jatkaa:
        " Sinä ehkä sanot, ettei Kristus ole käskenyt kastaa lapsia eikä siitä ole yhtään esimerkkiä apostolien kirjoituksissa eikä kirjeissä. Minä vastaan tähän: Ei hän ole erikseen käskenyt kastaa aikuisiakaan, ei miehiä eikä naisia eikä erityisesti ketään muutakaan. Onko meidän siis jätettävä kaikki kastamatta? Sen sijaan hän on kyllä käskenyt kastaa kaikki pakanat, ketään erottelematta, sanoessaan Matteuksen evankeliumin lopussa (Matt. 28:19): "Menkää ja opettakaa kaikki kansat ja kastakaa heidät minun nimessäni" jne. Mutta melkoinen osa pakanoistahan on juuri lapsia!

        Apostolien teoista ja pyhän Paavalin kirjeistä me luemme, miten kokonaisia perheitä kastettiin (Ap. t. 10:48; Ap. t. 16:15,33; 1. Kor. 1:16). Lapset ovat aivan varmasti tärkeä osa perhettä. Näyttää siis siltä, että samoin kuin Kristus käski apostolien opettaa ja kastaa erottelematta kaikki pakanat, samoin he myös ovat tehneet kastaessaan kaikki perheeseen kuuluneet. Jos he olisivat osanneet varautua siihen, että lahkolaiset pyrkivät tekemään eron nuorien ja vanhojen välillä, he olisivat varmasti kumonneet tämän kaiken vielä selvemmin. Ovathan he jo muutenkin kaikissa kirjeissään kirjoittaneet paljon siitä, ettei kristittyjen kesken ole mitään arvoeroa eri henkilöiden välillä. Pyhä Johanneskin sanoo 1. kirjeensä toisessa luvussa (1. Joh. 2:14) pikkulapsista, että he tuntevat Isän. Lapsikaste periytyy siis varmasti apostoleilta, kuten myös pyhä Augustinus kirjoittaa.

        Uudestikastajat menettelevät siis vaarallisesti kaikissa asioissa. He eivät ole epävarmoja ainoastaan omassa asiassaan, vaan he toimivat myös edellä mainittuja raamatunlauseita vastaan."

        Tässä on nyt tarpeeksi minun osaltani kasteesta. Pilkatkoot lahkolaiset sitä miten haluavat, se ei haittaa, koska meillä on Raamatun sana ja Pyhän Hengen todistus.


      • Kyselijä
        evästäjä kirjoitti:

        Pienten lasten, vauvojen, kastaminen on
        yksi katolisen kirkon ja sitä kasteopissa seuraavien kirkkojen ratkaisevimpiaja arveluttavimpia oppeja.

        Katolinen kirkko, kuten sen tyttäretkin opettavat
        samaa, että "syntyessään, langenneine ihmisluontoineen ja perisynnin saastuttamina, lapsillakin on tarve saada uusi syntymä kasteessa, jossa heidät vapautetaan
        pimeyden vallasta ja otetaan Jumalan lasten vapauden valtakuntaan. Pelastuksen armon täysi maksuttomuus ilmenee nimenomaan pienten lasten astamisessa. Kirkko ja vanhemmat kieltäisivät lapselta korvaamattoman armon tulla Jumalan lapseksi mikäli he eivät soisi hänelle Kastetta pian tämän syntymänsä jälkeen."

        Näin siis KKK:ssa (Katolisen kirkon katekismus) s. 319 kohta 1250.

        Tuo KKK kertoo meille, mistä tämä kirkonkulmakivioppi myös on peräisin:

        "Käytäntö kastaa pienet lapset on ikivanha Kirkon
        traditio. Tästä tavasta on selvä todistus toiselta
        vuosisadalta lähtien..." (s. 319, kohta 1252)

        Tässä KKK katekismus myöntää, että tämä oppi ei
        perustu Raamattuun!

        Se on ihmistekoinen traditio!

        Paavalin varoitus saattaisi sopia hyvin tähän:

        "Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen
        järkeisopilla ja tyhjällä petoksella pitäytyen
        ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen." Kol. 2:8.

        Pitäydy siis Raamatun Kristukseen äläkä
        epäraamatulliseen lapsikasteeseen.

        Kaste Raamatussa

        Mikä tekee tämän pienten lasten, vauvojen,
        kastamistavan harjoittamisen erityisen sekoittavaksi ja hämmentäväksi, on se, että Raamattu ei kerro yhdestäkään pienten lasten kastamistapahtumasta.

        Sitä vastoin jokainen maininta kasteesta sisältää
        riittävän vanhoja ihmisiä, jotka kuulevat ja
        vastaanottavat evankeliumin Jeesuksesta Kristuksesta.

        Jeesus oli USKOSSA, kun HÄNET kastettiin:

        "Kun Jeesus oli kastettu, nousi HÄN kohta
        vedestä."Matt. 3:16.

        Kaikkialla Raamatussa kaste seurasi aina pelastusta.

        Etiopialainen hoviherra, jonka Filippus
        johdatti pelastukseen, oli aikuinen, kun hänet
        kastettiin.

        "...he astuivat kumpikin veteen, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet." Ap.t. 8:38.

        Myös muutkin kastettiin sitten, kun he olivat tulleet uskoon:

        "Mutta synagoogan esimies Krispus ja koko hänen
        perhekuntansa uskoivat Herraan; ja myöskin monet
        korinttolaiset, jotka olivat kuulemassa, uskoivat, ja heidät kastettiin." Ap.t. 18.8.

        Sen jälkeen, kun ihmiset olivat ottaneet vastaan
        Johannes Kastajan sanoman parannuksesta:

        "...hän kastoi heidät Jordanin virrassa, kun
        hetunnustivat syntinsä." Matt. 3:6.

        Ilmeisestikään vastasyntyneet pienet lapset, vauvat eivät pysty katumaan, tekemään parannusta, uskomaan tai tunnustamaan syntejään.Sen tähden heillä ei milloinkaan ole Pyhän Raamatun
        mukaisia edellytyksiä kasteelle.

        Filippiläinen vanginvartija

        Kun Filippiläinen vanginvartija, joka vartioi apostoli Paavalia, kysyi:

        "Mitä minun pitää tehdä, että minä
        pelastuisin?"(Ap.t.16:30)

        Paavali vastasi:

        "Usko Herraan Jeesukseen."(Jae31).

        Sitten, kun vanginvartija oli tullut uskoon, Paavali kastoi hänet (jae 33).

        Kun Pietari saarnasi Apostolien tekojen 2. Luvussa:

        "...jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne
        kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin 3000 sielua." Ap.t. 2:41.

        Kun Filippus saarnasi Samarian kansalle, miehiä ja
        naisia kastettiin, mutta ei pikkulapsia, vauvoja:

        "Mutta kun he nyt uskoivat Filippusta, joka julisti evankeliumia Jumalan valtakunnasta ja Jeesuksen Kristuksen nimestä, niin he ottivat kasteen, sekä miehet että naiset." Ap.t. 8:12.

        Jos Jumalan Sana ilmaisee kantansa näin tarkasti ja suoraan ja selvästi, että vain ne, jotka ovat
        tarpeeksi vanhoja kuulemaan ja vastaanottamaan
        Jumalan Sanan, pitäisi kastaa, niin miksi katolisuus vaatii vastasyntyneet pienet lapset, vauvat kasteltaviksi, sillä se ei ole raamatullinen kaste?

        Onko kysymys vain ihmisten ottamisesta kirkon
        orjuuteen heti heidän syntymänsä jälkeen?

        Sinun on ratkaistava tämä kysymys omassa sydämessäsi.

        Johtopäätöksen aika tässä asiassa.Kun sinä olit vauva, pieni lapsi, sinut kirkon mukaan kastettiin.

        Kastettiinko sinut todella vai pirskoteltiinko tai valeltiinko päällesi vain vähän vettä?

        Kaikki riippuu siitä, kumpaa näkökantaa uskot -
        Jumalan Sanaa vai ihmisten traditioita?

        Pidä ihmeessä mielessä Jeesuksen sanat oman aikansa uskonnollisille johtajille:

        "Hyvin te kumoatte Jumalan käskyn noudattaaksenne
        omaa perinnäissääntöänne." Mark. 7:9.

        Ellei lapsikastetta poisteta käytännöstä, ei päästä eroon pakanallisesta paavillisuudesta.

        Lapsikasteen säilyttämisen vuoksi Lutherin hyvä
        tarkoitus ajautui karille, ja tänä päivänä se kirkko, joka on kantanut taannoin paavillisuuden suurimman vastustajan nimeä, on itse ilmeisen pakanallisen paavillinen ja luisuu vähitellen paavin, Lutherin mukaan antikristuksen, syliin, ellei se sanoudu irti lapsikasteesta ja opeta Raamatun mukaisesti kasteesta ja valvo ja raivaa rajansa selviksi maailmaan.

        Kysymys: Miksi et siteerannut koko tilannetta Apt. 8 luvusta?

        Pietari ja Johannes Samariassa
        14 Kun Jerusalemissa olevat apostolit kuulivat samarialaisten ottaneen vastaan Jumalan sanan, he lähettivät Pietarin ja Johanneksen heidän luokseen. 15 Perille tultuaan nämä rukoilivat Samarian uskovien puolesta, että he saisivat Pyhän Hengen. 16 HENKI NÄET EI OLLUT VIELÄ LASKEUTUNUT KEHENKÄÄN HEISTÄ; HEIDÄT OLI AINOASTAAN KASTETTU HERRAN JEESUKSEN NIMEEN. 17 Pietari ja Johannes panivat kätensä heidän päälleen, ja he saivat Pyhän Hengen.

        Kastettiinhan siellä Simon-noitakin.

        Kirjoitat: "Kun Filippus saarnasi Samarian kansalle, miehiä ja naisia kastettiin, mutta ei pikkulapsia, vauvoja."

        Osoita se Raamatun paikka, missä sanotaan, että pikkulapsia ja vauvoja ei kastettu. Tai mistä löytyy Raamatun kohta, että pikkulapsilla ei olisi elävää uskoa. Muuta en pyydä.


      • upotettu
        Kyselijä kirjoitti:

        Kysymys: Miksi et siteerannut koko tilannetta Apt. 8 luvusta?

        Pietari ja Johannes Samariassa
        14 Kun Jerusalemissa olevat apostolit kuulivat samarialaisten ottaneen vastaan Jumalan sanan, he lähettivät Pietarin ja Johanneksen heidän luokseen. 15 Perille tultuaan nämä rukoilivat Samarian uskovien puolesta, että he saisivat Pyhän Hengen. 16 HENKI NÄET EI OLLUT VIELÄ LASKEUTUNUT KEHENKÄÄN HEISTÄ; HEIDÄT OLI AINOASTAAN KASTETTU HERRAN JEESUKSEN NIMEEN. 17 Pietari ja Johannes panivat kätensä heidän päälleen, ja he saivat Pyhän Hengen.

        Kastettiinhan siellä Simon-noitakin.

        Kirjoitat: "Kun Filippus saarnasi Samarian kansalle, miehiä ja naisia kastettiin, mutta ei pikkulapsia, vauvoja."

        Osoita se Raamatun paikka, missä sanotaan, että pikkulapsia ja vauvoja ei kastettu. Tai mistä löytyy Raamatun kohta, että pikkulapsilla ei olisi elävää uskoa. Muuta en pyydä.

        Sanoisin näin! Näytä sinä MISSÄ ? on sellainen jae jossa vauvoja kastetaan???!!!

        Lapsella voikin jo olla usko!!! Minä tunnen sellaisia henkilöitä jotka ovat LAPSENA kastettu USKOVIEN UPOTUSKASTEELLA!
        Nämä henkilöt olivat silloin olleet,eräs heistä oli ollut 8-vuotias,ja eräs toinen 10-vuotias!

        Mielestäni he olivat kesteelle mennessään lapsia joilla oli jo henkilökohtainen usko!

        MUTTA! ei heillä kyllä vauvana ollut uskoa,sellaista jota Raamatussa mainitaan,että se on LUJA LUOTTAMUS!siitä mitä toivotaan ja ojentautumista sitä kohti mikä ei vielä näy!!!

        Nämä silloiset lapset kokivat "synnintunnon" ja tekivät ratkaisun pyytämällä Jeesukselta syntinsä anteeksi ja he kokivat ,että Jeesus kuuli heidän "avunhuutonsa" ja kokivat ,että heidän on päästävä kasteelle !ja niin heidät lapsena kastettiin!
        He siis olivat 8 ja 10 vuotiaita lapsia!!! He tekivät uskonratkaisun kääntymällä Jeesuksen puoleen ja sitten vasta heidät kastettiin.
        Nyttemmin nämä henkilöt ovat jo aikuisia ja eräs jonka tunnen hyvin on seurakuntamme johtava saarnaaja!

        Raamatussa ei missään ole sellaista kohtaa jossa mainitaan ,että pienellä vauvalla olisi usko!!!
        Vauvakaste on kirkollinen harhaoppi jossa tuuditetaan ihmisiä valheuskomukseen,että sielu on pelastettu kasteessa joka vauvana on suoritettu!!!

        Näitä kirkon "pelastettuja sieluja " on suomen vankilat pullollaan täynnä,pankkirosvoina ja raiskaajina , pedofiileina , homoina ja lesboina ja ties minkälaisina juoppoina ja pölvästeinä!
        joita ei Jumalan seurakunnassa saa olla!


      • Uskovien kaste
        Matkaaja kirjoitti:

        Meidän pitää tuomiopäivänä tehdä tiliä jokaisesta turhasta sanasta, minkä olemme puhuneet. Se koskee yhtä hyvin minua kuin myös nimimerkkiä "Pyhä Raamattu ja minä" ja hänen ylenkatseellista ja halveksuvaa nimitystä ja puhetapaa, jota hän käyttää Pyhästä Kasteesta. Ja ylenkatsekin on minun Raamattuni mukaan synti.

        Minä en voi kehua olevani synnitön, on niin paljon taistelua sisäistä pahuutta vastaan. Ja vaikka pidänkin itseäni uskovaisena ja elävänä kristittynä, niin omasta lihasta nousee koko ajan pahat himot ja halut, ahneus, kateus, huoruus ja maailmanrakkaus ja monet muut synnit. Usein tarvitsee todeta apostoli Paavalin kanssa: "Minä sitä vastoin olen turmeltunut ihminen, synnin orjaksi myyty. En edes ymmärrä, mitä teen: en tee sitä, mitä tahdon, vaan sitä, mitä vihaan." Usein on vaikea osoittaa uskon hedelmiä, koska oma uskoni on niin heikko. Sen tähden onkin alinomainen palaaminen kasteeseen ja armoistuimen luo, joka on Jeesus Kristus itse elävässä seurakunnassaan. Oman uskon vahvistukseksi tarvitsee myös kuulla todistuksen sanat, että kaikki synnit, viat, heikkoudet ja jopa epäilykset on annettu anteeksi iankaikkisesti.

        Ja mitä seurakuntakäsitykseen tulee, niin minä uskon niin kuin uskontunnustuksessa sanotaan:

        Uskomme yhden, pyhän, yleisen ja apostolisen seurakunnan; tunnustamme yhden ainoan kasteen syntien anteeksiantamiseksi, ja odotamme kuolleiden ylösnousemusta ja tulevan maailman elämää. Aamen.

        Arvoisa nimimerkki väittää, että pikkulapset eivät usko. Ei hän sitä kuitenkaan pysty Raamatulla todistamaan, ehkä hän käyttää siinä omaa järjen todisteluaan.

        Minun on helppo uskoa, mitä Martti Luther sanoo asiasta:

        "Näytä nyt sinä vuorostasi yksi ainoa raamatunlause, joka todistaisi, etteivät lapset voi uskoa kasteessa. Olenhan minä esittänyt jo monta sen puolesta, että he voivat uskoa ja että on oikein ajatella heidän uskovan, vaikka emme olekaan tietoisia, miten he uskovat tai miten usko on heille annettu; sehän ei olekaan tärkeää.

        Tämän lisäksi Kristus käskee Matteuksen evankeliumin 19. luvussa (19:14) meitä tuomaan lapset luokseen. Hän ottaa heidät syliinsä, suutelee heitä ja sanoo, että taivaan valtakunta on heidän. Hurmahenget haluavat kuitenkin vastustaa tätä ja sanovat, ettei Kristus puhu pikkulapsista, vaan nöyristä tai lastenkaltaisista. Tämä ei kuitenkaan sovi yhteen tekstin kanssa, koska teksti sanoo selvästi, että hänen luokseen tuotiin pikkulapsia eikä nöyriä. Eikä Kristus myöskään sano "sallikaa nöyrien", vaan "sallikaa pikkulasten tulla minun luokseni", eikä hän moiti opetuslapsia nöyrien, vaan lasten estämisestä. Ei hän myöskään ota syliinsä eikä siunaa nöyriä, vaan pikkulapsia.
        Kun Kristus sanoo: "Sen kaltaisten on taivaan valtakunta", tai Matteuksen evankeliumin 18. luvussa (Matt. 18:14): "Heidän enkelinsä näkevät minun Isäni kasvot", silloin on myös kyse samanlaisista pikkulapsista. Meitäkin hän opettaa tulemaan tuollaisten pikkulasten kaltaisiksi. Mutta jos nämä pikkulapset eivät olisikaan pyhiä, olisi hän antanut meille tosi kehnon esikuvan siitä, millaisiksi meidän on tultava. Silloin hänen ei myöskään pitäisi sanoa, että meidän on tultava pikkulasten kaltaisiksi, vaan pikemminkin, että meidän on tultava toisenlaisiksi kuin pikkulapset.

        Kaiken kaikkiaan: Hurmahenki ei ilman omia väännöksiään pysty muuttamaan tätä tekstiä niin, että sen sanat lapsista tarkoittaisivat nöyriä. Sanat ovat kerta kaikkiaan niin selviä ja vakuuttavia."

        Luther jatkaa:
        " Sinä ehkä sanot, ettei Kristus ole käskenyt kastaa lapsia eikä siitä ole yhtään esimerkkiä apostolien kirjoituksissa eikä kirjeissä. Minä vastaan tähän: Ei hän ole erikseen käskenyt kastaa aikuisiakaan, ei miehiä eikä naisia eikä erityisesti ketään muutakaan. Onko meidän siis jätettävä kaikki kastamatta? Sen sijaan hän on kyllä käskenyt kastaa kaikki pakanat, ketään erottelematta, sanoessaan Matteuksen evankeliumin lopussa (Matt. 28:19): "Menkää ja opettakaa kaikki kansat ja kastakaa heidät minun nimessäni" jne. Mutta melkoinen osa pakanoistahan on juuri lapsia!

        Apostolien teoista ja pyhän Paavalin kirjeistä me luemme, miten kokonaisia perheitä kastettiin (Ap. t. 10:48; Ap. t. 16:15,33; 1. Kor. 1:16). Lapset ovat aivan varmasti tärkeä osa perhettä. Näyttää siis siltä, että samoin kuin Kristus käski apostolien opettaa ja kastaa erottelematta kaikki pakanat, samoin he myös ovat tehneet kastaessaan kaikki perheeseen kuuluneet. Jos he olisivat osanneet varautua siihen, että lahkolaiset pyrkivät tekemään eron nuorien ja vanhojen välillä, he olisivat varmasti kumonneet tämän kaiken vielä selvemmin. Ovathan he jo muutenkin kaikissa kirjeissään kirjoittaneet paljon siitä, ettei kristittyjen kesken ole mitään arvoeroa eri henkilöiden välillä. Pyhä Johanneskin sanoo 1. kirjeensä toisessa luvussa (1. Joh. 2:14) pikkulapsista, että he tuntevat Isän. Lapsikaste periytyy siis varmasti apostoleilta, kuten myös pyhä Augustinus kirjoittaa.

        Uudestikastajat menettelevät siis vaarallisesti kaikissa asioissa. He eivät ole epävarmoja ainoastaan omassa asiassaan, vaan he toimivat myös edellä mainittuja raamatunlauseita vastaan."

        Tässä on nyt tarpeeksi minun osaltani kasteesta. Pilkatkoot lahkolaiset sitä miten haluavat, se ei haittaa, koska meillä on Raamatun sana ja Pyhän Hengen todistus.

        ei tunne lapsikastetta.

        Kun Jeesus sanoo: "Antakaa lasten tulla minun tyköni...", niin Hän ei puhu mitään kasteesta.

        Miksi vääristelet asioita?


      • Jerry Falwell
        Kyselijä kirjoitti:

        Kysymys: Miksi et siteerannut koko tilannetta Apt. 8 luvusta?

        Pietari ja Johannes Samariassa
        14 Kun Jerusalemissa olevat apostolit kuulivat samarialaisten ottaneen vastaan Jumalan sanan, he lähettivät Pietarin ja Johanneksen heidän luokseen. 15 Perille tultuaan nämä rukoilivat Samarian uskovien puolesta, että he saisivat Pyhän Hengen. 16 HENKI NÄET EI OLLUT VIELÄ LASKEUTUNUT KEHENKÄÄN HEISTÄ; HEIDÄT OLI AINOASTAAN KASTETTU HERRAN JEESUKSEN NIMEEN. 17 Pietari ja Johannes panivat kätensä heidän päälleen, ja he saivat Pyhän Hengen.

        Kastettiinhan siellä Simon-noitakin.

        Kirjoitat: "Kun Filippus saarnasi Samarian kansalle, miehiä ja naisia kastettiin, mutta ei pikkulapsia, vauvoja."

        Osoita se Raamatun paikka, missä sanotaan, että pikkulapsia ja vauvoja ei kastettu. Tai mistä löytyy Raamatun kohta, että pikkulapsilla ei olisi elävää uskoa. Muuta en pyydä.

        käydä niin ettei pyyntöäsi täytetä. Näyttää ketjun
        aloittaja paenneen toiselle forumille ja aloittaneen
        siellä uuden ketjun aiheesta (vieläpä äkkiseltään
        katsoen ihan samalla kopiolla).


      • kys
        Jerry Falwell kirjoitti:

        esitit yksiselitteisen väitteen. Mihin Raamatun
        jakeeseen väitteesi perustuu?

        >sitten kirjoita ollenkaan,sillä siellä ei vauvoja kastettu!!! Jos siis

        Missä jakeessa sanotaan ettei vauvoja kastettu?

        Onko pakanallinen lapsikasteltu maailma sama asia kuin Raamatussa ilmaistu pyhien yhteys?
        Voidaanko lapsikastelumagialla koneellisesti tehtailla Jumalan lapsia?

        Kylvetäänkö koneellista mystistä maagista lapsikastelun tapauskontoa jumalattomien kääntymättömien sydämiin ja siitä valheen kaikella voimalla saatuja tuloksia kastelulaitos sitten nimittää "Jumalan seurakunnaksi"?

        Voitko sinä todella uskoa kastelulaitoksen taikatemppuun, että pelkkä sen suorittama kastelutoimitus voisi pelastaa ihmisen?

        Laitoskirkon merkityksen ylläpitäjät valvovat kirkkonsa etuja siten, että laitoksen kansaan kohdistama valta ja vaikutus on säilynyt mahdollisimman suurena. Laitoksem etuja ajavien tihutyötä on ohjannut enemmän "suotuisaan käytännölliseen lopputulokseen" pyrkiminen keinoja kaihtamatta äitinsä jesuiittojen ohjesääntöä seuraten "tarkoitus pyhittää keinot" kuin puolueettomaan Raamatun totuuden selville saaminen.

        Laitoskirkko on pystytetty ihmisvoimin ja pysyy pystyssä ja voi jatkaa olemassaoloaan vain lapsikastelun tyhjän ulkonaisen petostaikarituaalimenon perusteella ja voimalla.

        Luonnollisen ihmisen henkinen isä on saatana, jolta jokainen on perinyt luontonsa ja taipumuksensa, jotka ilmenevät hämmästyttävän voimakkaina ja saavat ihmiset pakenemaan Jumalaa ulkonaisten menojen ja toimitusten välityksellä. Se kaikki muodostuu kuitenkin vain itsepetokseksi ja tyhjäksi tavaksi ilman mitään iäistä arvoa. Vain lapsikastelulla porttolaitos voi tehdä maailman "kirkkolaitokseksi" ja koko kansan "kirkoksi", jolta se pumppaa etunsa ja hyötynsä lähinnä rahana.

        Lapsikastelurituaalin taianomainen merkitys on porttolaitoksen elämän ehto, josta se ei voi luopua. Porton palvelija palveleekin pakotetusti kirkkoaan eikä ELÄVÄÄ HERRAA Kristusta!

        Kirkollinen käsitys kasteesta on hyvin epämääräistä ja tyhjän päällä tyhjin perusteluin sepitettyä, koska tahdotaan pitää kiinni vallalla olevan laitoksen porton lahkoharhaoppeja.

        Laitoksen etuja nauttivien omatunto on valaistu siten, että hän katsoo laitoksensa pääjohtajien olevan vastuusssa siitä, mitä he teettävät alaisillaan. He sanovat vain: "Vanhemmat viranhoitajat ovat menetelleet aina näin." Ja se tyynnyttää valheellaan heidän omaatuntoaan. Laitosporton palvelijoiden yleinen tunnuspiirre on Raamatun huono tunteminen ja Raamatun sivuuttaminen ratkaisuissa. Valveutuneimpien ja parhaimpien jäsenten täytyy erottautua sen piiristä, koska he toteavat poikkeuksetta, että laitoksen "seurakunta" -kasteltujen maailma! on kaikkea muuta kuin maailmasta uloskutsuttu pyhien yhteys, elävä Kristuksen ruumis, seurakunta, jonka jokainen jäsen on omakohtaisesti uskoon tullut ihminen.

        Edellä esitettyihin lapsikastelua puoltaviin sepustuksiin on todettava, että ne ovat taas kerran
        vain näyte selvästä yrityksestä pettää ja eksyttää,
        jolla talutusnuoraan tottuneita kansanjoukkoja
        pidetään ja yritetään väen vängällä pitää siinä
        vallitsevassa epäraamatullisessa käsityksessä, minkä
        valtiokirkko oli nähnyt itselleen hyödylliseksi.

        Täytyihän jokaisen noiden tarkoituksella laadittujen
        sepitelmien lukijan joutua siihen harhaluuloon, että
        ensiksikin Raamatussa mainittaisiin jotain
        lapsikasteesta, ja toiseksi, että tämä
        lapsikastelumeno esitettäisiin jopa selvästi ja
        perusteltuna ja valaistuna Raamatussa.

        Leikki sikseen!

        Tuo umpimähkäinen sepustaminen lapsikastelun puolesta ei voi näyttää ainoatakaan Raamatun jaetta, jossa olisi
        puhuttu selkeästi sanallakaan lapsikasteesta, vaan
        Raamatussa on totta aivan päinvastainen kuin se,
        mitä lapsikasteluharhalle tunnustautuneet esittävät.

        Koko Raamatun opetus kasteesta ja sen merkityksestä
        sekä myös sen toimitustavasta käytännössä osoittaa
        selvästi alkukristillisen ja apostolisen kasteen
        kuuluneen vain kääntymyksen kautta omakohtaiseen
        uskoon tulleille ihmisille.

        Raamatun asettamaan arvoon tulee asettaa kaikki
        harhaopit, kuten esim. lapsikasteharhaoppi, sillä ei
        ole Raamatun Hengen mukaista helliä pimeyden
        ruhtinaan, saatanan, perkeleen valhekyhäelmiä -ja
        sepitelmiä kuten juuri lapsikaste.

        Ellei lapsikastelua puoltavat henkilöt ole selvillä
        siitä, että hänen täytyisi ohjeeksi osoittaa
        joitakin Raamatun kohtia, jotka kelpaisivat valaisemaan asiaa Raamatusta, niin Raamatun Hengen mukaista on irtisanoutua lapsikasteesta välittömästi.

        Raamatullisen kasteopin rehelliselle tutkijalle
        lienee sen sijaan tukea siitä, mikä on ilmituotu Raamatussa tarjottavassa yksinkertaisessa ja selkeässä
        muodossa.

        Tyhjien sanojen esittelemisen sijasta olisi sen
        sijaan paikallaan seikkaperäinen näyttö Raamatulla, jos siihen kyetään ilman että koetetaan taivuttaa
        Raamatun apostolista kasteoppia epäraamatulliseksi
        lapsikasteluksi.

        Petos ja suuri eksytys on se tosiasia, että
        valtiokirkon etuja pönkittävät kirjoittavat ja
        selostavat lapsikasteesta niin kuin Raamattu siitä
        mukamas selvästi jotakin opettaisi!

        Raamattu EI kuitenkaan mainitse lapsikasteesta
        sanallakaan!

        Olisiko meidän pitänyt vaatia Kristuksen
        apostoleilta ja evankelistoilta, että he olisivat kirjoittaneet Raamattuun näin: "Kun Jeesus sanoi ennen taivaaseen astumistaan, että "joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu"; niin apostolit tottelivat Herraansa ja
        Mestariaan eivätkä toimineet päinvastaisessa
        järjestyksessä." Lapsikaste ei ole mikään kaste vaan
        kirkon tyhjä taikarituaali, jolla se saa kierosti
        veronmaksajat ja jäsenet.

        Raamattu osoittaa vain, miten Herra Jeesus Kristus
        opetti ja miten apostolit ja evankelistat toimivat.

        Ei Raamatussa ole seuraavanlaisiakaan
        välihuomautuksia: "Eivät toimineet monella eri
        tavalla, vaan noudattivat Herransa ja Mestarinsa
        ohjeita!"

        Jos joku tällaisten lisämainintojen puutteessa ottaa
        itselleen oikeuden ajatella apostoleita ja
        evankelistoja "syvällisemmin", niin sitä tuskin
        voidaan estää. Mutta Raamattu kieltää ihmisten
        harhaanjohtamisen ja eksyttämisen ja pettämisen.

        Osa valtiokirkon papistoa epäilee itsekin
        lapsikastelun raamatullisuutta.

        Täytyy tosiaankin sääliä sellaisia pappeja, jotka
        vastoin omaatuntoaan vain rahasta palvelevat
        valtiokirkkoaan.

        Monet papit ovat tästä syystä luopuneet
        valtiokirkkonsa suomista maallisista eduistaan ja
        katkaisseet kahleensa tuohon porttolaitokseen.

        Kastekysymyksessä näkee valtiokirkon puolestapuhujain
        suuren avuttomuuden ja sen sekaannuksen, mikä sen
        omassa piirissä vallitsee yleensäkin opillisissa
        kysymyksissä. Suo siellä vetelä täältä sopii
        opillisesti kuvaamaan tuota porttokirkon oppia.

        Tutki rehellisesti yksin Raamattua äläkä
        uskonnollista ja teologista sekasotkua, jota löydät eri kirjapinoista!

        Kaikkia asioita ei voi panna Pyhän Hengen
        johdatukseksi! Paavali kirjoittaa 2Kor 11:3

        (11:3) Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme
        kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne
        ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan.

        Paavali siis pelkäsi, että tuo viettelijä turmelisi
        heidän uskonsa lankeamaan pois alkuperäisestä
        puhtaudesta.

        Jeesus paljasti Johannekselle Vähän -Aasian
        seurakuntien sisäisen tilan, ja sieltä löytyi mitä
        moninaisinta hapatusta ja lankeemusta, väärää oppia
        ja maailmanrakkautta. Eikä Raamattu suinkaan sano, että Pyhä Henki on johdattanut Jumalan seurakunnan tähän kurjuuteen, vaan Raamattu nimeää tämän kurjuuden ja sekasotkun aiheuttajaksi pimeyden ruhtinaan, saatanan, perkeleen, joka seurakunnan valvomattomuuden tähden pääsi tekemään tuhojaan.

        Niin kuin maailman ja seurakunnan rajaa umpeuttavat
        ja hämärtävät ilmiöt tulkitaan Raamatussa
        uskottomuudeksi, haureudeksi, pornoiluksi, niin on
        myöskin lapsikaste katsottava uskottomuudeksi,
        haureudeksi, pornoiluksi!, sillä sen välityksellä on
        saatana, pimeyden ruhtinas, perkele saanut koko
        jumalattoman maailman tulvailemaan mukamas "pyhäin
        yhteyteen" niin, että valtiokirkollinen
        paikalliskirkko on nyt sama kuin jokin maallinen
        hallintopiiri rajoineen: kaupunki, pitäjä, kauppala
        suurimpine ja iljettävine huorineen ja kauhistavine
        rikollisineen ja varkaineen ja murhaajineen jne. Jos
        tämä kaikki pannaan Jumalan Pyhän Hengen tilille,
        mitä sitten on jäänyt pimeyden ruhtinaan, saatanan,
        perkeleen osuudeksi? Oi miten pimeyden ruhtinas,
        saatana, perkele on onnistunut pettämään ja
        eksyttämään ihmisiä sepittämällään lapsikastelulla!

        Jos käytte kuitenkin väittämään, että uskotte Pyhän Hengen johtaneen Kristuksen seurakunnan alkukristillisestä kirkkaudesta kasteasiassa paavikirkon pimeyteen (lapsikasteen avulla se on saanut vaivattomasti kääntymättämän ja maailmanmielisen kansanpaljouden orjuuteensa), niin minkä sille kukaan mahtaa (Lutheruskin sanoi saaneensa kasteoppinsa paavilta eikä Raamatusta), mutta jos lisäksi vielä väitätte, että paavikirkon piirissä esiintyvät muutkin epäraamatulliset mahdottomat väärinkäytökset voidaan nimittää koko Kristuksen seurakunnan totuuden ilmentymäksi, niin se vaikuttaa jo siltä, että olette häväisseet törkeästi Kristusta ja tehneet Pyhän Hengen pilkan!

        Pyhän Hengen johdossa ja vapaudessa elävällä
        apostolisella raamatullisella seurakunnalla oli
        oikea kaste, joka kuului uskoon tulleille, mutta kun
        kirkkolaitos kehitti rituaalinsa ja käsikirjansa ja
        muut muotomenonsa - missä usko loppuu, siellä temput
        alkaa - niin Pyhän Hengen vapautta ei ollut ja
        ihmisviisauden (riivaajien viisautta! ja
        pappispimitystä!) määräämisvalta vallitsi
        poikkeuksetta säännönmukaisesti. Papit eivät ole
        Kristuksen pappeja eikä Hengen johtamia elämän
        kanavia, vaan valtion virkamiehiä, joiden on pakko
        alistua ja alistaa kaikki suuren epäraamatullisen
        laitoksensa ohjesääntösepitelmien ja kyhäelmien
        noudattamiseen. Kirkon ulkonainen voima takaa sen
        pelonsekaisen kunnioituksen ja siksi se on kasvanut
        tämän kautta ja siitä on tullut maallisesti mahtava
        laitos, mutta sillä EI ole sisäistä puhtautta ja se
        on luisumassa aina vain surkeampaan tilaan.

        HJ. Holmquistin Kirkkohistorian I osassa sivulla 106 kirkkohistorioitsija paljastaa, että apostolinen alkuperäinen seurakunnan kastekäytäntö muunnettiin taikauskoiseksi taikatemppuiluksi, koska aistilinen ja lihallinen antiikin ihminen ei välittänyt puhtaasta kristinuskosta.

        Kristinuskon ulkonainen "menestyminen" katsottiin niin tärkeäksi, että pidettiin sopivana väärentää sen hengellinen perusluonne, jotta se kelpaisi suurille jumalattomille kansanjoukoille, joille Raamatun mukaisen opin sisäinen pyhyys oli pahennus ja loukkaus. Raamatun mukaisen opin sisäinen pyhyys vaihdettiin uskonnolliseksi materialismiksi, joka oli vaivatonta ja helposti sulatettavaa rappeutuneille jumalattomille ja lihallisille elostelijoille.

        Lapsikastelu on jatkuvasti ollut portolaitoksella se keino, jolla maailmallisia ihmisiä voidaan pitää porttolaitoksen uskollisena kannattajana ja tukijana. Lapsikastelu on vaivaton eksyttävä muodollisuus, johon liittyy kauniita ja taianomaisia tunnelmia ja lihallista jumalatonta ihmistä viihdyttävää uskonnollista hartautta.

        Lapsikastelulla petetyt eivät voi alistua puolueettomaan rehelliseeen Raamatun tutkisteluun, ja he eivät anna pelastaa itseään "isiltä peritystä turhasta vaelluksesta", vaikka saisivat nähdä kuinka varmoja todisteita, koska he ovat lihallisensa mielensä sokaisemia ja saatanalle raamatullinen upotuskaste muistuttaa liikaa tappiosta, jonka se koki kun israelilaiset ylittivät Punaisen Meren ja saatanan omat hukkuivat vesiin, ja vedenpaisumuskaan ei ole siltä unohtunut, siksi saatana ja sen pettämät eivät voi sietää oikeaa raamatullista uskoon tulleiden upotuskastetta.

        Lapsikastelun kannattajat antautuvat toimimaan lapsikasteluharhan hyväksi Raamatun kastenäkemystä vastaan vaivautumatta edes omakohtaisesti ottamaan selvää asiasta. Tämä osoittaa vain sen, kuinka he ovatkaan kirkkonsa pettämiä. He luottavat kirkkonsa omaksumaan ja esittämään kantaan yhtä sokeasti kuin äitinporttonsa - katolisetkin. He eivät voi pitää mahdollisenakaan, että laitosportto voisi olla väärässä. Mutta miten harhaan johtavaa oli sekin luottamus, jota Jeesuksen ajan juutalaiset osoittivat ylipapeilleen ja sen laitoksen sen aikaisille edustajistolle. Oppimattomat kalastajat olivat kuitenkin oikeassa ja isien perinnäissääntöjen kunnian puolesta kiivailevat muotouskonnollisuuden lihalliset elostelijat väärässä!

        Porton liehittelevät ja luihut palvelijat tulkaa Raamatun VALON paljastamiksi!

        Hyljätkää epäraamatulliset verukkeenne, joilla yritätte viimeiseen saakka jäädä kaksimielisyytenne varaan.


      • Muuttaa
        kys kirjoitti:

        Onko pakanallinen lapsikasteltu maailma sama asia kuin Raamatussa ilmaistu pyhien yhteys?
        Voidaanko lapsikastelumagialla koneellisesti tehtailla Jumalan lapsia?

        Kylvetäänkö koneellista mystistä maagista lapsikastelun tapauskontoa jumalattomien kääntymättömien sydämiin ja siitä valheen kaikella voimalla saatuja tuloksia kastelulaitos sitten nimittää "Jumalan seurakunnaksi"?

        Voitko sinä todella uskoa kastelulaitoksen taikatemppuun, että pelkkä sen suorittama kastelutoimitus voisi pelastaa ihmisen?

        Laitoskirkon merkityksen ylläpitäjät valvovat kirkkonsa etuja siten, että laitoksen kansaan kohdistama valta ja vaikutus on säilynyt mahdollisimman suurena. Laitoksem etuja ajavien tihutyötä on ohjannut enemmän "suotuisaan käytännölliseen lopputulokseen" pyrkiminen keinoja kaihtamatta äitinsä jesuiittojen ohjesääntöä seuraten "tarkoitus pyhittää keinot" kuin puolueettomaan Raamatun totuuden selville saaminen.

        Laitoskirkko on pystytetty ihmisvoimin ja pysyy pystyssä ja voi jatkaa olemassaoloaan vain lapsikastelun tyhjän ulkonaisen petostaikarituaalimenon perusteella ja voimalla.

        Luonnollisen ihmisen henkinen isä on saatana, jolta jokainen on perinyt luontonsa ja taipumuksensa, jotka ilmenevät hämmästyttävän voimakkaina ja saavat ihmiset pakenemaan Jumalaa ulkonaisten menojen ja toimitusten välityksellä. Se kaikki muodostuu kuitenkin vain itsepetokseksi ja tyhjäksi tavaksi ilman mitään iäistä arvoa. Vain lapsikastelulla porttolaitos voi tehdä maailman "kirkkolaitokseksi" ja koko kansan "kirkoksi", jolta se pumppaa etunsa ja hyötynsä lähinnä rahana.

        Lapsikastelurituaalin taianomainen merkitys on porttolaitoksen elämän ehto, josta se ei voi luopua. Porton palvelija palveleekin pakotetusti kirkkoaan eikä ELÄVÄÄ HERRAA Kristusta!

        Kirkollinen käsitys kasteesta on hyvin epämääräistä ja tyhjän päällä tyhjin perusteluin sepitettyä, koska tahdotaan pitää kiinni vallalla olevan laitoksen porton lahkoharhaoppeja.

        Laitoksen etuja nauttivien omatunto on valaistu siten, että hän katsoo laitoksensa pääjohtajien olevan vastuusssa siitä, mitä he teettävät alaisillaan. He sanovat vain: "Vanhemmat viranhoitajat ovat menetelleet aina näin." Ja se tyynnyttää valheellaan heidän omaatuntoaan. Laitosporton palvelijoiden yleinen tunnuspiirre on Raamatun huono tunteminen ja Raamatun sivuuttaminen ratkaisuissa. Valveutuneimpien ja parhaimpien jäsenten täytyy erottautua sen piiristä, koska he toteavat poikkeuksetta, että laitoksen "seurakunta" -kasteltujen maailma! on kaikkea muuta kuin maailmasta uloskutsuttu pyhien yhteys, elävä Kristuksen ruumis, seurakunta, jonka jokainen jäsen on omakohtaisesti uskoon tullut ihminen.

        Edellä esitettyihin lapsikastelua puoltaviin sepustuksiin on todettava, että ne ovat taas kerran
        vain näyte selvästä yrityksestä pettää ja eksyttää,
        jolla talutusnuoraan tottuneita kansanjoukkoja
        pidetään ja yritetään väen vängällä pitää siinä
        vallitsevassa epäraamatullisessa käsityksessä, minkä
        valtiokirkko oli nähnyt itselleen hyödylliseksi.

        Täytyihän jokaisen noiden tarkoituksella laadittujen
        sepitelmien lukijan joutua siihen harhaluuloon, että
        ensiksikin Raamatussa mainittaisiin jotain
        lapsikasteesta, ja toiseksi, että tämä
        lapsikastelumeno esitettäisiin jopa selvästi ja
        perusteltuna ja valaistuna Raamatussa.

        Leikki sikseen!

        Tuo umpimähkäinen sepustaminen lapsikastelun puolesta ei voi näyttää ainoatakaan Raamatun jaetta, jossa olisi
        puhuttu selkeästi sanallakaan lapsikasteesta, vaan
        Raamatussa on totta aivan päinvastainen kuin se,
        mitä lapsikasteluharhalle tunnustautuneet esittävät.

        Koko Raamatun opetus kasteesta ja sen merkityksestä
        sekä myös sen toimitustavasta käytännössä osoittaa
        selvästi alkukristillisen ja apostolisen kasteen
        kuuluneen vain kääntymyksen kautta omakohtaiseen
        uskoon tulleille ihmisille.

        Raamatun asettamaan arvoon tulee asettaa kaikki
        harhaopit, kuten esim. lapsikasteharhaoppi, sillä ei
        ole Raamatun Hengen mukaista helliä pimeyden
        ruhtinaan, saatanan, perkeleen valhekyhäelmiä -ja
        sepitelmiä kuten juuri lapsikaste.

        Ellei lapsikastelua puoltavat henkilöt ole selvillä
        siitä, että hänen täytyisi ohjeeksi osoittaa
        joitakin Raamatun kohtia, jotka kelpaisivat valaisemaan asiaa Raamatusta, niin Raamatun Hengen mukaista on irtisanoutua lapsikasteesta välittömästi.

        Raamatullisen kasteopin rehelliselle tutkijalle
        lienee sen sijaan tukea siitä, mikä on ilmituotu Raamatussa tarjottavassa yksinkertaisessa ja selkeässä
        muodossa.

        Tyhjien sanojen esittelemisen sijasta olisi sen
        sijaan paikallaan seikkaperäinen näyttö Raamatulla, jos siihen kyetään ilman että koetetaan taivuttaa
        Raamatun apostolista kasteoppia epäraamatulliseksi
        lapsikasteluksi.

        Petos ja suuri eksytys on se tosiasia, että
        valtiokirkon etuja pönkittävät kirjoittavat ja
        selostavat lapsikasteesta niin kuin Raamattu siitä
        mukamas selvästi jotakin opettaisi!

        Raamattu EI kuitenkaan mainitse lapsikasteesta
        sanallakaan!

        Olisiko meidän pitänyt vaatia Kristuksen
        apostoleilta ja evankelistoilta, että he olisivat kirjoittaneet Raamattuun näin: "Kun Jeesus sanoi ennen taivaaseen astumistaan, että "joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu"; niin apostolit tottelivat Herraansa ja
        Mestariaan eivätkä toimineet päinvastaisessa
        järjestyksessä." Lapsikaste ei ole mikään kaste vaan
        kirkon tyhjä taikarituaali, jolla se saa kierosti
        veronmaksajat ja jäsenet.

        Raamattu osoittaa vain, miten Herra Jeesus Kristus
        opetti ja miten apostolit ja evankelistat toimivat.

        Ei Raamatussa ole seuraavanlaisiakaan
        välihuomautuksia: "Eivät toimineet monella eri
        tavalla, vaan noudattivat Herransa ja Mestarinsa
        ohjeita!"

        Jos joku tällaisten lisämainintojen puutteessa ottaa
        itselleen oikeuden ajatella apostoleita ja
        evankelistoja "syvällisemmin", niin sitä tuskin
        voidaan estää. Mutta Raamattu kieltää ihmisten
        harhaanjohtamisen ja eksyttämisen ja pettämisen.

        Osa valtiokirkon papistoa epäilee itsekin
        lapsikastelun raamatullisuutta.

        Täytyy tosiaankin sääliä sellaisia pappeja, jotka
        vastoin omaatuntoaan vain rahasta palvelevat
        valtiokirkkoaan.

        Monet papit ovat tästä syystä luopuneet
        valtiokirkkonsa suomista maallisista eduistaan ja
        katkaisseet kahleensa tuohon porttolaitokseen.

        Kastekysymyksessä näkee valtiokirkon puolestapuhujain
        suuren avuttomuuden ja sen sekaannuksen, mikä sen
        omassa piirissä vallitsee yleensäkin opillisissa
        kysymyksissä. Suo siellä vetelä täältä sopii
        opillisesti kuvaamaan tuota porttokirkon oppia.

        Tutki rehellisesti yksin Raamattua äläkä
        uskonnollista ja teologista sekasotkua, jota löydät eri kirjapinoista!

        Kaikkia asioita ei voi panna Pyhän Hengen
        johdatukseksi! Paavali kirjoittaa 2Kor 11:3

        (11:3) Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme
        kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne
        ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan.

        Paavali siis pelkäsi, että tuo viettelijä turmelisi
        heidän uskonsa lankeamaan pois alkuperäisestä
        puhtaudesta.

        Jeesus paljasti Johannekselle Vähän -Aasian
        seurakuntien sisäisen tilan, ja sieltä löytyi mitä
        moninaisinta hapatusta ja lankeemusta, väärää oppia
        ja maailmanrakkautta. Eikä Raamattu suinkaan sano, että Pyhä Henki on johdattanut Jumalan seurakunnan tähän kurjuuteen, vaan Raamattu nimeää tämän kurjuuden ja sekasotkun aiheuttajaksi pimeyden ruhtinaan, saatanan, perkeleen, joka seurakunnan valvomattomuuden tähden pääsi tekemään tuhojaan.

        Niin kuin maailman ja seurakunnan rajaa umpeuttavat
        ja hämärtävät ilmiöt tulkitaan Raamatussa
        uskottomuudeksi, haureudeksi, pornoiluksi, niin on
        myöskin lapsikaste katsottava uskottomuudeksi,
        haureudeksi, pornoiluksi!, sillä sen välityksellä on
        saatana, pimeyden ruhtinas, perkele saanut koko
        jumalattoman maailman tulvailemaan mukamas "pyhäin
        yhteyteen" niin, että valtiokirkollinen
        paikalliskirkko on nyt sama kuin jokin maallinen
        hallintopiiri rajoineen: kaupunki, pitäjä, kauppala
        suurimpine ja iljettävine huorineen ja kauhistavine
        rikollisineen ja varkaineen ja murhaajineen jne. Jos
        tämä kaikki pannaan Jumalan Pyhän Hengen tilille,
        mitä sitten on jäänyt pimeyden ruhtinaan, saatanan,
        perkeleen osuudeksi? Oi miten pimeyden ruhtinas,
        saatana, perkele on onnistunut pettämään ja
        eksyttämään ihmisiä sepittämällään lapsikastelulla!

        Jos käytte kuitenkin väittämään, että uskotte Pyhän Hengen johtaneen Kristuksen seurakunnan alkukristillisestä kirkkaudesta kasteasiassa paavikirkon pimeyteen (lapsikasteen avulla se on saanut vaivattomasti kääntymättämän ja maailmanmielisen kansanpaljouden orjuuteensa), niin minkä sille kukaan mahtaa (Lutheruskin sanoi saaneensa kasteoppinsa paavilta eikä Raamatusta), mutta jos lisäksi vielä väitätte, että paavikirkon piirissä esiintyvät muutkin epäraamatulliset mahdottomat väärinkäytökset voidaan nimittää koko Kristuksen seurakunnan totuuden ilmentymäksi, niin se vaikuttaa jo siltä, että olette häväisseet törkeästi Kristusta ja tehneet Pyhän Hengen pilkan!

        Pyhän Hengen johdossa ja vapaudessa elävällä
        apostolisella raamatullisella seurakunnalla oli
        oikea kaste, joka kuului uskoon tulleille, mutta kun
        kirkkolaitos kehitti rituaalinsa ja käsikirjansa ja
        muut muotomenonsa - missä usko loppuu, siellä temput
        alkaa - niin Pyhän Hengen vapautta ei ollut ja
        ihmisviisauden (riivaajien viisautta! ja
        pappispimitystä!) määräämisvalta vallitsi
        poikkeuksetta säännönmukaisesti. Papit eivät ole
        Kristuksen pappeja eikä Hengen johtamia elämän
        kanavia, vaan valtion virkamiehiä, joiden on pakko
        alistua ja alistaa kaikki suuren epäraamatullisen
        laitoksensa ohjesääntösepitelmien ja kyhäelmien
        noudattamiseen. Kirkon ulkonainen voima takaa sen
        pelonsekaisen kunnioituksen ja siksi se on kasvanut
        tämän kautta ja siitä on tullut maallisesti mahtava
        laitos, mutta sillä EI ole sisäistä puhtautta ja se
        on luisumassa aina vain surkeampaan tilaan.

        HJ. Holmquistin Kirkkohistorian I osassa sivulla 106 kirkkohistorioitsija paljastaa, että apostolinen alkuperäinen seurakunnan kastekäytäntö muunnettiin taikauskoiseksi taikatemppuiluksi, koska aistilinen ja lihallinen antiikin ihminen ei välittänyt puhtaasta kristinuskosta.

        Kristinuskon ulkonainen "menestyminen" katsottiin niin tärkeäksi, että pidettiin sopivana väärentää sen hengellinen perusluonne, jotta se kelpaisi suurille jumalattomille kansanjoukoille, joille Raamatun mukaisen opin sisäinen pyhyys oli pahennus ja loukkaus. Raamatun mukaisen opin sisäinen pyhyys vaihdettiin uskonnolliseksi materialismiksi, joka oli vaivatonta ja helposti sulatettavaa rappeutuneille jumalattomille ja lihallisille elostelijoille.

        Lapsikastelu on jatkuvasti ollut portolaitoksella se keino, jolla maailmallisia ihmisiä voidaan pitää porttolaitoksen uskollisena kannattajana ja tukijana. Lapsikastelu on vaivaton eksyttävä muodollisuus, johon liittyy kauniita ja taianomaisia tunnelmia ja lihallista jumalatonta ihmistä viihdyttävää uskonnollista hartautta.

        Lapsikastelulla petetyt eivät voi alistua puolueettomaan rehelliseeen Raamatun tutkisteluun, ja he eivät anna pelastaa itseään "isiltä peritystä turhasta vaelluksesta", vaikka saisivat nähdä kuinka varmoja todisteita, koska he ovat lihallisensa mielensä sokaisemia ja saatanalle raamatullinen upotuskaste muistuttaa liikaa tappiosta, jonka se koki kun israelilaiset ylittivät Punaisen Meren ja saatanan omat hukkuivat vesiin, ja vedenpaisumuskaan ei ole siltä unohtunut, siksi saatana ja sen pettämät eivät voi sietää oikeaa raamatullista uskoon tulleiden upotuskastetta.

        Lapsikastelun kannattajat antautuvat toimimaan lapsikasteluharhan hyväksi Raamatun kastenäkemystä vastaan vaivautumatta edes omakohtaisesti ottamaan selvää asiasta. Tämä osoittaa vain sen, kuinka he ovatkaan kirkkonsa pettämiä. He luottavat kirkkonsa omaksumaan ja esittämään kantaan yhtä sokeasti kuin äitinporttonsa - katolisetkin. He eivät voi pitää mahdollisenakaan, että laitosportto voisi olla väärässä. Mutta miten harhaan johtavaa oli sekin luottamus, jota Jeesuksen ajan juutalaiset osoittivat ylipapeilleen ja sen laitoksen sen aikaisille edustajistolle. Oppimattomat kalastajat olivat kuitenkin oikeassa ja isien perinnäissääntöjen kunnian puolesta kiivailevat muotouskonnollisuuden lihalliset elostelijat väärässä!

        Porton liehittelevät ja luihut palvelijat tulkaa Raamatun VALON paljastamiksi!

        Hyljätkää epäraamatulliset verukkeenne, joilla yritätte viimeiseen saakka jäädä kaksimielisyytenne varaan.

        En viitsinyt lukea tuota kirjoitusta, mutta sen verran kommentoin että Kasteen lupaus Jumalan puolesta pitää vuoren varmasti niin lasten kuin lastenkaltaistenkin kohdalta Hänen sanansa mukaan. Mitä tulee Juudaksen veljien ja sisarien kohdalle heidät Jumala tuomitkoon.


      • Muistuttaja
        Muuttaa kirjoitti:

        En viitsinyt lukea tuota kirjoitusta, mutta sen verran kommentoin että Kasteen lupaus Jumalan puolesta pitää vuoren varmasti niin lasten kuin lastenkaltaistenkin kohdalta Hänen sanansa mukaan. Mitä tulee Juudaksen veljien ja sisarien kohdalle heidät Jumala tuomitkoon.

        että Raamattu ei tunne lapsikastetta.


      • Jerry Falwell
        kys kirjoitti:

        Onko pakanallinen lapsikasteltu maailma sama asia kuin Raamatussa ilmaistu pyhien yhteys?
        Voidaanko lapsikastelumagialla koneellisesti tehtailla Jumalan lapsia?

        Kylvetäänkö koneellista mystistä maagista lapsikastelun tapauskontoa jumalattomien kääntymättömien sydämiin ja siitä valheen kaikella voimalla saatuja tuloksia kastelulaitos sitten nimittää "Jumalan seurakunnaksi"?

        Voitko sinä todella uskoa kastelulaitoksen taikatemppuun, että pelkkä sen suorittama kastelutoimitus voisi pelastaa ihmisen?

        Laitoskirkon merkityksen ylläpitäjät valvovat kirkkonsa etuja siten, että laitoksen kansaan kohdistama valta ja vaikutus on säilynyt mahdollisimman suurena. Laitoksem etuja ajavien tihutyötä on ohjannut enemmän "suotuisaan käytännölliseen lopputulokseen" pyrkiminen keinoja kaihtamatta äitinsä jesuiittojen ohjesääntöä seuraten "tarkoitus pyhittää keinot" kuin puolueettomaan Raamatun totuuden selville saaminen.

        Laitoskirkko on pystytetty ihmisvoimin ja pysyy pystyssä ja voi jatkaa olemassaoloaan vain lapsikastelun tyhjän ulkonaisen petostaikarituaalimenon perusteella ja voimalla.

        Luonnollisen ihmisen henkinen isä on saatana, jolta jokainen on perinyt luontonsa ja taipumuksensa, jotka ilmenevät hämmästyttävän voimakkaina ja saavat ihmiset pakenemaan Jumalaa ulkonaisten menojen ja toimitusten välityksellä. Se kaikki muodostuu kuitenkin vain itsepetokseksi ja tyhjäksi tavaksi ilman mitään iäistä arvoa. Vain lapsikastelulla porttolaitos voi tehdä maailman "kirkkolaitokseksi" ja koko kansan "kirkoksi", jolta se pumppaa etunsa ja hyötynsä lähinnä rahana.

        Lapsikastelurituaalin taianomainen merkitys on porttolaitoksen elämän ehto, josta se ei voi luopua. Porton palvelija palveleekin pakotetusti kirkkoaan eikä ELÄVÄÄ HERRAA Kristusta!

        Kirkollinen käsitys kasteesta on hyvin epämääräistä ja tyhjän päällä tyhjin perusteluin sepitettyä, koska tahdotaan pitää kiinni vallalla olevan laitoksen porton lahkoharhaoppeja.

        Laitoksen etuja nauttivien omatunto on valaistu siten, että hän katsoo laitoksensa pääjohtajien olevan vastuusssa siitä, mitä he teettävät alaisillaan. He sanovat vain: "Vanhemmat viranhoitajat ovat menetelleet aina näin." Ja se tyynnyttää valheellaan heidän omaatuntoaan. Laitosporton palvelijoiden yleinen tunnuspiirre on Raamatun huono tunteminen ja Raamatun sivuuttaminen ratkaisuissa. Valveutuneimpien ja parhaimpien jäsenten täytyy erottautua sen piiristä, koska he toteavat poikkeuksetta, että laitoksen "seurakunta" -kasteltujen maailma! on kaikkea muuta kuin maailmasta uloskutsuttu pyhien yhteys, elävä Kristuksen ruumis, seurakunta, jonka jokainen jäsen on omakohtaisesti uskoon tullut ihminen.

        Edellä esitettyihin lapsikastelua puoltaviin sepustuksiin on todettava, että ne ovat taas kerran
        vain näyte selvästä yrityksestä pettää ja eksyttää,
        jolla talutusnuoraan tottuneita kansanjoukkoja
        pidetään ja yritetään väen vängällä pitää siinä
        vallitsevassa epäraamatullisessa käsityksessä, minkä
        valtiokirkko oli nähnyt itselleen hyödylliseksi.

        Täytyihän jokaisen noiden tarkoituksella laadittujen
        sepitelmien lukijan joutua siihen harhaluuloon, että
        ensiksikin Raamatussa mainittaisiin jotain
        lapsikasteesta, ja toiseksi, että tämä
        lapsikastelumeno esitettäisiin jopa selvästi ja
        perusteltuna ja valaistuna Raamatussa.

        Leikki sikseen!

        Tuo umpimähkäinen sepustaminen lapsikastelun puolesta ei voi näyttää ainoatakaan Raamatun jaetta, jossa olisi
        puhuttu selkeästi sanallakaan lapsikasteesta, vaan
        Raamatussa on totta aivan päinvastainen kuin se,
        mitä lapsikasteluharhalle tunnustautuneet esittävät.

        Koko Raamatun opetus kasteesta ja sen merkityksestä
        sekä myös sen toimitustavasta käytännössä osoittaa
        selvästi alkukristillisen ja apostolisen kasteen
        kuuluneen vain kääntymyksen kautta omakohtaiseen
        uskoon tulleille ihmisille.

        Raamatun asettamaan arvoon tulee asettaa kaikki
        harhaopit, kuten esim. lapsikasteharhaoppi, sillä ei
        ole Raamatun Hengen mukaista helliä pimeyden
        ruhtinaan, saatanan, perkeleen valhekyhäelmiä -ja
        sepitelmiä kuten juuri lapsikaste.

        Ellei lapsikastelua puoltavat henkilöt ole selvillä
        siitä, että hänen täytyisi ohjeeksi osoittaa
        joitakin Raamatun kohtia, jotka kelpaisivat valaisemaan asiaa Raamatusta, niin Raamatun Hengen mukaista on irtisanoutua lapsikasteesta välittömästi.

        Raamatullisen kasteopin rehelliselle tutkijalle
        lienee sen sijaan tukea siitä, mikä on ilmituotu Raamatussa tarjottavassa yksinkertaisessa ja selkeässä
        muodossa.

        Tyhjien sanojen esittelemisen sijasta olisi sen
        sijaan paikallaan seikkaperäinen näyttö Raamatulla, jos siihen kyetään ilman että koetetaan taivuttaa
        Raamatun apostolista kasteoppia epäraamatulliseksi
        lapsikasteluksi.

        Petos ja suuri eksytys on se tosiasia, että
        valtiokirkon etuja pönkittävät kirjoittavat ja
        selostavat lapsikasteesta niin kuin Raamattu siitä
        mukamas selvästi jotakin opettaisi!

        Raamattu EI kuitenkaan mainitse lapsikasteesta
        sanallakaan!

        Olisiko meidän pitänyt vaatia Kristuksen
        apostoleilta ja evankelistoilta, että he olisivat kirjoittaneet Raamattuun näin: "Kun Jeesus sanoi ennen taivaaseen astumistaan, että "joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu"; niin apostolit tottelivat Herraansa ja
        Mestariaan eivätkä toimineet päinvastaisessa
        järjestyksessä." Lapsikaste ei ole mikään kaste vaan
        kirkon tyhjä taikarituaali, jolla se saa kierosti
        veronmaksajat ja jäsenet.

        Raamattu osoittaa vain, miten Herra Jeesus Kristus
        opetti ja miten apostolit ja evankelistat toimivat.

        Ei Raamatussa ole seuraavanlaisiakaan
        välihuomautuksia: "Eivät toimineet monella eri
        tavalla, vaan noudattivat Herransa ja Mestarinsa
        ohjeita!"

        Jos joku tällaisten lisämainintojen puutteessa ottaa
        itselleen oikeuden ajatella apostoleita ja
        evankelistoja "syvällisemmin", niin sitä tuskin
        voidaan estää. Mutta Raamattu kieltää ihmisten
        harhaanjohtamisen ja eksyttämisen ja pettämisen.

        Osa valtiokirkon papistoa epäilee itsekin
        lapsikastelun raamatullisuutta.

        Täytyy tosiaankin sääliä sellaisia pappeja, jotka
        vastoin omaatuntoaan vain rahasta palvelevat
        valtiokirkkoaan.

        Monet papit ovat tästä syystä luopuneet
        valtiokirkkonsa suomista maallisista eduistaan ja
        katkaisseet kahleensa tuohon porttolaitokseen.

        Kastekysymyksessä näkee valtiokirkon puolestapuhujain
        suuren avuttomuuden ja sen sekaannuksen, mikä sen
        omassa piirissä vallitsee yleensäkin opillisissa
        kysymyksissä. Suo siellä vetelä täältä sopii
        opillisesti kuvaamaan tuota porttokirkon oppia.

        Tutki rehellisesti yksin Raamattua äläkä
        uskonnollista ja teologista sekasotkua, jota löydät eri kirjapinoista!

        Kaikkia asioita ei voi panna Pyhän Hengen
        johdatukseksi! Paavali kirjoittaa 2Kor 11:3

        (11:3) Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme
        kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne
        ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan.

        Paavali siis pelkäsi, että tuo viettelijä turmelisi
        heidän uskonsa lankeamaan pois alkuperäisestä
        puhtaudesta.

        Jeesus paljasti Johannekselle Vähän -Aasian
        seurakuntien sisäisen tilan, ja sieltä löytyi mitä
        moninaisinta hapatusta ja lankeemusta, väärää oppia
        ja maailmanrakkautta. Eikä Raamattu suinkaan sano, että Pyhä Henki on johdattanut Jumalan seurakunnan tähän kurjuuteen, vaan Raamattu nimeää tämän kurjuuden ja sekasotkun aiheuttajaksi pimeyden ruhtinaan, saatanan, perkeleen, joka seurakunnan valvomattomuuden tähden pääsi tekemään tuhojaan.

        Niin kuin maailman ja seurakunnan rajaa umpeuttavat
        ja hämärtävät ilmiöt tulkitaan Raamatussa
        uskottomuudeksi, haureudeksi, pornoiluksi, niin on
        myöskin lapsikaste katsottava uskottomuudeksi,
        haureudeksi, pornoiluksi!, sillä sen välityksellä on
        saatana, pimeyden ruhtinas, perkele saanut koko
        jumalattoman maailman tulvailemaan mukamas "pyhäin
        yhteyteen" niin, että valtiokirkollinen
        paikalliskirkko on nyt sama kuin jokin maallinen
        hallintopiiri rajoineen: kaupunki, pitäjä, kauppala
        suurimpine ja iljettävine huorineen ja kauhistavine
        rikollisineen ja varkaineen ja murhaajineen jne. Jos
        tämä kaikki pannaan Jumalan Pyhän Hengen tilille,
        mitä sitten on jäänyt pimeyden ruhtinaan, saatanan,
        perkeleen osuudeksi? Oi miten pimeyden ruhtinas,
        saatana, perkele on onnistunut pettämään ja
        eksyttämään ihmisiä sepittämällään lapsikastelulla!

        Jos käytte kuitenkin väittämään, että uskotte Pyhän Hengen johtaneen Kristuksen seurakunnan alkukristillisestä kirkkaudesta kasteasiassa paavikirkon pimeyteen (lapsikasteen avulla se on saanut vaivattomasti kääntymättämän ja maailmanmielisen kansanpaljouden orjuuteensa), niin minkä sille kukaan mahtaa (Lutheruskin sanoi saaneensa kasteoppinsa paavilta eikä Raamatusta), mutta jos lisäksi vielä väitätte, että paavikirkon piirissä esiintyvät muutkin epäraamatulliset mahdottomat väärinkäytökset voidaan nimittää koko Kristuksen seurakunnan totuuden ilmentymäksi, niin se vaikuttaa jo siltä, että olette häväisseet törkeästi Kristusta ja tehneet Pyhän Hengen pilkan!

        Pyhän Hengen johdossa ja vapaudessa elävällä
        apostolisella raamatullisella seurakunnalla oli
        oikea kaste, joka kuului uskoon tulleille, mutta kun
        kirkkolaitos kehitti rituaalinsa ja käsikirjansa ja
        muut muotomenonsa - missä usko loppuu, siellä temput
        alkaa - niin Pyhän Hengen vapautta ei ollut ja
        ihmisviisauden (riivaajien viisautta! ja
        pappispimitystä!) määräämisvalta vallitsi
        poikkeuksetta säännönmukaisesti. Papit eivät ole
        Kristuksen pappeja eikä Hengen johtamia elämän
        kanavia, vaan valtion virkamiehiä, joiden on pakko
        alistua ja alistaa kaikki suuren epäraamatullisen
        laitoksensa ohjesääntösepitelmien ja kyhäelmien
        noudattamiseen. Kirkon ulkonainen voima takaa sen
        pelonsekaisen kunnioituksen ja siksi se on kasvanut
        tämän kautta ja siitä on tullut maallisesti mahtava
        laitos, mutta sillä EI ole sisäistä puhtautta ja se
        on luisumassa aina vain surkeampaan tilaan.

        HJ. Holmquistin Kirkkohistorian I osassa sivulla 106 kirkkohistorioitsija paljastaa, että apostolinen alkuperäinen seurakunnan kastekäytäntö muunnettiin taikauskoiseksi taikatemppuiluksi, koska aistilinen ja lihallinen antiikin ihminen ei välittänyt puhtaasta kristinuskosta.

        Kristinuskon ulkonainen "menestyminen" katsottiin niin tärkeäksi, että pidettiin sopivana väärentää sen hengellinen perusluonne, jotta se kelpaisi suurille jumalattomille kansanjoukoille, joille Raamatun mukaisen opin sisäinen pyhyys oli pahennus ja loukkaus. Raamatun mukaisen opin sisäinen pyhyys vaihdettiin uskonnolliseksi materialismiksi, joka oli vaivatonta ja helposti sulatettavaa rappeutuneille jumalattomille ja lihallisille elostelijoille.

        Lapsikastelu on jatkuvasti ollut portolaitoksella se keino, jolla maailmallisia ihmisiä voidaan pitää porttolaitoksen uskollisena kannattajana ja tukijana. Lapsikastelu on vaivaton eksyttävä muodollisuus, johon liittyy kauniita ja taianomaisia tunnelmia ja lihallista jumalatonta ihmistä viihdyttävää uskonnollista hartautta.

        Lapsikastelulla petetyt eivät voi alistua puolueettomaan rehelliseeen Raamatun tutkisteluun, ja he eivät anna pelastaa itseään "isiltä peritystä turhasta vaelluksesta", vaikka saisivat nähdä kuinka varmoja todisteita, koska he ovat lihallisensa mielensä sokaisemia ja saatanalle raamatullinen upotuskaste muistuttaa liikaa tappiosta, jonka se koki kun israelilaiset ylittivät Punaisen Meren ja saatanan omat hukkuivat vesiin, ja vedenpaisumuskaan ei ole siltä unohtunut, siksi saatana ja sen pettämät eivät voi sietää oikeaa raamatullista uskoon tulleiden upotuskastetta.

        Lapsikastelun kannattajat antautuvat toimimaan lapsikasteluharhan hyväksi Raamatun kastenäkemystä vastaan vaivautumatta edes omakohtaisesti ottamaan selvää asiasta. Tämä osoittaa vain sen, kuinka he ovatkaan kirkkonsa pettämiä. He luottavat kirkkonsa omaksumaan ja esittämään kantaan yhtä sokeasti kuin äitinporttonsa - katolisetkin. He eivät voi pitää mahdollisenakaan, että laitosportto voisi olla väärässä. Mutta miten harhaan johtavaa oli sekin luottamus, jota Jeesuksen ajan juutalaiset osoittivat ylipapeilleen ja sen laitoksen sen aikaisille edustajistolle. Oppimattomat kalastajat olivat kuitenkin oikeassa ja isien perinnäissääntöjen kunnian puolesta kiivailevat muotouskonnollisuuden lihalliset elostelijat väärässä!

        Porton liehittelevät ja luihut palvelijat tulkaa Raamatun VALON paljastamiksi!

        Hyljätkää epäraamatulliset verukkeenne, joilla yritätte viimeiseen saakka jäädä kaksimielisyytenne varaan.

        säästänyt aikaa ja laittanut sen jakeen numeron.


      • Jerry
        Jerry Falwell kirjoitti:

        säästänyt aikaa ja laittanut sen jakeen numeron.

        Luterilaisena, ja siis Lutheriin "oppiin"
        vetoavana voit lukea Martti Lutherin saarnan
        kirkkopostillasta kolmantena sunnuntaina
        loppiaisesta, jossa Luthersanoo seuraavaa
        lapsikasteesta:

        "...Usko tulee kuulosta, mutta kuulo Jumalan sanan
        kautta. Pienet lapset nyt eivät kuule eivätkä
        ymmärrä Jumalan sanaa, joten heillä ei voi olla
        omaa uskoaan.

        Tähän kysymykseen ovat korkeakoulujen
        viisastelijat ja paavin lauma sepitelleet
        seuraavan vastauksen. Pienet lapset kastetaan
        ilman omaa uskoa, nimittäin seurakunnan uskon
        varaan, jonka kummit kasteessa
        tunnustavat; sen perusteella annetaan lapsille
        kasteessa kasteen voimasta ja vaikutuksesta synnit
        anteeksi ja heihin vuodatetaan armon kautta oma
        usko, niin että uusi lapsi syntyy vedestä ja
        Pyhästä Hengestä.

        Mutta JOS KYSYTÄÄN PERUSTUSTA SELLAISEEN
        VASTAUKSEEN JA MISTÄ SIITÄ RAAMATUSSA PUHUTAAN,
        NIIN HAVAITAAN SE PIMEÄKSI SAVUPATSAAKSI, tai
        osoittavat he meille tohtorinhattuaan sanoen:

        Me olemme korkeasti oppineita tohtoreita, ja
        koska me niin sanomme, on se oikein, eikä siinä
        pitempiä puheita tarvita. SAMOIN EI KAIKELLA
        HEIDÄN MUULLAKAAN OPILLAAN OLE MITÄÄN
        PERUSTUSTA KUIN HEIDÄN OMAT UNELMANSA JA
        MIETTEENSÄ.

        Ja kun he parhaisiin varuksiinsa pukeutuvat, niin
        paiskaavat he esiin jonkun tukasta vedetyn
        lauseen P. Augustinuksesta tai jostain muusta
        pyhästä isästä.

        MUTTA TÄMÄ EI RIITÄ MEILLE SELLAISESSA ASIASSA,
        JOKA KOSKEE SIELUJEN AUTUUTTA, SILLÄ SEKÄ HE ETTÄ
        KAIKKI PYHÄT ISÄT OVAT OLLEET IHMISIÄ. KUKA MINUA
        TAKAA JA VAKUUTTAA, ETTÄ HE OVAT OIKEASSA? KUKA
        SIIHEN USKALTAISI JA SEN PERUSTUKSELLA VOISI
        KUOLLA, KOSKA HE PUHUVAT SITÄ ILMAN RAAMATTUA JA
        JUMALAN SANAA?

        Pyhät sinne ja pyhät tänne; jos asia koskee minun
        sieluni iankaikkista kadotusta tai autuutta, en
        minä voi luottaa kaikkiin enkeleihinkään enkä
        pyhiin, puhumattakaan yhdestä tai kahdesta
        pyhästä, ellei minulle osoiteta Jumalan sanaa ...
        Tämän he ovat edellisestä mielipiteestä johtaneet
        arvellessaan, että pienet lapset muka ilman
        uskoa, ainoastaan kasteen vaikutuksesta ja
        voimasta, saavat armon, kuten he
        uneksivat ... Kavahda tällaista myrkkyä ja
        eksytystä, vaikka sen kaikki isät ja
        kirkolliskokoukset olisivat
        oikeaksi hyväksyneet, sillä SE EI PIDÄ PAIKKAANSA
        EIKÄ SILLÄ OLE MITÄÄN PERUSTUSTA RAAMATUSSA, vaan
        se on paljasta ihmisten mietelmää ja unelmaa. Sen
        lisäksi se on ilmeisessä RISTIRIIDASSA edellä
        olevan peruslauseen kanssa, jossa Kristus sanoo:
        ' Joka uskoo ja kastetaan' jne. ja josta saadaan
        lyhyesti päätökseksi: KASTE EI AUTA KETÄÄN, EIKÄ
        SITÄ TULE KENELLEKÄÄN ANTAA, JOKA EI OMASTA
        PUOLESTAAN USKO ... PAREMPI OLISI OLLA YHTÄKÄÄN
        LASTA KASTAMATTA, kuin tuolla tavalla ilvehtiä ja
        leikitellä Jumalan sanan kanssa ... ikäänkuin
        Jumala olisi joku epäjumala tai narri ... ja
        sitten sanovat lapset kastettavan Jumalan
        valtakuntaan ensimmäisessä ja kolmannessa
        merkityksessä, toisin sanoen: heitä ei kasteta,
        jotta he sen kautta tulisivat autuaiksi ja
        saisivat synnit anteeksi, vaan otetaan
        kristikunnan yhteyteen ja saatetaan
        evankeliumiin. Kaikki tämä ei mitään
        todista, vaan on heidän OMAA SEPUSTUSTAAN. ...
        Ellemme nyt paremmin voi tähän kysymykseen
        vastata ja todistaa, että pienokaiset lapset
        uskovat ja että heillä on oma usko, niin ON MINUN
        USKOLLINEN NEUVONI JA RATKAISUNI SE, ETTÄ MITÄ
        PIKEMMIN SEN PAREMPI, LAKATTAISIIN YHTÄKÄÄN LASTA
        KASTAMASTA, JOTTA EMME AIVAN TURHANPÄIVÄISELLÄ
        ILVEILYLLÄ JA HULLUTTELEMISELLA PILKKAISI JA
        LOUKKAISI JUMALAN KORKEASTI YLISTETTÄVÄÄ
        MAJESTEETTIA."

        Näin siis uskonpuhdistajaksi kutsuttu Martti
        Luther.

        Luther on tässä saarnassaan uskollinen SANALLE, ja
        kerta kaikkiaan upeasti ja kunnioitettavasti
        "teilaa" lapsikasteluharhaoppilahkojärjestelmän
        eksytyksen!

        Ja oikein Martti Luther siinä kerta kaikkiaan
        tekeekin, sillä Raamatun mukaan syvin ero ihmisten
        keksimän perinnäissäännön: lapsikastelun ja
        raamatullisen ja apostolisen uskovien kasteen
        välillä on siinä, että lapsikastelu asetetaan
        ristin sovituksen tilalle: Jeesuksen Kristuksen
        tilalle!

        Raamatun mukaan kuitenkin Jeesuksessa
        Kristuksessa AINOASTAAN tarjotaan maailmalle ARMO:
        SYNTIEN ANTEEKSISAAMINEN! RAAMATUN MUKAAN
        JEESUKSEN NIMESSÄ ON VAIN MEIDÄN PELASTUMINEN EIKÄ
        LAPSIKASTELUSSA.

        USKO TULEE KUULEMISESTA, KUTEN RAAMATTU, SANA
        (ROOM. 10:17) OPETTAA EIKÄ MISSÄÄN
        TAPAUKSESSA PAKANALLISESTA IHMISKEKSINNÖSTÄ:
        IHMISTEN PERINNÄISSÄÄNNÖSTÄ: LAPSIKASTELUSTA!
        Jaak. 1:18, Room. 5:1,2, Joh. 1:12-13, 1
        Kor.4:15,Ef. 2:8-9.

        Jeesus Kristus vastasi sellaisille, jotka
        tahtoivat tehdä Jumalan tekoja: Joh. 28-29!EI
        VIITTAUSTAKAAN LAPSIKASTELUUN!

        Lutheristä on kuitenkin valitettavasti
        todettava, että Lutherin oli perin vaikeata,
        uskollisena katolisen kirkon poikana, selvitä
        kasteasiasta, jota hän ei sanokaan saaneensa
        Jumalalta, kuten vanhurskauttamisoppia, vaan
        PAAVILTA! (GAL.KIRJ. SEL. SIVU 100, SLEY 1932)

        Ja on lisäksi todettava, että Lutherin tekstit
        muilta osin kasteeseen liittyen ovat sellaista
        huopaamista ja soutamista vastoin sitä, mitä hän
        on kirkkaasti Raamatun mukaisesti saarnannut
        kolmantena sunnuntaina loppiaisesta, että ne
        voidaan liittää "sepustuksien" alle, kuten hän
        tuossa saarnassaankin sanoo.

        "Kasteen armosta" puhuvat paavilaiset ja
        heidän hengenheimolaisensa, jos lukevat Raamattua,
        tulevat huomaamaan, että sellaista käsitettä EI
        NÄET OLE RAAMATUSSA!: SEKIN ON IHMISKEKSINTÖ!

        Mistään Raamatussa EI ILMENE SUORAAN TAI
        EPÄSUORASTI, ETTÄ LAPSIKASTELU TOIMITUKSENA (EX
        OPERE OPERATO) VÄLITTÄISI JUMALAN ARMOA! SEN
        TÄHDEN PUHE (Martti Lutheria lainatakseni:
        sepustus!) "kasteen armosta" on vieras Kristuksen
        evankeliumille.

        Huomaa, että katolinen kirkko ja siitä lähteneet
        hengenheimolaiset ovat omaksuneet sen
        lempikäsitteekseen, jolla he johdattavat sielunsa
        kadotukseen hitaasti, mutta varmasti. Uusi
        katekismuskin opettaa (Artikla 35), että kaste
        pelastaa, ja parannusta ei tarvita, koska
        lapsikastelu riittää jne.

        Lutherin kastekäsitys on sellaista sekasotkua
        muualla hänen tuotannossaan, että on vain
        todettava, että Luther luopui siitä
        ajatuksestaan, joka edellä on tullut esiin
        hänellä: kasteen on ehdottomasti oltava uskovien
        kaste.

        Isossa katekismuksessaan Luther sitä vastaan
        sanoo:

        "Sitten sanomme edelleen: Meille ei ole
        ensisijaisen tärkeää, uskooko kastettava vai eikö
        usko, -kaste ei silti muutu vääräksi. Kaikki
        riippuu Jumalan sanasta ja käskystä. Tämä on
        tosin koko lailla voimakkaasti sanottu, mutta se
        perustuu täysin siihen, mitä olen lausunut: kaste
        on ainoastaan vettä ja, Jumalan sanaa; nämä ovat
        toistensa ohella ja kanssa, toisin sanoen: kaste
        on oikea, kunhan vain sana on veden ohella,
        vaikkei siihen usko liittyisikään."

        Luther perustelee tätä näkemystään:

        "Pysyyhän kulta kultana siitä huolimatta, että
        sitä kantaa synnillinen ja häpeällinen portto".

        Tuo Lutherin sepustus on todellakin vain
        ihmiskeksintöä ja sepustusta ja vailla Raamatun
        perustaa. Luther pitää lapsikastelua vaikuttavana
        jo ilman uskoakin.

        Luther myös tuo esille toisaalla
        päinvastaisenkin Raamatun vastaisen harhansa
        "vaikka et olisikaan kastettu, niin jos uskot,
        että olet kastettu, niin olet kastettu."

        Lutherilla on sellaisia keinotekoisia
        lapsikastelusepityksiä, että ne on hylättävä
        epäraamatullisina harhaoppeina.

        Henkilökohtaisen uskon vaatimuksestaan huolimatta
        Luther ei hylännyt pakanallista paavilaista
        lapsikastelua.

        Hän selvisi ongelmasta selittämällä, että
        sylilapsi saa uskon kummien esirukouksen kautta.

        Luther torjui ensin kirkkoisien näkemykset
        ihmismielipiteinä, mutta laati sitten tilalle
        omat mielipiteensä. Niitä esittäessään hän totesi:

        "Sentähden päätämme ja vastaamme tähän näin..."

        Lisäksi kastetoimituksen yhteydessä kastettavalle
        esitettävät kysymykset Luther peri myös paavin
        kirkolta.

        Ensin kysyttiin henkilökohtaista uskoa
        Jeesukseen, sitten kasteen vapaaehtoista
        vastaanottamista. Nämä kysymykset ovat vahva
        todiste siitä, kenelle kaste on alunperin aina
        annettu.

        Kysymykset oli tehty alkuaan sellaisille, jotka
        pystyivät itse vastaamaan niihin. Vaikka kaste
        muuttui lapsikasteluksi, toimituksen ulkonainen
        muoto säilyi kysymyksineen.

        Myöhemmässä vaiheessa Luther muutti
        kantaansa jyrkästi, kun hän joutui tekemisiin
        sellaisten kanssa, jotka olivat uskovien kasteen
        kannalla. Kun näiden opetukset alkoivat saada
        laajaa kannatusta, Luther ja Melanchton säätivät,
        että lapsikasteluopin hylkäävät tuli tuomita
        kuolemanrangaistukseen. Ja lapsikasteluoppia
        vahvistettiinkin sitten murhaamisin ja
        peloitteluin kautta Euroopan.

        Se miten lapsikasteluoppia sitten
        julistettiin, paljastaa vähintäänkin sen, mistä
        lähteestä lapsikasteoppi on kotoisin.

        Lapsikasteluharhalahko-oppi on saatanasta eikä
        Raamatun Jumalasta.


      • Jerry Falwell
        Jerry kirjoitti:

        Luterilaisena, ja siis Lutheriin "oppiin"
        vetoavana voit lukea Martti Lutherin saarnan
        kirkkopostillasta kolmantena sunnuntaina
        loppiaisesta, jossa Luthersanoo seuraavaa
        lapsikasteesta:

        "...Usko tulee kuulosta, mutta kuulo Jumalan sanan
        kautta. Pienet lapset nyt eivät kuule eivätkä
        ymmärrä Jumalan sanaa, joten heillä ei voi olla
        omaa uskoaan.

        Tähän kysymykseen ovat korkeakoulujen
        viisastelijat ja paavin lauma sepitelleet
        seuraavan vastauksen. Pienet lapset kastetaan
        ilman omaa uskoa, nimittäin seurakunnan uskon
        varaan, jonka kummit kasteessa
        tunnustavat; sen perusteella annetaan lapsille
        kasteessa kasteen voimasta ja vaikutuksesta synnit
        anteeksi ja heihin vuodatetaan armon kautta oma
        usko, niin että uusi lapsi syntyy vedestä ja
        Pyhästä Hengestä.

        Mutta JOS KYSYTÄÄN PERUSTUSTA SELLAISEEN
        VASTAUKSEEN JA MISTÄ SIITÄ RAAMATUSSA PUHUTAAN,
        NIIN HAVAITAAN SE PIMEÄKSI SAVUPATSAAKSI, tai
        osoittavat he meille tohtorinhattuaan sanoen:

        Me olemme korkeasti oppineita tohtoreita, ja
        koska me niin sanomme, on se oikein, eikä siinä
        pitempiä puheita tarvita. SAMOIN EI KAIKELLA
        HEIDÄN MUULLAKAAN OPILLAAN OLE MITÄÄN
        PERUSTUSTA KUIN HEIDÄN OMAT UNELMANSA JA
        MIETTEENSÄ.

        Ja kun he parhaisiin varuksiinsa pukeutuvat, niin
        paiskaavat he esiin jonkun tukasta vedetyn
        lauseen P. Augustinuksesta tai jostain muusta
        pyhästä isästä.

        MUTTA TÄMÄ EI RIITÄ MEILLE SELLAISESSA ASIASSA,
        JOKA KOSKEE SIELUJEN AUTUUTTA, SILLÄ SEKÄ HE ETTÄ
        KAIKKI PYHÄT ISÄT OVAT OLLEET IHMISIÄ. KUKA MINUA
        TAKAA JA VAKUUTTAA, ETTÄ HE OVAT OIKEASSA? KUKA
        SIIHEN USKALTAISI JA SEN PERUSTUKSELLA VOISI
        KUOLLA, KOSKA HE PUHUVAT SITÄ ILMAN RAAMATTUA JA
        JUMALAN SANAA?

        Pyhät sinne ja pyhät tänne; jos asia koskee minun
        sieluni iankaikkista kadotusta tai autuutta, en
        minä voi luottaa kaikkiin enkeleihinkään enkä
        pyhiin, puhumattakaan yhdestä tai kahdesta
        pyhästä, ellei minulle osoiteta Jumalan sanaa ...
        Tämän he ovat edellisestä mielipiteestä johtaneet
        arvellessaan, että pienet lapset muka ilman
        uskoa, ainoastaan kasteen vaikutuksesta ja
        voimasta, saavat armon, kuten he
        uneksivat ... Kavahda tällaista myrkkyä ja
        eksytystä, vaikka sen kaikki isät ja
        kirkolliskokoukset olisivat
        oikeaksi hyväksyneet, sillä SE EI PIDÄ PAIKKAANSA
        EIKÄ SILLÄ OLE MITÄÄN PERUSTUSTA RAAMATUSSA, vaan
        se on paljasta ihmisten mietelmää ja unelmaa. Sen
        lisäksi se on ilmeisessä RISTIRIIDASSA edellä
        olevan peruslauseen kanssa, jossa Kristus sanoo:
        ' Joka uskoo ja kastetaan' jne. ja josta saadaan
        lyhyesti päätökseksi: KASTE EI AUTA KETÄÄN, EIKÄ
        SITÄ TULE KENELLEKÄÄN ANTAA, JOKA EI OMASTA
        PUOLESTAAN USKO ... PAREMPI OLISI OLLA YHTÄKÄÄN
        LASTA KASTAMATTA, kuin tuolla tavalla ilvehtiä ja
        leikitellä Jumalan sanan kanssa ... ikäänkuin
        Jumala olisi joku epäjumala tai narri ... ja
        sitten sanovat lapset kastettavan Jumalan
        valtakuntaan ensimmäisessä ja kolmannessa
        merkityksessä, toisin sanoen: heitä ei kasteta,
        jotta he sen kautta tulisivat autuaiksi ja
        saisivat synnit anteeksi, vaan otetaan
        kristikunnan yhteyteen ja saatetaan
        evankeliumiin. Kaikki tämä ei mitään
        todista, vaan on heidän OMAA SEPUSTUSTAAN. ...
        Ellemme nyt paremmin voi tähän kysymykseen
        vastata ja todistaa, että pienokaiset lapset
        uskovat ja että heillä on oma usko, niin ON MINUN
        USKOLLINEN NEUVONI JA RATKAISUNI SE, ETTÄ MITÄ
        PIKEMMIN SEN PAREMPI, LAKATTAISIIN YHTÄKÄÄN LASTA
        KASTAMASTA, JOTTA EMME AIVAN TURHANPÄIVÄISELLÄ
        ILVEILYLLÄ JA HULLUTTELEMISELLA PILKKAISI JA
        LOUKKAISI JUMALAN KORKEASTI YLISTETTÄVÄÄ
        MAJESTEETTIA."

        Näin siis uskonpuhdistajaksi kutsuttu Martti
        Luther.

        Luther on tässä saarnassaan uskollinen SANALLE, ja
        kerta kaikkiaan upeasti ja kunnioitettavasti
        "teilaa" lapsikasteluharhaoppilahkojärjestelmän
        eksytyksen!

        Ja oikein Martti Luther siinä kerta kaikkiaan
        tekeekin, sillä Raamatun mukaan syvin ero ihmisten
        keksimän perinnäissäännön: lapsikastelun ja
        raamatullisen ja apostolisen uskovien kasteen
        välillä on siinä, että lapsikastelu asetetaan
        ristin sovituksen tilalle: Jeesuksen Kristuksen
        tilalle!

        Raamatun mukaan kuitenkin Jeesuksessa
        Kristuksessa AINOASTAAN tarjotaan maailmalle ARMO:
        SYNTIEN ANTEEKSISAAMINEN! RAAMATUN MUKAAN
        JEESUKSEN NIMESSÄ ON VAIN MEIDÄN PELASTUMINEN EIKÄ
        LAPSIKASTELUSSA.

        USKO TULEE KUULEMISESTA, KUTEN RAAMATTU, SANA
        (ROOM. 10:17) OPETTAA EIKÄ MISSÄÄN
        TAPAUKSESSA PAKANALLISESTA IHMISKEKSINNÖSTÄ:
        IHMISTEN PERINNÄISSÄÄNNÖSTÄ: LAPSIKASTELUSTA!
        Jaak. 1:18, Room. 5:1,2, Joh. 1:12-13, 1
        Kor.4:15,Ef. 2:8-9.

        Jeesus Kristus vastasi sellaisille, jotka
        tahtoivat tehdä Jumalan tekoja: Joh. 28-29!EI
        VIITTAUSTAKAAN LAPSIKASTELUUN!

        Lutheristä on kuitenkin valitettavasti
        todettava, että Lutherin oli perin vaikeata,
        uskollisena katolisen kirkon poikana, selvitä
        kasteasiasta, jota hän ei sanokaan saaneensa
        Jumalalta, kuten vanhurskauttamisoppia, vaan
        PAAVILTA! (GAL.KIRJ. SEL. SIVU 100, SLEY 1932)

        Ja on lisäksi todettava, että Lutherin tekstit
        muilta osin kasteeseen liittyen ovat sellaista
        huopaamista ja soutamista vastoin sitä, mitä hän
        on kirkkaasti Raamatun mukaisesti saarnannut
        kolmantena sunnuntaina loppiaisesta, että ne
        voidaan liittää "sepustuksien" alle, kuten hän
        tuossa saarnassaankin sanoo.

        "Kasteen armosta" puhuvat paavilaiset ja
        heidän hengenheimolaisensa, jos lukevat Raamattua,
        tulevat huomaamaan, että sellaista käsitettä EI
        NÄET OLE RAAMATUSSA!: SEKIN ON IHMISKEKSINTÖ!

        Mistään Raamatussa EI ILMENE SUORAAN TAI
        EPÄSUORASTI, ETTÄ LAPSIKASTELU TOIMITUKSENA (EX
        OPERE OPERATO) VÄLITTÄISI JUMALAN ARMOA! SEN
        TÄHDEN PUHE (Martti Lutheria lainatakseni:
        sepustus!) "kasteen armosta" on vieras Kristuksen
        evankeliumille.

        Huomaa, että katolinen kirkko ja siitä lähteneet
        hengenheimolaiset ovat omaksuneet sen
        lempikäsitteekseen, jolla he johdattavat sielunsa
        kadotukseen hitaasti, mutta varmasti. Uusi
        katekismuskin opettaa (Artikla 35), että kaste
        pelastaa, ja parannusta ei tarvita, koska
        lapsikastelu riittää jne.

        Lutherin kastekäsitys on sellaista sekasotkua
        muualla hänen tuotannossaan, että on vain
        todettava, että Luther luopui siitä
        ajatuksestaan, joka edellä on tullut esiin
        hänellä: kasteen on ehdottomasti oltava uskovien
        kaste.

        Isossa katekismuksessaan Luther sitä vastaan
        sanoo:

        "Sitten sanomme edelleen: Meille ei ole
        ensisijaisen tärkeää, uskooko kastettava vai eikö
        usko, -kaste ei silti muutu vääräksi. Kaikki
        riippuu Jumalan sanasta ja käskystä. Tämä on
        tosin koko lailla voimakkaasti sanottu, mutta se
        perustuu täysin siihen, mitä olen lausunut: kaste
        on ainoastaan vettä ja, Jumalan sanaa; nämä ovat
        toistensa ohella ja kanssa, toisin sanoen: kaste
        on oikea, kunhan vain sana on veden ohella,
        vaikkei siihen usko liittyisikään."

        Luther perustelee tätä näkemystään:

        "Pysyyhän kulta kultana siitä huolimatta, että
        sitä kantaa synnillinen ja häpeällinen portto".

        Tuo Lutherin sepustus on todellakin vain
        ihmiskeksintöä ja sepustusta ja vailla Raamatun
        perustaa. Luther pitää lapsikastelua vaikuttavana
        jo ilman uskoakin.

        Luther myös tuo esille toisaalla
        päinvastaisenkin Raamatun vastaisen harhansa
        "vaikka et olisikaan kastettu, niin jos uskot,
        että olet kastettu, niin olet kastettu."

        Lutherilla on sellaisia keinotekoisia
        lapsikastelusepityksiä, että ne on hylättävä
        epäraamatullisina harhaoppeina.

        Henkilökohtaisen uskon vaatimuksestaan huolimatta
        Luther ei hylännyt pakanallista paavilaista
        lapsikastelua.

        Hän selvisi ongelmasta selittämällä, että
        sylilapsi saa uskon kummien esirukouksen kautta.

        Luther torjui ensin kirkkoisien näkemykset
        ihmismielipiteinä, mutta laati sitten tilalle
        omat mielipiteensä. Niitä esittäessään hän totesi:

        "Sentähden päätämme ja vastaamme tähän näin..."

        Lisäksi kastetoimituksen yhteydessä kastettavalle
        esitettävät kysymykset Luther peri myös paavin
        kirkolta.

        Ensin kysyttiin henkilökohtaista uskoa
        Jeesukseen, sitten kasteen vapaaehtoista
        vastaanottamista. Nämä kysymykset ovat vahva
        todiste siitä, kenelle kaste on alunperin aina
        annettu.

        Kysymykset oli tehty alkuaan sellaisille, jotka
        pystyivät itse vastaamaan niihin. Vaikka kaste
        muuttui lapsikasteluksi, toimituksen ulkonainen
        muoto säilyi kysymyksineen.

        Myöhemmässä vaiheessa Luther muutti
        kantaansa jyrkästi, kun hän joutui tekemisiin
        sellaisten kanssa, jotka olivat uskovien kasteen
        kannalla. Kun näiden opetukset alkoivat saada
        laajaa kannatusta, Luther ja Melanchton säätivät,
        että lapsikasteluopin hylkäävät tuli tuomita
        kuolemanrangaistukseen. Ja lapsikasteluoppia
        vahvistettiinkin sitten murhaamisin ja
        peloitteluin kautta Euroopan.

        Se miten lapsikasteluoppia sitten
        julistettiin, paljastaa vähintäänkin sen, mistä
        lähteestä lapsikasteoppi on kotoisin.

        Lapsikasteluharhalahko-oppi on saatanasta eikä
        Raamatun Jumalasta.

        minua kiinnosta sinun, Lutherin tai kenenkään muun
        selittelyt tai tulkinnat. Jae esiin, niin asia on selvä.


    • Liora

      Lapsikaste tai uskovien "kerran elämässä upotuskaste" eivät kumpikaan ole Raamatullisia!

      Upotuskaste käsitteenä on kyllä Raamatullinen, mutta jo VT:n puolella israelilaisten tuli puhdistautua. Mitä tämä oli? Se on MIKVA, juutalaisten rituaalinen kylpy, jota edelleenkin seurataan Israelissa sekä juutalaisissa seurakunnissa ja noudatetaan esim. joka viikko ennen sapatin alkua. Myös Jeesus ja opetuslapset ym. kävivät mikvassa, eivätkä vain kerran vaan useasti.

      Kaste on kyllä Raamatullisesti puhdistautumista ja vanhan elämän hautaamista, mutta se tehdään monet kerrat elämän aikana. Eli siis lapsikaste sekä uskovien upotuskaste ovat kummatkin epäraamatullisia.

      Miksei kukaan koskaan tajua kysyä mikä on Raamatullista juutalaisilta, niidenhän se kirja alunperin on, ja eikös Jeesuskin ollut juutalainen?

      • sb

        kaste tehdaan monta kertaa elaman aikana? kylla uskovaisten kaste on Raamatullinen kaste. se kylpy menetelma jota juutalaiseet noudattavat ovat heidan rituaalejaan josta kerrotaan Raamatussa. Raamattu on kylla sitten antanut ohjeet uskovaisten kasteeseen. ja miten selitat vaitteesi siita, etta upotuskaste olisi eparaamatullista jos se kerran on Raamatussa?
        Jeesus itse (joka oli juutalainen niinkuin sanoit) antoi esimerkin siita etta miten ja ketka menevat kasteelle. HAN ITSE kastoi uskoontulleita ihmisia veteen. mistaan kylvysta ei siis ollut kyse.


      • Kastoivat
        sb kirjoitti:

        kaste tehdaan monta kertaa elaman aikana? kylla uskovaisten kaste on Raamatullinen kaste. se kylpy menetelma jota juutalaiseet noudattavat ovat heidan rituaalejaan josta kerrotaan Raamatussa. Raamattu on kylla sitten antanut ohjeet uskovaisten kasteeseen. ja miten selitat vaitteesi siita, etta upotuskaste olisi eparaamatullista jos se kerran on Raamatussa?
        Jeesus itse (joka oli juutalainen niinkuin sanoit) antoi esimerkin siita etta miten ja ketka menevat kasteelle. HAN ITSE kastoi uskoontulleita ihmisia veteen. mistaan kylvysta ei siis ollut kyse.

        Jeesus itse ei kastanut ketään henkilökohaisesti.


      • Amos

        Juutalaisilta kysyminen on turhaa koska heidän Uhri jumalanpalvelus on mitätöity jo 2000 vuotta sitten. Sen tähden minä annan muiden haaveksia jotka haaveksia tahtovat. Minä olen sitä mieltä että kaikkein luotettavin kaste on lasten kaste. Vanhempi ihminen voi olla petollinen, ja niin kuin Juudas tuli Kristuksen luo, ja antaa kastaa itsensä. Mutta lapsi ei osaa olla petollinen, vaan tulee Kristuksen tykö kasteessa, niin kuin Johannes tuli hänen tykönsä, ja niin kuin ne pienet lapset kannettiin hänen luokseen, että hänen sanansa ja työnsä tulisivat heidän päällensä ja koskisivat heitä ja siten tekisivät heidät pyhiksi, koska hänen sanansa ja työnsä eivät voi mennä hukkaan ja tässä tarkoittavat ainoastaan lasta.Jos eivät Hänen sanansa ja työnsä sitä voisi, niin raukeaisi se kokonaan ja olisi turhaa, joka on mahdotonta.
        Näin kaste pesee ruumiini ja sieluni, vaikka ei uudesti kastaja sanoo siinä näkevänsä muuta kuin vettä. Ellet nyt tahdo muuta uskoa kuin sen minkä järkesi sinunulle opettaa täytyy sinun heittää nurin kaikki uskon kappaleet, sillä niissä ei ole yksikään niin halpa, ettei järkesi sitä sanoisi mahdottomaksi.


      • miksi
        Amos kirjoitti:

        Juutalaisilta kysyminen on turhaa koska heidän Uhri jumalanpalvelus on mitätöity jo 2000 vuotta sitten. Sen tähden minä annan muiden haaveksia jotka haaveksia tahtovat. Minä olen sitä mieltä että kaikkein luotettavin kaste on lasten kaste. Vanhempi ihminen voi olla petollinen, ja niin kuin Juudas tuli Kristuksen luo, ja antaa kastaa itsensä. Mutta lapsi ei osaa olla petollinen, vaan tulee Kristuksen tykö kasteessa, niin kuin Johannes tuli hänen tykönsä, ja niin kuin ne pienet lapset kannettiin hänen luokseen, että hänen sanansa ja työnsä tulisivat heidän päällensä ja koskisivat heitä ja siten tekisivät heidät pyhiksi, koska hänen sanansa ja työnsä eivät voi mennä hukkaan ja tässä tarkoittavat ainoastaan lasta.Jos eivät Hänen sanansa ja työnsä sitä voisi, niin raukeaisi se kokonaan ja olisi turhaa, joka on mahdotonta.
        Näin kaste pesee ruumiini ja sieluni, vaikka ei uudesti kastaja sanoo siinä näkevänsä muuta kuin vettä. Ellet nyt tahdo muuta uskoa kuin sen minkä järkesi sinunulle opettaa täytyy sinun heittää nurin kaikki uskon kappaleet, sillä niissä ei ole yksikään niin halpa, ettei järkesi sitä sanoisi mahdottomaksi.

        puhut PUPPUA?


      • Liora
        sb kirjoitti:

        kaste tehdaan monta kertaa elaman aikana? kylla uskovaisten kaste on Raamatullinen kaste. se kylpy menetelma jota juutalaiseet noudattavat ovat heidan rituaalejaan josta kerrotaan Raamatussa. Raamattu on kylla sitten antanut ohjeet uskovaisten kasteeseen. ja miten selitat vaitteesi siita, etta upotuskaste olisi eparaamatullista jos se kerran on Raamatussa?
        Jeesus itse (joka oli juutalainen niinkuin sanoit) antoi esimerkin siita etta miten ja ketka menevat kasteelle. HAN ITSE kastoi uskoontulleita ihmisia veteen. mistaan kylvysta ei siis ollut kyse.

        Miten todistat että uuden testamentin juuri uskoon tulleet eivät käyneet enää kasteella kuin sen yhden kerran uskoon tulon jälkeen?

        Ok, kylpy on ehkä vähän väärä sana tässä yhteydessä, puhun kyllä kasteesta. Ja mä en muistaakseni sanonut että upotuskaste sinänsä ei olis Raamatullinen, se on. Mutta KERRAN ELÄMÄSSÄ uskovien upotuskaste ei ole. Jeesus ja opetuslapset noudattivat VT:n rituaalista "puhdistautumismenetelmää", miksi muuten fariseukset sanoivat, me emme löydä hänestä mitään vikaa?!? (En tarkoita messias- tai kunigas- yms. syytöksiä.)

        Sitäpaitsi Jeesuksen oikea nimi on Jeshua, hänhän oli juutalainen, eikä mikään Zeuksen ja Herculeksen nimien yhdistelmä, hezus, kuten alunperin....

        Ja selvennykseksi nyt täälläkin, mä en usko, että Uusi Testamentti on Raamattu, vaan vain Vanha Testamentti, Tanakh. UT on kommentaari ja kirjeitä VT:n opetuksista, mutta ei itse Raamattu.


      • ELli
        Amos kirjoitti:

        Juutalaisilta kysyminen on turhaa koska heidän Uhri jumalanpalvelus on mitätöity jo 2000 vuotta sitten. Sen tähden minä annan muiden haaveksia jotka haaveksia tahtovat. Minä olen sitä mieltä että kaikkein luotettavin kaste on lasten kaste. Vanhempi ihminen voi olla petollinen, ja niin kuin Juudas tuli Kristuksen luo, ja antaa kastaa itsensä. Mutta lapsi ei osaa olla petollinen, vaan tulee Kristuksen tykö kasteessa, niin kuin Johannes tuli hänen tykönsä, ja niin kuin ne pienet lapset kannettiin hänen luokseen, että hänen sanansa ja työnsä tulisivat heidän päällensä ja koskisivat heitä ja siten tekisivät heidät pyhiksi, koska hänen sanansa ja työnsä eivät voi mennä hukkaan ja tässä tarkoittavat ainoastaan lasta.Jos eivät Hänen sanansa ja työnsä sitä voisi, niin raukeaisi se kokonaan ja olisi turhaa, joka on mahdotonta.
        Näin kaste pesee ruumiini ja sieluni, vaikka ei uudesti kastaja sanoo siinä näkevänsä muuta kuin vettä. Ellet nyt tahdo muuta uskoa kuin sen minkä järkesi sinunulle opettaa täytyy sinun heittää nurin kaikki uskon kappaleet, sillä niissä ei ole yksikään niin halpa, ettei järkesi sitä sanoisi mahdottomaksi.

        kirjoittaa niin että sen lapsen kaltainen ymmärtää, mutta raaka aikuinen ei sitä voi hyväksyä.


      • ELli
        Amos kirjoitti:

        Juutalaisilta kysyminen on turhaa koska heidän Uhri jumalanpalvelus on mitätöity jo 2000 vuotta sitten. Sen tähden minä annan muiden haaveksia jotka haaveksia tahtovat. Minä olen sitä mieltä että kaikkein luotettavin kaste on lasten kaste. Vanhempi ihminen voi olla petollinen, ja niin kuin Juudas tuli Kristuksen luo, ja antaa kastaa itsensä. Mutta lapsi ei osaa olla petollinen, vaan tulee Kristuksen tykö kasteessa, niin kuin Johannes tuli hänen tykönsä, ja niin kuin ne pienet lapset kannettiin hänen luokseen, että hänen sanansa ja työnsä tulisivat heidän päällensä ja koskisivat heitä ja siten tekisivät heidät pyhiksi, koska hänen sanansa ja työnsä eivät voi mennä hukkaan ja tässä tarkoittavat ainoastaan lasta.Jos eivät Hänen sanansa ja työnsä sitä voisi, niin raukeaisi se kokonaan ja olisi turhaa, joka on mahdotonta.
        Näin kaste pesee ruumiini ja sieluni, vaikka ei uudesti kastaja sanoo siinä näkevänsä muuta kuin vettä. Ellet nyt tahdo muuta uskoa kuin sen minkä järkesi sinunulle opettaa täytyy sinun heittää nurin kaikki uskon kappaleet, sillä niissä ei ole yksikään niin halpa, ettei järkesi sitä sanoisi mahdottomaksi.

        kirjoittaa niin että sen lapsenkaltainen ymmärtää, mutta raavas aikuinen joka polkee lapset jalkoihinsa ei voi sitä ymmärtää.


      • sb
        Liora kirjoitti:

        Miten todistat että uuden testamentin juuri uskoon tulleet eivät käyneet enää kasteella kuin sen yhden kerran uskoon tulon jälkeen?

        Ok, kylpy on ehkä vähän väärä sana tässä yhteydessä, puhun kyllä kasteesta. Ja mä en muistaakseni sanonut että upotuskaste sinänsä ei olis Raamatullinen, se on. Mutta KERRAN ELÄMÄSSÄ uskovien upotuskaste ei ole. Jeesus ja opetuslapset noudattivat VT:n rituaalista "puhdistautumismenetelmää", miksi muuten fariseukset sanoivat, me emme löydä hänestä mitään vikaa?!? (En tarkoita messias- tai kunigas- yms. syytöksiä.)

        Sitäpaitsi Jeesuksen oikea nimi on Jeshua, hänhän oli juutalainen, eikä mikään Zeuksen ja Herculeksen nimien yhdistelmä, hezus, kuten alunperin....

        Ja selvennykseksi nyt täälläkin, mä en usko, että Uusi Testamentti on Raamattu, vaan vain Vanha Testamentti, Tanakh. UT on kommentaari ja kirjeitä VT:n opetuksista, mutta ei itse Raamattu.

        saat uskoa aivan miten lystaat, ei se minua liikuta.
        "Miten todistat että uuden testamentin juuri uskoon tulleet eivät käyneet enää kasteella kuin sen yhden kerran uskoon tulon jälkeen?"

        -no jos luet Raamattua niin tiedat, ei sita sen kummemmin tarvitse todistella. ja siellahan sanotaan mm. etta yksi kaste.

        "upotuskaste sinänsä ei olis Raamatullinen, se on. Mutta KERRAN ELÄMÄSSÄ uskovien upotuskaste ei ole."

        -miksi upotuskasteella pitaisi kayda useammin kuin kerran?

        "Sitäpaitsi Jeesuksen oikea nimi on Jeshua, hänhän oli juutalainen, eikä mikään Zeuksen ja Herculeksen nimien yhdistelmä, hezus, kuten alunperin.... "

        -ok? mita sitten?


      • sb
        Kastoivat kirjoitti:

        Jeesus itse ei kastanut ketään henkilökohaisesti.

        kasitykseni mukaan Jeesus itse kastoi opetuslapsensa, ainakin osan. korjaa Raamatunpaikalla jos olen vaarassa.


      • Amos
        ELli kirjoitti:

        kirjoittaa niin että sen lapsen kaltainen ymmärtää, mutta raaka aikuinen ei sitä voi hyväksyä.

        Jos raakileena et voi hyväksyä niin käyppä lukemassa tuolla ylempänä kirjoitus "Kuuleppas itse" Kirj. Matkaaja, tämä kirjoitus vastasi minunkin koettelemuksia vaikken osaakaan kirjoittaa yhtä osuvasti. Mutta olen yhtä mieltä kirjoittajan kanssa koko sisällöstä, tunsin suurta iloa että löytyy samalla tavalla ajattelevia.


      • Amos
        ELli kirjoitti:

        kirjoittaa niin että sen lapsenkaltainen ymmärtää, mutta raavas aikuinen joka polkee lapset jalkoihinsa ei voi sitä ymmärtää.

        Kirjoitin tuo edellisen kirjoituksen hiukan tuohtuneena enkä syventynyt siihen ajatuksella, pahoittelen. Vasta kun olin lähettänyt syvennyin sisältöön.


      • Kastoi
        sb kirjoitti:

        kasitykseni mukaan Jeesus itse kastoi opetuslapsensa, ainakin osan. korjaa Raamatunpaikalla jos olen vaarassa.

        Käsittääkseni Johannes kastaja kastoi Jeesuksen niin kuin opetuslapsetkin. Johannes sanoi minun jälkeeni tulee Hän joka kastaa teidät Pyhällä hengellä ja tulella.Viittaa tällä pyhän hengen kasteeseen. Jossakin kohdassa mainitaan että: "tosin Jeesus itse ei kastanut vaan opetuslapset" En muista kohtaa tällä hetkellä mutta voin yrittää hakea kohtaa myöhemmin.


      • Johannes/
        Kastoivat kirjoitti:

        Jeesus itse ei kastanut ketään henkilökohaisesti.

        Paikka löytyi. Joh.4.2 - vaikka Jeesus ei itse kastanut, vaan hänen opetuslapset.


      • sb
        Kastoi kirjoitti:

        Käsittääkseni Johannes kastaja kastoi Jeesuksen niin kuin opetuslapsetkin. Johannes sanoi minun jälkeeni tulee Hän joka kastaa teidät Pyhällä hengellä ja tulella.Viittaa tällä pyhän hengen kasteeseen. Jossakin kohdassa mainitaan että: "tosin Jeesus itse ei kastanut vaan opetuslapset" En muista kohtaa tällä hetkellä mutta voin yrittää hakea kohtaa myöhemmin.

        en muista tarkalleen miten se meni, enka jaksa hakea sita kohtaa Raamatusta. muistan kylla etta johannes kastoi Jeesuksen, mutta siis minun muistikuvani mukaan Jeesus sitten kastoi opetuslapsensa. no, mene ja tieda. pitaisi selata se paikka Raamatusta.


      • ELli
        Amos kirjoitti:

        Kirjoitin tuo edellisen kirjoituksen hiukan tuohtuneena enkä syventynyt siihen ajatuksella, pahoittelen. Vasta kun olin lähettänyt syvennyin sisältöön.

        jo säikähtää mitä olin kirjoittanut :)


    • uskovien kaste

      apostoli paavali mainitsi jos joku julistaa jotain muuta evankeliumia eikä sitä jonka olelle minulta kuulleet hän olkoot kirottu .ja jeesus ylösnousemuksensa jälkeen sanoi opetus lapsilleen ,menkää kaikkeen mailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille .joka uskoo ja kastetaan se pelastuu .ihmettelen ja säälin niitä jotka yrittävä mitätöidä jeesuksen antaman kehoituksen . muistetaan että erään kerran joainen meistä olemme seisomassa valkea valtaistuimen edessä tekemässä tiliä sanoistamme ja myöskin siitä mitä olemme jättäneet sanomatta .on siis viisainta vaieta kuin julistaa jotain sellaista jota raamattu ei tue em.lapsikaste on epäraamatullinen. vain pyhähenki voi johtaa jumalanlapset täydelliseen totuuteen .rukoile että täydellinen totuus voisi ilmestyä elämäsi pimeyteen .

    • jussipaita64

      Kiitos Herralle että helluntailaisten opettama uskovaisten lapsien murrosikä kaste on ainoa oikea kaste.

    • Kastettu upottamalla

      Oikeassa olet, on hyvä lukea suomalaisenkin kirkon historiaa. Sieltä löytyy mitä karmeimpia kokemuksia siitä, miten kirkko on toisinajattelijoita kohdellut kasteasiassakin. Tämäkin asia on Raamatussa esitetty selvin sanoin. Esim. Apt. 8. luku, kun Filippos kastaa etiopialaisen pakanan astumalla hänen kanssaan veteen.

      Olen tehnyt ratkaisuni ja minutkin on upotettu veteen. Sinne jäi syntinen elämäni. Nyt vaellan uskossa Herraani Jeesukseen. Kiitos hänelle suuresta armostaan minuakin kohtaan.

      Apt. 8:35-39

      Niin Filippus avasi suunsa ja lähtien tästä kirjoituksesta julisti hänelle evankeliumia Jeesuksesta.
      Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: "Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?"
      ja hän käski pysäyttää vaunut, ja he astuivat kumpikin veteen, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet.
      (37 Filippos sanoi hänelle: "Jos koko sydämestäsi uskot, se on mahdollista."
      Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika.")*

      Tämä lause puuttui vanhasta painoksesta. Se kertoo, että ihminen itse tunnusti uskonsa, mitä ei lapsi koskaan ole vaoinut tehdä. Siksi onkin kummien pitänyt tehdä se hänen puolestaan: "Luovutkos isäsätäs per-ke -lees-tä jne.

      Ja kun he olivat astuneet ylös vedestä, tempasi Herran Henki Filippuksen pois, eikä hoviherra häntä enää nähnyt. Ja hän jatkoi matkaansa iloiten.

      Raamatullinen kaste on oikea tapa sinetöidä uskonsa Jeesukseen. Se on vanhan elämän upottamista ja uuden elämän nousemista ylös, niinkuiin Jeesuksin nousi kuolleista.

      Gal. 3:27

      Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.

    • Usko ja toivo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe