Miten hakea kesätyötä?

...

Elikkä siis nyt tulevana kesänä olis tarkotus mennä ekaa kertaa kesätöihin (ikää silloin 15v.). Kokemusta ei siis oo mistään..

Miten sinne haetaan? Marssinko vaan esim. kauppaan sisään ja alan kysellä, että olisko kesätöitä tarjolla? Vai lähetänkö kirjeitse hakemuksen? Mitä kaikkea tietoa kannattaa laittaa siihen hakemukseen ja pitääkö tehdä joku ansioluottelokin (miten se tehdään?)?

No, sit jos mut kutsutaan työhaastatteluun, niin mitä kaikkee mun kannattaa sanoa, että ne valitsis mut? Yhdellä sanalla on tietysti helppo vastata, et "Kyllä, ei, joo.." ja pitkiä juttuja on vaikea keksiä siinä tilanteessa ja sit menee ihan panikkiin kuiteski.. Oon ihan varma, et mä en varmasti kuulostais luontevalta:/ Jos kysytään vaikka aikaisempia kokemuksia, niin mun täytys sanoa, että "ei ole mitään kokemusta töistä" ja sit ne ei varmasti valitsis mua.. Tai mitä sanon, jos ne kysyy, et "miks just tää työ sopis sulle"? En voi vastata, "koska olen aikaisemminkin tehnyt sitä, joten tiedän että se sopii" eli mitä tuollaiseen pitäs vastata?

Oon ihan hermona.. Mä haluun niin paljon kesätöihin, mut mä oon varma että en pääse mihinkään, kun oon tällänen vähän hiljaisenpuoleinen tyyppi, enkä työhaastattelussakaan osais sanoo mitään luontevaa, vastaamaan vain yhdellä sanalla tai sit jos kysyttäs jotain vaikeaa, niin menisin varmasti ihan tuppisuuks, kun oisin niin panikissa..

Kiitos, jos osaatte auttaa :D

14

12757

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyttö111

      päätin sit lähettää kyseiseen kauppaan tälläisen:

      "Olen luotettava, iloinen, posiitivinen, sosiaalinen, kunnianhimoinen, vastuullinen, mukava, kaikkien kanssa toimeen tuleva 15-vuotias tyttö.

      Haluaisin juuri teille töihin, koska se kuulostaa minusta mielekkäältä ja haastavalta työltä. Uskon myös että ko. työ kehittäisi minua ja selkeyttäisi käsitystäni siitä miksikä haluan isona!

      Aikaisempaa työkokemusta ei ole, mitä nyt isäni firmassa olen joskus työskennellyt.

      Toivon todella paljon saavani tämän työn, koska pidän siitä todella paljon, mutta jos en kuitenkaan saa, en lannistu, jatkan kesätöiden etsimistä ja yritän teille taas seuraava kesänä uudestaan.

      Jos on lisäkysyttävää, ottakaa yhteyttä!

      Mukavaa kesän odotusta!"

      Ja sit tietenkin kaikki henkilötiedot..

      Oon ihan sekasin, mut miltäs toi kuulosti teidän kokeeneiden mielestä? Kannattasko jotain poistaa/lisätä? Oliks toi ihan huono? Voiko noin lyhyellä ja tyhmällä hakemuksella päästä mihinkään? En vaan keksinyt mitään muuta, kun kertoa minkälainen olen luonteeltani ja miksi haluaisin ko.työn.. Mielipiteitä työnhakemuksestani, rehellisiä sellaisia, kiitos! Olen itse kans ihan ensikertalainen!

      • mörkö.

        Ihan hyvältähän tuo vaikuttaa mutta kannattaisi vielä kertoa vähän koulutuksestasi, kielitaidoista, tietokoneen käyttötaidoista ja mainita mitä teit isäsi firmassa.


      • tyttö111
        mörkö. kirjoitti:

        Ihan hyvältähän tuo vaikuttaa mutta kannattaisi vielä kertoa vähän koulutuksestasi, kielitaidoista, tietokoneen käyttötaidoista ja mainita mitä teit isäsi firmassa.

        kasillahan nyt olen.. Eli mitä voin siis kertoa koulutuksestani? Todistukseni ei kovin hyvä ole, eikä suomenkielen lisäksi osaa muita kieliä, muutaman sanan enkkua.. Sanonko siis, ettei suomenkielen lisäksi kielitaitoa ole? No, eivät varmasti ota sit mua töihin:/


      • kehuja
        tyttö111 kirjoitti:

        kasillahan nyt olen.. Eli mitä voin siis kertoa koulutuksestani? Todistukseni ei kovin hyvä ole, eikä suomenkielen lisäksi osaa muita kieliä, muutaman sanan enkkua.. Sanonko siis, ettei suomenkielen lisäksi kielitaitoa ole? No, eivät varmasti ota sit mua töihin:/

        kehut vaan itseäsi kaikin puolin (koita silti pysyä totuudessa):)


    • ujo_minäkin

      Minuakin huolestuttaa just samat asiat. Voithan kertoa esim. jos olet ollut jossain liikkeessä tetissä, että "joo olin mä kaupassa tetissä" tms. Ja kysymykseen miks haluat sinne voit sanoo et haluat kesätöitä ja miksi just sinne...no miksi haet just sinne? Vastaa vaikka että sinua kiinnostaa ala:)
      Viime kesänä kun hain töitä, ei mulla ollut edes varsinaista työhaastattelua, vaan hakemuksen perusteella kutsuttiin "haastatteluun" allekirjoittaamaan työsopimus. Eli no panic. Hiljaisenpuoleisuus ei haittaa mitään, koska alaikäisenä työ on luultavasti (ainakin kaupoissa) hyllyjen täyttelyä tms. Mä yritän tänä vuonna kassalle, ja siinä huolestuttaa just se et miten tuun toimeen ihmisten kanssa koko päivän:S Mut siitä on vaan pakko selvitä.
      Tsemiä sulle, ja onnea kesätyönhakuun:D

    • Ope2
    • Velma

      Noin nuorena on kyllä työpaikat aika harvassa, mutta ei se yrittämästä estä.... Osa paikoista hakee omilla nettisivuillaan kesätyöläisiä. Tai sitten voit kirjoittaa sähköpostilla jotain. Kauppaan voi myös marssia kysymään töitä, mutta kannattaa olla sitten joku hakemuksen tapainen mukana paperilla, että voit tarvittaessa jättää sen sinne paikkaan.

      Jos ei ole aikaisempaa kokemusta, niin sitten ei ole, ainahan voit sanoa, että "jostainhan sitä pitää aloittaa".

      Sitten perusteluiksi miksi haluat siihen työhön, niin voit vaikka sanoa että haluat etsiä erilaisia vaihtoehtoja sille mitä haluaisit tehdä aikuisena tai jos toiveammatti on jo selvillä, keksi jotain syitä, että miten hakemastasi työstä olisi sitä varten hyötyä.

      Jos kysytään että miksi juuri sinut pitäisi valita, niin mietit ominaisuuksiasi joista olisi hyötyä siinä työssä, että olet vaikka ahkera, nopea oppimaan jne.

      Niin ja se on ihan normaalia jännittää haastattelussa. Itsekin olen saanut työpaikan, vaikka sanottiin ensin että vaikutin vähän ujolta aluksi.

    • 1. kertaa kesätöihin

      no tääl olis sellanen ongelma, et mä asun tälläses ihan mini kyläs ( n. 2200 henkeä jotain ) ja tääl on laitettu sellaseen kuntatiedotteeseen että kesätöitä olis tarjolla, itellä on siihen siis jo ikää mutta : ( ainahan on vähintään se 1 mutta :) ) siin lukee '' vapaa muotoisen työhakemuksen voi jättää..." = suomeks mitä? tää on tällänen tuppukylä mis ei oo niitä monia satoja hakijoita, tääl jokanen tuntee jokasen suurinpiirtein ja tääl ei oo nyt oikee mikää niin virallista. eli siis mitä siihen oikeen voi laittaa?? mä tunnen joka ikisen ketä siel kunnantalolla on töis mihin se hakemus viedään ja ne tuntee mut, siis mitä ihmettä siihen olis järkevä rustata? kun ei siittä mitään maailman virallisinta voi tehä ( enkä ees osais, 1. kerta keästöis ) ja niinku ootte jo tähän menes huomannu mun ongelma on et en osaa kirjottaa lyhyesti paljo mitään -.-.'' vastaukset olis ihania, ja täl jutul olis aika kiire jo!!! ( mä haen ensisijaisesti sellaseen päiväkotiin )

      • Ekaa kesätyötä mäkin

        Näköjään vanha juttu, mutta vapaamuotoseen hakemukseen tulee tiedot ittestä ja millasta työtä haluais. kai


    • MitäJOs...?

      Mitä jos on lähettänyt monta kesätyöhakemusta kerralla ja pääsen vaikka kahteen työhaastikseen, niin onko sinä sitten joku aika jossa voi päättää ja käydä muissakin haastatteluissa vai pitääkö ne työsopimukset ja muut täyttää heti siinä haastiksessa?

      Pystyykö sitten niinkun ns. vaikka vertailemaan töiden palkkoja?

      Ja sitten jos on jo työsopimus allekirjoitettu ja saakin jostain miellyttävämmän tai parempipalkkaisen työn kuin se? Pystyykö työsopimusta enää peruuttaa?

      Ja entäs sitten jos minulla on jo työpaikka kesäksi ja sitten sähköpostiin tulee pyyntö haastikseen niin vastaanko sitten vain että sry. on jo työpaikka???

      • dsgg

        kiinnostaa muakin! auttakaa!


      • ahmadistange
        dsgg kirjoitti:

        kiinnostaa muakin! auttakaa!

        Moro mä haluaisin kesätöitä jos teillä on jotaiblinnkki minne voi osallistua


    • ahlam1

      Moi olen vuotias ty

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe