vitsaongelma

u :(

onko minulla kohtalotovereita..?? olen 24-vuotias nainen, joka kärsii siitä etti rakkotyhjene. sinne jää aina jäännösvirtsaa, gynekologin mielestä liikaa. minut on opetettu toistokatetroimaan ja olen sitä silloin tällöin tehnytkin. taustallani on varmaan vanha vaivani välilevynpullistuma joka on aiheuttanut minulle tämän kroonisen virtsaummen tai onko rakkoni sen muotoinen, että se varastoi pissaa..sain vihdoin ja viimein lähetteen rakontähystykseen...

3

3159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fat-butterfly

      Hei, hyvä kohtalotoveri. Minulla on niin, että poistettiin umppari tähystyksellä 21.2 -06 ja sitä ennen minulla oli normaali rakon toiminta. Leikkaus kesti 20 min. sijasta tunnin ja herääminen nukutuksesta oli tuskallista, paineet oli alhaalla ja nesteitä annettiin verenpaineen nousemiseksi nopeana tippana. Seuraavana aamuna lääkäri tuli ja käski tutkimatta ulos. Mutta hoitajat eivät päästäneet, sillä mulla oli virtsaumpi ja he katetroivat minut 2 vrk aikana 10 kertaa. Pääsin osastolta pois ja tosi heikkoa oli virtsaaminen. Se oli muutaman päivän ja sitten jumittui kokonaan. Ja alkoi katetrointi ralli aamuin illoin tk:n ja yhteispäivystyksen välillä. Virtsamäärät olivat suht. suuria; 800 - 1200 ml / kerta. Ja kovat kivut. Omatoiminen virtsaaminen oli silloin hyvin heikkoa ja erittäin tuskallista.
      Sitten tihennettiin 3 kertaan... ei auttanut. Sitten opettelin itse katetroinnin, onneksi. Mua ei lääkärit kai ottaneet tosissaan, sillä ainakin sairaala väitti, että heillä ei ole enään vastuuta minusta, samaa sanoi tk.
      Sitten pääsin viimein, puolen vuoden kuluttua leikkauksesta urologin tykö. Hän määräsi virtsa- ja nesteseurannat & antoi Omnicia. Siitä ei ollut merkittävää apua.
      Mittaus oli tarkka; join 1 litran, tein 3 l ja määrät olivat 600 - 800. Tuskat paheni vain... Ja virtsassa oli 17 mmol / l sokeria, veressä se oli alle 5 eli normaali. Itsenäinen virtsantulo, jos niitä tuskaisia lirauksia ( itkin, huusin, vapisin kivusta! ) siksi voi sanoa, loppui kokonaan ja urodynaamisessa tutkimuksessa todettiin, että ei ole enään hermotoimintaa. Ja nyt olen katetroinut ( siis kertakatetrointi ) 6 - 7 kertaa päivässä.
      Juomisen kanssa pitää olla tarkkana, virtsatie tulehdukset tulee usein ja ei esim. kotipaikalle voi lähteä käymään, kun siellä ei ole pesu mahdollisuuksia.
      Suosittelisin kuitenkin, että katetroisit virtsaamisen jälkeen, sillä tuossa on virtsatie tulehdusten osuus suuri, kun Sulle jää rakkoon jäännösvirtsaa. Onko Sulla kipuja? Tunnetko Sä rakon täyttymistä? Mulla on oireet, että kun alkaa paleltaa, nukkuminen on levotonta, rakkoa turvottaa ja kun on kovia kipuja.
      Siitä umpparin poistosta tuli vasemmalle, josta ne vei instrumentit sisään, kova kohta ja pysyvät kivut.
      Ai niin, jäi sanomatta tuossa alussa se, että olen 32 - vuotias, pian 33 ja olen eläkeläinen. Kai siksi mua ei lääkärit ota tosissaan. Yksikin kieltäytyi vastaanottamasta, vaikka oli lähete hänelle...

      Voi, en tiedä oliko tästä vastauksesta mitään apua, mutta voisitko kirjoittaa vastauksen näihin muutamiin epämääräisiin kysymyksiin? Oletko työelämässä?

      Minä toivon Sinulle kaikkea hyvää, tiedän kyllä ainakin osittain, miltä Sinusta tuntuu!

      Ystävällisin terveisin ja voimia toivottaen Fat - Butterfly.

      • ... :(

        kiitos vastauksestasi, hyvä että en ole yksin ongelmani kanssa.
        minulla virtsamäärät ovat ihan normaaleja 300-450ml ja välillä, kun olen normaalin pissaamisen jälkeen katetroinut niin katikalla tulee vain muutama tippa tai 50ml. 100ml on suurin määrä jonka olen kotona katetroinut normaalin pissaamisen jälkeen. välillä tunnen kipua virtsarakon kohdalla, sellainen jännä painontunne. Mutta minulla on jäänyt kiinnikeitä vasempaan munasarjaan ja rakon pinnalle, kun kärssin munasarjatulehduksesta n.9 vuotta sitten ja vuonna 2002 minulle, tehtiin vatsaontelontähystys, niin epäilen hieman sitäkin, että kivut voivat johtua noista sorkkimisista. vaadin itselleni estolääkityksen ku itse opettelin toistokatetrointia syön trimopan 100mg 1x1.olen työelämässä, olen lähihoitaja.


      • janjan70

        Moi vieläkö olet kuulolla?. Mikä sulla tilanne nyt? Tääl 44-v mies ja minulla oli iso vatsan alueen leikkaus (kesti 4.tuntia, laitettiin väliaikainen paksusuoli avanne) pari kuukautta sitten. No leikkauksen jälkeen en pystynyt normaalisti virtsaamaan ollenkaan. Nyt tullee 100-200ml pienellä paineella liruttamalla, ehkä jopa 300ml jos rakko on ylitäysi! Ja jotenkin jos täysiä ponnistelen, niin saan melkein tyhjäksi. Loput katetrilla. Mutta saataa jäädä 100-150ml jäännösvirtsaa. Joskus jos en jaksa kovasti ponnistella jää jopa 250ml. Olen katetroinut kohta pari kuukautta 6-7 krt päivässä. Ai niin xatral on menossa, mutta en oikein tiedä auttaako se, ehkä vähän. Kuulin kyllä tänään sairaanhoitajalta ettei pitäisi kovasti ponnistella, jos ei tule itsestään -pitäisi katetroida. No en tiedä, olen saanut todella huonoja ohjeita. Yks sanoo sitä ja toinen tätä. Psa on normaali 1, ja eturahanen on normaalin kokoinen 26g, joten ei vika ole niissä. Taitaa olla nyt rakossa hermovikaa leikkauksen takia, ja vain odotellaan josko parantuisi kuukausien kuluessa. Virtaustutkimus on tehty mutta en ole saanut niiden tuloksia.

        Yhden virtsatietulehduksen olen saanut tässä välissä. Ilmeisesti sain enterobakteerin jo sairaalssa katetroidessa. Mutta sen itse huomasin vasta parin viikon jälkeen kotona, pahanhajuinen virtsa, ei muita oireita. Ja se hoidettiin 10pv siprofloksasiini kuurilla. Kotona ollessa olen yrittänyt katetroida kuurin jälkeeen mahdollisimman puhtaasti, eikä ainakaan vielä ole tullut uutta tulehdusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe