AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / zyban vai champix?

zyban vai champix?

102 Vastausta 45 028 Lukukertaa
Elikkä onko kokemuksia kumpi näistä olisi parempi?

dsgdsgdsgdsg

Ota munkilla nii ei tartte huolestua!!!

Tarjolla champixeja

Minulla jäänyt käyttämättä monta pakettia champixeja. Ovat menossa kohtapuoliin vanhaksi. Jos jotain kiinnostaa, ilmoittele.

Hintahan on aikamoinen apteekista haettuna. Tässä jollekkin vaihtoehto.

hei

Paljollako myyt ne? Oletko päässyt eroon tupakasta, tuliko sivuoireita+ Olisin kiinnostunut ostamaan

Itse en käyttänyt

3 viikkoa savytta.Luja päätös vaan,ja se ettei anna periksi.Hommaa itsellesi apua,jos tarvitset.Onnea

ehdottomasti

champix

nikotiini laastari

Itse olen ollut polttamatta kohta kaksi viikkoa. Oletko kokeillut nikotiinilaastaria.On auttanut minua eikä tee tupakkaa mieli.
se on hyvä

Champix

Käytän itse nyt Champixia - Zybanista ei ole kokemusta. Zyban on alunperin mielialalääke. Champix on kehitetty nimenomaan tupakasta vieroitukseen.
Jos alat käyttää Zybania, sinun ostettava koko hoitokuuri kerralla. Champixia ostetaan ensin aloituspakkaus, jonka aikana näet käykö lääke käyttäjälle. Champixia on saatavan 2 eri vahvuutta joten lääkitystä voi säätää tarvittaessa.
Ainahan se on yksilöllistä, miten lääke itse kuhunkin vaikuttaa. Minulla on nyt kolmas hoitoviikko aluillaan ja olen ollut 5 päivää ihan ilman tupakkaa. Champixista ei ole tullut mitään dramaattisia sivuvaikutuksia. Lievää ohimenevää pahoinvointia varsinkin alussa, unettomuutta - lievää sekin. Näen unia, mutta ne ovat ihan normaaleja. En ole myöskään kokenut mitään erityisiä vieroitusoireita. Kyllä Champixkin mielialaan vaikuttaa, koska tässä ei todellakaan ole tarvinnut tupakan tuskan takia seinille hyppiä. Tavan vuoksi vain tekee välillä tupakkaa mieli.

KYSYN

Voitko kertoa mitä tämä Champix maksaa? Zyban maksaa 1,55€ kpl. Kiitos.

Apteekista

Kummankin vieroituslääkkeen olevan suurinpiirtein samanhintaisia. Itsellä Zyban ja nikorettee...huimaus silloin tällöin ehkä huomattavin sivuvaikutus. Vaan tupakkaa ei tee mieli :)

mietteissä

Kuinka kauan champixia täytyy käyttää?

Champixia

Champixia tulisi käyttää vähintään 12 viikkoa.
Jos tupakasta ei ole vielä kunnolla vieroittunut hoitoa voidaan jatkaa toiset 12 viikkoa.
On myös mahdollista, että hoito kannattaisi lopettaa vähentämällä annosta hitaasti, mutta siitä kannattaa jutella lääkärin kanssa.

champix

itse käytin champixia 2 viikkoa ilman mitää sivareita, ja röökaaminen loppu ku seinään.ennen tätä koitin lopettaa vaikka millä nikotiinilaastareillla, purkalla, inhalaattoreilla, tahdonvoimalla, viinalla yms kehnoin tuloksin. Itse voin suositella champixia kaikille ketkä haluavat lopetta: Champix oikesti toimii!!!ROKROK!!
Käytin itse Champixia kaksi viikkoa ja lopetin sen jälkeen, sekä polttamisen että Champixin
käytön. Minkäänlaista tupakantuskaa ei ole ollut sen jälkeen, ainoastaan joissain tietyissä
tilanteissa, joissa aiemmin on ollut tapana polttaa, on käynyt mielessä panna tupakaksi vain
tottumuksesta. Olen ollut nyt polttamatta vähän yli vuoden 20 vuoden tupakoinnin jälkeen.
Champixin vaikutus perustuu siihen, että se estää nikotiinin vaikutuksen elimistöön, siksi en nähnyt
tarpeelliseksi jatkaa kuuria tupakoinnin lopettamisen jälkeen. Jos en kerran saa nikotiinia enään
tupakasta, niin miksi sen vaikutusta pitäisi vielä estää 3 kuukautta?

Champix

Kahden viikon aloituspakkaus maksoi 52 euroa.
Viime viikolla ostin 2 viikon jatkosatsin ja se maksoi 57 euroa.

mistä?

saako champix- lääkettä ilman reseptiä? Vai terveyskeskuslääkäriltä. Vai menenkö työterveyteen?

halvempaa kuin tupakka

Champix on siis 50-60e kahden viikon satsina. Eli about saman hintaista, kuin Zyban.

Zybania testasin vuosi pari sitten. Kaippa se toimii mutta kyllä tässä tupakoitsijaa suomitaan. Aloitin tupakoinnin uudestaan ja rahat meni siis hukkaan.

Champix on meinattu useasmpaan otteeseen vetää markkinoilta psyykkisten häirriöiden takia. Lääkettä ei siis välttämättä kannata popsia jos kärsii masennuksesta tai muista psyykkisistä ongelmista.champixin vaikutus perustuu valmistajan mukaan nikotiinireseptorien stimulointiin, jotta ne luovuttavat vähemmän dopamiiniä. Dopamiini tekee ihmiselle gutaa eli aiheuttaa hyvän olon.

näin on!!!!!!

nykyään ei ole enään mitään aloituspakettia vaan joudut ostamaan 2kk paketin joka maksaa n.195euroo!!! mutta päivääkään en kadu että ostin paketin
Voit ostaa 1kk paketin, jonka hinta oli noin 100€ ja jatko on suurin piirtein saman hintainen per kuukausi. Tai sitten on eroja paikkakunnittain:(

Champix terveysriski?

Tänään TV Kolmosen 45 Minuuttia ohjelmassa väitettiin, että USA:ssa harkittaisiin jopa ko. lääkkeen kieltoa sen aiheuttamien psyykkisten häiriöiden (masennus, psykoosit) johdosta. Asiasta olis tehty tutkimuksia että erkittävä osa tutukittavista koki todella suuria masennuksen oireita. Osa käyttäjistä oli jopa tehnyt itsemurhan. Kovia väitteitä. Näitä asioita ei kuulema suomessa myytävien valmisteiden tuoteselosteisto tuoda riittävän hyvin julki.

Itse olen Champixia käyttänyt ja päässyt eroon tupakasta 26 vuoden sauhuttelun ja kymmenien lopettamispäätösten jälkeen.

En kokenut käytöän aikana muita sivuvaikutuksia kuin lisääntyneiden unien määrän. Tämänkin koin pelkästään positiivisena asiana, kun en norm.olosuhteessa muista unia laisinkaan.

Lääkkeen tepsiessä näinkin paatuneeseen tupakoitsijaan en voi kun vilpittömästi suositella tuotetta kaikille jotka eivät keksi syytä sille "miksi minä poltan". Itse esitin tämän kysymyksen itselleni ja siitä alkoi uusi elämä. Suosittelen kuitenkin keskustelua asiasta ensin oman lääkärin kanssa.

Tänään 27.02 tulee 8 kk:tta siitä kun stumppasin viimeisen savukkeen, enkä aio sytyttää sitä enää koskaan. Tupakoinnin lopettamiseen liittyvät positiiviset kokemukset ovat sahutteluun verrattuna monin kertaiset.

Yhtä asiaa olen hieman kuitenkin murehtinut. Miksi tätä ei ollut tarjolla jo 26 vuotta sitten.

Molemmat on koettu

Olen kokeillut molempia eli ensin muutaman vuoden aikana olen koittanut Zybania (retkahdin uudestaan 1-2kk jälkeen polttamaan) ja se ei mulle sopinut. sen minkä muistan parhaiten oli niskassa olevat rauhaset turposivat ja sain rintakipuja. Koitin 2 kertaa ja molemmilla sama tulos niin ja makuaisti meni eli kahvia ei pystynyt juomaan.
Champix:a käytin ensin se aloituspakkauksen ja sitten jatkoin 28pv. Silloin en ajatellut et siitä seuraisi mitään sivuvaikutuksia ja olen ollut polttamatta 7,5kk. Hienoa vai mitä.

Kun katsoin eilisen ohjelman eli 45min niin ajattelin et nuo oireet sopii muulle täysin. Mulla alkoi alussa unettomuus eli nukuin vain 4t yössä sitä oli jatkunut 6vk niin sitten säikähdin kun aloin itkeä ja siitä ei tullut loppua ollenkaan joten terveyskeskukseen ja siellä mut ohjattiin sivuhuoneeseen kun itkin vain eikä loppua tullut. Kauhee aika. Sain unitabletteja ja rauhoittavia koska ahdisti ja kovaa. Pahimman yli pääsin pitkin syksyä ja alkutalvea mutta vieläkin itken jos joku sanoo pahasti.
Mulla ei ole koskaan ollut mielenterveys ongelmia ja ennenkin kun on lopettamista yrittänyt niin olen aina ollut oma iloinen itseni... ehkä vähän äkäpussi.
Tämä yllätti mut todella koska en vieläkään pysy kasassa ihan helpoissa tilanteissa jossa joku vinoilee. ennen pistin takaisin nyt lähden kyynel silmäkulmassa pois.
Tää on henkilökohtainen valinta jos olisin tiennyt et se johtuu lääkkeestä niin mä en olisi lopettanut polttamista. Tupakasta kyllä pääsin eroon ainakin toistaiseksi.
Mieti tarkkaan ja jos koet tällaisia oireita ja tiedät ettet ole tällainen ollut koskaan (niinkuin mulla kävi). Vaikuttaa kuulemma 6kk mielialaan (siis sillä 30% joille tulee psyykkisiä oireita) sen jälkeen kun olet lopettanut.
Toivotan onnea valintaasi.

Tässä

CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteinen tabletti ja CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteinen tabletti Varenikliini

Lataa äänitiedostona, MP3 (3,8 mt)

Tulosta

PAKKAUSSELOSTE

CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteinen tabletti
CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteinen tabletti
Varenikliini

Lue tämä seloste huolellisesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen.
- Säilytä tämä seloste. Voit tarvita sitä myöhemmin.
- Jos sinulla on lisäkysymyksiä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen.
- Tämä lääke on määrätty vain sinulle eikä sitä tule antaa muiden käyttöön. Se voi aiheuttaa haittaa muille, vaikka heidän oireensa olisivat samat kuin sinun.
- Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole tässä selosteessa mainittu, tai kokemasi haittavaikutus on vakava, kerro niistä lääkärillesi tai apteekkiin.

Tässä selosteessa esitetään:
1. Mitä CHAMPIX on ja mihin sitä käytetään
2. Ennen kuin käytät CHAMPIXia
3. Miten CHAMPIXia käytetään
4. Mahdolliset haittavaikutukset
5. CHAMPIXin säilyttäminen
6. Muuta tietoa

1. MITÄ CHAMPIX ON JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN

CHAMPIX on nikotiinia sisältämätön lääkevalmiste, joka auttaa sinua lopettamaan tupakoinnin.

CHAMPIX voi auttaa lievittämään tupakoinnin lopettamisen yhteydessä ilmeneviä tupakanhimoa ja vieroitusoireita.

Tupakointia hoidon aikana ei suositella. Jos kuitenkin tupakoit hoidon aikana, CHAMPIX vähentää myös tupakoinnin tuottamaa mielihyväntunnetta.

2. ENNEN KUIN KÄYTÄT CHAMPIXIA

Älä käytä CHAMPIXia
- jos olet allerginen (yliherkkä) varenikliinitartraatille tai CHAMPIXin jollekin muulle aineelle.

Ole erityisen varovainen CHAMPIXin suhteen:
Muiden lääkevalmisteiden samanaikainen käyttö
Kerro lääkärillesi tai apteekkiin, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä, myös lääkkeitä, joita lääkäri ei ole määrännyt.

Tupakoinnin lopettamisen vaikutukset
Käytitpä CHAMPIX-hoitoa tai et, tupakoinnin lopettaminen saa elimistössäsi aikaan muutoksia, jotka voivat muuttaa tapaa, jolla muut lääkkeet vaikuttavat sinuun. Siksi joissakin tapauksissa lääkeannosta on muutettava (esim. teofylliini hengitysvaikeuksiin, varfariini veren hyytymisen estoon tai insuliini diabeteksen hoitoon). Jos olet epävarma asiasta, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen.

Tupakoinnin lopettamiseen on joillakin henkilöillä liitetty suurentunut riski kokea masentuneisuuden ja ahdistuneisuuden kaltaisia tunteita.

Kun lopetat CHAMPIX-hoidon, sinulla voi ilmetä ohimenevää lisääntynyttä ärtyneisyyttä, tupakointihalua, masennusta ja/tai unihäiriöitä. Lääkärisi saattaa lopettaa CHAMPIX-hoitosi pienentämällä annostasi vähitellen.

CHAMPIXin vaikutus muihin lääkkeisiin
CHAMPIXin ei oleteta muuttavan muiden lääkkeiden vaikutuksia.

Muiden lääkkeiden vaikutus CHAMPIXiin
CHAMPIXin vaikuttava aine, varenikliinitartraatti, poistuu elimistöstä siten, ettei muiden lääkkeiden odoteta muuttavan CHAMPIXin vaikutusta.

CHAMPIXin käyttö yhdessä muiden tupakoinnin lopettamiseen käytettävien hoitojen kanssa
CHAMPIXin turvallisutta ja etuja yhteiskäytössä muiden tupakoinnin lopettamiseen käytettävien lääkkeiden kanssa ei ole tutkittu. Siksi CHAMPIXia ei suositella käytettäväksi yhdessä muiden tupakoinnin lopettamiseen käytettävien hoitojen kanssa.

CHAMPIXia ei suositella käytettäväksi lapsille eikä alle 18-vuotiaille nuorille.

CHAMPIXin käyttö ruuan ja juoman kanssa
Voit ottaa CHAMPIX-annoksesi joko ruoan kanssa tai ilman ruokaa.

Raskaus
Älä käytä CHAMPIXia, jos olet raskaana.

Keskustele lääkärisi kanssa, jos suunnittelet raskautta. Jos haluat aloittaa CHAMPIX-hoidon, hoito on ajoitettava niin, että se on päättynyt ennen raskauden alkamista.

Imetys
Asiaa ei ole tutkittu, mutta CHAMPIX saattaa kulkeutua äidinmaitoon. Kysy lääkäriltäsi tai apteekista neuvoa ennen CHAMPIXin käyttöä.

Ajaminen ja koneiden käyttö
CHAMPIX voi aiheuttaa huimausta ja uneliaisuutta. Älä aja autoa, käytä monimutkaisia laitteita tai ryhdy mihinkään mahdollisesti vaaraa aiheuttavaan toimintaan, ennen kuin tiedät, miten tämä lääkitys vaikuttaa kykyysi suoriutua tällaisista tehtävistä.

3. MITEN CHAMPIXIA KÄYTETÄÄN

Tupakoinnin lopettaminen onnistuu parhaiten, silloin kun olet motivoitunut lopettamaan. Lääkäriltäsi ja apteekista voit saada neuvoja, tukea ja vinkkejä lisätiedon lähteistä, joiden avulla voit varmistaa onnistumisen tupakoinnin lopettamisessa.

Ota CHAMPIXia juuri sen verran kuin lääkärisi on määrännyt. Tarkista lääkäriltäsi tai apteekistasi, mikäli olet epävarma.

Ennen kuin aloitat CHAMPIX-hoitosi, sinun on päätettävä, minä päivänä toisella hoitoviikolla (päivät 8–14) lopetat tupakoinnin. Kirjoita päivämäärä lääkepakkauksen päälle muistin tueksi.

Niele CHAMPIX-tabletit kokonaisina veden kera.

Seuraavassa taulukossa on ilmoitettu aikuisten tavanomainen annostus, jota sinun tulisi noudattaa ensimmäisestä hoitopäivästä alkaen:

Viikko 1

Annos

Päivät 1-3

Ota päivinä 1–3 yksi valkoinen CHAMPIX 0,5 mg tabletti kerran vuorokaudessa.

Päivät 4-7

Ota päivinä 4–7 yksi valkoinen CHAMPIX 0,5 mg tabletti kahdesti vuorokaudessa: toinen tabletti aamulla ja toinen illalla samaan aikaan joka päivä.

Viikko 2

Päivät 8–14

Ota päivinä 8–14 yksi vaaleansininen CHAMPIX 1 mg tabletti kahdesti vuorokaudessa: toinen tabletti aamulla ja toinen illalla samaan aikaan joka päivä.

Viikot 3-12

Päivästä 15 hoidon loppuun asti

Ota päivästä 15 alkaen hoidon loppuun asti yksi vaaleansininen CHAMPIX 1 mg tabletti kahdesti vuorokaudessa: toinen tabletti aamulla ja toinen illalla samaan aikaan joka päivä.

Jos sinulla ilmenee hankalia haittavaikutuksia, lääkärisi voi pienentää annostasi tilapäisesti tai pysyvästi annokseen 0,5 mg kahdesti vuorokaudessa.

Jos olet lopettanut tupakoinnin 12 viikon hoidon loppuun mennessä, lääkärisi saattaa suositella, että käytät kalvopäällysteisiä CHAMPIX 1 mg tabletteja kahdesti vuorokaudessa vielä toiset 12 viikkoa. Tupakoinnin uudelleen aloittamisen riski on suurimmillaan heti lääkehoidon loputtua. Lääkärisi voi harkita CHAMPIX-hoitosi lopettamista pientämällä annostasi vähitellen.

Jos sinulla on munuaisvaivoja, keskustele lääkärisi kanssa, ennen kuin käytät CHAMPIXia. Annostasi on ehkä pienennettävä.

Jos otat enemmän CHAMPIXia kuin sinun pitäisi
Jos otat vahingossa enemmän CHAMPIXia kuin mitä lääkärisi on määrännyt, hakeudu heti lääkäriin tai lähimmän sairaalan päivystykseen. Ota tablettipakkaus mukaasi.

Jos unohdat ottaa CHAMPIXia
Älä ota kaksinkertaista annosta korvataksesi unohtamasi tabletin. On tärkeää, että otat CHAMPIX-annoksen säännöllisesti samaan aikaan joka päivä. Jos unohdat ottaa annoksesi, ota se heti kun muistat asian. Jos on jo melkein aika ottaa seuraava annos, älä ota unohtamaasi tablettia.

Jos lopetat CHAMPIXin käytön
Kliinisissä tutkimuksissa on osoitettu, että tupakoinnin lopettamisen onnistumismahdollisuus paranee, kun lääkeannos otetaan aina oikeaan aikaan ja hoitoa jatketaan niin pitkään kuin edellä on suositeltu. Siksi on tärkeää, että jatkat CHAMPIXin käyttöä aiemmassa taulukossa annettujen ohjeiden mukaisesti, jollei lääkäri kehota sinua lopettamaan hoitoa.

Jos sinulla on kysymyksiä tämän lääkkeen käytöstä, käänny lääkärisi tai apteekin puoleen.

4. MAHDOLLISET HAITTAVAIKUTUKSET

Käytitpä tupakasta vieroitushoitoa tai et, tupakoinnin lopettaminen voi aiheuttaa erilaisia oireita. Tällaisia oireita ovat esimerkiksi mielialan vaihtelut (masennus, ärtyneisyys, turhautuneisuus tai ahdistuneisuus), unettomuus, keskittymisvaikeudet, sydämensykkeen hidastuminen ja ruokahalun lisääntyminen tai painonnousu.

Kuten kaikki lääkkeet, myös CHAMPIX voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa.

- Erittäin yleiset haittavaikutukset, joita voi esiintyä useammalla kuin yhdellä henkilöllä kymmenestä:
• päänsärky, unihäiriö, poikkeavat unet
• pahoinvointi.

- Yleiset haittavaikutukset, joita voi esiintyä useammalla kuin yhdellä henkilöllä sadasta:
• ruokahalun lisääntyminen, makuhäiriöt, suun kuivuminen
• uneliaisuus, väsymys, huimaus
• oksentelu, ummetus, ripuli, turvonnut olo, mahavaivat, ruoansulatushäiriöt, ilmavaivat.

- Melko harvinaiset haittavaikutukset, joita voi esiintyä useammalla kuin yhdellä henkilöllä tuhannesta:
• rintaontelon tulehdus, epämiellyttävä tunne tai kipu rintakehän alueella, poskionteloiden tulehdus
• kuume, palelu, heikotuksentunne, sairaudentunne, virusinfektio, hengenahdistus, yskä, käheys, kurkkukipu ja nieluärsytys, poskionteloiden tukkoisuus, vuotava nenä, kuorsaaminen
• ruokahaluttomuus, janontunne, painonnousu
• paniikintunne, ajattelun vaikeudet, mielialan vaihtelut
• vapina, koordinaatiovaikeus, puhevaikeus, tuntoaistin heikkeneminen, lisääntynyt lihasjännitys, levottomuus
• sydämen rytmihäiriöt, verenpaineen nousu, sydämensykkeen tiheneminen
• näköhäiriöt, silmänvalkuaisten värjäytyminen, silmäkipu, mustuaisten laajeneminen, likinäköisyys, valonarkuus, silmien vetistys
• korvien soiminen
• verioksennus, mahalaukun ärsytys, närästys, vatsakipu, poikkeavat ulosteet, veriuloste, röyhtäily, suun limakalvohaavaumat (aftat), kipu ikenissä, katteinen kieli
• ihottuma, kysta (hyvänlaatuinen rakkulakasvain), sieni-infektio, ihon punoitus, kutina, akne, lisääntynyt hikoilu
• kipu rintalastassa ja kylkiluissa, nivelten jäykkyys, lihasnykäykset
• sokerivirtsaisuus, virtsamäärän lisääntyminen ja tihentynyt virtsaaminen
• runsaat kuukautiset, emätinvuoto, sukupuolivietin tai -kyvyn muutokset

Jos havaitset sellaisia haittavaikutuksia, joita ei ole tässä selosteessa mainittu, tai kokemasi haittavaikutus on vakava, kerro niistä lääkärillesi tai apteekkiin.

5. CHAMPIXIN SÄILYTTÄMINEN

Ei lasten ulottuville eikä näkyville.

Älä käytä CHAMPIXIA pakkauksessa mainitun viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Viimeinen käyttöpäivämäärä tarkoittaa kuukauden viimeistä päivää.

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Lääkkeitä ei tule heittää viemäriin eikä hävittää talousjätteiden mukana. Käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä kysy apteekista. Näin menetellen suojelet luontoa.

6. MUUTA TIETOA

Mitä CHAMPIX sisältää

- Vaikuttava aine on 0,5 mg tai 1 mg varenikliinia.
- Muut aineet ovat:

Tabletin ydin - CHAMPIX 0,5 mg ja 1 mg kalvopäällysteiset tabletit
Mikrokiteinen selluloosa
Kalsiumvetyfosfaattidihydraatti, vedetön
Kroskarmelloosinatrium
Piidioksidi, kolloidinen, vedetön
Magnesiumstearaatti

Tabletin kalvopäällyste - CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteinen tabletti
Hypromelloosi
Titaanidioksidi (E171)
Makrogolit
Triasetiini

Tabletin kalvopäällyste - CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteinen tabletti
Hypromelloosi
Titaanidioksidi (E171)
Makrogolit
Indigokarmiinialumiinilakka (E132)
Triasetiini

Kalvopäällysteisten CHAMPIX 0,5 mg ja 1 mg tablettien kuvaukset ja pakkauskoot
• CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteinen tabletti on valkoinen, kapselimainen tabletti, jossa on merkinnät ’Pfizer’ ja’CHX 0.5’.

• CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteinen tabletti on vaaleansininen, kapselimainen tabletti, jossa on merkinnät ’Pfizer’ ja’CHX 1.0’.

CHAMPIXista on saatavana jäljempänä mainitut pakkauskoot.

Kaikki pakkauskoot eivät välttämättä ole markkinoilla.

- Hoidon aloituspakkaus, jossa on 2 läpipainoliuskaa: 1 läpinäkyvä läpipainoliuska, jossa on 11 x CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteistä tablettia, ja 1 läpinäkyvä läpipainoliuska, jossa on 14 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia kokoontaittuvassa annoskorttipakkauksessa.
- Hoidon ylläpitopakkaus, jossa on 2 läpinäkyvää läpipainoliuskaa: kummassakin läpipainoliuskassa on 14 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia kokoontaittuvassa annoskorttipakkauksessa.
- Hoidon ylläpitopakkaus, jossa on 2 läpinäkyvää läpipainoliuskaa: kummassakin läpipainoliuskassa on 28 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia kokoontaittuvassa annoskorttipakkauksessa.
- Hoidon ylläpitopakkaus, jossa on 2 läpinäkyvää läpipainoliuskaa: kummassakin läpipainoliuskassa on 14 x CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteistä tablettia kokoontaittuvassa annoskorttipakkauksessa.
- Hoidon ylläpitopakkaus, jossa on 2 läpinäkyvää läpipainoliuskaa: kummassakin läpipainoliuskassa on 28 x CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteistä tablettia kokoontaittuvassa annoskorttipakkauksessa.
- Hoidon aloituspakkaus, jossa on 2 läpipainoliuskaa: 1 läpinäkyvä läpipainoliuska, jossa on 11 x CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteistä tablettia, ja 1 läpinäkyvä läpipainoliuska, jossa on 14 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia pahvikotelossa.
- Hoidon ylläpitopakkaus, jossa on 2 läpinäkyvää läpipainoliuskaa: kummassakin läpipainoliuskassa on 14 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia pahvikotelossa.
- Hoidon ylläpitopakkaus, jossa on 4 läpinäkyvää läpipainoliuskaa: kussakin läpipainoliuskassa on 14 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia pahvikotelossa.
- Hoidon ylläpitopakkaus, jossa on 8 läpinäkyvää läpipainoliuskaa: kussakin läpipainoliuskassa on 14 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia pahvikotelossa.
- Sinetöity sinertävänvalkoinen HDPE-tablettipurkki, jossa on lapsiturvallinen kierrekorkki, pahvikotelossa: 56 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia.
- Sinetöity sinertävänvalkoinen HDPE-tablettipurkki, jossa on lapsiturvallinen kierrekorkki, pahvikotelossa: 56 x CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteistä tablettia.

Myyntiluvan haltija
Pfizer Limited
Sandwich
Kent
CT13 9NJ
Iso-Britannia

Valmistaja
Heinrich Mack Nachf. GmbH & Co. KG
Heinrich-Mack-Str. 35
D-89257 Illertissen
Saksa

Lisätietoja tästä lääkevalmisteesta antaa myyntiluvan haltijan paikallinen edustaja.

Suomi/Finland
Pfizer Oy
Tietokuja 4/Datagränden 4
FIN-00330 Helsinki/Helsingfors
Puh/Tel: + 358 (0)9 43 00 40

Tämä seloste on hyväksytty viimeksi 04/2007

Lisätietoa tästä lääkevalmisteesta on saatavilla Euroopan lääkeviraston (EMEA) kotisivuilta http://www.emea.eu.int/
Yrityksen yhteystiedot:

Pfizer Oy
Tietokuja 4
00330 Helsinki

puh. (09) 430 040
faksi (09) 4300 4400

Champix

Aloitin Champixin kaksi kuukautta sitten. Tupakointi loppui itsekseen noin puolentoista viikon kuluttua. Nyt on reilu puolitoista kuukautta mennyt tupakatta, eikä kertaakaan ole ole tehnyt mieli polttaa. Minkäänlaisia sivuvaikutuksia en ole enää havainnut. Alkuvaiheessa aamutabletin jälkeen oli pientä pahoinvointia, joka jatkui noin kuukauden verran. Näyttää siltä että 35 vuotta jatkunut, noin 40 savuketta päivässä vaatinut tapa on loppumassa. Tähän asti tämä on ollut uskomattoman helppo rasti.

Työterveyshuolto

Työterveyshuollosta sai ainakin meillä ilmaiseksi sen aloituspakkauksen.
Lääke toimii ainakin minulla paremmin kuin zyban, tosin sivuoireet on pahempia(alussa).

CHAMPIX

Champix toimii. Viides päivä menossa ja mieli ei tee tupakkaa juuri lainkaan, lähinnä tavan vuoksi.Tupakan haju ja maku oksettaa ja mielihalut polttaa kadonneet! Unista on ollut paljon puhetta muualla.. normaalistikin vilkkaita unia, nyt älyttömiä painajaisia. Herään monta kertaa yössä kun zombi hirviöt tunkee mun kotiin moottorisahojen kanssa.
Kannattaa silti ottaa mielummin zombihirviöt kuin tupakka!

Champix

Tänään on kulunut seitsemän viikkoa Champixin aloittamisesta ja kuusi viikkoa tupakoinnin lopettamisesta. Poltin 40 vuotta n. 30 vahvaa savuketta/vrk, enkä ikinä aiemmin edes yrittänyt lopettaa. Tyhmä minä! Ei ole tehnyt tiukkaakaan, tupakkaa ei tee mieli yhtään, olusilla on käyty eikä silloinkaan ole ollut vaikeaa.
Unet on kyllä ettenkö sanois pahoja, joka yö seikkaillaan kaameissa painajaisissa. Siksi olen jo viikon ajan puolittanut pillerin ja otan aamuisin ja iltaisin vain puolikkaan. Hiukan on helpottanut, vaikka kyllä viime yönä taas mentiin valkohäntäpeurojen kanssa kilpaa??? :-O. On se kumma lääke, suosittelen lämpimästi kaikille joilla ei muuten onnistu lopettaminen. Usko itseeni on vahva ja luulen, että tämä tulee olemaan elämäni paras päätös! Tsemppiä kaikille!

kohta 8kk

Kahden viikon kuluttua tulee 8 kuukautta siitä ku tumppasin viimeisen röökini.Ja champixin avulla, poltettua tuli yli 25 vuotta ja n.15-25 röökiä päivässä mut ei koskaan enää, toukokuun jälkeen en ole champixiakaan ottanut joten vahvoilla ollaan...onnea vaan kaikille, ainoo sivuoire oli mulla et vessassa piti istua aina tiheeseen...

Taidanpa valita Champixin.. :)

Minulle on molemmat reseptit lääkäri kirjoittanut.
Mietiskellyt nyt tässä kumman valitsen. Sisko lopetti Zybaneilla.
Aluksi oli ongelmia saada unta, ruoka maistui PALJON paremmin -> lihosi useamman kilon, mielialavaihteluja jonkin verran.

Eroon pääsi ja olikos hän melkein 2v. ilman tupakkia, mutta aloitti kyllä uudelleen (harmi..)

Eiköhän molemmissa piisaa näitä sivuvaikutuksia ja sitkeyttä tarvitaan ehkä myös myöhemminkin, juuri sen tavan vuoksi.

Mutta kuulostaa hyvältä tämän Champix. Tällä viikolla apteekkiin ostoksille :)

Tsemppia kaikille lopettajille!

Champix toimii!

35 vuotta röökinpolttoa takana.
10 viikkoa sitten aloitin Champix-kuurin ja nyt yli 8 viikkoa polttamatta.
Pillerien syönnin lopetin reilu viikko sitten
En olis ikinä uskonut että pystyn tähän.
Sivuvaikutukset melko vähäiset eli hyödyt voittaa haitat 16-0.

Kyllää

Champixin aloitin 1.12., siitä 6 päivää eteenpäin, lopetin sauhuttelun ja nyt olen ollut 7 päivää ilman champixia.
"haittavaikutuksina" oli lievä väsymys ja kirjavat unet, eli ei todellakaan paha. Ikinä en olis uskonu että lopettaminen voi olla niin helppoa kuin se oli!! Joten kannatti kokeilla ja reilu 50 eskoa tuhrata. piti kylläkin ostaa jatkopakkaus, mut kun en päässyt sitä apteekista ostamaan ajallaan, niin kokeilin selviinkö ilman. täytyy sanoo et tupakka ollu enemmän mielessä nyt kun champixia en enää käytä, mut ei oo kuitenkaan tiukkaa tehny.
Jännä tunne oli ekalla viikolla kun "piti" vielä polttaa tablettien alottamisen aikoina, tupakka e4i maistunu miltään! ei pahalta, ei hyvältä, ei saanu kiksejä tms. Mut se hyvä oli, et jos joku poltti vieressä, ei tehny pahaa, tai ei tehny mieli. Nyt kun en syö champixia, tupakka haisee aivan järkylle!!!
Toivon tosiaan että tää lopetus pitää!!!
Tosin pelottaa vähän tuleva Uus Vuos kun kaljotellaan kummiski, ja aina ennen on ollu PAKKO vetää tupakkaa ku korsteeni ku juo...

Viisi viikkoa kohta ilman tupakkaa...

Lopettelen tällä kertaa Champixin avulla. Ja onhan tuo lääke vienyt tupakointihalut. Mutta muuten on olo kyllä tosi surkea. Itkettää koko ajan, ihan pienetkin asiat saa aivan pois tolaltaan. Olen sen verran monta lakkoa eri konsteilla kokeillut, että turha selitellä itselleen, että nikotiinin puuttesta vain on kyse. Nämä olot ovat aivan erilaisia, jotenkin niihin ei itse pysty vaikuttamaan, pelottavaa... Aloitin Champixin 22.6 ohjeiden mukaisesti, toista pakkausta söin eiliseen asti yhden 1mg tapletin päivässä, eli puolet ohjeen annostuksesta. Ja tänään taas itkukohtauksieni lomassa päätin pienentää annoksen 0,5 mg päivässä. Olen kuullut, että lääkettä ei pitäisi lakata ottamasta kokonaan, vaan pienentää annostusta vähitellen. Onkohan tästä kenelläkään kokemusta? Eli on tosiaan keksitty lääke, joka vie tupakointihalut, eli vaikuttaa suoraan aivoihin, ainakin minulla. Jälkiviisaana totean, että jos olisin tiennyt nämä mielialojen vaihtelut näin rajuiksi, en olisi koskaan ko pilleriä kokeillut. No tällaista tämä on, tulipahan kokeiltua. Painun laittamaan kurkun siivut silmille, tulipa tuossa taas tirautettua pienet itkut, mutta vähän helppas tää kirjoittaminen.
Onnea oikeisiin valintoihin kaikille savuttomille!!!

Champix sammutti

tupakan himon ja vei se kyllä ruokahalunki sekä sextailuhalut,eikä drinkkikään maistu. Olen polttanut 1.5 askia päivässä ainaki 45 vuotta. Nyt olen syönyt pillereitä vajaa kaksi viikkoa ja eilen meni enää yksi tupakka ja tänään tarkoitus olla ilman. Kuurin aion syödä loppuun vaikka väsyttääkin ja on jotenkin haluton olo kaikkeen... "nooh, eiköhön se tästä vielä iloksi muutu".. kun tupakka vaan jää pois. Tsemppiä vaan kohtalotovereille !!!

champix jatkuu

.. mutta oireet; väsymys, ymt ovat poissa!!! ja tupakoinut en ole enää :)!!

hyvä

Onnea sulle!
olen itse ollut champixin avulla nyt viikon polttamatta on ollu helpompaa ja vaikeampaa...
Päätös kuitenkin pitää :)
kun aloitin 1 mg tabun syömisen tuli yhdeksi päiväksi hirveä olo se kuitenkin meni ohi onneksi jatkoin sitkeesti syömistä...
päätä mulla on lievästi särkenyt monena päivänä mut ei haittaa :)¨
kyllä tän teho/apu voittaa nuo oireet!
suosittelen kaikille!

edelliselle

.. Hyvä me!!!... päivä päivältä helpottaa :)
niin tupakanhimo, kuin sivuoireetkin. Jatketaan samaa rataa.. kyllä se tästä!!

Paras päätös!

Kyllä se on oikeesti verraton apu toi champix. Pitkään ,(lue kymmeniä vuosia) polttaneena "hävettää", se on ollu ainoa josta oikeesti apua lopettamisessa. Laastarilla muutama kuukausi ja tahdonvoimalla muutama tunti ilman. 12 viikkoa champixia ja nyt yhteensä 9 kuukautta ilman röökiä. tsemppiä vaan kaikille. Kestäkää alun unet ja päänsäryt ynnä pienet pahoinvoinnit. Kyllä ne menee ohi. On oikeesti kiva olla polttamatta :)

Nyt vasta hävettää

viikko polttamatta ja tänään lankesin. Onko muilla kokemuksia kuinka selvitä eteenpäin?

Monta yritystä takana

Hei, monet kerrat olen yrittänyt lopettaa ja aina noin 1kk jälkeen olen aloittanut uudestaan. Tunnen itseni niin hyvin että tiedän et 1 rööki riittää mun aloitukseen. Ei kannata surra jos lankeaa uudestaan ja uudestaan. Mullakin on röökin poltosta 26 vuoden kokemukset ja lopettanut olen varmaan noin 50 kertaa. Nyt se sitten onnisti tai siis kohta 2 vuotta olen ollut polttamatta. Leikkimielellä lopetin champixin avulla. Zybania olen koittanut 2 kertaa ja ei ole ollut mun juttu mulle tuli niskaan patit eli rauhaset jotka olivat kipeitä.
Keskeytin sen sen takia.
Champix oli lääke jota noudatin sen 2kk ja siitä oli apua. 3kk jälkeen vielä silloin tällöin teki mieli tupakkaa.6kk jälkeen muistin harvoin tupakan olemassaolon. Ja kun vuosi tuli täyteen niin en ajattele enää koko asiaa.
Se on vielä et kyllä rööki tuoksuu hyvälle ja olen joskus miettinyt et miltäköhän se maistuisi, mutta olen luvannut itselleni etten koske röökiin edes savuja ota 5:n vuoteen. Jos sitten tekee mieli koittaa niin koitan selvinpäin jotta muistaisin kuinka pahalta se maistuu.
Se aionko aloittaa uudestaan polttaan niin en tiedä... never say never.
Paljon onnea yrityksille ja muistakaa et 1 epäonnistuminen auttaa uudelleen lopettamiseen koska olet vahvempi ja opit tuntemaan omat heikkoudet.

Toivottavasti olet pärjännyt

Mulla sama juttu n. 5 viikon ajan, nyt sujuu hyvin ilman röökiä.

päänsärkyä

ollut kun aloitin 4 päivää sitten, toisaalta eipähän niin hirveästi tee mieli mennä kessullekkaan kun päätä jomottaa...

pääpipi

Olen lopettamassa champix lääkkeen käytön ja on suoraan sanottuna vittumainen olo. Nyt oon sitte tässä lääkekoukussa. ....kele. Mites tästä nyt eteenpäin. Olen yrittänyt loivasti lopettaa lääkkeen käytön, mutta perkule ei tämäkään oo helppoa. onkohan tämä kärvistely kaiken väärtti... tekis meili juosta jorpakkoon.... tai kipsalle ostaan tupakkaa ja taas alkaa opetteleen tämä jalo taito uudelleen....

voih..

Mä kanssa ajatellut lopettaa lääkkeen. mulla tosin vasta alotus pakkaus loppu ja viikko ilman tupakkaa. nyt haju on ihan kamalaa..tupakkaa ei tee mieli mutta tupakalle tekee mieli eli se tapa!! Mulla ollu huimausta koko kaksi viikkoa..liekö se muustakin mutta ei niin kiva olotila ja pientä pahoinvointia.
Kolme vuotta sitten mulla oli se zypan mutta lopetin lääkkeen toisella viikolla kun sain kovia sivuvaikutuksia mutta myös rööki jäi pois vaikka en alkuu pidemmälle ehtinyt. mutta olin polttamatta n vuoden ja aivan omaa tyhmyyttäni aloitin uudestaan..kyllä se on niin omasta päätöksestö kiinni pitkälti ja minä tiedän sen jos otan yhdenkin niin siitä se alkaa pikkuhiljaa.
Nyt isännän kanssa molemmat lopetettu ja en aijo koskaan edes kokeilla sitä yhtä!

Kyllä champix toimii..eiku kaikki vaan lopettamaan!

Olis jonki verran...

jäänyt champix tabuja jos joku tarvis...

Ei mitään

tolla Champixilla. Alotuspakkaus (2 vk) ja kuukauden tabut imuroitu naamariin ja mitään haitta vaikutuksia ei ilmennyt. Tosin savuttelu jatkunu kokoajan 30-40 kpl:een päivärytmillä. Mikähän meikässä on kun ei tepsi, muita juttuja kun lukee niin niillä toiminut. Kai mä ole muutenkin niin erityislaatuinen persoona, ettei pienet siniset pillerit vaikuta mitenkään :). En meinaa hakea enää lisää noita, vaikka suoraan 6 kk kuurin kirjotti lekuri mulle. Kai se arvas että tuossa kaveri, johon ei mikään auta.

Hommaa nuuskaa

Itse vähennän tupakankulutusta nuuskalla, toimii hyvin.

ohjeet?

Et varmaan ole lukenut Campixin käyttöohjeita.
Kun aloitat Campixin käytön päätät samalla milloin jätät tupakoinnin.
Minä päätin että lopetan tupakoinnin seitsemäntenä Campix-päivänä.

En tosin pystynyt polttamaan Campixin kanssa kuin viisi päivää.

Olin tupakoinut 30 vuotta noin askin päivässä.
Nyt olen Campixin ansiosta ollut tupakoimatta kaksi vuotta ja kaksi kuukautta.
Voin ihan rehellisesti sanoa että alussa tupakka pyöri mielessä jonkun verran. Nyt ei enää. Joskus tulee vielä uniin.
Minä lopetin tupakoinnin lopullisesti kahden viikon Campix-kuurilla.

Mielestäni on turhaa rahan haaskausta syödä lääkettä jos ei aiokkaan lopettaa polttamista. Ei se nyt niin ihmeellinen pilleri ole että se tekee kaiken puolestasi.

Minulle se kuitenkin oli ihmelääke koska pääsin tappavasta tavasta eroon ilman mitään tuskia.

champixilla

ei tupakasta ole päässytkään eroon kun 25%. Eli ei sekään mikään ihme lääke ole. Millään lääkkeellä ei pääse tupakasta eroon, jos ei oma motivaatio ole kohdallaan.

Käyttäkää nuuskaa

Eikö noi lääkkeet ole mielisairaille alunperin tarkotettuja tai oikeesti kai sotilaille irakissa syötettyjä mömmöjä ettei solttupoika pelkää kuolemaa.

MIKSI TE NOITA SYÖTTE ???? Teidättekö mitä haittavaikutuksia noilla mömmöillä on??

Ostakaa nuuskaa siitä saa nikotiinia ilman savua ja tupakan haittoja.
Valheet nuuskan vaarallisuudesta voi vähitellen lopettaa, ruotsalaisella ja amerikkalaisella nuuskalla on iso ero ruotsalainen on terveellisintä valmistustavasta johtuen.
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/151556.shtml

tiedätkö

Että monella kuten minulla on riippuvuus nikotiiniin!Olen aikonut näiden kirjoitusten perusteella valita champixin jota myös työpaikkalääkäri suositteli koska käytän samalla mielialalääkettä.Olen aikoinani kokeillut nuuskaa,laastareita ja purukumia ja jään niihin koukkuun siksi nyt käytän mahdollisuuden kokeilla nikotiinivapaata vaihtoehtoa..tulokset ovat melko vakuuttavia!Siitä nuuskasta vielä että muistona mukavan kokoinen potero huulen sisäpuolella käytön seurauksena vaikka käyttö ei ollut jatkuvaa!!

Champix

Ilman muuta Champix.

Noritren

Itse ajattelin että on järkevää kokeilla ensin halvinta. Noritrenilla pääsin eroon ja kuurin hinta oli vajaan kympin.

Minulla toimi

Champix oli minulla se taikasana...

Sama täällä

Nyt on säästynyt rahaa 2067,07 euroa vuodessa (9605 savuketta), mitähän lähtis osteleen, vai tekiskö ulkomaanmatkan.

anna

jos sulla on niin paljon rahaa että täytyy miettiä mihin sitä käyttää, niin anna mulle se. mun ei tartte miettiä.

ei kannata

Ei kannata rahojaan tupakoitsijalle antaa.
Hän tuhlaa ne savuna ilmaan :)

Champix

Champix resepti kirjoitettiin ainakin minulle. 20 vuotta savuttelua takana noin 35 tupakkaa päivässä ja odottelen edelleen niitä kuuluisia vieroitusoireita. Olen nyt viikon ollut ilman ja tupakointi väheni huomattavasti jo ensimmäisistä pillereistä.

Champix

Tuossahan tuo Champix resepti on lojunut
jo pari kuukautta.Pakko olisi lopettaa tämä
ällöttävä tupakanpoltto.
Viidennen kerran aloitin 2,5 v sitten ja kadun.

Luettuani tasan tarkkaan kaikki vastaukset tässä
ketjussa, en taida uskaltaa tuota lääkettä.
Vähän peloittaa nuo sivuvaikutukset!!!

Täytyy kai kokeilla sitä purkkaan ensin........

Zybanista

Mieheni aloitti Zyban-kuurin, muutama päivä meni mukavasti, mutta sen jälkeen alkoi kauhea punoitus, turvotus ja kutina raajoissa, kasvoissa yms. Olo oli tosi tukala. Nyt pitäisi hakea lääkäriltä Champix -resepti, saas nähdä.....

Duracell pupu

Olen kokeillut molemmat lääkkeet ja kummankin kohdalla muutuin ihan höpöksi.3 viikolla lääkkeen syömisessä alkoi univaikeudet,en saanut unta vasta kuin olin tarpeeksi väsynyt ja silloinkin nukuin vain muutaman tunnin pätkissä.En pystynyt keskittymään työasioihin,olin todella levoton.Tuntui että hypin joka ilman suuntaan tekemättä mitään järkevää.Oli pakko lopettaa lääkkeet koska tunsin vajoavani ihan epämääräiseen tilaan jossa en pysty hallitsemaan itseäni,kumma juttu ja kammottavaa.En ollut koskaan kärsinyt mielenterveysongelmista tai muustakaan vastaavasta mutta nuo lääkkeet tekivät minusta taatusti jonkin asteisen mielenterveystapauksen.Kesti muutaman viikon tasaantua omaksi itsekseni,saada elämänhallinta haltuun.En päässyt tupakasta eroon noilla keinoilla.Nyttemmin jauhan ihan purkkaa ja välillä on vaikeaa olla pistämättä tupakaksi aamukahvin jälkeen,mutta eipähän ole sekopää olo.Joihinkin nuo pillerit vaikuttavat kovinkin voimakkaasti sekoittaen pasmat ihan tyystin ja jotkut onnistuvat pillereillä siltä istumalta.

Eka viikko Champixia takana

poltin ennen noin 20 tupakkaa/päivä ja nyt olen 2.ta päivää ilman, tosin heti kun aloitin tuon kuurin, niin ei se tupakka oikein enää maistunutkaan. Olen nukkunut hyvin, ruokahalu on hiukan vähentynyt ja sinisitä napeista tuli hiukan päänsärkyä, välillä tekee sairaasti mieli tupakalle, tuntuu että minulta on viety jotain "omaa", vaikka olin itse päättänyt lopettaa. Kaverin tupakka haisee järkyttävän pahalle, mutta se tapa:( Toivottavasti tämä on nyt tässä, enkä koskaan aloita tupakointia uudestaan!

champix

Itselläni Champix kuuri loppuu nyt kahden ja puolen kuukauden jälkeen. Tupakkaa tekee edelleen aika paljon mieli, mutta olen alkanut miettiä onko se tuon Champixin syy... Sehän tavallaan estää nikotiinireseptoreita "sammumasta" sitoutumalla niihin. Siinä mielessä ei ehkä ole eroa Nicoretteen joka käyttää samoja reseptoreita tupakan nikotiinin ja Champixin kanssa. Ainoa on että Champixiin ei näytä jäävän koukkuun. Aikaisemmissa lakoissa tupakanhimo on loppunut muutaman viikon jälkeen, nyt se on kestänyt lähes kolme kuukautta. Jos nikotiinin himo häviää kolmen viikon sisällä niin tiedän että Champix on varmaan pitkittänyt prosessia. Sinänsä Champix on ollut varmaan hyvä apu ja taittanut pahimmat nikkarit, mutta nyt mennään sitten omillaan.

Tsemppiä sinulle

Jospa se onkin se tapa jota sinulla on ikävä, minulle tupakointi oli palkonto tehdystä työstä ja oma hiljainen hetki. Nyt käyn ulkona ja hengittelen hetken raitista ilmaa. Mielestäni tupakoitsijat haisevat kauhealle, enkä tosiaan aloita enää tupakointia ikinä, hirveä koukuttaja se on! Kaverit, jotka tupakoivat ovat jotenkin kiukkuisia, kun aloitin lakon, yksi ei ole sen jälkeen edes soittanut :(
On sitten muuten välillä tosi ärtynyt olo, mutta kyllä sen kestää, kun tietää, ettei tarvitse enää polttaa..

champix

Kiitos! Nyt on kulunut muutama päivä Champixin lopettamisesta ja en ole huomannut oikeastaan mitään eroa aikaisempaan. Ehkä ensimmäinen päivä meni vähän 'överiksi' kun kuunteli jokaista mielihaluaan, mutta nyt alkaa mennä rutiinilla. Nikkarit jatkuvat edelleen, mutta tupakoinnin tapa on niin nujerrettu ettei repsahdus ole lähelläkään. Tästä eteenpäin mennään sitten päivä kerrallaan ja toivottavasti joskus huomaa ettei kokonaiseen päivään ole tehnyt tupakkaa mieli... :)

Zyban-kuuri

Minulle kirjoitti työterveyslääkäri reseptin Zyban-kuurille. En ole vielä osannut päättää aloitanko kuuria vai en. Polttanut olen noin 20 vuotta ja lopetusyrityksiä lienee satoja. Ajattelin nyt vielä viimeisen kerran kokeilla hyvin suunniteltua nikotiinikorvaushoitoa ja jos tämä ei nyt toimi niin sitten lunastan tuon Zyban-kuurin. Minulle lääkäri kirjoitti nimenomaan Zyban-kuurin eikö Champixia, koska kerroin että jokainen lopetusyritykseni on päättynyt masennus- ja ahdistuneisuusoireisiin. Luulen että aika moni Champix-kuurilainen luulee lääkkeen aiheuttavan masennusoireet, vaikka nämä oireet tulisivat ilman kuuriakin nikotiinin vieroitusoireina. Itselläni tupakointi pitää masennusoireet loitolla, siksi lopettamisyritykset ovat aina päättyneet noin 1-2 viikon kokeilun jälkeen kun mieliala on laskenut hälyttävän alas. Tiedä sitten kauanko tämä alakuloisuus olisi kestänyt, mutta en ole uskaltanut jäädä odottelemaan.
Itse aloitin shampiksilla muutama viikko sitten ja en kadu,lisäksi tämä on ensimmäinen lopettamis yritys minulla ja lisäksi minulla ei ollut niin hirmuista motivaatiota aloittaa tupakka lakkoa,mutta tulipahan aloitettua ,nyt mielessäni on varmistunut ,että en aio enään polttaa.
Ja lisäksi ajattelin myös syödä kuurin loppuun.Suosittelen.

Hyvä olla

Eroon zyban:sta ja champix:sta, itse pääsin näistä eroon Marlborolla.

paljonko teillä makso?

Ite hain just Champixin alotuspakkauksen, 4 viikkoa, maksoi 105!!! Ja joku saanut koko kuurin (12viikkoa) 150 euroon.
Kysyin, seuraavat 8 viikkoa noin 200e. Huh, ottaapa sydämestä maksaa, mutta sama hinta ku aski tupakkaa päivässä.

Huh huh

Tuolla rahamäärällä saa jo laadukkaita kalleimpia sikareita ison laatikollisen, eikö sikari olisi paljon parempi tapa vähentää tupakointia kuin nuo mielenvikaisille tarkotetut lääkkeet.

Tänään hommasin

Tänään kävin itsekkin hakemassa neljän viikon kuurin Champixia. Vuoden vaihteen jälkeen olen kärvistellyt nikotiini tuotteilla ja salaa silloin tällöin imaissut röökin. Vaikeaa on ollut. Mulla on ilmeisesti melko kova tuo itse nikotiiniriippuvauus. Ei niinkään se tapa. No nyt kuitenkin viikonloppuja juopotellessa ratkesin taas polttamaan ihan normaalisti, niin maanantain kunniaksi hain reseptin ja heitin eka Champixin huuleen. Toivottavasti tämä toimii, kuten tuttaville. Neljä tuttavaa lopettanut samalla lääkkeellä ja yksi heistä poltti noin kaksi askia päivässä kolmenkymmenen vuoden ajan.

Huh huh

kiitos vain sinullekkin tuesta, vaihdathan keskustelualuetta?

Nikotiininarkkari; Tsemppiä sinulle!

chAMPIX

juu, vuoden alusta aloitin kuurin ja 14 päivän jälkeen lopetin... kaikki sivuoireet tuli pillereistä (loppu kyllä tupakointikin :) ) paha olo, suun kuivuminen, alkuun kummat yöunet, viikon jälkeen unettomuus mikä oli pääsyy kuurin lopetukselle. ei vuorotyöläinenkään nukkumatta jaksa... Mulle tuli siis kaikki muut sivuoireet paitsi itsetuhoisuus mutta kylläpä sekin ois vielä muutaman vuorokauden valvomisella tullut! en tiiä oliko psykologinen merkitys vai oikeesti auttava lääke mutta kolmen päivän vieroitusoireiden jälkeen ei fyysistä tarvetta ole enää polttaa. Oma hommansa onkin sitten keksiä korvaavaa jutskaa esim ruuan, kahvin ja seksin jälkeen :) sekä aamu että iltasavuille... mutta nyt alkaa päivä päivältä unohtuun että niiden jälkeen kuuluu mennä röökille :)
mulla nyt kaks tablettia otettuna...ja tupakka maistuu pippurille, oikeesti =)

zyban

Nyt kolmatta viikkoa zybania ja toista viikkoa polttamatta. Ei tee tiukkaakaan, duunissa pystyn jopa istumaan tupakkahuoneessa, muiden kanssa eikä tee häijyä. On nääs ainoo tapa luistaa töistä ku menee sinne.

hinta noussut

No huh! Onpa roima hinnannousu Campixilla.
Minä lopetin tupakoinnin Campixin avulla 2 v 8 kk sitten. Silloin aloituspakkaus maksoi 52 e muistaakseni.
Hetkinen, mut silloin aloituspakkaus oli vain kahden viikon mittainen. Sain 30 vuotta jatkuneen tupakoinnin loppumaan sillä kahden viikon Campix kuurilla.

champix

lopetin champixilla ja sitä 52 euron 11+22 napin aloituspakettia ei enää myydä. Se on nykyisin 11+42 ja se maksaa 105 euroa.
tonttu 100, laskin että champixilla 0n 80 sivuvaikutusta joten et saanut kaikkia.

loppu nyt

Siis tätä ei myydä enää:Hoidon aloituspakkaus, jossa on 2 läpipainoliuskaa: 1 läpinäkyvä läpipainoliuska, jossa on 11 x CHAMPIX 0,5 mg kalvopäällysteistä tablettia, ja 1 läpinäkyvä läpipainoliuska, jossa on 14 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia kokoontaittuvassa annoskorttipakkauksessa.
Kun rahat saa isommillakin paketeilla ja ihmettelen kuka fakiiri pystyy syömään 1 mg x2 kolme kuukautta?

lopetin

Hoidon aloituspakkaus, jossa on 2 läpipainoliuskaa: 1 läpinäkyvä läpipainoliuska, jossa on 11 x CHAMPIX 0,5 mg ja 14 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia, ja 1 läpinäkyvä läpipainoliuska, jossa on 28 x CHAMPIX 1 mg kalvopäällysteistä tablettia kokoontaittuvassa

TÄmä on nykyinen aloituspakkaus 105 euroa
10:s päivä menossa lääkkeillä ja nostin annoksenkin vielä 3 päivää aikaisemmin kun olisi kuulunut ja tupakkaa tekee mieli kuten ennenkin eikä maussakaan valittamista. muuta vaikutusta lääkkeillä ei ole ollut kuin väsymys, unet ja lievää pahoinvointia. menikö rahat ihan hukkaan!!??
Kuten Sauhu-Sami, kolme askia menee päivässä ja hyvältä maistuu. Unia näkee laidasta laitaan.
lopetin nyt kuitenkin sauhuttelun vaikka hyvältä tuntuikin, kyllä se lääkkeen hintakin vähän motivoi pitämään edes taukoa. ehkä vieroitusoireet ei ole niin pahoja noilla lääkkeillä, mut omalla kohdalla lääkkeet on kyllä pienoinen pettymys, mut kyllä ne ilmeisesti jollakin toimii.
niin 2 viikkoa ilman tupakkaa tulee tänään ja pahalta kyllä tuntuu, oon jo unissakin poltellut tupakkaa muutamana yönä! no eiköhän tää parin vuoden päästä jo helpota :D
ja iso aski tuli tupruteltua päivässä.

Champix

Itsellä 9pv kuuria menossa, vielä 3pv niin sitten loppuu sauhuttelu...vielä ei isompaa vaikutusta tupakointiin huomattavissa, mutta unet kyllä vilkastuneet ja pikku pahoinvointikohtaus aamusella 1 kerran tänään..
saas nähdä onnistuisko vihdoin irti champixin avulla..vasta 23v kärytellyt...
tsemppiä kaikille taistelijoille :-)

25. päivä

Takana yli 30 vuotta polttamista, nyt meneillään 25. päivä ilman tupakkaa champixin avulla. Viimeisen tupakan poltin viikon päästä champixin aloittamisesta, ei maistunut enää miltään, tai oikeastaan maistui pahalta. Alussa ei muita oireita kuin mielettömät painajaiset joka yö. Nyt painajaiset vähentyneet, mutta päivittäinen pahoinvointi alkanut ja mieliala on tosi alavireinen ja masentunut. Tupakka ei tule mieleen enää jatkuvasti niin kuin alussa, ja karkin syömisenkin on voinut lopettaa. Mutta alkaa kyllä hieman huolettamaan tämä fiilis, koskaan ennen tällaista oloa ei ole ollut. Onko kellään kokemusta, häviääkö tämä alavireisyys sinä aikana kun lääkettä syö, vaiko vasta sen jälkeen kun lopettaa lääkityksen kokonaan? Aloituspakkauksen olen syönyt, ja muutama päivä sitten aloittanut sen jatkopakkauksen, joten suunnitelmissa olisi syödä vielä aika monta viikkoa pillereitä..Olen tyytyväinen sen suhteen, että olen päässyt tupakasta eroon, mutta tämä minulle vieras alavireisyys ja masentuneisuus ei tunnu hyvältä..

mieti

Yritä asennoitua alavireisyyteen niin että se on ohimenevää. Jos olo alkaa tuntua sietämättömältä kannattaa varmaan kokeilla lääkkeen puolittamista?
Jos sekään ei auta pitää miettiä pystyisikö lääkkeen lopettamaan sortumatta uudelleen tupakkaan.
Itse lopetin 30 vuoden tupakoinnin kahden viikon Campix-kuurilla.

Tsemppiä matkaan teitpä niin taikka näin!
Mulla kalliit lääkkeet lojuu kaapissa, viim. käyttöpäivä 8/2011 olisiko joku halukas ostamaan ? löytyy aloituspakkaus ja 6 levyä.

sm2222 (at) luukku.com
Aloituspakkaus ostettu, keskiviikkona ensimmäinen tabu. Psyykkaus menossa toista kuukautta. Aiempi yritys noin vuosi sitten Nicorettella, mutta purkan syönti jatkui ja jatkui vaan - siis niin nikotiiniriippuvainen olen. Aloitin uudelleen polttamisen n 3 tupakkaa päivä, mutta määrä on noussut uudelleen n 20 savukkeeseen. Ajattelin lisääväni liikuntaa ja ulkoilua mahdollisten oireiden helpottamiseksi. - No sittenhän sen näkee kuinka kovat sivuvaikutukset tulee. Lopetan tupakoinnin, koska hirvittää terveyden menetys - 44 vuotta imenyt tupakkaa.
5. päivä menossa Champixia, ei mitään erilaisia tuntemuksia, ei sivuvaikutuksia, mutta ei ainakaan vielä ällötystä tupakan polttoonkaan- olenkohan psyykkisesti väärässä vireessä??? Pelkoja kirkkusyövästä, keuhkoahtaumasta - aina yskittää - tuhannen tuhraamista tupakin kanssa. Tympäsee tuollainen riippuvuus. Mutta kuitenkin tupakka maistuu niin hyvälle. Voi perse, etten paremmin sano.

Zyban tehoaa muuhunkin.

Tämä vietnamin lääke Zyban tehosi jo vajaana kuurinakin aikanaan eli olen ollut polttamatta 7 vuotta eikä mieli tee.Haittavaikutuksena tuli samalla että en ole myöskään 7 vuoteen halunnut alkoholia tai olutta ym pelkkä ajatuskin ällöttää.Poltin noin 35v.

Lopettaja

Onko jollain jäänyt Champixit kaappiin?
muh1111@luukku.com
Todella hyvä lääke tuo Champix. Tupakoin 20 vuotta ja lopetin sillä. Aikaisemmat yritykset menivät nikotiinikorvaus lääkkeillä aina hukkaan.

Otan vain puolet annoksesta ja se toimii. Ei tule unia tai pahoinvointia siten. Kannattaa syödä vähän pitempään, jotta on varma onnistumisesta.

Ihana kun tupakan hajukin oksettaa ja itse tuoksuu hyvälle. Elämä näin paljon parempaa.
Jotenkin tuntuu et noi lääkkeet on ihan syvältä, mut jokainen kai etsii sen sopivan jutun lopettaa mulle ei ainakaan tommoset sovi.
Sopiiko sinulle sitten tupakointi paremmin?
No, minulle tuli nyt kuusi vuotta siitä kun lopetin Campixilla. Ja edelleen se on parasta mitä olen saanut päähäni :) Kannattaa edes kokeilla lääkkeellä lopettamista. Minulle se oli ainut keino päästä kolmen vuosikymmenen sauhuttelusta.
Pelottavaa itsemurhariskin kohoaminen koska champix aiheuttaa masennusta.Toivottavasti champix ei ole perhesurmien taustalla oleva lääke.
Saakohan apteekista mukaa champixia hakiessa rasvatun köyden että saa vetää ittensä hirteen roikkumaan vai pitääkö köysi ja vaseliini erikseen ostaa muualta?
Varmaan proviisori kertoo lääkkeen vaaroista.Perhesurmaajien lääkityksistä aloitettiin tutkimus että josko olis jotain yhteyttä champixilla tai muilla psyykkeeseen vaikuttavilla lääkkeillä..
Champixilla lopetin vajaat pari vuotta sitten ilman ongelmia. Tuon masennuksen arvelisin olevan seurausta siitä että jotain muuttuu elämässä pysyvästi ja se masentaa.
On olemassa tutkimuksia joissa champix todetaan joillekin aiheuttaneen jopa itsemurhia.
Masennus unihäiriöt painajaisunet huono olo sekavuus vaan näitä lievimpiä haittoja.
Myyntikieltoon tälläiset pitäisi laittaa mutta onhan tämä psyykelääke tehtaalle 600 miljoonan euron bisnes.
Kieltää ainakin lapsiperheiltä champix.
Lääkefirmat yrittää kehittää nikotiinin joka ei koukuttas koska "n-vitamiini" on ok keski-iästä ylöspäin.Kannattaa aikuisen ehkä pitää yllä addiktionsa polttamatta.
Jos champix olisikin perhesurmien laukaisija niin 600lla miljoonalla siitä todennäköisesti vaietaan.
Suomi savuton voi olla totta monen tragedian jälkeen vuoteen 2040.Lapsiperheille ei champix sovi.
 /   /  /  / zyban vai champix?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku

Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta