AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Saareke keittiöön

Saareke keittiöön

14 Vastausta 8 541 Lukukertaa
Onko kukaan laittanut saareketta keittiöön ja jos on, niin oletko tyytyväinen? Ja mitä tekisit nyt toisin, jos laittaisit saarekkeen?

Meillä olisi tarkoitus laittaa saareke, johon tulee liesitaso riittävällä laskutilalla ympäriinsä. Ei hanoja, eikä aamiaispöytää ympärille.

Meillä on

Siihen ei tosin ole sijoitettu liettä eikä vesipistettä - ne halusimme samalle seinustalle lähekkäin, eikä ole aamiaistiskiäkään. Saareke on 1,2 x 1,0 m kooltaan ja tarkoitettu työskentelytilaksi. Siinä on mm kaappi talouskoneelle ja pistokkeita vaikka vatkaimen käyttöön. Meillä on iso perhe joka tykkää osallistua kokkaamiseen ja aina joku on notkumassa saarekkeen reunalla seuraa pitämässä tai salaattia pilkkomassa. Laatikoissa on leivontaan tarkoitetut tavarat ja ruokailutilan puolella kaapistoissa ja laatikossa ns paremmat astiat ja kattausvehkeet.

Meillä

Kuukauden kokemuksella voin suositella keittiösaareketta. Meillä 100x180 saareke, jossa uuni ja liesitaso keskellä pitkää sivua ja laatikostot molemmin puolin. Toisella (taka-)puolella on vitriinikaapit laseille ym. Saarekkeessamme ei ole vesipistettä, koska keittiöallas on saareketta vastapäätä. Mukava työskennellä, kun on reilusti laskutilaa ympärillä.

Olemme erittäin tyytyväisiä

Meillä on ollut reilut puoli vuotta käytössä juuri tuollainen saareke. Eli siinä on liesitaso ja molemmin puolin laskutilaa, ei vesihanaa, koska se on riittävän lähellä. Teimme itse saarekkeen, koska meidän tarpeisiimme ei löytynyt sopivaa.
Ostimme samaa sarjaa olevat alakaapit, itsellemme sopivin "sisuksin" ja siihen upotimme liesitason.
Rakensimme myös "taustaksi" matalan seinäkkeen (n. 30 cm) näkösuojaksi, sen "päällystimme" lasilla.
Meillä ei ole kaappeja tms. saarekkeen toisella puolella, vaan siinä on arkiruokapöytä.

Olemme enemmänkin kuin tyytyväisiä ratkaisuumme. Meilläkin on kokkaajia välillä liiaksikin asti. Nyt mahdumme hyvin.

Uskallan suositella tekemään saarekkeen myös itse, koska hinta on huomattavasti halvempi kuin valmispakettien. Lisäksi saat juuri sen kokoisen kuin haluat ja saat itse valita millaiset kaapit otat ja niiden sisustat.

Me mietimme

mutta paljonko pitää olla tilaa ympärillä että mahtuu kulkemaan. Meillä ajatus laittaa sellanen esim. 60*120 cm kokoinen saareke, pelkästään pöytä ja alle kaapit. Ei jollakin sattui olemaan pohjakuvaa omasta ratkaisusta joka toimii, olisi kiva nähdä ideoita?

Myös saarekkeesta

Meillä on myös talo suunnitteilla ja saareke keittiöön kiinostaa.

Onko teillä saareke keskellä keittiötä vai missä? Minkä kokoinen keittiönne on? Onko teillä arkiruokapöytä keittiössä ja monenko hengen se on?

Itse haluaisin 6 hengen arkiruokapöydän keittiöön ja saarekkeen. Sellainen saareke lukittavilla pyörillä ja ihan vain aputaso käyttöön taitaa olla kaikista käytännöllisin.

Tuo liesisaareke on kovin tilaa vievä ja se on sitten aina siinä eli ei voi paikkaa muuttaa. Kustannuksellisestikin on melko kallis.

Ruokailutila tulee meillä erikseen olohuoneen puolelle ja haaveena olisi saada keittiökaapisto jatkumaan ns. L-mallisena ja ruokailutilaan päin siihen kaapisto lasiovin, tason päälle tulisi huuva ja tasoon sitten liesi tai tiskiallas.

Pyörillä oleva

Itse rakensin keittiöömme juuri pyörillä liikkuvan saarekkeen. Keittiö on muuten L:n mallinen avoin olohuoneeseen ja siinä on suuri ruokailuerkkeri, jossa 6 hengen pöytä ja pöydän molemmilla sivuilla vielä 1,5 metriä tilaa. Normaalisti saareke on juuri erkkerin jommassa kummassa sivussa 1,5 syvässä tilassa (kooltaan 620x1100) ikkunan alla. Tarvittaessa sen voi siirtää keskelle keittiötä. Saarekkeessa on ainoastaan neljä suurikokoista laatikkoa. Taso ja sivut ovat massiivitammea. On erittäin toimiva ratkaisu ainakin meidän tarpeisiin. Paljon tuosta suurempaa en enää tosin suosittele. Vaikka tässäkin on viisi suurta teollisuuspyörää, on se jo niin raskas tavaroineen, että pelottaa tekevätkö pyörät parkettiin jälkiä. Kustannus tuolle n. 500 euroa.

Keittiönne

Montako neliötä keittiönne on?

Koko

n. 25 m2

Kai teillä

keittiössä? Noin isoon keittiöön kyllä mahtuu saareke ja ruokapöytäkin, kuuden hengen. Kun mahtuu hyvin 20 m2.n.

Ruokapöytä

On n. 110x200 cm ruokapöytä. Ja olisi mahtunut saarekekin tosiaan.

Paljonko tilaa saarekkeen ympärille

Mekin haaveilemme saarekkeesta. Paljonko täytyy olla tilaa saarekkeen ympärillä. Riittääkö 1 metri väliksi seinäkalusteisiin ?

Saareke, liesikupu ja vino sisäkatto

Mietityttää vielä kuinkahan hyvän/siistin saa liesikuvun liitoksesta, kun on suunnitteille laittaa se liesikupu vinoon sisäkattoon ja kun kyseessä on saareka, niin sehän tulee yksistään keskelle keittiön kattoa.

Kymysys

Niin, sellaista tiedustelisin, että kuinka suuri keittiön pitää vähintään olla, että on järkeä laittaa saareke, joka siis toimisi apupöytänä ja säilytystilana (ei liesitasona)? Meillä tulisi olemaa noin 21 neliöinen keittiö ja haluaisin kovasti sinne saarekkeen, mutta tuleekohan keittiöstä liian "sumppu" kun siellä olisi ruokailuryhmäkin samassa tilassa, mutta kuitenkin hieman sivummalla? Onko kokemuksia tällaisesta probleemasta???

N. 20 m2

n. 19 m2 keittiöön sopii saareke ja ruokakalusto.
 /   /  /  / Saareke keittiöön

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta