Hyvä yskänlääke?

tietoa kaipaava

Eli tehokasta lääkettä yskään kaipailisin. Syksyllä sairastettu keuhkokuume ja flunssa kai veivät vastustuskyvyn taivaan tuuliin ja jälleen keuhkoputkentulehdus ilmeisesti päällä, lääkäriin pitäisi varata aika mutta olisi kiva tietää että mikä olisi tehokas yskänlääke ilman sivuvaikutuksia?

53

63628

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • skäribo

      Yskä paranee parhaiten yskimällä. Se on yskän tarkoitus: yskiä ulos lima ja bakteerit. Jos on vaikea nukkua, niin ota yskänkohtaukseen kulaus tai kaksi vettä. Toimii.

      • Ymmärrän yskän

        Hyvä ohje, tumma suklaakin autaa ihan tutkitusti. Mutta onko ihmisen tarkoitus tulla kipeäksi , parantua entistä immuuntimampana. Terveet ajattelevat näin.!
        Mutta juuri yskimiseen todellisesti auttava aine on kodeiini ja sen johdokset. Nopea ohje on Codesan comp. Paras yskänlääke. Efedriini kuivaa nenää paremmin kuin Duact jola ei auta yskään, ja lisäksi kodeiini hillitsee yskänärsytystä.
        Jos et halua mitään extra oloa, niin älä ylitä kerta annosmäärää. ( tulee eufoorinen olo, ja vaarallista liikaa nautittuna). Lääkäri voi vain määrätä tätä lääkettä.)


      • Anonyymi

        Ja paskat auta mikään vesien kulauttelu, höpöhöpö


    • john11

      moro!

      codesan comp. tai cocillana ovat varsin tehokkaita. Vaativat lääkärin määräyksen.

      • poppamaija

        on minun ehdoton suosikkini, kuten jo ed. kirjoittaja totesi, niin sitä saa vain reseptillä. Reseptivapaista yskänlääkkeistä ei juuri ole apua.

        Mulla on heikot verkkokalvot, joten yskiminen pitää estää tehokkaalla lääkkeellä, yskimällä voi syntyä vahinkoa.


      • Kolmiopoju
        poppamaija kirjoitti:

        on minun ehdoton suosikkini, kuten jo ed. kirjoittaja totesi, niin sitä saa vain reseptillä. Reseptivapaista yskänlääkkeistä ei juuri ole apua.

        Mulla on heikot verkkokalvot, joten yskiminen pitää estää tehokkaalla lääkkeellä, yskimällä voi syntyä vahinkoa.

        Olen poppamaijan kanssa aivan samaa mieltä Codesanista. Parasta ja tehokkainta yskänlääketta mitä reseptillä saa. Suosittelen lämpimästi!


    • rekisteröitymätön

      Riippuu siitä, minkälaista yskäsi on ja mikä sen aiheuttaa.

      Oletan, että kärsit kuivasta ärsytysyskästä: Mainitut kodeiinipitoiset aineet kyllä laimentavat yskänrefleksiä. Kodeiini väsyttää.

      Keuhkoputkien ärsytystä ja tulehdusta voi alentaa myös allergialääkkeillä ja kortisonilla. Itselläni keuhkoputkentulehduksen aiheuttama pitkään jatkunut ja kroonistunut, hakkaava yskä lähti todella hyvin inhaloitavalla kortisonilla. Kortisonilla on ohjeen mukaan käytettäessä minimaalisesti sivuvaikutuksia. Antihistamiineja taas on nykyään kaupan monenlaisia ja ainakin uusimmat ovat hyvin siedettyjä ja aiheuttavat hyvin vähän sivuvaikutuksia.
      Erilaiset flunssalääkkeet , kuten Rinomar ja Duact vähentävät limakalvoturvotusta myös. Niissä on itsessään antihistamiinikomponentti, joten ei tarvitse niiden kanssa erikseen ottaa allergialääkettä. Ne tosin voivat joitakuita väsyttää tai tehdä ärtyneeksi.

      Jos sinulla kuitenkin on runsaasta limanerityksestä johtuva yskä, niin käytettävät aineet ovat hieman toiset.


      Yskä on kyllä kehon puolustusmekanismi ja sillä on tärkeä tehtävänsä, mutta joskus yskästä tulee itseään ruokkivaa, eli se kroonistuu: yskiminen ärsyttää limakalvoja, joka aiheuttaa lisää yskimistä, joka ärsyttää limakalvoja... tällainen yskä ei ole enää mikään puolustusmekanismi vaan haitta. Hoidata se hyvällä omallatunnolla pois vaan.

    • tietoa kaipaava

      Tuota Codesan comp.ia ja cocillanaa minulla on ollutkin keuhkokuumeen aikoihin muistaakseni.

      Sain nyt sennimistä lääkettä kuin sir Ephedrin, onko kellään kokemuksia siitä?

      Limaa ei kovin paljoa tule mutta minulla on hyvin herkät limakalvot ja vuotohäiriö niin sen takia en saisi pitkiä aikoja yskiä niitä rikki ettei tule ongelmia joten täytyy hoitaa tehokkaasti yskät pois. Totta sekin on että yskä paranee yskimällä. Ehkä sitä voisi kuvailla ajoittain hieman "astmatyyppiseksi", ja keuhkoputkia ikäänkuin kutittelee.. Nyt pari yötä mennyt yskiessä kun tuntuu että siellä on joku juttu mikä ärsyttää koko aika että on pakko yskiä.

      • kuusenkärkkä

        on tosi tehokas kuusenkärkästä keitetty siirappi.Meillä lapsetkin ottavat sitä on tehokas ja hyvänmakuinen.


      • rekisteröitymätön

        Noh, toivottvasti tauti lääkkeellä lähtee.

        sir ephedrin ei ole tuttu, mutta pseudoefedriini sen sijaan on - se on mainitsemani Duactin toinen vaikuttava aine. Vähentää limakalvoturvotusta.

        Jos tosiaan on tuollaista astmatyyppistä oiretta, niin se keuhkoihin inhaloitava kortisoni on ihan hyvä lähestymistapa. Sehän on siis astmalääke, mutta käytetään myös kroonistuneen yskän hoidossa. Flixotine (tai jotain sellaista) taisi olla se, jolla omaa yskääni ihan menestyksekkäästi hoidettiin. Lääkäriin menin vasta itse, kun olin sen jokusen yön valvonut yskimisen takia.


      • Poppamaija

        Sir Efedriniä olen aikaisemmin käyttänyt ja se on kohtuullisen hyvin auttanut ainakin ns. astmatyyppiseen ankaraan yöyskäkohtaukseen.(hengitysteitä laajentava vaikutus). Annoksella 25 ml rauhoitti yskän puolessa tunnissa niin, että sai taas unen päästä kiinni. Sir Efedrinin kitkerälle maulle olen tullut niin "allergiseksi", että voin pahoin pelkästä sen ajattelemisestä.

        Nykyään minulla on myös astmalääkitys (Budesonid easyhaler ja avaavan lääkkeen tarpeeseen Ventoline discus), joiden määrrä joudun moninkertaistamaan flunssan iskiessä. Ilmeisesti astman takia flunssilla on minulla taipumus laajentua keuhkoputkentulehduksiksi tai keuhkokatarreiksi. Syksyllä alkoi flunssassa henki salpautua ja rintakehää pistää ja tuntui ettei mikään auta. Olin jo ottanut antibioottia, kipulääkettä ja Noscapin-yskänlääkettä (Ruotsista ostettu, laajentaa hengitysteitä). Saatuani 25 ml Codesan Compia tilanne rauhoittui 15 minuutissa ja uskalsin käydä makuulle ja nukahdin. Tehokkain tähän asti käyttämäni yskänlääke.


    • huijausta

      Viime aikoina on ilmestynyt kaksoissokkotutkimksia yskänlääkkeiden tehosta ja tarpeellisuudesta.

      Tutkimukset ovat osoittaneet että käsikauppana myytävät "yskänlääkkeet" ovat pääsääntöisesti huijausta. Sama koskee ilm. myös kovempia lääkärin määräämiä.

      Mitään tehoa ei siis ole osoitettu että yskänlääkkeet toimisivat yleensä lainkaan.

      Yskä on niin yleinen että lääketehtaat ovat tietysti tarttuneet heti tilaisuuteen tehdä rahaa, koska kukapa sitä yskiä haluaisi.

      Mikä siis paras yskänlääke? Tutkimuksissa on osoitettu että paras on pelkkä veden juominen. Se irroittaa liman siinä missä yskänlääkkeetkin.

      Olen itse kokeillut. Juomalla iso lasi lämmintä (esim. 37C) vettä, niin lima irtoaa niin nenätiehyeistä kuin keuhkoistakin.

      • Liitunaama

        Tutkimukset..mitkä ihmeen tutkimukset?? Oli sellainenkin tutkimus että perunalastut (sipsit) aiheuttavat syöpää sekä myös kännykkään puhuminen!! Ei aina kannata kaikkiin tutkimuksiin uskoa. Myönnän että veden ja etenkin lämmitetyn esim teen juonti on aina eduksi jos kurkussa on limaa taikka yskä vaivaa. Mutta kyllä yskänlääkkeet auttavat aivan varmasti..sitä ei voi kukaan kietää.


      • kuutamolla.

        > Olen itse kokeillut. Juomalla iso lasi lämmintä (esim. 37C) vettä, niin lima irtoaa niin nenätiehyeistä kuin keuhkoistakin.

        Millä tavalla juotu vesi vaikuttaa keuhkoihin?


    • Hukju

      Pelkkä vesi. Mahdollisesti hunajan tai sokerin kanssa. Ja tämä tarina on tosi.

    • pyydä sitä

      Itseäni ainakin Redol comp on auttanut parhaiten. Kyseinen lääke sisältää salbutamoolia, joka laajentaa keuhkoputkia. Salbutamooli on astmalääke.

      • Hevoslääkkeet

        Redol comp. ei auttanut minulla yhtään..aivan puuta heinää koko litku...vedin lärviini 2 päivässä koko 0.2l purkin eikä mitään vaikutusta. Kävin uudestaan lääkärissä ja sanoin että antaa kunnon lääkettä ettei tarvitse koko aikaa täällä juosta. Kerroin että edellinen lekuri antoi Redolia niin tämä lääkäri haukkui "linnunmaidoksi" sen ja määräsikin minulle Codesan comp. merkkistä lääkettä joka auttoi aivan heti. Lääkärin mukaan voimakkain yskänlääke jota apteekin hyllyltä saa...seuraava askel olisi jo huumausaineet kuulemma!


      • Toclase
        Hevoslääkkeet kirjoitti:

        Redol comp. ei auttanut minulla yhtään..aivan puuta heinää koko litku...vedin lärviini 2 päivässä koko 0.2l purkin eikä mitään vaikutusta. Kävin uudestaan lääkärissä ja sanoin että antaa kunnon lääkettä ettei tarvitse koko aikaa täällä juosta. Kerroin että edellinen lekuri antoi Redolia niin tämä lääkäri haukkui "linnunmaidoksi" sen ja määräsikin minulle Codesan comp. merkkistä lääkettä joka auttoi aivan heti. Lääkärin mukaan voimakkain yskänlääke jota apteekin hyllyltä saa...seuraava askel olisi jo huumausaineet kuulemma!

        Tämä on todella lapsille ja aikuisille hyvä yskänlääke. Tarkoitettu liman irroitukseen ja erittäin kovaan yskimiseen hillitsee yskää ja saa nukuttua.


    • tietoa kaipaava

      Täällä valvotaan rankan yskimisen takia.. tai no, on selän kanssa ongelmaa ja raju yskäkohtaus laukaisi nyt lisäksi armottoman selkäkivun joten uneton yö tiedossa.. Särkylääkkeeni jostain syystä (Tramadol tms.) tuntuu rauhoittavan enempi yskää kuin särkyä.

      Eipä tuosta sir Ephedrinistä hirveästi ole ollut apua, olen sitä ohjeen mukaista 5-10ml ottanut.. Nyt otin hieman enemmän jos saisin helpottamaan.

      Mulla on allergia-aikana ja pahimmissa flunssissa just näitä astmatyyppisiä oireita, kannattanee mainita niistä jos saisin sit ihan enemmän siihen tarkoitukseen olevia lääkkeitä? Normaalisti astmataipumusta mulla ei ole mutta lääkäri maininnut jotain et allergian ja infektioiden yhteydessä, joskus jotain inhalaattoria kait kokeiltu mutta siitä vuosia.

    • siitä olen varma

      En ole käyttänyt enää vuosiin mitään, yskin pois. Jos on kyseessä ihan tavallinen yskä, niin kyllä se lähtee aikanaan. Jos taas haet jotain antibiottia, niin kyllä niillä vastustuskyky heikkenee ja pääset kierteeseen.
      Aikoinaan uskoin mainoksiin ja ostin jos jokinlaista limanirottajaa ym. ja vähän väliä tuli uusi yskä. Kun lopetin lääkkeiden käytön, ei ole ollutkaan pitkiä ja sitkeitä tauteja. Kai on sairastettava, että saa vastustuskyvyn. Nytkin olen joutunut olemaan todella "räkätautisen" kanssa tekemisiin, mutta eipä ole tarttunut

    • Lertsi
      • "Maistus varmaan sullekin." Noinhan sitä voisi mainostaa.


    • Lertsi
      • herra heroiini

        tuo toimii parhaiten eikä tarvitse edes kaukaa hakea mutta voi maksaa muutaman euron enemmän mitä muut yskänlääkkeet


      • Oikea Herra
        herra heroiini kirjoitti:

        tuo toimii parhaiten eikä tarvitse edes kaukaa hakea mutta voi maksaa muutaman euron enemmän mitä muut yskänlääkkeet

        Totta, mutta vain hullu voi käytää ainetta yskänlääkkeenä.


      • miten sen nyt ottaa
        Oikea Herra kirjoitti:

        Totta, mutta vain hullu voi käytää ainetta yskänlääkkeenä.

        Ei se Codesanin kodeiini paljon viattomampaa ainetta ole. Opiaatteja molemmat.


      • miten sen nyt ottaa kirjoitti:

        Ei se Codesanin kodeiini paljon viattomampaa ainetta ole. Opiaatteja molemmat.

        heroiinia käytettiin vielä 50 ja 60 luvuilla suomessa yskänlääkkeennä, koska sen maailmankaupan hinta oli halvempi kuin kodeiinin. Ja apteekista sai 5 mg.n heroiinitabletteja ilman reseptiä. Totta on....


      • timsu1981 kirjoitti:

        heroiinia käytettiin vielä 50 ja 60 luvuilla suomessa yskänlääkkeennä, koska sen maailmankaupan hinta oli halvempi kuin kodeiinin. Ja apteekista sai 5 mg.n heroiinitabletteja ilman reseptiä. Totta on....

        Olisiko tuo ollut sitten heroiinia mitä 1940-50 lukujen vaihteessa yskään sain? Ainakin se on melkein ainutta mikä on koskaan tehonnut. Sellaisia pieniä, muutaman millin läpimittaisia valkoisia nappeja pienestä peltirasiasta.

        1960-luvulla sai apteekista ostaa ilman reseptiä valkoista ja punaista yskänpulveria. Se valkoinen ei auttanut mitään, punainen vähän helpotti. Mikähän lienee ollut sen resepti?


      • mummu55
        sitroen kirjoitti:

        Olisiko tuo ollut sitten heroiinia mitä 1940-50 lukujen vaihteessa yskään sain? Ainakin se on melkein ainutta mikä on koskaan tehonnut. Sellaisia pieniä, muutaman millin läpimittaisia valkoisia nappeja pienestä peltirasiasta.

        1960-luvulla sai apteekista ostaa ilman reseptiä valkoista ja punaista yskänpulveria. Se valkoinen ei auttanut mitään, punainen vähän helpotti. Mikähän lienee ollut sen resepti?

        Minäkin olisin kiinnostunut tietämään mitä se punainen yskänpulveri sisälsi, mulle sitä syötetti joka talvi lapsena . Se oli älyttömän pahan makuista.


    • dsad

      90-luvulla oli sellainen lääke kuin Extuson. oli erittäin pahaa, mutta sitäkin tehokkaampaa.

      onkohan sellaista enää? en oo kyl varma oliko reseptilääke.

      • z

        juu extuson oli aika kova tuote, potun semmosta tempasit ja näit ihan oikeesti piirrettyjä hahmoja ympärilläsi, reseptille se lopulta meni


      • sdsdsddd
        z kirjoitti:

        juu extuson oli aika kova tuote, potun semmosta tempasit ja näit ihan oikeesti piirrettyjä hahmoja ympärilläsi, reseptille se lopulta meni

        Tuon mukaan Extuson on samaa kuin nykyisin myytänä reseptitön Resilar.

        http://www.myhealthbox.eu/fi/FI/farmaco/PfizerHealthAb/EXTUSON/551717.html

        Nimi EXTUSON
        Maa Suomi
        Tuottaja Pfizer Health Ab
        Vaikuttava aine Dextromethorphani hydrobromidum
        Lääkemuoto mikstuura
        Vahvuus 3 mg/ml


      • annekaa

        Dimetane expectorant oli mun lapsuuden aikaan paras yskänlääke mitä oli, hillitsi hillitöntä yskää ja irrotti limaa. lienee ollut liian hyvä yskänlääke kun ei tunnu enää Suomesta saatavan?? Joutuu muita yskänlääkkeitä juomaan pullo ja kuukausi tolkulla, dimetanella olisi selvinnyt yhdellä pullolla! kyllä sapettaa!!!


    • Hyvää Merikarvialta

      Jos ei yskä oo vielä parantunut hommaa Merikarvialta Ouran yskäntippoja niin yskäsi paranee. Itse yskin marraskuusta helmikuuhun ,en uskonut heti ystävääni kun hän tätä mainosti,mutta yskä meni kun tätä "nautin". Olisi se tuimaa vesi kävi silmistä kun sitä otti ja henkeä haukoin kuin kala kuivilla. Ourantipat on apteekin oma sekoitus.

    • _asian_tuntija

      Hei!

      Tässä tulee terveysalan asiantuntijan (20 vuoden kokemus) ohje:
      Tehokkaimpia ovat ns. homeopaattiset valmisteet. Suosittelen sinulle hakeutumista oikeaoppisen koulutetun homeopaattiterapeutin vastaanotolle. Älä usko lääketeollisuuden korruptoimia lääkäreitä tai koululääketiedettä! Siellä raha ratkaisee. Homeopatia taas on luonnonmukaista terapiaa, joka perustuu ns. similia similibus curantur periaatteelle.

      T. dipl. homeoterapeutti, maal. hypnoterapeutti, trauma debriefing therapist, vulvan elektrostimulaatiohoidon erik. pätevyys.

      • Kemikaali-Ali

        Jos homeopatia oikeasti toimisi, niin alkoholista aiheutunut maksakirroosi olisi todella helppo parantaa. Tippa viinaa tynnyrilliseen vettä, sekoitetaan. Tippa tätä toiseen tynnyrilliseen vettä. Sekoitetaan. Tippa tätä seuraavaan tynnyrilliseen. Sekoitetaan. Mitä useammin homma toistetaan, sitä vahvempaa lääkkeestä tulee.
        Tätä lääkettä sitten kolmesti päivässä ruokalusikallinen.
        Lääke on tehty täysin homeopatian ohjeitten mukaan. Tosin en muista enää, oliko kuun vaiheella tai loitsuilla vaikutusta lääkkeen tehoon.


    • Mirem

      Itselläni ollut tämä samanlainen kuiva yskä monesti. Siihen ei pari kulausta vettä auta jos yön haluaa nukkua hyvin. Eikä yskä yskimällä lähde,kokemusta on siitä että yskii ja yskii ja lopulta oksentaa,tuttu juttu. Lämmin juomakin auttaa vain hetkellisesti. Limaa irroittava yskänlääke on ainut mikä auttaa,ilman reseptiäkin saatavat ovat tepsineet.

    • Codesanin tehosta

      Yskä on alkanut viikko sitten, kulminoi neäjässä päivässä ja viidentenä sain tuon Codesan comp siirapin lääkkeeksi (antibiottikuurin lisäksi). Yhdistelmä vaikutti heti ja pääsin kuumeesta sekä pahimmasta yskästä eroon melkein parissa päivässä. Viime päivänä en yskinyt kuin pari kertaa ja silloin liman irtoaminen tuntui. Yöksi tilanne muuttuu niin, että kuiva ärsytysyskä palaa takaisin vaikka miten olisi. Eilen yskin lähes lakkaamatta melkein 5 tuntia, nukahdin siis vasta aamuksi. Aamulla herätessäni heti "märkä" yskä tuotti koko yön kärsimyksen tuloksen - limaa. Tämän päivän pärjäsin taas erinomaisesti, mutta nyt nukkumaanmenoa alkaa uhkaa eilinen vihollinen - kuiva ärsytysyskä. Codesania otin reilusti sekä vettä säännöllisin välein, mutta tilanne ei parane. Toivottavasti tänään tilanne rauhoituu nopeammin ja saan tarpeeksi nukkuakin. Eli yhteenvetona en oikein tiedä, mitä sanoa Codesanista - tuntuu auttavan, mutta miksi vain päivisin ???

    • Bakteerit yskänlääkk

      ........jatkuu.
      2. Lainaus alkaa-Potilas =>
      Kerronpa sinulle tyttärestäni. Hänellä diagnosoitiin astma 9-vuotiaana ja määrättiin astma-lääkkeet. Samalla kun itse olin hyvin sairas ja muutin ruokavalioni, muuttui tyttärenikin ruokavalio, eli vain luomuruokaa, makeat pois, tilalle vitamiinit ja maitohappobakteerit. Aina kun hänellä oli maha kipeä, migreeni ja oksensi hän tahtoi minulta maitohappobakteereita. Pikkuhiljaa migreeni alkoi helpottamaan ja 2 vuotta sitten astma-lääkkeen sai jättää pois. Nykyään 13v hän jaksaa esim pelata jääkiekkoa poikien joukkueessa ja kesät pelaa jalkapalloa tyttöjoukkueessa. Hengen-ahdistusta ei enää ole ollut. Hänellä kyllä on ollut IgE koholla (ainakin pari vuotta sitten). Mutta aina kun hän tuntee olonsa vetämättömäksi hän ottaa itse maitohappobakteereita. Hänellä on todettu maitoallergia.

      Nuorempi tyttäreni (10V) on kanssa laktoosi-intoleranssi. Mutta aina kun on mennyt syömään jotain väärää ja tulee maha kipeäksi hän haluaa maitohappobakteereita. Eikä reissuunkaan lähde ilman maitohappobakteereita, ne pitää aina muistaa ottaa mukaan. >>>>>Ja sen olen huomannut nuoremman tyttäreni kohdalla että kun hänellä on yskä, maitohappobakteereilla yskiminen loppuu kuin seinään. >>>>>Se on meidän yskänlääke. Eli monet taudit johtuvat mahan huonosta kunnosta ja kun maha saadaan kuntoon alkaa muutkin oireet helpottamaan. Molemmilla lapsilla on keliakia paketissa joku osa koholla, mutta ei kuulemma ole vielä keliakiaa. Ja siksikin olen syöttänyt heille mhb.ta, jospa maha rauhoittuisi eikä tulisikaan mitään.
      Olen sinun kanssasi aivan samaa mieltä maitohappobakteereiden tärkeydestä. Ja kuinka tärkeä on ruokavalio.

    • Dr Koira

      Juuri Yskimisen lopettavat yskanlääkeet on havaittu aiheuttavan nesteen muodostusta keuhkoihin ja siten myös keuhkokuumetta.

      Jos on tulehdus, se tulisi hoitaa Antiboiteilla, jos ei lääkäri suotu sitä antamaan, hae jotain luontaistute antibioottia, asiantunetava myyjä voi suositella jotain, tai vaihtoehtoisesti vetäse kunnon valkosipuli kuuri!
      kannataa varata rennietä, kun suuren määrän valkosipukin syönti pistää joitakin närästämään.

    • se toimii kohtuulise

      Alkoon ja salmiakkikossua!

    • Noista bakteereista:

      Tuohon palautusprosessiin tarvitaan juuri nuo kolme bakteeria!

      1.(1.)*** Lactobacillus asidophilus. Tärkein probiootti bakteeri.
      Ominaisuus:
      Elää normaalisti ohutsuolen limakalvoilla * Kykenee estämään haitallisten bakteereiden ja hiivojen lisääntymistä(!) * Vähentää kolesterolin imeytymistä * Helpottaa maitosokerin imeytymistä * Korjaa suoliston limakalvojen mikrobiflooraa antibiootti-hoidon jälkeen(!).

      2.(2.)*** Lactobacillus bulgaricus. Luonnon oma turvallinen antibiootti. Tämä on Bulgarialaisten pitkän iän bakteeri, josta nimikin.
      Ominaisuus:
      Säätelee immuuni-järjestelmän toimintaa * Vaikuttaa rasva-aineen vaihduntaan * Alentaa veren kolesteroli tasoja * Tuottaa luonnollisia atibioottisesti vaikuttavia aineita(!) * Estää haitallisten mikrobien lisääntymistä suolen limakalvoilla.

      3.(7.)*** Bifidobacterium. Ohutsuolen limakalvojen alaosan tärkein bakteeri.
      Ominaisuus:
      Tehostaa ruuansulatus-järjestelmän toimintaa * Säätelee immuunijärjestelmää ja rasva-aineen vaihduntaa * Vähentää kolesterolin imeytymistä * Estää haitallisten bakteereiden kiinnittymistä ja kasvua limakalvoilla(!) * Estää haitallisten amiinien imeytymistä.

    • Don Mega

      hunaja toimii yhtä hyvin kun mikään kaupallinen tuote. itse käyttäny silloin kun yskä haittaa nukahtamista. eikä todellakaan sivuvaikutuksia ;) yskään ei ole varsinaista parantavaa lääkettä koska se ei ole sairaus

    • selvät teki 31

      jäätelö auttaa eikä hehki kulta karkaa .

    • antihistamiini autta

      Jos yskä johtuu esim. siitepölyallergiasta kuten tähän vuodenaikaan monellakin, luultavasti auttaa siihen esim. apteekista ilman reseptiä saatavat antihistamiinitabletit.

      En kuitenkaan suosittele nauttimaan näitä elimistön histamiinia vähentäviä antihistamiinitabletteja ihan jatkuvasti. Välillä voi pitää jonkin päivän ilman tabuja. Näin ehkä säilyy vastustuskyky parempana.

    • hirveäyskä

      Dimetane expectorant on paras, mutta saako sitä Suomesta enää??

    • Terve.ukko.73v

      Kokeilkaapa samaa, mikä pitää kaikki influenssat, flunssat ja angiinat poissa. Eli Möllerin kalanmaksaöljyä. Minulla edellämainitut ovat pysyneet poissa jo yli 30 vuotta. Eikä ole kyllä paljon yskittänytkään muistaakseni, vaikka keuhkoissa on 3 v hengitettyä asbestia yli 50 vuoden takaa.
      Huomasin joskus vuosituhannen vaihteessa noitten jokavuotisten tautien loppuneen ja aloin miettimään, miksi. En löytänyt muuta selitystä. Kalanmaksaöljyn nauttimisen aloitin noin 1985 ihan vain D-vitamiinin saannin takia. Ruuastamme nähtävästi puuttuu jotakin, mistä johtuen vastustuskyky näihin tauteihin romahtaa ja se puuttuva jokin näköjään on ainakin kalanmaksaöljyssä. Joka on eri kuin kalaöljy.
      Itse otan yksineläjänä öljyä joka aamu hörpyn suoraan pullon suusta. Puolen litran pullo maksaa kaupassa 10-16 euroa, apteekissa 28 euroa ellei ole noussut siitäkin.
      Jospa tuo pitäisi yskänkin poissa? Saattaa vaatia pitempää käyttöä ennenkuin puute on poistunut ja alkaa tehota.
      Minä ainakaan en aio enää koskaan rykiä enkä räkiä enkä sairastaa angiinaa, poskiontelotulehdusta, influenssaa enkä minkäänlaista flunssaa. Ei haittaa vilustumiset, varpaitten palelu jne. Se flunssa vain pysyy poissa!

    • tykkää-tykimmin

      Kodeiini. Siitä narkomaanitkin tykkää!

      • lääketiede_takapajuista

        Narkomaanit eivät tykkää kodeiinista, vaan diasetyylimorfiinista joka on paljon kodeiinia ja morfiiniakin parempi yskänlääke. Bayer on myynyt sitä yskänlääkkeenä kauppanimellä Heroin.

        Suomen apteekeissa Heroin -yskänlääkettä on myyty 1910-luvun lopusta 1960-luvulle asti, mutta sen jälkeen lääketiede on alkanut taantumaan ja tilalle on tullut myyntiin vain entistä huonompia yskänlääkkeitä jotka eivät auta yskään, paitsi pelkän placebo-efektin kautta. Nykyiset lääketieteilijät eivät ole yhtä taitavia kuin 100 vuotta sitten, kun lääketiede vain taantuu ja lääkkeiden teho heikkenee eikä parane.


    • mummu55

      Thaimaasta ostan yskänlääkettä aina käydessni. Ihan 7 Elevenistä.

    • Anonyymi

      Nivala joka myy kaiken kuivaan yskään ja kiinteistö baisosio huutaa ja reuhas Wei onat5 tiedot Aslak ohtanaa

    • Anonyymi

      Apteekista yskänlääkettä ja ruokakaupasta hunajaa jota otat enintään teelusikallisen aamulla ja illalla mutta lämmittämättä. Hunajan kertovat olevan antibiotiikan ominaisuudella auttava mutta se tieto ei ole lääkäriltä.
      Itse kokeilin viime talvena ja tarvittaessa käytän sitä jatkossakin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      585
      1023
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      940
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      806
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      721
    Aihe