Kivulias kierukanlaitto

sattui

Minulle laitettiin tänään hormonikierukka. Vaikka olinkin kuullut, että se saattaa sattua melkoisestikin, se kipu yllätti silti täysin (olen parikymppinen ja synnyttämätön). Kipu oli niin kova että taju meinasi mennä sekä asennuksen aikana että vielä joku aika sen jälkeenkin, enkä pystynyt lähtemään lääkäristä ennen kuin olin saanut saattajan paikalle.

Siksi tuli mieleeni kysyä pientä gallupia siitä, kuinka paljon kullakin on sattunut kierukan asennus ja kuinka kauan kivut jatkuivat asennuksen jälkeen?

31

17266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mulla 2 vuotta sitten

      Sattui ihan mielettömästi, kuten kuvasit, taju meinasi lähteä. Lääkäri joutui vielä kaksi kertaa vaihtamaan pienempiin välineisiin, eikä saanut sitä paikalleen. En pystynyt kunnolla kävelemään toimenpiteen jälkeen, koska veri ei kiertänyt jaloissa - kaikki oli ilmeisesti mennyt aivoihin, ettei vaan taju lähtisi. Ja mulla on aika korkea kipukynnys. Lekuri kysyi hoitajaltakin kerran, että onko potilas tajuissaan. Mulla ei ole koskaan ollut sellaista kipua. Maha oli kaksi viikkoa kipeä sen jälkeenkin, jouduin jäämään kolmeksi päiväksi sairaslomalle, koska mahassa oli niin kauhea jomotus. Oli elämäni karmein kipukokemus.

    • annnukka

      otin hormonikierukan n.3 vuotta sitten. Asettaminen ei pahemmin sattunut, mutta sen jälkeen oli maha kipeänä loppupäivän. Ehkä minulla ei ollut niin kamalaa kuin sinulla sen takia, että olen synnyttänyt 2 kertaa. Kierukkaahan ei suositella synnyttämättömille. Olen jopa kuullut, että kierukka on jouduttu poistamaan, koska se on tehnyt niin kipeää. Itseltäni kuukautiset loppuivat lähes olemattomiin, ei tarvitse miettiä, koska voi mennä uimaan ja muistaako ostaa siteitä..

    • mutta...

      Tiedän yhden tuttavan jolle kierukka laitettiin lasten syntymän jälkeen.. en ole varma oliko toimenpide kivulias, mutta luulisin että on ollut koska hänellä oli kierukka mennyt paksusuolesta läpi... se johti sitten leikkaukseen ja kivut olivat todella kovat. Kierukka oli ollut kuitenkin paikallaan jonkun aikaa ennen leikkausta. Minä en itse uskaltaisi ottaa kierukkaa, ihan vain siksi että inhoan niin paljon papan ottamistakin että mulle sekin jo riittää...en halua että minuun tungetaan mitään ylimääräistä kun olen muutenkin niin kipuherkkä.

    • sattunut

      juuri lainkaan. olen 19v, en ole synnyttänyt. Lääkärini sanoi pistävänsä puudutuksen varmuuden vuoksi... puuduttaminen ei sattunut ollenkaan eikä itse kierukan laittokaan... hiukan pientä pistelyä. jälkikäteen oli normaalien kuukautisten kaltaisia kipuja. Kierukka on ollut nyt pari kuukautta. Kuukautisten aikaan on viiltävää kipua, ei juuri kummempaa kuin ennenkään.

    • juttu.......

      Lähdin taksilla kotiin terveysasemalta, koska sattui ja huippasi. Mutta kyllä kannatti!

    • Beatrix*

      Minulle laitettiin kuparikierukka noin 10 kk sitten. Ei sattunut kauaa, hetken oli kuin voimakasta kuukautiskipua. Olin ottanut särkylääkettä ennnen asennusta. En ole synnyttänyt. Jonkinasteista kipua oli varsinkin liikkuessa loppupäivä, lääkkeet auttoivat. Seuraavana päivänä-parina oli vielä vähän kipuja, jotka säteilivät reisiin. Sitten tilanne normalisoitui.

      Kahdella kaverillani on myös kuparikierukka, toisella sattui kait hetken asennus enemmän kuin minua, toisella taas lähinnä vain ärsytti. Kummatkin ovat synnyttämättömiä. Monien lukemieni kokemusten mukaan synnyttämättömillä asennuskipu on täysin yksilöllistä: useimmilla se tuntuu, mutta läheskään kaikilla se ei satu hirveästi. Aika harvoin se on sietämätöntä kipua. Sen perusteella yksin ei voi kyllä olla suosittelematta kierukkaa synnyttämättömille.

      Joku mainitsi kierukan lävistäneen kohdun ja suolen: tämä on harvinaista. Muistaakseni noin 1/1000 tapahtuu kohdun seinämän lävistyminen asennuksessa: suurimmassa riskiryhmässä ovat juuri synnyttäneet. Lääkärin taito vaikuttaa suuresti.

      Kuulemma ainakin tuo huimaaminen ja tajun lähtö on verrattain yleistä, eikä se välttämättä liity niinkään kovaan kipuun (vaikka toki sekin voi viedä tajun). Asennuksessa kohdunkaulan hermot stimuloituvat siten, että seuraan ns. vasovagaalinen reaktio, jossa verenpaine laskee nopeasti. Tämä johtaa huimaukseen tai jopa pyörtymiseen. Jotkut saavat sen aikaan itselleen jopa tamponeilla tai kuukupilla.

    • *SG*

      Mulle laitettiin 2 kk sitten hormonikierukka, ja täytyy sanoa että kyllä se asennus sattui aika paljon, vaikka olin särkylääkettä ottanut. Mutta ei se kipu onneksi kauan kestänyt. Sen päivän oli vähän maha kipeä, mutta sen jälkeen ei ole ollut ongelmia. En ole synnyttänyt koskaan, siksi ehkä sattui. Mutta kyllä sen kesti kun tiesi ettei seuraavaan 5 vuoteen tartte ehkäsyä miettiä.

    • ei sopinut

      Minulla on kolme lasta. Nuorin oli jo 9v. kun siirryin kierukkaan. Asennus oli jonkin verran kivulias, mutta asennuksen jälkeen kivut alkoivat tosi voimakkaana. Minulle tuli synnytystä vastaavat supistukset, kehoni ei "vastaanottanut" kierukkaa. Kivut yltyivät, paineet laski ym. Myöhemmin samana päivänä kietukka poistettiin kun "supistukset" vain yltyi ja verenpaine putosi 80/65 tasolle. Vartti poiston jälkeen voimat palautui ja kivut loppui. Joten en ole sen koomin kierukkaa harkinnut.

      • kävi kans noin

        , sille laitettiin kierukka, joka pysyi sisällä pari viikkoa mutta oli koko ajan kipuja. Parin viikon jälkeen kaverini "synnytti" kierukan, tuli siis supistuksien jälkeen ulos.


    • mirena

      minulle laitettiin ensimmäinen mirena hormonikierukka 7 viikkoa synnytyksen jälkeen 6 vuotta sitten. se on täysin hämärän peitossa enkä muista että olisi sattunut yhtään. tietysti paikat olleet sen verran väljät vielä ja ehkä vähän muut asiat mielessä.... mutta nyt...uuh... otatin kierukan kesän alussa pois koska en ehkäisy mielessä sitä tarvinnut ja halusin "puhdistaa" kroppaa ja olla ihan luomuna jonkin aikaa. pois ottaminen ei sattunut ja oli tosi nopea. sellainen supistuksen omainen "humahdus" . nyt kävin tänään laitattamassa uuden. otin 2 burana 600 n. tuntia ennen. toimenpide tuntui jotenkin tois pitkältä. jos nyt oikein muistan niin tässä about vaihe vaiheelta:
      1. lääkäri laittoi sen "kaukaloputken" sisään ja putsasi kohdun suun - ei niinkään sattunut, tuntui vaan tosi keljulta, lievästi papatyyppinen tuntemus
      2. seuraavaksi lääkäri jotain mittaili - sattui ja kertoi sen olevan kivulian vaihe, jatkoin puhaltelua
      3.lääkäri napsasi kohdusta pihdeillä asennus - ei tosiaan kivaa....sattui
      4. lääkäri leikkasi langan lyhyemmäksi - ei sattunut mutta halusin että koko homma olisi jo ohi

      Koko toimenpiteen jälkeen vähän huimasi mutta säästyin supistuksilta. Koko päivän on ollut hieman sellasta menkkakiputyyppistä olotilaa ja pientä tiputtelevaa vuotoa. Mut c'mon 5 vuotta ja ei tarvii näitä hommia funtsii jes!

      • Ei Mirenaa ikinä

        Mulla asetus oli helppo ja nopea joten se kipu ei haitannut, mutta sen jälkeen onkin ollut yhtä helvettiä; kipua kesti ties kuinka kauan, verta, klönttejä, limakalvonriekaleita, haisevaa töhnää ja turvonnut maha. Ensimmäiset puoli vuotta jatkuvaa vuotamista vain muutamaa pientä taukoa lukuunottamatta, nyt 10.kuukausi menossa ja pisin vuodoton aika kesti melkein kaksi viikkoa! Tätä voi kyllä suositella todella tehokkaana ehkäisykeinona, ei nimittäin enää ole pätkääkään kiinnostanut yhdyntä, kun aina tulee haisevaa verta ja sotkua.Jos olisin ottanut tämän normaalitilanteessa, se olisi revitty pois jo aikapäiviä sitten, mutta tällä hetkellä joudun katsomaan ja pitämään sitä vielä jonkun aikaa. Valitettavasti.Tunnen tulleeni täysin kusetetuksi ja lääketehtaan mainosten ja sitä aikoinaan suositelleen lääkärin uhriksi.


    • xez

      Olen 27-vuotias synnyttämätön nainen. Mulla on ollut kuparikierukka (flexi-t) 3 vuotta. Asetus ei sattunut, mutta kohdun koon mittaus vihlaisi ikävästi. Asetuksen jälkeen kävelin parin kilometrin matkan kotiin eikä huipannut. Jomotti kuitenkin vatsaa ja loppupäivän oli tosi kovien menkkakipujen kaltaisia supistuksia. Buranaa kului. Vuodot ja kuukautiskivut palautui kierukan myötä samalle tasolle kuin luomuna. Pillereiden aikaan olivat niukempia. Nykyisin kipuja ei ole joka kerta, ja silloin kun on yksi 400 burana 1-2 päivinä riittää. Olen tosi tyytyväinen tähän, enkä aio koskaan palata pillereihin, jollei ole aivan pakko.

    • ...-

      Mulle kuparikierukan laitto oli myönteinen yllätys. Ei sattunut juuri lainkaan, eikä jälkeenpäinkään ollut muuta kuin vähäisiä tuntemuksia, kun kroppa totutteli kapineeseen.

      Gyne oli sitä mieltä, että laittamista helpotti rentoutuminen. Olen ollut samalla lääkärillä ennenkin, ja luotan hänen ammattitaitoonsa. Mukava ihminen muutenkin.

    • mahar-

      kierukan laitto sattui niin maan helkkaristi!! Ei kauaa kestäny mutta ihan kamalaa. puudutus ois voinu auttaa. Kipuili kyllä sinä päivänä ihan hirveesti ja pari päivää sen jälkeen. sen kanssa elely oli vaihtelua... kierto aluksi ihan sekasin ja kuukautiset kipeämmät ku koskaan. vähitellen kuitenkin tasaantui. pari vuotta se oli ja ihanaa kun ei tarvinut hormoneita. lopulta lähti sitten paikoiltaan ja piti poistaa. Lääkäri kysyi laitetaanko samantien toinen, mutta laittaminen kun sattui niin paljon niin en uskaltanut

      • Just laitettiin

        Just tulossa kuparikierukan laitosta. Takana 1 synnytys joka meni kuitenkin lopulta sektioon kun kohdunsuu avautui vain osittain. Otin ennen unilääkkeen rauhoittavaksi kun pelkäsin niin perhanan paljon, lisäksi yhden Burana 600 mg. Kuukautisten aikana menin kun on kuulemma helpompi silloin.

        Mutta jee! Kokemus oli paaaaljon helpompi kuin odotin. Nipisti tai vihlaisi muutaman kerran kun piti pihdeillä, otti mitan ja tunki värkin sisään. Helposti meni ja kipu oli tosi vähäinen, verattavissa vaikka rokotukseen. Toimenpide kesti alle 5 min. Turhaan pelkäsin. Enää toivotaan että pysyy siellä missä pitääkin.

        Suosittelen lämpimästi kaikille jotka eivät halua hormoneja eivätkä ole valmiita sterilisaatioon.


    • älkää lisääntykö

      voi jessus mitä vinetystä. mulle laitettiin eilen kierukka ja vasta kolmannella yrityksellä se saatiin paikalleen oikeelle kohdalle kunnolla survomalla lääkäri sano ettei hänen oo koskaan tarvinnu käyttää kolmee kierukkaa ennenkun saa kunnolla paikalle ja tällä lääkärillä oli 20 vuoden kokemus laitosta. kyllä se sattu joo ja jouduin vähän hengitteleen syvään sen aikana ja jälkeen ja pureen huulta. minäkin olen synnyttämätön nainen mutta mä lähdin sen laiton jälkeen töihin enkä jääny vinettään lääkärille. kohtu supistelee vieläkin mut viikonloppuna aijon jo harrastaa rajua seksiä jos kivun puolesta pystyy. hammaslääkärissä on paljon pahempaa ku kierukan laitto ikinä. varmaan ootte just sitä tyyppiä ämminä jotka raskaaks tullessaankin haluu keisarinleikkauksen ku alatiesynnytys sattuu...

    • tiizku

      Mulle laitettii perjantaina kierukka, olin traumatisoinut laittoa aivan turhaan, jonkun verran laitto sattui ei paljoa, n. tunnin verran laiton jälkeen oli kipua, sen jälkeen ei oo ollut ja vuotoakin oli muutama tippa sinä päivänä

    • e t

      Kaikenlaista sairasta te itsellenne ja terveydellenne teette? Laitatte jonku kierukan

      • …………….

        No jaa. Mieluummin hormonikierukka kuin älyttömän runsaat ja kivuliaat kuukautiset. Laittokaan ei sattunut.


      • e t
        ……………. kirjoitti:

        No jaa. Mieluummin hormonikierukka kuin älyttömän runsaat ja kivuliaat kuukautiset. Laittokaan ei sattunut.

        no niihin kuukautisiin nyt voi itse vaikuttaa jättämällä sokerin ja muut ja alkamalla syömään raakaa. Tuommoiset tarinat kertovat jo että keho yrittää epätoivoisesti päästä itse eroon vieraasta vaarallisesta esineestä.Se vie kaiken voiman sinulta ja et voi laihtuakaan


      • ………...
        e t kirjoitti:

        no niihin kuukautisiin nyt voi itse vaikuttaa jättämällä sokerin ja muut ja alkamalla syömään raakaa. Tuommoiset tarinat kertovat jo että keho yrittää epätoivoisesti päästä itse eroon vieraasta vaarallisesta esineestä.Se vie kaiken voiman sinulta ja et voi laihtuakaan

        Olen normaalipainoinen. Sen jälkeen kun hormonikierukka laitettiin, kuukautiset muuttuivat erittäin niukoiksi, kivut jäivät pois ja olen täynnä tarmoa. Aika kumma tapa keholla osoittaa epätoivoa...


      • e t
        ………... kirjoitti:

        Olen normaalipainoinen. Sen jälkeen kun hormonikierukka laitettiin, kuukautiset muuttuivat erittäin niukoiksi, kivut jäivät pois ja olen täynnä tarmoa. Aika kumma tapa keholla osoittaa epätoivoa...

        Mutta kuitenkin tungette itseenne vierasta ja vaarannatte terveytenne vain miesten takia. aika säälittävää


      • happy 100
        e t kirjoitti:

        Mutta kuitenkin tungette itseenne vierasta ja vaarannatte terveytenne vain miesten takia. aika säälittävää

        Miten niin,vain miesten takia? Minä ainakin otin myös omaksi iloksi. Eipä ole tarvinnut käyttää siteitä ;)


    • nomore!

      Mulle laitettiin kierukka reilu vuosi sitten ja sanottiin että ihan easy homma, pari buranaa ja samana päivänä pääset töihin. Sillä mielellä meninkin sinne, mutta todellisuus oli ihan toista.
      En oo eläissäni kokenut sellaista kipua ja meinasin koko toimenpiteen (max 5min) keskeyttää jo pelkästään kohdunkaulan mittaamis vaiheessa. Olen todennäköisesti tosi herkkä sieltä, pelottaa ihan miten synnytys tulee sujumaan sitten aikanaan...

      Anyway, pari päivää laiton jälkeen hirvetä kivut ja sain kipulääke reseptin lääkäristä helpottamaan. Koko sen jälkeisen viikonkin oli epämiellyttäviä tuntemuksia. Koko tämän vuoden mua on juilinut mahaan vähän välia ja kerran kävin lääkärissäkin sen takia.

      Tänään poistatin kierukan kun olin saanut tarpeekseni kipuilusta. Lääkäri ei aluksi uskonut että kipuilu johtuisi kierukasta, ajatteli sitä psyykkiseksi.
      Noh naama venähti sen jälkeen kun sai kierukan ulos ja näki sen mukana tulleen palan kohdunseinämää... Että silleen!

    • Xez

      Asennus oli aika helppo mlemmilla kerroilla. Olen 29-vuotias, ei synnytyksiä. Kierukka on Flexi-T 300. Tietoisesti pyrin rentoutumaan ja rentouttamaan alavatsaa asetuksen ja poiston aikana. Ennen asetusta 3x400mg buranaa. Ekalla kerralla oli kovia supistuksia loppupäivän. Tästä toisesta en vielä tiedä, kun asetus oli tunti sitten. Vielä ei ainakaan tunnu mitään.

    • Eka kierukka

      Itse laitatin Mirena-kierukan pari päivää sitten. Olen synnyttämätön ja vähän arvelutti miltä asettaminen tuntuu jne, mutta minulla ei ole kuin positiivista sanottavaa :) Homma oli nopeasti ohi ja ei sattunut juuri lainkaan. Ainoastaan kohdunkaulan mittaaminen tuntui pistävänä, parin sekunnin kipuna, mutta muuta en sitten juuri tuntenutkaan. Loppupäivän oli menkkamaisia kipuja, jotka jatkuvat edelleen lievempinä. Vuoto näyttäisi rauhoittuvan pikkuhiljaa. Katsotaan miten toimii jatkossa, mutta tähän asti olen ollut tyytyväinen!

    • Anonyymi

      Just otin kierukan ja tuntu vaa vähän ikävältä. Oon 19 enkä synnyttäny ja kipukynnys aika matala. Lähinnä semmonen mielenkiintonen ja hauska elämän kokemus.

    • Anonyymi

      Minulla ei kierukan laitto koskenut lainkaan, mutta se tuli paskan matkassa pois. Terveisin Börje

      • Anonyymi

        ei sitä pers laiteta


    • Anonyymi

      Minä sain kaksi orkkua kierukanlaitossa.

    • Anonyymi

      Ei satu ennen, eikä jälkeen. Vähän ku oisi nipistänyt kun laitettiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5580
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1672
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1656
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1102
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      819
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe