Ilmausongelmia öljylämmityksessä

M.D.

Kyseessä vajaa 10 vuotta vanha omakotitalo, jossa vesikiertoinen öljylämmitys. Koko järjestelmä on minulle täysin vieras ja kaipaisin tietoa perusasioista. Patterit eivät juuri ole olleet kesällä ja syksyllä päällä (talossa kaksi takkaa) ja nyt pakkasilla termostaattien avauksen jälkeen patterit eivät pelkästään lirise vaan niistä kuuluu myös voimistuvia sihinöitä jotka päättyvät paukaukseen. Patterien ilmaus ei asiaan auta (lämpiävät kyllä). Joissain pattereissa on paljon ilmaa joissain ei yhtään. Entinen omistaja käski aina välillä lisätä vettä paisuntasäiliöön. Onko tämä normaali toimenpide vai onko järjestelmässä jotain vikaa? Kuinka paljon sinne säiliöön uskaltaa vettä päästää? Säiliöstä ei mielestäni lähde mitään ylivuotoputkea. Jossain oli myös mainita, että säiliön pohjassa on joku venttiili, josta voi koittaa päästää pois ilmaa/vettä. Pitäisikö tuossa säiliössä olla pelkkää ilmaa vai vettä vai molempia? Ja pitääkö sieltä päästää vettä jossain tapauksessa pois? Pitäisikö paineen olla tällaisessa n. 180m2 2-kerroksisessa omakotitalossa jotain 0,8 baria vai enemmän? Ovatko lämpökattilan ja paisuntasäiliön paineet samat vai täysin eri asia? Pahoittelen tyhmiä kysymyksiä!

13

8117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KYSYMYKSIÄ

      Sanoisin että ensinnäkin tuo paine on mielestäni pieni 2 kerroksiseen taloon,asettaisin sen arvoon 1-1,5baria lisäämällä vettä kattilaan!!!
      kattilan päällä tai vieressä on 2 samanlaista hanaa peräkkäin,avaa ensin toinen ja sit hitaasti toinen ja seuraa painemittarista kun olet saavuttanut esim. tuon 1bar tai hivenen yli ja sit sulje hanat päinvastaisessa järjestyksessä.
      Seuraavaksi aseta kiertovesipumppu pyörimään nopeampaa,ellei ole automaattinen tai nopeus säätöä ei ole ja anna pyöriä veden verkostossa vaikka seuraavaan päivään.
      Ilmaa seuraavana päivänä patterit sammuta kiertovesipumppu ennen ilmausta kun joskus on käynyt niin että kun pumppu pyörii niin se imee ilmausruuvista uutta ilmaa verkostoon!!!ja eikun ilmaamaan...
      ilmauksen jälkeen tarkista jälleen kattilan paine,se yleensä putoaa isossa järjestelmässä,ja lisää vettä kunnes paine on taas 1-1,5bar ja sitten ei muuta kuin kiertovesipumppu päälle...
      Pitäsisi asettua jos ei niin kutsu lvi asentaja kylään tarkastamaan tilanne että mikä mättää!!!
      Onnea työllesi...

    • 35 vuotta oljyllä

      Edellisen nimim. ”KYSYMYKSIÄ” hyvän neuvon lisäksi HARRASTELIJAN omia kokemuksia:
      Kysyt mm.
      >Entinen omistaja käski aina välillä lisätä vettä paisuntasäiliöön. Onko tämä normaali toimenpide vai onko järjestelmässä jotain vikaa? Kuinka paljon sinne säiliöön uskaltaa vettä päästää? Säiliöstä ei mielestäni lähde mitään ylivuotoputkea. Jossain oli myös mainita, että säiliön pohjassa on joku venttiili, josta voi koittaa päästää pois ilmaa/vettä. Pitäisikö tuossa säiliössä olla pelkkää ilmaa vai vettä vai molempia? Ja pitääkö sieltä päästää vettä jossain tapauksessa pois? Pitäisikö paineen olla tällaisessa n. 180m2 2-kerroksisessa omakotitalossa jotain 0,8 baria vai enemmän? Ovatko lämpökattilan ja paisuntasäiliön paineet samat vai täysin eri asia? Pahoittelen tyhmiä kysymyksiä!<

      OIKEIN kattilan ja paisuntasäiliön paineet ovat eri asia, 0,8 on liian pieni kattilavedelle:
      Esipaine riippuu lämmönjakolaitteiden ja lämmöntuottolaitteiden (kattila) korkeuserosta. Tavallisen yksikerroksisen talon paisuntasäiliön esipaine 0,3 - 0,5 bar, ja kaksikerroksissa 0,5 - 0,8 bar. Kolmikerroksissa taloissa esipaine on n. 1 bar.
      Lämpimän järjestelmän paine vähitään 0,2 bar korkeampi säiliön painetta, tässä tapauksessa korkeintaan 1,0-1,4 bar, kun varoventtiilin avautumispaine on 1,5 bar.

      Tietoa kalvopaisuntasäiliöstä:
      >Kalvopaisunta-astia on umpinainen metallisäiliö, jonka keskellä on kumikalvo. Kalvon kattilan puoleinen osuus paisunta-astiasta on täynnä lämmitysverkoston vettä ja toisella puolella on täytekaasua. Kaasun paineen mittaukseen säätämistä varten astiassa on auton renkaasta tuttu venttiili.
      Toimivassa kalvopaisunta-astiassa kattilan ja lämmitysverkoston lämpötilan vaihtelusta johtuvat veden tilavuuden muutokset kompensoituvat, kun kalvo ja sen takana oleva kaasu joustavat. Siten verkoston paine pysyy vakaana, vaikka vesitilavuus muuttuukin. Veden lämpenemisestä johtuva tilavuuden kasvaminen ei avaa varoventtiiliä eikä siten aiheuta myöhemmin veden lisäystarvetta.
      Tyypillinen kalvopaisunta-astiaan ajan mittaan tuleva vika on kalvon irtoaminen tai hajoaminen. Jos näin käy, ei paisunta-astia kykene enää suoriutumaan tehtävästään. Paine verkostossa vaihtelee ja saattaa esiintyä veden lisäystarvetta. Jos lisäystarvetta on jatkuvasti (eikä putkistossa ole vuotoja), paisunta-astia on alunperin ollut liian pieni verkoston tilavuuteen nähden

      • M.D.

        Harvinaisen asiallisia ja kattavia vastauksia molemmat!


      • M.D.

        Järjestelmässä ei ole kuin yksi painemittari ja se sijaitsee kattilassa. Kattilan paine oli 1,2 baria lämpötilassa 78 astetta. Paisuntasäiliön venttiilistä tuli ilmaa (jota en toki paljon päästänyt pois). Patterien (jostain syystä ilma kertyy yhteen yläkerran patteriin eikä muihin juuri lainkaan) ilmaamisen jälkeen paine putosi n. 1 bariin ja päästin vettä paisuntasäiliöön niin, että paine nousi takaisin 1,2 bariin. Edelleen samainen patteri lirisee, mutta ei enää pauku. Kannattanee muutaman kerran tuo operaatio toistaa jotta saisi kaiken ilman pois? Vesipumppuun en uskaltanut koskea. Siinä on portaattomasti säädettävä talttapäinen ruuvi ja sitten katkaisija 1-2-3. Mitä nuo katkaisijat ovat?


      • ovat
        M.D. kirjoitti:

        Järjestelmässä ei ole kuin yksi painemittari ja se sijaitsee kattilassa. Kattilan paine oli 1,2 baria lämpötilassa 78 astetta. Paisuntasäiliön venttiilistä tuli ilmaa (jota en toki paljon päästänyt pois). Patterien (jostain syystä ilma kertyy yhteen yläkerran patteriin eikä muihin juuri lainkaan) ilmaamisen jälkeen paine putosi n. 1 bariin ja päästin vettä paisuntasäiliöön niin, että paine nousi takaisin 1,2 bariin. Edelleen samainen patteri lirisee, mutta ei enää pauku. Kannattanee muutaman kerran tuo operaatio toistaa jotta saisi kaiken ilman pois? Vesipumppuun en uskaltanut koskea. Siinä on portaattomasti säädettävä talttapäinen ruuvi ja sitten katkaisija 1-2-3. Mitä nuo katkaisijat ovat?

        Oletan että sinulla on grundfors merkkinen kiertovesipumppu,nuo 1-2-3 ovat pumpun nopeuksia 1 hitain-3nopein,itsellä pyörii talvella nopeudella 2 ja oikein paukkupakkasella nopeudella 3 kesäisin nopeudella 1,ei vaikuta muuta kuin virtaamis nopeuteen kattilasta verkostoon...


    • 30 vuotta öljyllä

      Kirjoitit ”Yksi mittari”!

      >Järjestelmässä ei ole kuin yksi painemittari ja se sijaitsee kattilassa. Kattilan paine oli 1,2 baria lämpötilassa 78 astetta. Paisuntasäiliön venttiilistä tuli ilmaa (jota en toki paljon päästänyt pois). Patterien (jostain syystä ilma kertyy yhteen yläkerran patteriin eikä muihin juuri lainkaan) ilmaamisen jälkeen paine putosi n. 1 bariin ja päästin vettä paisuntasäiliöön niin, että paine nousi takaisin 1,2 bariin. Edelleen samainen patteri lirisee, mutta ei enää pauku. Kannattanee muutaman kerran tuo operaatio toistaa jotta saisi kaiken ilman pois? Vesipumppuun en uskaltanut koskea. Siinä on portaattomasti säädettävä talttapäinen ruuvi ja sitten katkaisija 1-2-3. Mitä nuo katkaisijat ovat?<

      MITTARIT:
      Painemittarit: minullakin on kattilassa painemittari ja lisäksi ennen kalvopaisuntasäiliötä toinen.
      Lämpömittarit: järjestelmässä pitäisi olla vähintään kaksi jopa kolme lämpömittaria, lämmityskattilan kyljessä on yksi mittari joka kertoo kattilaveden lämpötilan ( 75-85° C ), lämmitysjärjestelmään lähtevään (pattereille) putkeen yksi ja mahdollisesti paluuputkeen vielä yksi.
      Uusimmissa kattiloissa on vielä savukaasujen lämpömittari
      http://www.rte.vtt.fi/webdia/oljylampo/opastus/faq.asp?Viite1=OF258#Mitä ovat lämpötilan- ja paineenmittausyhteet?

      ILMAAMINEN:
      Näitä pannuhuoneessa ylinnä olevia ilmanpoistimia voi olla enemmän kun yksi (yleensä kaksi).
      Ilmattaessa nämä jää usein vuotamaan (tarvittaessa venttiilit on uusittava )
      Ilma pyrkii jäämään aina ylimpään kohtaan pannuhuoneessa ja myös ylimpiin pattereihin.
      Lirinä voi kertoa myös tukoksesta, esimerkiksi patterin sulku- tai säätöventtiili on liian pienellä.
      http://www.rte.vtt.fi/webdia/oljylampo/opastus/faq.asp?Viite1=OF235#Mikä on ilmanpoistin?

      KIERTOVESIPUMPPU:

      Itselläni oli vanhassa Jämässä Grundfos type UP20-45, 380 V, ( 3-vaiheinen ) 4 W. nopeudensäätö 5- asentoa virtauksensäätimessä eli 1- asennossa kuristettiin veden virtausta ( pidin 2-3:mos asennossa ), jossa melko äänetön.
      Uudessa kattilassa on UPS 25-40 on 1x230 V jossa on 3 asentoa katkaisijassa, eli sähkömoottori kierrättää vettä eri nopeudella (pidän 1-kös nopeudella ja melko äänetön).
      Kiertovesipumppu on paluu eli kylmällä puolella (voisi olla myös lähtevällä eli kuumalla puolella).

      Kiertovesipumpun kestoikä ehkä myös pitenee pienemmällä nopeudella, pumppu kannattaa antaa olla pyörimässä myös kesällä, ainakin jos pesuhuoneessa on vesikiertoinen lattialämmitys, eikä pumppu ole niin herkkä jumiutumaan jos on pidempi katkos.

      Jos pumppu on käyttämättömyyden jälkeen jumiutunut, niin avataan kiertovesipumpun päässä oleva ”talttapäinen ruuvi” josta voi sormella koittaa pyöriikö pumppu jos ei niin käännetään vähän (sormella, puutikulla tjm.) akselia nuolen suuntaan.
      http://www.rte.vtt.fi/webdia/oljylampo/opastus/faq.asp?Viite1=OF222

      MAHDOLLINEN VUOTO:
      On lämmitysputkistossa oleva pieni vuoto, jos lämmitysputket ovat eristeissä, niin tätä ei heti huomaa.
      Katsoisin myös kattilan palotilaan josko olisi pientä vuotoa, ja vesi menisi höyrynä savupiipusta.
      Pannun ja järjestelmän ikä ei kyllä antaisi aihetta vuotoon, mutta rautakin ruostuu !.

      Jos ei näilläkään ”etä” eväillä mikään selvitä veden lisäämistarvetta: kutsuisin ”putkitohtorin” paikalle

      • M.D.

        Näillä neuvoilla tuntuu että ilma on nyt aika hyvin järjestelmästä pois. Haluaisin vielä tarkistaa tuon ilmanpoistimen tilanteen. Laite on täysin sama kuin lähettämäsi linkin sivustoilla esitetty. Kysymys kuuluu miten se toimii. Sivuston ohjeista ei ollut apua. Siinä on päällä ruuvattava muovikorkki, mutta pitäisikö sen alla olla vielä auton rengasventtiiliä vastaava neula jota painetaan? Ei tuntunut olevan?


      • 35 vuotta oljyllä
        M.D. kirjoitti:

        Näillä neuvoilla tuntuu että ilma on nyt aika hyvin järjestelmästä pois. Haluaisin vielä tarkistaa tuon ilmanpoistimen tilanteen. Laite on täysin sama kuin lähettämäsi linkin sivustoilla esitetty. Kysymys kuuluu miten se toimii. Sivuston ohjeista ei ollut apua. Siinä on päällä ruuvattava muovikorkki, mutta pitäisikö sen alla olla vielä auton rengasventtiiliä vastaava neula jota painetaan? Ei tuntunut olevan?

        Kirjoitit:
        >Sivuston ohjeista ei ollut apua. Siinä on päällä ruuvattava muovikorkki,
        mutta pitäisikö sen alla olla vielä auton rengasventtiiliä vastaava neula jota painetaan?
        Ei tuntunut olevan?<

        Oikein on vastaavat kun auton renkaan venttiilit!
        Kävin just´tarkistamassa omat vastaavanlaiset 2 kpl ilmanpoistimet,
        kiersin venttiilihatun pois ja painoin kynnellä neulaa alaspäin,
        toinen ruiskautti ainoastaan vettä (jäi vuotamaan, nostelin kynnellä sivuilta, vuoto loppu),
        ylimmästä lähinnä kalvopaisuntasäiliötä sihautti muutaman kerran ilmaa
        (aivan luonnollinen ilmiö), ilmaan noin kaksi kertaa vuodessa.

        Jos sinun ilmausventtiili on jäänyt vuotamaan
        ja tilalle on laitettu jokin tulppa (katso taskulampun kanssa)!
        Jos näin on, vaihda ilmanpoistimet uusiin!

        ILMAAMINEN:
        Ilmattaessa nämä jää usein vuotamaan (tarvittaessa venttiilit on uusittava )
        Ilma pyrkii jäämään aina ylimpään kohtaan pannuhuoneessa ja myös ylimpiin pattereihin.
        Lirinä voi kertoa myös tukoksesta, esimerkiksi patterin sulku- tai säätöventtiili on liian pienellä.
        http://www.rte.vtt.fi/webdia/oljylampo/opastus/faq.asp?Viite1=OF235#Mikä on ilmanpoistin?

        Ps itsellä vastaavanlaiset Made in italy 10 bar, 110°C


    • Help!

      Meillä 1979 rakennettu talo, jossa on öljylämmitys. Kattila on alkuperäinen Högfors 15 Maxi.

      Ilmasin juuri patterit, yläkerran pattereissa oli kohtuullisen paljon ilmaa. Lisäsin vesikiertoon vettä 'kaksoissulun' kautta (johon tässäkin keskustelussa on viitattu).

      Kattilassa on vain yksi mittari, joka osoittaa lämpötilaa ja painetta. Kattilan ohjeissa maksimipaineeksi on merkitty 1,5 bar. Nyt veden lisäyksen myötä painemittari näyttää arvoa 18, yksikkö ei ole hyvin näkyvillä. Näkyvissä on ensimmäinen m ja viimeinen r (ilmeisesti mbar?).

      Paine on ilmeisesti nyt liian korkea? Miten sitä kannattaa laskea? Otanko patterin kautta vettä pois?

      Kiitos etukäteen.

      • Help!

        Korjaus painemittarin yksikköön. Näkyvissä on ensimmäinen m ja viimeinen p.


      • Osku.

        Kattilassa ja toinen kalvopaisunta säiliön läheisyydessä!

        Kysyt?
        >Kattilassa on vain yksi mittari, joka osoittaa lämpötilaa ja painetta. Kattilan ohjeissa maksimipaineeksi on merkitty 1,5 bar. Nyt veden lisäyksen myötä painemittari näyttää arvoa 18, yksikkö ei ole hyvin näkyvillä. Näkyvissä on ensimmäinen m ja viimeinen r (ilmeisesti mbar?).<
        Onkohan 18, ettei 1,8 bar? on kyllä liian korkea eli päästä vettä vaikka pesuhuoneen lämmityspatterista!

        Yksi mittari kaksi viisaria:
        Itselläni oli vanhassa Jämä öljylämmityskattilassa osoitteesta aukeavan kaltainen mittari,
        isompi on lämpömittari ja alin pienempi lämmitysjärjestelmän painetta kattilassa osoittava mittari.
        http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1154

        Jos kysyisit että öljykattilan kyljessä on lämpötila/painemittari,
        ja kattilan lämpö on 90° C ja painemittari näyttää 1,1 ( paineen yksikkö on mvp )

        Kirjaviisautta!
        Paineyksikkö mvp tarkoittaa metriä vesipatsasta.
        Jos kattilan lämpö on 90° C
        Tuo on sama kuin 1,1 kp/cm2= 0,11 MN/m2.
        paine on 1,1
        http://koti.mbnet.fi/loge/linkit/pressu.htm
        Uudemmissa 3 mittaria kattilassa,
        lämpö, paine ja savukaasu, kalvosäiliön edessä yksi.
        Uudessa öljylämmityskattilassa on painemittarissa lukema 1,1 bar,
        ja lämpömittarissa noin 80° C.

        Itse olen lämmitysjärjestelmää enemmän tai vähemmän tyhjentäessä,
        päästänyt vettä pesuhuoneen patterista lattiakaivoon.


      • Help!
        Osku. kirjoitti:

        Kattilassa ja toinen kalvopaisunta säiliön läheisyydessä!

        Kysyt?
        >Kattilassa on vain yksi mittari, joka osoittaa lämpötilaa ja painetta. Kattilan ohjeissa maksimipaineeksi on merkitty 1,5 bar. Nyt veden lisäyksen myötä painemittari näyttää arvoa 18, yksikkö ei ole hyvin näkyvillä. Näkyvissä on ensimmäinen m ja viimeinen r (ilmeisesti mbar?).<
        Onkohan 18, ettei 1,8 bar? on kyllä liian korkea eli päästä vettä vaikka pesuhuoneen lämmityspatterista!

        Yksi mittari kaksi viisaria:
        Itselläni oli vanhassa Jämä öljylämmityskattilassa osoitteesta aukeavan kaltainen mittari,
        isompi on lämpömittari ja alin pienempi lämmitysjärjestelmän painetta kattilassa osoittava mittari.
        http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1154

        Jos kysyisit että öljykattilan kyljessä on lämpötila/painemittari,
        ja kattilan lämpö on 90° C ja painemittari näyttää 1,1 ( paineen yksikkö on mvp )

        Kirjaviisautta!
        Paineyksikkö mvp tarkoittaa metriä vesipatsasta.
        Jos kattilan lämpö on 90° C
        Tuo on sama kuin 1,1 kp/cm2= 0,11 MN/m2.
        paine on 1,1
        http://koti.mbnet.fi/loge/linkit/pressu.htm
        Uudemmissa 3 mittaria kattilassa,
        lämpö, paine ja savukaasu, kalvosäiliön edessä yksi.
        Uudessa öljylämmityskattilassa on painemittarissa lukema 1,1 bar,
        ja lämpömittarissa noin 80° C.

        Itse olen lämmitysjärjestelmää enemmän tai vähemmän tyhjentäessä,
        päästänyt vettä pesuhuoneen patterista lattiakaivoon.

        ... vastauksesta.

        Nimenomaan kattilan kyljessä on tällainen kaksoismittari, jossa näkyy lämpötila ja paine. Paineen yksikkönä on Oskun vinkin perusteella mvp (m ja p näkyvissä, viisari peittää keskivälin). Mvp-arvo jaettuna 10:llä on suunnilleen lukema bareina. Eli kun mittari eilen veden lisäyksen jälkeen oli 18 mvp, se vastaa noin 1,8 bar. Paine oli siis liian suuri (max 1,5 bar).

        Vähentelin patterin kautta vettä niin, että paine laski lukemaan 15 mvp. Vieläkin pitäisi vähän pudottaa. Veden vähennys tapahtuu vain kovin hitaasti, kun pesuhuoneessa ei ole patteria, jossa sen voisi kerralla valuttaa. Asuinhuoneessa valutus täytyy tehdä niin hitaasti ja varovasti, ettei kaikki paikat kastu.


      • Osku.
        Help! kirjoitti:

        ... vastauksesta.

        Nimenomaan kattilan kyljessä on tällainen kaksoismittari, jossa näkyy lämpötila ja paine. Paineen yksikkönä on Oskun vinkin perusteella mvp (m ja p näkyvissä, viisari peittää keskivälin). Mvp-arvo jaettuna 10:llä on suunnilleen lukema bareina. Eli kun mittari eilen veden lisäyksen jälkeen oli 18 mvp, se vastaa noin 1,8 bar. Paine oli siis liian suuri (max 1,5 bar).

        Vähentelin patterin kautta vettä niin, että paine laski lukemaan 15 mvp. Vieläkin pitäisi vähän pudottaa. Veden vähennys tapahtuu vain kovin hitaasti, kun pesuhuoneessa ei ole patteria, jossa sen voisi kerralla valuttaa. Asuinhuoneessa valutus täytyy tehdä niin hitaasti ja varovasti, ettei kaikki paikat kastu.

        Ja vaikka kupillisen kerralla, se voi olla pienestä kiinni, olet jo voiton puolella!

        Veden tyhjennysventtiili/putki löytyy kyllä ainakin uudemmista kattiloista.
        http://www.rte.vtt.fi/webdia/oljylampo/opastus/faq.asp?Viite1=OF76#Mikä on tyhjennysventtiili?
        http://www.vhm.ee/index.php?page=48

        Itsellä on lisäksi pattereille lähtevän lämmitysveden lähtöputkessa,
        lähellä kattilahuoneen lattiaa tyhjennystroppu.
        Varustin remontin yhteydessä tropun kunnon sululla.

        Pitää antaa kattilaveden ensinnä jäähtyä ennen kuin menee avaamaan sulkua,
        kuuma höyry polttaa!
        Huom jos ei ole kunnon sulkua niin koko järjestelmä voi tyhjentyä,
        itse laitoin letkun jonka vein ovesta pihalle (letkun kiristin ”klemmarilla,
        koska olin tyhjentämässä vanhaa kattilaa!
        On hyvä jos kattilahuoneessa on kaivo!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2823
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1240
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      21
      1031
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      993
    Aihe