Kaasutinversio

golf ll

Kyseessä on -88 golf GT. ongelmana huono käynnistyvyys ja korkeahko tyhjäkäynti, myös ajoittaiset käynnistysvaikeudet.Mikä sen automaattirikastimen sielunelämä oikein on/miten imuputkessa oleva spiraalikierukka toimii? Jelpatkaas tietävät että saan äitimuorin auton taas käyttökuntoon. Kiitos etukäteen infosta!

5

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ratkesi

      FFP:n (http://ffp-motorsport.com) keskustelupalstalta:

      "Vaimon 1.6 CL Golfia Pierburgin 2E2-kaasuttimella vaivasi juuri sama ongelma viime keväästä lähtien. Mitä kylmempi ilma, sitä kauemmin tyhjäkäyntikierrokset pysyivät korkealla (> 3000 rpm), tai siis paremminkin imu oli päällä. Tähän ei vaikuttanut edes lohkolämmitysaika. Silloin tällöin kun moottori oli lämmennyt normaalilämpöihin, ikään kuin sattumalta kierrokset saattoivat pudota alas, mutta toisaalta taas kesken ajon lämpimällä moottorilla kierrokset saattoivat nousta yhtäkkiä korkealle. Jälkikäynti oli yleensä luokkaa 15 - 30 sekuntia.
      Ensimmäisenä tuli tietysti mieleen, että vahatermostaatti oli sökö. Alipaineletkujen, sähköjohtojen ja sulakkeen tarkastamisen jälkeen ongelmaksi paljastui kuitenkin kaasuttimessa olevan "3/4-pisteyksikön" männän juuttuminen "starttiasentoon". Eli moottoria startatessa tämä mäntä painaa kaasun rikastusvipua 5-6 sekunnin ajan, jonka jälkeen männän pitäisi palautua tai "vetäytyä" osittain 3/4-pisteyksikön sisään, eikä enää rikastaa seosta.
      Golfia vaivannut korkeiden tyhjäkäyntikierrosten ongelma poistui tätä mäntää kevyesti naputtelemalla sekä CRC- ja aseöljykylvyllä parin tunnin lohkolämmityksellä. Oli pirun mäntä juuttunut kiinni rikastusasentoon. Nyt Golfin moottori surisee kuin kello."

      • rsp

        Ongelma täsmää täydellisesti omaani!! Vielä kun kerrot että mikä ja missä se 3/4 osaa yksikkö on niin talous on pelastettu!!! KIITOS!!!


    • rsp

      Se spiraalikierukka ei nimittäin välttämättä toimi. Sen pitäis aluksi lämmetä ja laajeta sähkön, sitten jäähdytysnesteen lämmön avulla ja pitää ryyppy oikeassa asennossa/pois päältä. Vanhoissa autoissa se kierukka on kuitenkin kuoleentunut, ja ei lämmetessään laajene tarpeeksi. Uutta osaa ei saa tarvikeliikkeestä, ja merkkiliikkeessä maksaa 160 €. VAihdoin itse koko kaasuttimen saksanta tuotuun purkuosaan, mutta ei sekään toimi kunnolla ja ilmeisesti siinä on vakiota pienemmät suuttimet. Koko kaasutin maksaa muuten VW:llä 1450 €!!!!! Eli silti niiden purkuosien kanssa näprääminen taitaa kannattaa. Automaattirikastimen sielunelämastä ei tunnu kukaan tietävän mitään, merkkiliikkeen huoltajakin pudisteli päätään ja voivotteli että vikaa voi olla niin monessa paikassa ettei ehdi etsiä..(mitähän varten sekin sitten on korjaaja. Ennen kuin rupeat pistämään kaasaria hiluiksi, tarkasta kuitenkin sinne menevät johdot ja erityisesti letkut, tukkeutunut jääh.neste letku estää nesteen pääsyn kierukkaan ja niin myös spiraalin lämpiämisen/laajenemisen. Huonoon käynnistymiseen voi olla syynä myös siinä kaasarin oikealla sivulla (edestäpäin katsottuna) oleva alipainesäädin, mikä säätää ilmalapän asentoa startin aikana. Jos se on kuoleentunut läppä on kiinni ja kone saa ylettömän rikasta seosta. Säädin on semmonen musta muovihilu, toisessa päässä musta pyöreä kotelo, mistä lähtee pitkä varsi. Toivottavasti näistä on jotain apua, voi kyllä omakohtaisesti ilmoittaa että VW:n kaasarit on loputon työmaa kun alkavat vanheta. Oma toimii muuten hyvin mutta bensaa palaa n.12 l/100 km. Ilmoittelehan tässä keskustelussa jos löydät ratkaisua ongelmaan, siitä olisi hemmetisti apua, kiitos!!

      • Jetta

        Asensin reilu vuosi sitten Kaasutinexpertin myymän käsiryyppysarjan -85 1.6 Jettaan. Tämä on toiminut erinomaisesti ja kulutus talvisessa työmatka-ajossa putosi lähes 2 l/100 km. Käsiryypynhän voi tuupata pois päältä heti kun pääsee maantielle.


      • rsp
        Jetta kirjoitti:

        Asensin reilu vuosi sitten Kaasutinexpertin myymän käsiryyppysarjan -85 1.6 Jettaan. Tämä on toiminut erinomaisesti ja kulutus talvisessa työmatka-ajossa putosi lähes 2 l/100 km. Käsiryypynhän voi tuupata pois päältä heti kun pääsee maantielle.

        Mitä se käsiryyppysarja maksaa ja oliko asentamisessa kova homma?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1634
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1472
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1325
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      87
      1304
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe