Israelin historia (pähkinänkuoressa)

Tässä hieman tietoa, asioita joista ei kovin usein puhuta suomalaisesta mediassa. Ei ole olemassa palestiinalaisia, tämä sanonta on roomalaisten keksimä haukkumanimi jolla alunperinkin tarkoitettiin juutalaista tai aluetta millä he asuivat. Lue ensin alueen historiaa.

Israel perustettiin YK:n luvalla, Britti hallinnon avustuksella juutalaiset saivat vihdoin oman kotimaansa itselleen. Miten historiallisen totuuden voisi muuttaa toiseksi - miten Israel muuttuukin yllättäen pseudovaltioksi, niin muslimit tahtovat asian nähdä.

Vanha viisaus kuuluu, "maata on hyvä omistaa, sitä ei enää valmisteta." Maa-ainesta valmistetaan kompostissa, varsinainen maa-ala, pinta-ala on jo 100 prosenttisesti valtioiden omistuksessa, eli käytössä. Israel omistaa Israelin, siitä ei ole pienintäkään epäselvyyttä ja päinvastaisen väittäminen on sulaa hulluutta.

Mitä Suomen koululaitos, opetussuunnitelma tietää kertoa asiasta, onko Suomella virallista kantaa asiaan. Ainakin Israelilla on suurlähetystö Suomessa ja valtio on merkitty kartalle. Mitä me tiedämme Israelin perustamisesta, onko se perustettu, vai onko se mahdollisesti ollut sielä aina, Suomi on ainakin virallisesti tunnustanut Israelin. Suomikin on suhteellisen nuori valtio. Israelia, tuhansia vuosia vanhaa valtiota on miehittänyt useat tahot, alla hieman historiaa.

- - 395 jKr - roomalaiset
- 395 - 636 jKr - bysanttilaiset
- 636 - 1072 jKr - arabit
- 1072 - 1099 jKr - seljukit
- 1099 - 1291 jKr - ns. ristiretkeläiset
- 1291 - 1516 jKr - ammelukit
- 1516 - 1917 jKr - turkkilaiset ottomaanit
- 1917 - 1948 jKr - brittiläinen mandaattihallinto

Kuten kaikki voimme yläpuolelta nähdä, että maa oli vuorotellen erinäistenkin vallanpitäjien hallinnassa. Missään vaiheessa tätä maa-aluetta ei ole kutsuttu Palestiinan valtioksi, kesti useita vuosisatoja eli itse asiassa lähes 2000 vuotta ennen kuin alue palautettiin todellisille omistajilleen, vaikka on heitä sielä aina asunut ja he ovat olleet enemmistönä. Tavallaan kyse on hieman samasta asiasta kuin jos saamelaiset vaatisivat Suomen itselleen ja terroristivaltiot tukisivat hanketta.

Suuri muutos tapahtui v. 1948, jolloin maa-alueelle asetettiin rajat, Israel itsenäistyi ja palautui juutalaisten hallintaan. Itsenäisen valtion statuksen se sai YK:n ja Brittien tuella. Maassa on kuitenkin ollut koko sen olemassaolon ajan juutalaisia. Jerusalemissa he olivat selvänä enemmistönä ennen muslimeja ja kristittyjä jo vuosikymmenien ajan, jopa ottomaanien hallinon aikana.

Vuonna 1896 Jerusalemissa oli 45 420 asukasta, heistä oli:

61,9 % juutalaisia
19,3 % kristittyjä
18,8 % ainoastaan muslimeja

Maa oli ollut lähes 2000 vuoden ajan vieraiden hallitsijoiden hallussa. Useiden kirjoitusten ja kuvausten mukaan se alkoi vähitellen rappeutua ja autioitua. Sillä muslimit ja muut ryhmittymät, joiden hallinnassa alue välittäin oli, eivät koskaan asettuneet Israelin alueelle tai saaneet aluetta kukoistamaan. Koko muslimien hallinnoiman aikakauden aikana ei alueelle rakennettu kuin yksi kaupunki, sitäkin voidaan lähinnä kutsua kyläksi. Tätä historiallista seikkaa ei kukaan voi kiistää.

Huippunsa maan tilan huonontuminen saavuttikin 400 vuotta kestäneen turkkilaishallinnon aikana (1516 - 1917), kun jopa alueella kasvavia puita verotettiin, tänä aikana puusto hävitettiinkin lähes kokonaan, haluttiin välttyä veroilta. Seurauksena tästä oli se, että maa autioitui lähes täydellisesti, sillä eroosiota estävä kasvillisuus oli poissa. Alue soistui, toisaalta kuivui ja olosuhteet elämiselle muodostuivat lähes mahdottomiksi - asia, jonka seurauksena väki alueella väheni merkittävästi.

1700 -1800 -luvuilta olevat kuvaukset kertovatkin, miten maa oli siihen aikaan autio, harvaanasuttu ja laittomuus rasitti sitä:

1738 "maasta puuttuivat ihmiset, jotka olisivat viljelleet sen hedelmällistä maaperää" (Th.Shaw: Travels and Observations Relating to Several Parts of Barbary and the Levant, Lontoo 1767).

1785 "maa oli raunioitunut ja autioitunut" (C.F. Volnay: Travels Through Syria and Egypt in the Years 1783, 1784 and 1785, Lontoo 1787).

1844 "Volnayn aikana maa ei vielä ollut saavuttanut autioitumisen ja väestönkadon viimeistä astetta" (A. Keith: The Land of Israel, Edinburgh 1844).

1865 "sekä pohjoisessa että etelässä (Sharonin tasankoa) maanviljely on loppumassa ja kokonaiset kylät ovat nopesti häviämässä." (H.B. Tristram: The Land of Israel: A Journal of Travels in Palestine, Lontoo 1865) (46)

Maata ei koskaan varastettu, se on alunperinkin ostettu. Maanomistus ja oikeus maihin säilyi maanomistajilla Israelin valtion perustamisenkin jälkeen. Maata ostettiin joskus jopa 100 kertaiseen hintaan. PLO:n vale on elänyt kuitenkin sitkeästi arabien mielissä. Abdel Razek Kader kuvaa tilannetta realistisesti kirjoituksessaan.

"Nationalistit Israelin naapurivaltioissa, olivatpa he sitten hallituksen tai liike-elämän palveluksessa, palestiinalaisia, syyrialaisia tai libanonilaisia tai kaupungeissa asuvien heimokuntien jälkeläisiä, tietävät kaikki, että vuosisadan alussa brittiläisen mandaatin aikana heidän isänsä ja setänsä möivät soiset tasangot ja kiviset kukkulat sionisteille kullasta, joka usein merkitsi heidän poliittisen ja kaupallisen uransa alkua. Vaeltavat ja osittain paikoilleen asettuneet talonpojat, jotka asuttivat rajaseutuja, tietävät varsin hyvin, millaisia tämän päivän Israelin vihreät tasangot, metsitetyt kukkulat ja kukkivat kedot olivat aikaisemmin. Ne palestiinalaiset, jotka tänään ovat pakolaisina naapurimaissa ja jotka olivat aikuisia pakonsa aikoihin, tietävät tämän kaiken eikä minkäänlainen sionismin vastainen propaganda, arabien tai muslimien yhteinen propaganda, voi saada heitä unohtamaan, että heidän nykyiset nationalistiset riistäjänsä ovat heidän eilispäivän feodaalisten riistäjiensä kunnianarvoisia poikia ja että piikit heidän elämässään ovat alunperin arabien eivätkä juutalaisten aiheuttamia"

(algerialainen poliitikko Abdel Razek Kader, The Jerusalem Post, 8.1.1969) (47)

Mikä saa tietyt tahot pitämään PLO:n, Hamasin ja Fatahin kaltaisten järjestöjen puolta, vastustamaan sitkeästi Israelin olemassaolon oikeutta. Mikä saa kohdistamaan antipatioita tätä valtiota kohtaan. Kysymykseen on helppo vastata, tähän on olemassa erittäin looginen selitys.

PLO:n perustaminen, rautaesiripun keinotekoinen luominen Lähi-Itään. PLO:n peruskirjan 22 artiklan nojalla. Tämä on batteri joka vie pullosuti Tuomiojaakin eteenpäin. 22 artiklan kiihkoa pursuava kohta, joka aikanaan varmisti Neuvostoliiton tuen Israelin vihollisille. Tässä artiklassa puhutaan kapitalismin, imperialismin ja kolonialismin tuhoamisesta.

22 artikla, saa kaikkien vasemmistolaisten tuen, se saa kylmänsodan tappion kärsineiden vasureiden sydämet tykyttämään. Alla tämä kuuluisa Neuvostoliiton sympatiat saavuttanut kohta:

"22. Sionismi on poliittinen liike, joka organisaatiollisesti on yhteydessä kansainväliseen imperialismiin ja joka on vihamielinen kaikkea vapauttamistoimintaa ja kaikkia maailman edistyksellisiä liikkeitä kohtaan. Se on rasistinen ja fanaattinen luonteeltaan, aggressiivinen, ekspansionistinen ja kolonialistinen tavoitteiltaan ja fasistinen menettelytavoiltaan. Israel on sionistisen liikkeen työkalu, ja imperialismin maantieteellinen tukikohta strategisesti juuri arabien kotimaan keskellä, jossa se voi vastustaa arabikansan toiveita vapautuksesta, yhtenäisyydestä ja edistyksestä. Israel on jatkuva uhka rauhalle Lähi-idässä ja koko maailmassa. Koska Palestiinan vapauttaminen tuhoaa sionismin ja imperialismin läsnäolon ja edesauttaa rauhan syntymistä Lähi-idässä, Palestiinan kansa toivoo tukea kaikilta edistyksellisiltä ja rauhanomaisilta voimilta pyytäen kaikkia huolimatta niiden yhteyksistä tai uskomuksista tarjoamaan Palestiinan kansalle kaikkea apua ja tukea heidän oikeutetussa taistelussaan kotimaansa vapauttamiseksi."

Neuvostoliiton murennettua, Saksojen yhdistyttyä ja Kiinan siirtyminen markkinatalouteen sosialisteille marxilaiselle maailmalle ei jäänyt mitään muuta, tässä on heidän ainoa taistelunsa. Katkera tappio on saanut Tuomiojat ja punikki dinosaurukset tuijottamaan artiklaa 22. Maailman ainoa näyttämö millä he voivat toteuttaa unelmiaan, sotaa kolonialismia ja imperialismia kohtaan. Tässä sodassa Israel nähdään Yhdysvaltojen 53 osavaltiona. Kylmäsota jatkuu maailman Tuomiojien rinnassa.

Onko kenelläkään mitään järkevää, loogista syytä tuomita Israelin taistelu olemassaolostaan, ei ole.

45

2321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arimatti Karva

      Tulostin ton meiän YHT opelle, se on fanaattinen palestiinalaisten tukija.

    • dreidl

      Tällä palstalla ei juurikaan ole tottunut näkemään noin kiihkotonta ja asiallista kirjoitusta. Kannattaa tosiaan tulostaa.
      No, ei hätää, kohtapuoliin palstan pro -terroristit tekevät kaikkensa kumotakseen nuo historian tosiasiat.

      • Tunnettu antisemitisti, jolla punaiset filistealaiset lasit.
        Edustaa omaa etujärjestöään.


    • sehän on länsimainen nimi

      Palestiina on länsimaissa käytetty nimi. Palestiinalaiset itse puhuvat Filistealaisten maasta. He ovat omalla kielellään filistealaisia.

      Aloitit miehityshistorian kumman myöhäiseltä ajalta. Aloita alusta asti, vaikkapa siitä kohdasta kun _muinaiset israelilaiset_ tulivat alueelle miehittäjinä.

      • Pitäisikö aloittaa evoluution synnystä tai luomisteoriasta? Mitä tarkoitat? Aloitin historian ajasta ennekuin maassa asui ainoatakaan muslimia. Islam on syntynyt vasta bysanttilaishallinon aikana, bysanttilaishallinonkin aikaan alueella oli enemmistönä juutalaiset. Muslimit ovat aina olleet alueella pieni vähemmistö, eikä se, että arabit tai ottomaani hallitsivat aluetta muuta asiaa miksikään.


      • historiaa...
        wwwnational kirjoitti:

        Pitäisikö aloittaa evoluution synnystä tai luomisteoriasta? Mitä tarkoitat? Aloitin historian ajasta ennekuin maassa asui ainoatakaan muslimia. Islam on syntynyt vasta bysanttilaishallinon aikana, bysanttilaishallinonkin aikaan alueella oli enemmistönä juutalaiset. Muslimit ovat aina olleet alueella pieni vähemmistö, eikä se, että arabit tai ottomaani hallitsivat aluetta muuta asiaa miksikään.

        Tarkoituksesi oli esittää että alue on Israelia, ja muut vain ovat miehittäneet sen. Kerro siis totuus.


      • kansat ja uskonnot
        wwwnational kirjoitti:

        Pitäisikö aloittaa evoluution synnystä tai luomisteoriasta? Mitä tarkoitat? Aloitin historian ajasta ennekuin maassa asui ainoatakaan muslimia. Islam on syntynyt vasta bysanttilaishallinon aikana, bysanttilaishallinonkin aikaan alueella oli enemmistönä juutalaiset. Muslimit ovat aina olleet alueella pieni vähemmistö, eikä se, että arabit tai ottomaani hallitsivat aluetta muuta asiaa miksikään.

        Ei ihme ettei siellä muslimeja ole ollut _ennen islamin uskonnon syntyä_
        Sotket kansat ja uskonnot. Ei Suomessakaan siis ollut suomalaisia... ei kun kristittyjä ennen kristinuskon tuloa Suomeen.


      • sinäpä sen
        historiaa... kirjoitti:

        Tarkoituksesi oli esittää että alue on Israelia, ja muut vain ovat miehittäneet sen. Kerro siis totuus.

        sanoit. Luepa Raamattua, aikajärjestyksessä. Sieltä ilmenee, että kun Jumala valitsi Israelin kansakseen, Hän johdatti Israelin kansan nykyiselle maalleen. Ympäri maailmaa israelilaiset palaavat omaan maahansa, Israeliin. Siis siihen maahan, jonka Jumala antoi isaraelilaisille. Tämä israelilaisten paluu muuten enteilee Jeesuksen, hänkin israelilainen, juutalainen, Hänen takaisintuloaan. Tämä kaikki löytyy tutkimuksen kautta Raamatusta. Esim. edesmennyt Aapeli Saarisalo on kirjoittanut paljon kirjoja koskien Israelia, palestiinalaisia ja Jeesuksen takaisintuloa jne. Googlettamalla löytyy hänen kirjojaan.


      • JokuVainen
        sinäpä sen kirjoitti:

        sanoit. Luepa Raamattua, aikajärjestyksessä. Sieltä ilmenee, että kun Jumala valitsi Israelin kansakseen, Hän johdatti Israelin kansan nykyiselle maalleen. Ympäri maailmaa israelilaiset palaavat omaan maahansa, Israeliin. Siis siihen maahan, jonka Jumala antoi isaraelilaisille. Tämä israelilaisten paluu muuten enteilee Jeesuksen, hänkin israelilainen, juutalainen, Hänen takaisintuloaan. Tämä kaikki löytyy tutkimuksen kautta Raamatusta. Esim. edesmennyt Aapeli Saarisalo on kirjoittanut paljon kirjoja koskien Israelia, palestiinalaisia ja Jeesuksen takaisintuloa jne. Googlettamalla löytyy hänen kirjojaan.

        Hep hep hep, tuo on juutalaisten itse kirjoittamasta, epäkriittisesta lähteestä peräisin. Juutalaisten historiaa tieteellisestä näkökannasta katsovat teokset toteavat Egyptistä karkotettujen heprealaisten palanneen Israelin alueelle (josta olivat aiemmin lähteneet siis), kaapanneen siellä vallan itselleen, perustaneet Israelin valtion ja legitioineet sen Jumalaan ja Moosekseen perustuvalla tarinalla. Mooseksen tarinahan on osittain kopioitu Sargon Suuren tarinasta, tuostakin voi päätellä jotain raamatun historiankirjoituksen laadusta. Kyse on aikalaisille tyypillisestä tavasta kirjoittaa historiaa sekoittaen tarua, totta, Jumalia ja oman kansan palvontaa.

        Jos haluamme antaa maan ihmisille jotka olivat siellä ensin, pelkään pahoin että joudut pettymään. Seemiläiset kansat eivät olleet siellä ensin (eivät heprealaisetkaan), ja jos oikein tarkkoja ollaan niin ennen homo sapiensin tuloa alueelle siellä vaikutti jo toinen homo-lajike. Voimme kyllä päätyä sinua miellyttävään vaihtoehtoon toteamalla että alue on aina kuulunut sille jolla on ollut riittävästi voimaa ja terästä ottaa se haltuunsa. Mistään jumalaisesta oikeudesta siis ei ole kyse.


      • valikoivasti Raamattua
        sinäpä sen kirjoitti:

        sanoit. Luepa Raamattua, aikajärjestyksessä. Sieltä ilmenee, että kun Jumala valitsi Israelin kansakseen, Hän johdatti Israelin kansan nykyiselle maalleen. Ympäri maailmaa israelilaiset palaavat omaan maahansa, Israeliin. Siis siihen maahan, jonka Jumala antoi isaraelilaisille. Tämä israelilaisten paluu muuten enteilee Jeesuksen, hänkin israelilainen, juutalainen, Hänen takaisintuloaan. Tämä kaikki löytyy tutkimuksen kautta Raamatusta. Esim. edesmennyt Aapeli Saarisalo on kirjoittanut paljon kirjoja koskien Israelia, palestiinalaisia ja Jeesuksen takaisintuloa jne. Googlettamalla löytyy hänen kirjojaan.

        Luepa sieltä Raamatusta sitten mitä Israelin sodanjohto (Jumala) antoi ohjeeksi. Kysymyksessähän oli aivan selvä hyökkäyssota. Sodanjohdon määräys oli että kaikki oli tapettava, pikkulapsia myöten, ei kiveä pitänyt jättää kiven päälle. No, joissakin tapauksissa sodanjohto antoi luvan ottaa miehitettyjen alueiden naiset "omaan käyttöön".


      • Nimen antoi Hadriaanus, Egyti Faarao, aikoinaan heidän elinkeinossa, merisavuillansa vuoksi.


    • Love&Peace for all

      En ole lukenut Israelin historiaa, mutta kirjoituksesi valaisi asiaa. Muslimien vaatimukset ovat kohtuuttomia, ei heillä ole mitään oikeutta uhkailla Israelia toistuvasti. Ristiretkeläisten jälkeläiset tai vaikkapa Italia voisi vaatia maata itselleen historiallisin perustein, onhan se Rooman valtakunnan jäänne. Ainakin molemmilla olisi siihen suurempi oikeus kuin Jihadilla, islamilaisella vallankumouksella.

    • paimentolais arabit

      Möivät karua maata 100 kertaiseen hintaan, nyt kun paikalla on hedelmäpuita, peltoja, metsiä ja kastelujärjestelmiä niin vaativat niitä itselleen. Kyl näistä asioista pitäisi puhua ilman paatosta, Israel on juutalaisten kotimaa ja sillä selevä!

      • juutalaisten vapautusta

        Koska palestiinalaisista puhuttaessa puhutaankin juutalaisista "roomalaisten käyttämä haukkumanimi juutalaisesta" niin mitä ne ihmiset sielä gazassa ja länsirannalla ovat?

        VASTAUS: Pakolaisia kaikkialta arabimaailmasta. Alkuperäisiä, alueella asuneita paimentolaisia tai heidän jälkeläisistään ei ole tutkimusten mukaan kuin noin 3 prosenttia väestöstä.

        Suuri osa oli myös siirtolaisena töissä Israelissa ennen arabimaiden aloittamaa 6 päivän sotaa. Joukossa on jordanialaisia, libanonilaisia jne.


      • NauravaMikes

        Kaikkea sinäkin uskot mitä joku provoilija tänne suoltaa!
        Oikea hinta maasta on se, jonka joku suostuu maksamaan, ei ole 100- kertaista hintaa lainkaan. Paskapuhetta natikan tyyliin.


      • lukiolainen nuori
        juutalaisten vapautusta kirjoitti:

        Koska palestiinalaisista puhuttaessa puhutaankin juutalaisista "roomalaisten käyttämä haukkumanimi juutalaisesta" niin mitä ne ihmiset sielä gazassa ja länsirannalla ovat?

        VASTAUS: Pakolaisia kaikkialta arabimaailmasta. Alkuperäisiä, alueella asuneita paimentolaisia tai heidän jälkeläisistään ei ole tutkimusten mukaan kuin noin 3 prosenttia väestöstä.

        Suuri osa oli myös siirtolaisena töissä Israelissa ennen arabimaiden aloittamaa 6 päivän sotaa. Joukossa on jordanialaisia, libanonilaisia jne.

        Ekan kerran ajattelin kirjottaa, tässä tuli nyt juuri minkä minäkin olen huomioinut kun olen selannut tietoa israelin historiasta. Eli kyllä noi ns. palestiinalaiset jotka väittää olevan alkuperäiskansan jälkeläisiä, on ihan noita muiden maiden pakolaisia. Sain aika hyvän numeron kun kirjotin esitelmän koulussa Israelin historiasta. Siinä oli opettajakin äimän käkenä. Sillä ei ollut mitään faktaa kumota kirjotustani. Ja mikä hassuinta suurimman osan olen saanut juuri tältä palstalta.Eli kiitti teille joilta sain mahtavan alun tolle esitelmälle.Ja kyllä todella ongin tietoa joka paikasta lähes 3 kuukauden ajan. Esitelmän päätin lauseeseen, Israel on täysin oikeutetusti siellä missä se nyt on.


      • sekä
        lukiolainen nuori kirjoitti:

        Ekan kerran ajattelin kirjottaa, tässä tuli nyt juuri minkä minäkin olen huomioinut kun olen selannut tietoa israelin historiasta. Eli kyllä noi ns. palestiinalaiset jotka väittää olevan alkuperäiskansan jälkeläisiä, on ihan noita muiden maiden pakolaisia. Sain aika hyvän numeron kun kirjotin esitelmän koulussa Israelin historiasta. Siinä oli opettajakin äimän käkenä. Sillä ei ollut mitään faktaa kumota kirjotustani. Ja mikä hassuinta suurimman osan olen saanut juuri tältä palstalta.Eli kiitti teille joilta sain mahtavan alun tolle esitelmälle.Ja kyllä todella ongin tietoa joka paikasta lähes 3 kuukauden ajan. Esitelmän päätin lauseeseen, Israel on täysin oikeutetusti siellä missä se nyt on.

        siunausta nuoreen elämääsi. Olipa hyvä kirjoitus sinulla. Olet onnellisessa asemassa, koska olet itse tutkinut asiaa ja olet tullut näin oikeaan tulokseen tositapahtumien suhteen. Hienoa todella. Toivotaan, että oppikirjat ym. väärä propaganda tulisi pian uusiksi. Hienoa, myöskin opettajasi on näköjään tullut totuuden saavuttamaksi. Kiitos sinulle ja onnea koulutyöhösi!


      • et pysty
        NauravaMikes kirjoitti:

        Kaikkea sinäkin uskot mitä joku provoilija tänne suoltaa!
        Oikea hinta maasta on se, jonka joku suostuu maksamaan, ei ole 100- kertaista hintaa lainkaan. Paskapuhetta natikan tyyliin.

        ottamaan totuutta vastaan tästäkaan asiasta, kuten et monesta muustakaan. Myös kielenkäyttösi on täysin asiatonta. Sitäkin kannattaa kehittää toisia kunnioittavaksi, myös itsesi ja tulevaisuutesi kannalta.


    • Free Free

      ISRAEL KENEN MAA ?


      Lyhyt katsaus historiallisiin tosiasioihin Lähi-idässä
      Israel on legitiimi (laillisesti oikeutettu) valtio, jonka kansalla on historialliset ja eettiset oikeudet maahansa.



      1.
      Israel valtio on yli 3000 vuotta vanha historiallinen tosiasia, kun taas Israelin maan alueella ei ole koskaan sijainnut itsenäistä palestiinalaisarabivaltiota.
      Kukoistavimmillaan Israelin valtio oli kuninkaiden Daavid ja Salomo aikakaudella 1000-luvulla ennen Kristusta.

      Rooma hävitti Jerusalemin ja Israelin maan v.70 jälkeen Kristuksen.Israelinkansa hajoitettiin muihin maihin.Pieni määrä juutalaisia on kautta aikojen asunut historiallisen kotimaansa alueella.Roomalaiset antoivat maalle Israelin arkkivihollisen filistealaisten mukaan nimen Palestiina ja Jerusalemille nimen Aelia Capitolina.

      Israelin kansan hajaannuksen aikana sen maa on ollut erinimisten valloittajien hallussa.Sitä pitivät vuorollaan vallassaan roomalaiset,bysantttilaiset,arabit,ristiretkeläiset,mamelukit,turkkilaiset ottomaanit 400 vuotta vv 1516-1917, ja maailmansodan jälkeen brittiläinen mandaattihallinto Israelin valtion uudelleen perustamiseen asti v.1948. Milloinkaan alueella ei ollut itsenäistä palestiinalaisvaltiota.

      Maailmansotien välillä ja jälkeen Englannin ja Ranskan mandaattialueille perustettiin juutalaisvaltion lisäksi neljä arabivaltiota: Irak, Transjordania, Syyria ja Libanon, joten Lähi-idän arabit eivät jääneet maiden jaossa mitenkään vähemmälle.



      2.
      Jerusalem ei ole koskaan ollut minkään muun kansakunnan pääkaupunki kuin Israelin, ja se tuli Israelin pääkaupungiksi jo 3000 vuotta sitten kuningas Daavidin aikana.



      3.
      Kolme laillista ja kansainvälistä organisaatiota on 1900-luvulla luvannut Israelille sen maan:
      Brittiläinen mandaattihallinto v.1917 balfourin julistuksella,
      Kansainliitto v.1922 ja v.1947.Tosi alue on joka kerta pirstottu
      pienemmäksi ja näin rikottu juutalaisille alun perin annettuja lupauksia.
      V.1922 jaettiin Israelin aiemmin luvatusta alueesta 77% palestiinalaisarabeille ja beduiineille.Maan nykyinen nimi on Jordania. Israelille jäi vain 23% alueesta.

      YK ehdotti v.1947 Israelille jätetyn 23% edelleen jakamista arabeille ja juutalaisille.Israel ilmoitti hyväksyvänsä jaon, mutta arabiosapuoli ilmoitti, että he eivät jakoa hyväksy, vaan haluavat otta omakseen koko alueen.Heti Israelin julistauduttua itsenäiseksi v.1948 arabit aloittivat hyökkäyssodan Israelia vastaan,mutta hävisivät sen miesylivoimastaan huolimatta.



      4.
      Israel on ostanut maansa kahteen kertaan selvällä rahalla.
      Juutalainen Rostschildin pankkiirisuku antoi ennen 1.maailmansotaa suuren lainan Turkin sultaanille, jonka hallussa maa tuolloin oli. Lainan vakuutena oli maa-alue juutalaisille heidän muinaisesta kotimaastaan. Lainaa ei koskaan maksettu takaisin.

      Toisen kerran Israel osti maansa yksittäin maapalstoina v.1901 perustetun Juutalaisen Kansallisrahaston varoillla yksityisiltä maanomistajilta, joista monet asuivat Lähi-idän suurissa kaupungeissa kuten Beirutissa.



      5.
      Israel on ostanut maansa verellään itsenäisyyssodassa, jonka naapurivaltiot julistivat ja aloittivat, ja sen jälkeen useissa puolustussodissa.



      6.
      Israel on raivannut viljellyle ja asutukselle autioituneen ja rämettyneen maan. Maassa,jossa juutalaisten paluumuuton alkaessa oli vain n.600.000 asukasta, on nyt yli 7-miljoonainen kansa, kukoistavia asutuksia,viljellyksiä ja kalalammikoita.

      Suuri osa Israelin maassa asuneista arabeista on muuttanut alueelle juutalaisten uudisraivaajien jäljessä, koska maa on juutalaisten maahanmuuttajien toimesta alkanut kukoistaa ja tarjonnut näin ympäröiviä alueuta paremman elintason.
      Arabien suuri maahanmuutto juutalaisten jälkeen on dokumentoitu YK:n asiakirjoissa, ja se mainitaan myös USA:n presidetti Rooseveltin ja Englannin pääministeri Churchillin välisessä kirjeenvaihdossa.



      7.
      Arabeilla on 21 valtiota pääkaupunkeineen, luonnonrikkauksia ja öljyä.
      Juutalaisilla on vain yksi valtio, jonka pintaala on n.1% arabien alueista.



      8.
      Israel tarjosi arabinaapureilleen rauhaa, mutta naapurit aloittivat hyökkäyssodan Israelia vastaan v.1948.

      Tämän arabien aloittaman sodan seurauksena syntyi arabipakolaisongelma, n.650.000 arabia pakeni sodan jaloista Israelin alueelta. Näitä pakolaisia on pidetty pakolaisleireissä sen sijaan, että heidän olisi asutettu arabimaihin veljiensä joukkoon.
      Israel asutti saman määrän arabimaista tulleita pakolaisia omaan maahansa. Näin ollen maiden välillä on tapahtunut tasasuuruinen väestönvaihto. Samanlaisia väestönvaihtoja on tapahtunut muuallakin: Turkki-Bulgaria, Turkki-Kreikka, Intia-Pakistan.
      Missään muissa tapauksissa ei ole vaadittu yksipuolista paluuoikeutta.

      Näin ollen usein toisteltu väite, että Israel olisi ryöstänyt arabeilta heidän maansa, on täysin vailla historiallista ja eettistä todellisuuspohjaa.

      http://www.icej.fi


      Edellä olevien historiallisten faktojen lisäksi näemme Raamatusta, että juutalaiset ovat ostaneet Israelin maan (ainakin osia maasta) kolmeen eri kertaan:

      1. Aabraham osti Makpelan (Hebronin tienoilla) 1 Moos.23:9-17.

      2. Jaakob osti maata Sikemistä (Nablus) 1 Moos.33:18-19.

      3. David osti Araunan puimatantereen (Temppelinpaikka
      Jerusalemissa) 2 Sam.24:18-25.



      Ennen näitä kauppoja Jumala oli luvannut antaa maan ikuisiksi ajoiksi Aabrahamille, Iisakille ja Jaakobille...

    • Lahtari Ari

      Noiltaosin mitä kirjoitat, niin lisättävää ja varsinkaan poistettava ei ole, sillä totuus on joskus hyvinkin selkää ja yksinkertaistakin.

      Valheen ja muun propagandan aika, ja sen tarkempi tutkiminen ei kauaa päivänvaloa kestä, vaikka sitä kuinka syötetäänkin ihmisille, niin totuus tulee aina kuitenkin esiin sitä hakevalle.

      Kieltämättä totuuden saaminen esiin teettää töitä, ja varsinkin nykyajan sekamelskaisessa maailmassa- ja informaatiosodassa, mutta se löytyy kuitenkin sitä aidosti haluavalle.

      • olet oikeassa.

        Suomalaisissa medioissa ei todellakaan totuutta kerrota. Syy yksinkertaisesti tämä: pelätään, että arabit suuttuvat, kuten tanskalaisille ja myös taloudelliset edut ovat tärkeämmät. Tämä on tosi valitettavaa. Jopa ruotsalaisissa uutisissa on paremmat uutiset, ken niitä ymmärtää.


    • kirjoituksesta!

      Kerrankin täällä Suomessa kuullaan totuus historiasta. Laitan tämän tallennukseen. Muuten, parhaillaan kuuntelen myös tositapahtumia suoraan Israelista: www.wstw.fm ja sieltä edelleen paina vasemmasta yläreunasta kohdasta: listen ja sieltä edelleen kohdasta numero: 46 Siellä on hyvää musiikkia, historiaa, pieniä juttutuokioita ja uutispätkiä. Siunausta elämääsi ja muille lukijoille! 'Totuus ei pala tulessakaan', kuten suomalainen sananlaskukin sanoo.

    • tämäkin..

      Nykyinen Israel on USA:N uppoamaton tukialus Lähi-idässä. Valitettavaa on että uskonsa sokaisemat kristityt jopa Suomessa puolustavat Juutalaisten läpimätää valtiota. Niin kauan kun USA:n ryöstöretki Lähi-Idässä jatkuu ei rauhaa tule.

    • saavat jaksamaan

      tämän palstan seuraamista. Tekstisi oli niin hyvä, että otin siitä copyn kovalevylleni. Jos vaikka joskus joutuu inttelyyn valehtelijoiden tai tyhmien kanssa.

      • minäkin...

        tallensin nämä tositapahtumat historiasta. Kiitos, tulipa kerrankin totuutta tänne Suomalaiseen mediaan.


      • ovat ?

      • kasaareja

      • JokuVainen

        Sen kuin vain, mutta älä sitten hämmästy jos joudut inttelyyn yliopistolla proffien kanssa kyseisestä asiasta. ;) Eivät siellä diggaa propagandasta, vaikka kuinka tahtoisit uskoa yksipuolisesti laadittua kertomusta.


      • on,että

    • JokuVainen

      Taitaa kyllä olla Israel-myönteisen propagandan historia pähkinänkuoressa. Sinun olisi ensinnäkin hyvä tunnustaa itsellesi että seemiläisetkin tulivat joskus tuolle alueelle, joka jo silloin "kuului jollekin". Vanhoin tunnettu lähi-idän kansa ovat Sumerilaiset. Seemiläiset, joista heprealaiset ja joista sittemmin mm. juutalaiset saivat alkunsa, saapuivat alueelle huomattavasti myöhemmin. Tuo maa-alue on tarkalleen ottaen kuulunut aina sille joka on ollut alueella vahvin toimija. Sinun glorioimasi vanhan Israelin aika oli vain väliaikainen vaihe, jolloin naapurien imperiumit eivät olleet riittävän vahvassa kukoistuksessa nujertaakseen pienempiä valtioita. Israelin hajottua Israeliin ja Juudeaan kehityksen suunta alkoi muuttua... no sitä ei tarvitse selittää kun tietänet miten niille kävi.

      Olennaista on se, ettei tuo kyseinen alue ole pysyvästi kuulunut kellekään. Nykypäivään tultaessa tosiasia kuitenkin oli että se on ollut yli vuosituhannen ajan islamilaisessa omistuksessa (no hetken ristiretkeläisillä ja sitten tuo brittien mandaattihallinto tietty). Tuo selityksesi törmää tähän tosiasiaan: siionistit marssivat paikalle jonne eivät tässä maailmanajassa kuuluneet, repäisivät alueen islamilaisista alueista itselleen ja aloittivat näin alati jatkuvan vihanpidon kierteen. Alue ei ollut autio. En juuri nyt tiedä senhetkisistä maanviljelysolosuhteista, mutta otan selvää. Tiedän kyllä että islamin levitessä heidän maataloustaitonsa tekivät mm. karusta Espanjasta huomattavan viljavan paikan. Tosin mikäli hyväksyisit valloitukset silloin kun valloittajalla on tehokkaampi maatalous, eikö koko maailma kuuluisi silloin Eurooppalaisperäisille valkoisille ihmisille? Muslimit toki olivat keskiajalla kuuluisia maanviljelystaidoistaan, mutta kemianteollisuus on kyllä mennyt ohi vanhojen aikojen metodeistakin.

      • Joku tuli joskus jonnekkin ja blaa blaa. Islamilaisten hallinnossa yli tuhatta vuotta, täysin surkea päätelmä, blaa blaa. Ottomaanien aikanakin alueella asui juutalaisista koostuva enemmistö, kukaan ei pysty väittämään päinvastaista. Kyseisenä aikana ei väestönlaskentaa suoritettu, sillä alue oli tyhjentymässä lähes kokonaan väestöstä. Ensimmäisen väestönlaskun aikaan alueella asui enemmän kristittyjä kuin muslimeita ja alue oli ottomaanien hallinnassa. Kaiken muun väittäminen on epäolennaista, alueesta on jopa maksettu kahdesti. Ei ole mitään laillisia perusteita Intifadalle eikä muillekkaan arabeiden itsekkäille, fanaattisille tai uskonnollisille vaatimuksille.

        Yhdysvallat osti Alaskan, oliko hinta mielestäsi kohtuullinen, jos asiaa tarkastellaan nykypäivänä. Jos me ajattelemme muutamaa tuhatta paimentolaista, jotka mahdollisesti asuivat nykyisen Israelin alueella, jos me oletamme tällä perusteella Israelin olevan laiton valtio niin maailmassa ei ole ainoatakaan laillista valtiota. Pitäisikö Portugalin, Espanjan, Englannin ja muiden siirtomaavaltojen vaatia Afrikkaa itselleen? He ovat hallinoineet lähes jokaista Afrikan maa-aluetta, nimenneet ne ja antaneet niille rajat Afrikan kartoituksen yhteydessä.

        Älä sinä poika takerru epäolennaisuuksiin. Olisiko Nigeriasta tehtävä bantumaa, Keniasta Zulu valtio ja merkittävä kartalle 1000 pientä afrikkalaista valtiota. Olisiko Somalia jaettava pieniin heimovaltioihin. Luuletko maailman parantuvan sillä, että arabit, joista murto-osa on alkuperäisiä juutalaisten kanssa Israeli alueella asuvia ruikuttavat vuosikymmenestä toiseen samaa mantraa. Arabit ovat surkea kansakunta kokonaisuutena ja islamin myötä se on taantunut kivikautiseen tilaan. Lähi-Idässä naisten asema oli 2000 vuotta sitten parempi kuin nykypäivänä.


      • wwwnational kirjoitti:

        Joku tuli joskus jonnekkin ja blaa blaa. Islamilaisten hallinnossa yli tuhatta vuotta, täysin surkea päätelmä, blaa blaa. Ottomaanien aikanakin alueella asui juutalaisista koostuva enemmistö, kukaan ei pysty väittämään päinvastaista. Kyseisenä aikana ei väestönlaskentaa suoritettu, sillä alue oli tyhjentymässä lähes kokonaan väestöstä. Ensimmäisen väestönlaskun aikaan alueella asui enemmän kristittyjä kuin muslimeita ja alue oli ottomaanien hallinnassa. Kaiken muun väittäminen on epäolennaista, alueesta on jopa maksettu kahdesti. Ei ole mitään laillisia perusteita Intifadalle eikä muillekkaan arabeiden itsekkäille, fanaattisille tai uskonnollisille vaatimuksille.

        Yhdysvallat osti Alaskan, oliko hinta mielestäsi kohtuullinen, jos asiaa tarkastellaan nykypäivänä. Jos me ajattelemme muutamaa tuhatta paimentolaista, jotka mahdollisesti asuivat nykyisen Israelin alueella, jos me oletamme tällä perusteella Israelin olevan laiton valtio niin maailmassa ei ole ainoatakaan laillista valtiota. Pitäisikö Portugalin, Espanjan, Englannin ja muiden siirtomaavaltojen vaatia Afrikkaa itselleen? He ovat hallinoineet lähes jokaista Afrikan maa-aluetta, nimenneet ne ja antaneet niille rajat Afrikan kartoituksen yhteydessä.

        Älä sinä poika takerru epäolennaisuuksiin. Olisiko Nigeriasta tehtävä bantumaa, Keniasta Zulu valtio ja merkittävä kartalle 1000 pientä afrikkalaista valtiota. Olisiko Somalia jaettava pieniin heimovaltioihin. Luuletko maailman parantuvan sillä, että arabit, joista murto-osa on alkuperäisiä juutalaisten kanssa Israeli alueella asuvia ruikuttavat vuosikymmenestä toiseen samaa mantraa. Arabit ovat surkea kansakunta kokonaisuutena ja islamin myötä se on taantunut kivikautiseen tilaan. Lähi-Idässä naisten asema oli 2000 vuotta sitten parempi kuin nykypäivänä.

        eikö muslimien vastainen propagandasi uponnutkaan kaikiin...


    • tika

      mikä porukka tappoi jeesuksen? juutalaiset!!!

    • EiJatkoon

      Joo uuten hyvä, mutta: Monelta osin täysin päin persettä! :/
      Ensinnäkin Israelia ei perustettu minkään YKn luvalla, vaan YK JAKOI nykysen Israelin valtion palestiinalaisten ja juutalaisten kesken. Ja koska juutalaisethan on vielä rauhan uskonnompi ku toi toinen rauhan uskonto, niin varastaahan ne palestiinalaisten maat sitten piti! :) Tässä alkuperänen YKn suunnittelema aluejako:

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Israelin–Palestiinan_konflikti#/media/Tiedosto:UN_Partition_Plan_For_Palestine_1947.png

      Täst voi lukee *köh* "hieman" subjektiivisemman version ton alottajan hölinöistä: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Israelin–Palestiinan_konflikti

    • Omistusoikeus

      Kasaarit ja askenazit?

      Onko oikeutettua poistaa kansa OMISTAMALTAAN kiinteistöltä?

    • aargh

      Historia on eilispäivää. Nyt todellisuus on Lähi-idässä tällainen: Israel on ainut valtio alueella, jossa vallitsee demokratia. Sivistyksen etuvartio Lähi-idässä! Muissa maissa vallitsee islamin villitsemä kaaos, epätasa-arvo ja sivistymättömyys. Kuinka kukaan demokratian ystävä Suomessa voi antaa tukeaan islamille ja terroristijärjestö hamasille?

      • RauhanMiehiäTässä

        Ei voikaan. Joten mä ehdotan ratkasua, et Venäjä ja USA tekee uuen ydinasesopimuksen keskenää ja lupaa luopua ihan KAIKISTA ydinaisesitaan, ja sit jakaa ne tasan kaikkien Lähi-idän maitten kesken (Israelille pari vähemmän, ku niil tais olla pari jo omastakin takaa?). Ja sit vaa ootellaan pari viikkoa, ni eiköhän ne siinä ajassa jo posauta toisensa pois maailmankartalta?
        Ja maailma on taas moninverroin parempi paikka asua! :)


      • desperados

        Israelin valtio , joka oon raamatullis-historiallinen valtio, on vain 20 000 km2 - pienempi kuin Uudenmaan lääni
        - mikseivät arabimaat ole luovuttaneet eekkeriäkään palestiinaistovereilleen???
        Niillä on valtavat alueet, mutta eipä käy.

        Arabiliitto muuten julisti Israelille sodan 1948 ja yritti työntää juutalaiset Välimereen - toisin taisi käydä.


    • vale.jutikat

      HKFHKFHK GFDJGFDJFJFJ GJGJFJFJG GGJHGJGDJHG HJJJRFJ THTGUJRRJSRYJRYJ TTRJRJRJRYJR TJRYJRYJYTRJRTJRTJhttp://lloydthomas.org/5-SpecialStudies/JewishHostilities.html

      1917 juutalainen Rothschildin pankkimafia teki Englannin kanssa Balfour Declaration-sopimuksen juutalaisvaltion perustamisesta PALESTIINAAN.

      1930 maaliskuu: Englantilaisen Shaw kommission reportin mukaan juutalaisten massamuutto PALESTIINAAN aiheuttaa maattoman ja tyytymättömän luokan palestiinalaisia.

      1931 huhtikuu: Juutalaiset zionistit perustavat sotilaallisen terroristijärjestön IRGUNin valloittamaan maat palestiinalaisilta ja myöskin osia Jordaniasta ja Syriasta.

      1937 heinäkuu: Lordi Peel`sin raportti tekee tilanteesta sen johtopäätöksen, ettei yhteistyö arabien ja juutalaisten välillä onnistu Palestiinan valtiossa.

      Elokuu: Juutalaiset IRGUN terroristit hyökkäävät arabien linja-autoihin Palestiinassa.

      1939 toukokuu: Englannin hallitus julkaisee tiedonannon jonka mukaa Palestiinan jako ei onnistu vaan ehdottaa itsenäisen ja roduttoman Palestiinan valtion perustamista kymmenen vuoden sisällä. Juutalaisten maahanmuuttoa rajoitetaan 75 000 henkeen seuraavan viiden vuoden aikana.

      Kesäkuu 29: Palestiinassa juutalaiset IRGUN terroristit iskevät jälleen arabien linja-autoihin tappaen 24 siviiliä.

      Marraskuu: Palestiinan tilanteen takia Englannin hallitus perustaa uuden Sir John Woodheadin johtaman komission, joka yrittää saada uudellen läpi Peelen komission ehdotusta, jonka mukaan juutalaisilla olisi 1000 neliökilometrin alue Tel Avivin ympärillä.

      Äärioikeistolaisen Stern-liigan terroristin Avraham Sternin kirje NAZI-Saksan hallitukselle, jossa hän ehdottaa liittoa Saksan kanssa Englantia vastaan päämääränään Israelin itsenäistyminen:
      http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/SternGang-Doc-Nazi-Collaboration.jpg

      Beirutissa, Saksan juutalais-NAZIen kanssa, solmittujen salaisten sopimusten mukaan, Lehi aloitti toisen rintaman sodan brittejä vastaan, vastapalveluksena Saksan juutalais-ashkeNAZIt auttaisivat erottamaan Euroopan juutalaiset Palestiinaan MUUTTOA varten.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Lehi_(group)#Contact_with_Nazi_Germany

      1943 lokakuu: Juutalaisten johtaja YITZHAK SHAMIR kirjoittaa artikkelin "Terror" jossa toteaa mm. "Juutalainen moraali ja juutalaiset tavat eivät saa olla esteenä terrorin käytölle osana sodankäyntiä arabeja vastaan"

      1946 huhtikuu: Usan presidentin Trumanin painostuksesta Englanti taipuu sallimaan 100 000 juutalaisen pakolaisen siirtämiseksi Euroopasta Palestiinaan.

      Lokakuu 1: Zionistinen terroristiorganisaatio IRGUN tekee pommi-iskun Englannin suurlähetystöön Roomaan.

      1947 toukokuu 15: YK suosittaa komitean perustamista, komitea suosittaa Palestiinan jakamista.

      Kesäkuu: Juutalaiset terroristit lähettävät kirjepommin Englannin kapinettiministeriöön.

      Heinäkuu: Juutalainen terroristiorganisaatio IRGUN hirttää kaksi englantilaista kersanttia ja miinoittaa heidän ruumiinsa.

      Syyskuu 3: Juutalainen terroristiorganisaatio IRGUN lähettää pommipaketin Englannin sotatoimistoon, pommi räjähtää postin lajittelussa Lontoossa haavoittaen kahta.

      Marraskuu 29: Zionistien lobbaamisen tuloksena YK päättää Palestiinan jaosta, yli puolet Palestiinasta muodostaisi tulevan juutalaisvaltion ja Jerusalemista tulisi kansainvälinen kaupunki.

      Joulukuu 11: Juutalaisesta kuorma-autosta heitetään pommi arabien linja-autoon, 6 arabia kuolee ja 30 haavoittuu; aseistautuneet juutalaisterroristit murhavat myös 12 arabia rantakylässä lähellä Haifaa.

      Joulukuu 13: Juutalaisen terroristiorganisaation IRGUN Zvai Leumi murhaa 18 palestiinalaista ja haavoittaa 60 Jerusalemissa, Jaffassa ja Lyddassa. Jerusalemissa pommit heitettiin torialueelle lähellä Damaskuksen porttia; Jaffassa pommit heitettiin arabialaisten kahvilaan; Lyddassa arabit murhattiin kranaateilla ja automaattiaseilla.

      Joulukuu 19: Zionistisen terroristijärjestön Haganah hyökkää arabikylään lähellä Safadaa, räjäyttäen kaksi taloa, raunioista kaivetaan 10 palestiinalaisen ruumiit joista 5 oli lapsia.

      Joulukuu 29: Damascus Gate in Jerusalem, juutalaiset IRGUN terroristit heittävät kranaatin taksiin murhaten kaksi englantilaista konstaapelia ja 11 arabia, 32 haavoittuu.

      Joulukuu 30: Juutalaiset terroristijärjestöt Palmach ja Carmel Brigade tekevät iskun Balad al Sheikh kylään murhaten yli 60 palestiinalaista.

      911missinglinks911missinglinks911missinglinks911missinglinks

      1948 tammikuu 1: Juutalainen terroristiorganisaatio Haganah tekee isku kylään Mount Carmelin lähellä murhaten 17 ja haavoittaen 33 palestiinalaista.

      Vapaaehtoisia muista arabimaista alkaa saapua puolustamaan palestiinalaisia ja arabikyliä, mutta joutuvat alakynteen, koska siionistit ovat paremmin aseistautuneita ja järjestäytyneitä.

      Tammikuu 4: Englannin armeijan uniformuun pukeutunut Haganah juutalaisterroristi Jaffan keskustaan ja räjäyttää Serain, arabien kansalliskomitean käyttämän entisen Turkin hallituksen talon, murhaten 40 ja haavoittaen 98.

      • Zion-

    • Zion-

      Mutta tässä palestiinan historiaa jo muinaisilta ajoilta:
      http://www.israellycool.com/2015/05/31/the-history-of-palestine-according-to-science/
      Vähän vakavampaa historiaa:
      http://www.israellycool.com/category/history-series/

    • Näkemystä
    • käännyn.näiset

      Venäläiset muutti Palestiinaan, ja kääntyivät juutalaisuuteen

    • Anonyymi

      Israel on nuori apartheid-valtio, joka pakkolunastaa maita etnisin perustein juutalaisille.

      Kuten miehittäjäluettelostasi näkee, niin "tuhansia vuosia vanha valtio" ei ole ollut pariin tuhanteen vuoteen olemassa vaan ainoastaan jonkun muun valtakunnan osa. Kuvaavaa on, että Israelin valtion tunnus ns. daavidin tähti on keskiajan EUROOPASSA juutalaisten omaksuma tunnus.

      • Anonyymi

        Israel ei ole apartheid valtio, eikä pakkolunasta maita etnisin perustein.

        "...ei ole ollut pariin tuhanteen vuoteen olemassa..."

        Israel on kiistattomasti ollut itsenäinen valtio viimeiset 75 vuotta, eli vuodesta 1948. Suomi oli ollut itsenäinen 75 vuotta vuonna 1992, eli vasta hetki sitten. Toki Israelin historia ulottuu huomattavasti kauemmas.

        Vertailun vuoksi Israelin rajanaapurit:
        Libanon vuodesta 1943
        Syyria 1946
        Jordania 1946
        Egypti 1922


    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe