AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / POM-opinnot varhaiskasvattajille

POM-opinnot varhaiskasvattajille

4 Vastausta 611 Lukukertaa
Olen lto-opiskelija ja minua kiinnostaisi suorittaa POM-opinnot jossain vaiheessa, mutta olen kuullut ettei opinto-oikeuksia myönnetä varhaiskasvattajille, koska heidän pelätään siirtyvän päiväkodista koulun puolelle. Itselläni tämä ei ole motiivina, vaan kokisin POM-opintojen suorittamisen turvaavan paremmin esi- ja alkuopetuksen jatkumoa, joka on varhaiskasvatuksesssa tärkeää. Kokisiin niistä olevan myös lisähyötyä esiopetuksessa kun tietää, mitä koulussa vaaditaan. Onko jollain kokemusta hakumenettelyistä tai onko joku lto-opiskelija saanut oikeuden suorittaa POM-opinnot? Erityisesti Jyväskylän tilanne kiinnostaisi...

luulisin

Heippa :)

Olen ymmärtänyt että pommit ovat ainakin Jyväskylässä ns. suljettu sivuaine, jota pitää erikseen hakea, ja sen lisäksi pitäis oll pedagogiset opinnot myös taskussa..? Voi olla tietysti, että olen käsittänyt väärinkin.

Toisaalta ethä menetän mitään, vaikka hakisit OKL:een ja lukisit POM:t siellä ja pedagogiset päälle harjoitteluineen kaikkineen. Sitten voisit selvittää, josko olisi kuitenkin mahdollista lukea syventävät varhaiskasvatuksesta.. (tämä voi kyllä olla täysin utopistinen ajatus, tuli vain mieleen, joten älköön kukaan luulko että on varmaa tietoa..) Kukaanhan ei sinua pakota kouluun töihin, ja uskon, että varhaiskasvatuksen puolelle ottavat mielellään ainakin sijaiseksi, vaikka pieni ylikouluttautumisen riski asiaan tietysti sisältyy. Itse luen monialaisia nyt enkä ole lainkaan varma, että tulen työskentelemään koulussa. Silti kaikesta oppimastani on takuulla hyötyä eskarissa. :)

kiitos vinkeistä!

Mä tosiaankin opiskelen jkl:ssä lastentarhanopettajaksi ja meillä tutkintoon kuuluu pedagogiset opinnot jos lukee maisteriksi asti. Varhaiskasvatustiede kiinnostaa huomattavasti enemmän kuin OKL:ssä opetettava kasvatustiede, joten ihan mielelläni varhaiskasvatuksen puolella pysyisin. Ei varmaan pidä muuta ku laittaa hakemusta vetämään ja toivoa parasta. Toivottavasti huhut etteivät varhaiskasvatuksen opiskelijat saisi pom-oikeuksia olisivat vain huhupuhetta :)

tuli vielä mieleen

Heippa vielä!

Oletko ajatellut, että esi- ja alkuopetuksen jatkumoa voisit ehkä turvata myös lukemalla siitä ns. pitkän sivuaineen (entinen 35ov, oisko se nyt sitten 60 op)? Selvitä ihmeessä ainelaitokseltasi, jos se onnistuisi. POM:t ovat kuitenkin enemmän tai vähemmän pintaraapaisua peruskoulun aineiden opetukseen, oikein mihinkään ei ehditä paneutua perusteellisesti. Eli loppujen lopuksi se on aika paljon omalla vastuulla, eivät ne opinnot sinällään ammattitaitoa tuo, vaan ite pitää olla aktiivisena itteään kehittämässä kaikkien opetettavien aineiden suhteen ja mulla ainakin riittää vaikka miten paljon opiskeltavaa noissa aineissa varsinaisten POM-kurssien ulkopuolella. Mutta kunhan nyt selvittelet ja mietit sit rauhassa, mihin päädyt.. :)

saako oikeuksia helpolla?

Olisin itse myös kiinnostunut monialaisten tekemisestä lto-tutkinnon jälkeen. Saako sivuaineoikeuksia monialaisiin helpolla?
 /   /  /  / POM-opinnot varhaiskasvattajille

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta