Puhdistuvatko keuhkot?

haluis tiettää

Kuinka nopeasti keuhkot palautuvat ennalleen tupakoinnista?

En ole koskaan polttanut säännöllisesti, maksimissaan 10-40 tupakkaa viikossa muutaman kuukauden ajan viimeisen kahden vuoden aikana, jota on seurannut pitkä tauko. Olin juuri 3 kk polttamatta yhtään, kunnes poltin 6 röökiä viime perjantaina. Jääkö jo tällaisesta määrästä jälkiä keuhkoihin?

58

19679

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ;-)

      Kyllä...

      • hyvillä.mielin.ole

        Kyllä keuhkot pudistuu tupakoinnin loputtua nopeasti


    • Jo vain.

      Keuhkosi ovat mustat koko loppuelämäsi ajan, ja vanhuutesi (jos kuin ihmeen kautta et sairastu keuhkosyöpään tai kuole sydänkohtaukseen ennemmin) tulet mitä todennäköisimmin viettämään happisäiliön kanssa paskaa rykien.

      • HOH

        paskapuhetta


      • HOH-HIH
        HOH kirjoitti:

        paskapuhetta

        Vai haluatko vain työntää pääsi pensaaseen? Älä tule sitten myöhemmin itkemään tyhmyyttäsi.


      • vastaus eikä mitään

        perää


      • sanasta mittaa
        vastaus eikä mitään kirjoitti:

        perää

        Tupakan vaikutusten kanssa tulet olemaan naimisissa koko lopuelämäsi, eroa et saa, mutta voit lohduttautua sillä että loppuelämäsi ei kestä välttämättä kauan.


      • kakanjauhaja
        sanasta mittaa kirjoitti:

        Tupakan vaikutusten kanssa tulet olemaan naimisissa koko lopuelämäsi, eroa et saa, mutta voit lohduttautua sillä että loppuelämäsi ei kestä välttämättä kauan.

        olet sinä!
        Olekko juonu muuten kaliaa tai viinaa ikinä?


      • oleei3
        HOH kirjoitti:

        paskapuhetta

        ei


      • ssds

        joopa joo ehkä pitää polttaa tupakkaa 20-30 vuotta ennenku toi sun ennustees toteutuu minulla on aivan terveet keuhkot ja olen joskus polttanut en polta enää


      • wdswdsdsdsdsd

        olet todennäköisesti aika tyhmä et tiedä mitään joten älä sitten puhu ei tietenkään ole


      • ovat.puhtaat

        Kyllähän keuhkot puhdistuu ajan kanssa tupakoinnin loputtua


      • oikeestii

        Näin on, lopettaminen kannattaa aina. 5 vuotta meni todistetusti tutulla, että näyttivät puhtailta.
        Mutta muutoksia voi silti tulla huonoonkin suuntaan eli automaattista se ei todellakaan ole. Tuurista kiinni, mutta todella tyhmää olisi jättää lopettamatta hyvän onnen toivossa tai siksi etteivät muka kumminkaan puhdistuisi. Kyllä puhdistuvat, mutta aikaa se vie jos ovat jo mustat eikä vain parin tupakan jäljiltä.


    • prvtfrstcl

      Keuhkojen puhdistuminen alkaa jo vuorokauden kuluttua edellisen savukkeen polttamisesta. Ajan kanssa ne puhdistuvat kokonaan. Liikunta nopeuttaa keuhkojen puhdistumista.

      • Tottaon

        Tässä on oikeaa tietoa!!!!!!


    • nomoo

      kaikenlaisia urpoja täälläkin manailee.
      tässäpä vähän faktaa tupakoinni lopettamisen jälkeen. kyllä ne keuhkot puhdistuu.

      1. päivä:
      Aloituspäivä. Veren happipitoisuus palautuu normaaliksi. Nikotiinin määrä elimistössä vähenee.
      2. päivä:
      Häkä on hävinnyt elimistöstä. Nyt on vieroitusoireiden pahin aika, mutta tilanne ei tule jatkumaan tällaisena!

      3. päivä:
      Nikotiini on poistunut elimistöstä. Keuhkoputkien supistustila lakkaa.

      4. päivä:
      Pidä tiukasti mielessä omat syysi lopettaa. Muista, että vieroitusoireet ovat merkki elimistösi puhdistumisesta. "Vaikeissa tilanteissa olen elänyt tunnin kerrallaan."

      5. päivä:
      Elimistön puhdistusmekanismit alkavat siivota tervaa keuhkoista.

      6. päivä:
      Haju- ja makuaisti alkaa korjautua.

      7. päivä:
      Viikko takana. Onneksi olkoon! "Ensimmäisen viikon olin rinta rottingilla, todella ylpeä jokaisesta savuttomasta päivästä..."

      2. viikko



      8. päivä:
      Fyysiset oireet kestävät harvoin tätä kauemmin...

      9. päivä:

      ...mutta muita tupakoinnin kiinnikkeitä – tapa, tottumus - joutuu katkomaan pitkään. "Kaikkein vaikeinta on ollut opetella jotain muuta niihin hetkiin, jolloin on tottunut polttamaan".

      10. päivä:

      Edelleen polttamatta – voit olla ylpeä itsestäsi. "...kun takana oli jo kymmenen päivää, joka muuttui pian kahdeksi viikoksi ja sitten kolmeksi viikoksi, alkoi jo uskoa itseensä enemmän".

      11. päivä:

      Kovakin tupakanhimo menee ohi aikanaan.

      12. päivä:

      Halu polttaa heikkenee viikkojen ja kuukausien kuluessa...

      13. päivä:

      ...ja muuttuu helpommaksi torjua.

      14. päivä:

      Kaksi viikkoa! Tästä eteenpäin pitäisi olla jo kevyempää.

      3. viikko



      15. päivä:

      Verenkierto alkaa pikkuhiljaa palautua normaaliksi...

      16.päivä:

      ...usein sen huomaa ensin käsissä ja jaloissa.

      17. päivä:

      "Vain yksi savuke" houkuttaa. Mieti itse kuinka siinä käy. "Tiesin, että se ei ole helppoa, vaatii 'selkärankaa'. Onneksi minä löysin yhä lujemman kohdan selkärangastani jokaisena heikkona hetkenä."

      18. päivä:

      Elimistösi toipuessa takaisin normaalitilaan moni muutoksista tapahtuu sinun itsesi huomaamatta, mutta vähitellen voit todeta, että jaksat enemmän ja että elämä maistuu paremmalta kuin ennen lopettamista!

      19.päivä:

      Kyllästyttää – joutuuko tätä miettimään lopun elämäänsä?

      20. päivä:

      ...ei, mutta olet totuttelemassa muutokseen. Jonkin ajan kuluttua...

      21. päivä:

      ... savuttomuudesta tulee aivan arkinen elämäntapa. "Nykyään nukun hyvin ja liikun melko paljon - olen 'lupsakka' - rauhallinen."

      • enää...

        tämä pitää paikkaansa:

        3. päivä:
        Nikotiini on poistunut elimistöstä. Keuhkoputkien supistustila lakkaa.

        Tuli dokkari telkusta jossa sanottiin että uusimpien tutkimusten mukaan nikotiini itseasiassa varastoituu keuhkoihin ja vapautuu sieltä pitkänkin aikaa.


      • köhisijä

        Meniskin näin. Olin vuoden polttamatta eikä mieliteko kadonnu mihinkään. Toki siis pahimmat viekkarit katos kohtuu nopeesti mutta nicoretten syöjä taidan olla loppuikäni.


      • Anans

        Älä hauku sivistyneitä urpoiks


    • nokkerip

      keuhkot eivät ikinä puhdistu täysin kokonaan jos olet polttanut säännöllisesti pidemmän aikaan

      • fgfgfgsds

        jaa jos mietitään meillä kenelläkään ei ole puhtaat keuhkot jo ilmansaasteiden ja muiden ilman epäpuhtauksien takia ja kyllä keuhkot putsaantuu jos on polttanut ja päättää lopettaa tosin pitkän ajan päästä


    • cancer fun

      Syöpä tulee!

      • sdsdsdsdsds

        syöpä on päässäsi


    • jeesz

      Kyllä puhdistuu, koska kaverini kanssa poltettiin n.2 askia muutamassa päivässä ja seuravana päivänä hänellä oli sydänkuvaukset ja samalla kuvattiin myös keuhkot. Lääkäri sanoi vai että oli tosi puhtaat keuhkot.

      • justjoo..

        2 askista ei niinpaljoa tervaa keuhkoihin tule että ne kuvauksissa näkyisi . Keuhkothan puhdistuvat hieman ja hengittäminen helpottuu muttei terva keuhkoista mihinkään katoa !


    • toope olet

      No miksi ne keuhkot kuvattiin? :D Toope

      • Jeesz

        En itseasiassa tiedä... Ne varmaan vai haluttiin tarkistaa, kaverillani ku noita vikoja riittää :D


    • tässä totuus

      Tupakoitsija on ratkaisunsa tehnyt, keuhkot ei IKINÄ palaudu ennalleen.

      • sfdfdfdfd

        voi voi vaikka tupakoi ole välttämättä ollenkaan vikaa keuhkoissa et tainnu tietää sitä


    • BrunoLosHMR666

      kertokaa tietoa

    • Minä

      Terva poistuu keuhkoista yskimällä pikkuhiljaa. Jos poltat 20 savuketta päivässä 10 vuotta, kertyy keuhkoihisi 6 kiloa tervaa. Sen yskiminen ulos voi kestää pitkän aikaa. Suurin osa tervasta poistuu kehosta tupakoinnin lopettamisen jälkeen.

    • otin selvää

      Keuhkot eivät puhdistu kokonaan täysin, vaan keuhkoihin jäävät pienhiukkaset (PM2.5), jotka näkyvät tummina pisteinä keuhkoissa. Keuhkoilla ei ole mitään mekanismia näiden poistamiseen. Samoja pienhiukkasia saadaan liikenteestä. Pienhiukkaset eivät liene sinänsä vaarallisia keuhkoissa, mutta tupakoinnin aikana ne kulkeutuvat verenkiertoon, jossa niistä on haittaa.

      Tupakanpoltosta saadut hiukkaset voivat kuitenkin olla osin radioaktiivisia, ja radioaktiivinen hajoaminen aiheuttaa radioaktiivista säteilyä keuhkoissa. Tämä lisää syöpäriskiä, varsinkin jos tupakointi on kestänyt kauan ja keuhkoihin on kertynyt paljon radioaktiivisia aineita. Radioaktiivista säteilyä ihminen saa koko loppuelämänsä ajan ja säteily voi aiheuttaa syöpää jossain vaiheessa. Nämä radioaktiiviset aineet eivät koskaan poistu keuhkoista.

      Tupakointi nopeuttaa ateroskleroosia eli valtimoiden rasvoittumistautia, eli toisin sanoen verisuonet tukkeutuvat nopeammin, mikä voi johtaa sydän- tai aivoinfarktiin myöhemmällä iällä. Tämä ateroskleroosi on suuri ongelma, mutta se esiintyy vasta myöhemmällä iällä kun verisuonet ovat tukkeutuneet riittävästi (ne tukkeutuvat myös luonnollisesti, mutta ilman tupakointia hitaammin). Tuota verisuonten tukkeutumista aiheuttavat verenkiertoon kulkeutuvat pienhiukkaset (PM2.5).

      Suurinpana tupakoinnin haittana ovat geneettiset muutokset keuhkojen ja ilmateiden soluissa. Tupakansavun PAH-yhdisteet ja nitrosamiinit (erityisesti) vahingoittavat solujen DNA:ta, mikä saattaa lopulta johtaa syövän syntyyn. Syöpä voi kehittyä keuhkojen lisäksi esimerkiksi kurkunpäähän tai henkitorveen, mutta myös vaikkapa suuhun.

      Tupakointiin liittyvät myös krooninen keuhkoputkien tulehdus ja emfyseema. Näistä emfyseemassa keuhkorakkuloiden seinämät tuhoutuvat lopullisesti ja eivät siis koskaan palaudu. Koko ikänsä tupakoineella keuhkojen alkuperäisestä tilavuudesta voi olla jäljellä esim. enää vain 25-50 prosenttia ja hän joutuu hengittämään happipullosta.

      Silloin kun ihminen tupakoi, hänen keuhkoputkensa värekarvat, jotka poistavat erilaisia haitallisia aineita keuhkoista, lamaantuvat ja katoavat. Tämän vuoksi tupakoivan ihmisen keuhkot eivät puhdistu (mekanismi on tuhoutunut), mutta tupakoinnin lopettamisen jälkeen värekarvat kasvavat takaisin ja yhdessä liman kanssa terva alkaa poistua keuhkoista. Värekarvojen lamautuminen ja katoaminen aiheuttaa sen että tupakoitsijoiden flunssat ovat vaikeampia kuin muilla ja tupakoitsijat sairastavat enemmän flunssaa.

      • vfbvfgfgfgfg

        älä taidan tietää meinaa tunsin tälläisen henkilön tiedän paremmin kuin te joten olette kaikki pässejä


      • 4+20

        eli miksi siis lopettaisin tupakanpolton kun näemmä syöpä tulee joka tapauksessa?


      • perskele

        luulis tonki tietävän että 10 vuotta tupakan polton lopettamisen jälkeen syöpäriski on sama kuin tupakoimattomalla yleensä ja sitä en ymmärrä miks kaikki pelkää kaikista eniten syöpää?


    • Lääketieteen prof

      Jo yksi tupakki voi aiheuttaa keuhkoahtauman tai syövän.

    • MSSS

      täällä on aikamoisia lääkäreitä äänessä kyllä :D

      kun olet ollut polttamatta 2 viikkoa niin keuhkojen toiminta on parantunut jo keskimäärin 10 %.. tämä on hyvä kannustin ( ainakin itselle)


      ja kun olet ollut 1,5 vuotta niin keuhkot ovat jo sen verran puhtaat että siitä ne eivät enää paljoa voi puhdistua enempää...

      JA MITÄ SITTEN JOS NIITTEN KEUHKOJEN VÄRI EI PALAUDU KOKONAAN KOSKAAN ( TÄSSÄ TAPAUKSESSA VÄRILLÄ EI OLE VÄLIÄ :d )

    • 13v

      Olen polttanu n. 1½ vuotta. Suunnilleen 3 askia kuukaudessa. Miten se vaikuttaa elämääni? mm. Keuhkojen toimintaan, elinikään ?

      • fdsgdgdsggfg

        Vaikea sanoa,tapaus kohtausta. Tottakai on mahdollista että seuraava tupakki voi laukaista sinulle keuhkosyövän...


    • Varovaan

      Kerran tupakoitsija, aina tupakoitsija.

    • Allen Carr on äijjä

      Jokainen ihminen pystyy lopettaa tupakan polton ?
      Ne jotka eivät usko lukekaa Allen Carr - Stumppaa tähän, sen avulla yli 10 miljoonaa ihmistä on lopettanut tupakoinnin,itse en uskonut sanomaa kun kannessa luki ''90% lukijoista lopettaa'' luin kirjan epäilevin mutta avoimin mielin ja kokeilin EASYWAY menetelmää sillä tuloksella että lopetin polttelun lähes yrittämättä :O Nyt 3kk on takana savutonta aikaa ja kunto on huomattavasti parantunut, yhtenäkään päivänä en ole edes meinannut koskea tupakkaan, enkä taida loppu elämäni aikana koskeakkaan.

      4 Vuotta poltellut noin 25-28 savuketta päivässä.

    • Huijattuko?

      Lainaus:
      "Terva poistuu keuhkoista yskimällä pikkuhiljaa. Jos poltat 20 savuketta päivässä 10 vuotta, kertyy keuhkoihisi 6 kiloa tervaa. Sen yskiminen ulos voi kestää pitkän aikaa. Suurin osa tervasta poistuu kehosta tupakoinnin lopettamisen jälkeen. "

      Siirryin sähköröökiin 40 v tupakoinnin jälkeen. Nyt kahden vuoden tupakoimattomuuden jälkeen ihmettelen, ettei paino ole pudonnut tuota luvattua 24 kiloa!

    • Aina Savua

      Tupakoimattomat saavat syöpätauteja siinä missä muutkin.
      Tämä on tulos siitä että koska VÄESTÖSTÄ TUPAKOI n.25%
      Ei savulta voi enää täysin välttyä.
      Tupakoiva imee imuuttaa posket lommolla FILTTERIN läpi ja lähellä oleva savuton ilman. Tupakansavu kulkeutuu erittäin helposti satoja metrejä riippuen tuulen suunnasta yms.
      Tupakoitsijoiden savut sekoittuvat ilmakehään jota hengitämme kaikki....

      • Lasse Lehtinen

        Voiko tupakoinnista sairastua syöpään? Tupakka voi olla yksi riskitekijä. Mutta jos se olisi ainut tekijä, silloin kaikki tupakoitsijat kuolisivat aina syöpään, jota ei tapahdu. Ja kukaan tupakoimaton ei taas koskaan kuolisi keuhkosyöpään, jota kuitenkin tapahtuu.


    • Olli Gustavberg

      Lopettelin varmaan 10 vuotta rökaamista. Sitten vaan eräänä päivänä alkoi kyrpimään koko sauhuttelu tosi paljon flunssan ja kuumeen yhteydessä, niin että se seuraava aski on yhäkin ostamatta. Joskus isot asiat elämässä tapahtuvat vähän yllättäen. Vieläkin joskus tekee mieli istua aamukahville sikke suussa, mutta nykyään sille halulle on hyvin helppoa sanoa ei. Suosittelen tätä elämäntapaa kaikille paitsi tämän ketjun idareille, jotka voisivat siirtyä inkarnaatiossa seuraavaan elämäänsä leppäkerttuina.

    • Lopetinjust
    • tuuri.polttelee

      Mulla muutama malluaski jemmassa jos mieli tekee eikä se yksi savuke koukuta

    • lukenut

      Myös passiivisesta tupakoinnista keuhkot tummuvat/mustuvat ja huom keuhkot tummuvat jonkin verran jo yhdestä itse poltetusta savukkeesta tai yhden savukkeen verran hengitetystä tupakan savusta. Ja fakta on että keuhkojen väri ei koskaan palaudu milläänlailla joten älkää nuoret edes kokeilko tai olko tupakan savussa edes ulkotilassa koska keuhkonne ei siitä tykkää. Toi että nuorten tupakointi ja tupakkakokeilut ovat vähentyneet tarkoittaa sitä että nuoret eivät koske tupakkaan mutta silti nekin nuoret tupakoivat passiivisesti eli lähes joka nuorella on mustat keuhkot. Tupakka askeissa lukee että tupakointi vahingoittaa vakavasti sinua ja ympärilläsi olevia. Ja sitten se vielä että ihmisen huokastaessa tai hengähtäessä kuulee äänestä onko kyseisen henkilön keuhkot kärsineet tupakan savusta vai ei

      • Eikuulemustu

        Höpöhöpö. Tuota ei kannata uskoa, nimittäin on ihan tutkittu ettei passiivinen tupakointi edes ole niin paha. Jotta sulle mitään vahinkoa (väriä, syöpäriskiä yms.) kertyisi, niin pitäisi viettää monia tunteja päivässä kuukausien ajan täysin ilmatiiviissä huoneessa, jotta passiivinen tupakointi "tuhoaisi keuhkot". Eihän se mukavaa ole siinä haistella (tiedän kyllä), mutta ei se kerta tai kaksi tai edes enemmänkään muuta keuhkoja mustiksi. Määrä paskaa, jota passiivinen polttaja hengittää on vähemmän kuin itse polttajalla. Lisäksi passiivisena saat paljon enemmän raikasta ilmaa tilalle, kuin polttaja. Että kuule, ei nuorilla sen enempää mustia keuhkoja ole kuin vanhoillakaan.

        (Sitäpaitsi koko ikänsä kaupungissa asuneella on myös yhtä mustat keuhkot kuin 60 vuotta tupakoineella. Pistäkää ihmiset hei ees vähän painoarvoa KAIKILLE keuhkoihin vaikuttaville asioille.)


    • urruiir

      ei kai kukaan oikeesti luule, että keuhkot puhdistuis

    • 1234kinkku

      Poltan 15 savuketta kuukaudessa olen noin vuoden ja olen lopettanut ja keuhkoihin käy virusta kunnkuntoilee mutta en tiedä voiko se olla astma kun mulla semmonenkin löytyy

    • lääkäri.tietää

      Vuoden olet polttamatta niin keuhkot ovat ovatkin puhdistuneet valtavasti

    • kunto42

      Keuhkosyöpä leikkauksen jälkeen kun olen ollut ilman tupakkaa rtg kuvissa näkyy keuhkot paremmin kun savua ei ole ne puhdistuu jo viikossa. hyvin se TERVA ei sieltä minnekkään lähde josta tulee olla huolissaan

    • Vitunaasit92

      Fakta on, että keuhkot puhdistuvat, mutta kurkku ja keuhkot jäävät ikuisesti tummiksi tupakanpoltosta.

    • Anonyymi

      Koko ikänsä ketjupolttaja (vanhempi mies) ja oli keuhkot olleet puhtaat kuvauksessa... Uskoakko?? Aika ihmeellistä, jos näin on..

    • Anonyymi

      Vilkase tuossa purkissa olevaa pumpulia ja aattele ite: fb.watch/iRv-KnI21V/

    • Anonyymi

      Kun mä lopetin niin päätin että jos yhden poltan, poltan aina.

    • Anonyymi

      Jos ollut 50 vuotta ketjupolttaja , siis askikaan ei riittänyt päivässä, niin miten voi olla puhtaat!! Joka näin väittää , valehtelee takuulla !! Kunhan puolustelee ! Hoh hoijaa.... Tupakointi aiheuttaa niin monia sairauksia . Mutta tyhmä jatkaa sauhuttelua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe