huostaanotto ja elatusapu

joiku

Jatkuuko elatusavun maksaminen normaalisti siinä tapauksessa että lapsi otetaan huostaan? Maksua ei kai ainakaan enää suoriteta lapsen äidille?

9

2263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erillinen sopimus

      Huostaanotto ei vapauta lapsen biologisia vanhempia elatusvelvollisuudesta l. molemmille vanhemmille määritellään tulojensa perusteella maksut, jotka tulee maksaa sen kunnan sosiaalitoimeen, joka huostaanoton on tehnyt.

    • Helinä-keiju3

      Eikö elatusavun maksaja voisi hoitaa lapsen silloin kun hänet toiselta vanhemmalta otetaan huostaan, ettei tarvitsisi antaa ulkopuolisille sijareille? Eikö se pitäisi olla ensisijaista.

      • ---------------------------

        entäs jos tämä elatustuen maksaja ei olekkaan syystä tai toisesta soveltuva lapsen kasvattajaksi tai vaikkapa ei halua lasta itselleen???silloin ei paljon vaihtoehtoja ole...eli sijoitus lienee ainoa vaihtoehto.


    • Arjaleea

      loppuu vanhalla tavalla, eli sitä ei saa kumpikaan vanhemmista. Huostaanottoviranomainen määrää molemmille vanhemmille vastaavan hoitomaksun kunnalle joka laskestaan suht. samoin kuin elatusmaksu ja se maksetaan SIIS kunnalle. Perhehoitaja, siis sijaisvanhenpi ei saa mitään elatusmaksuja. Hän saa kulukorvauksen ja hoitopalkkion jonka kunta päättää sijoituksen alussa. Yleensä ne on noin 300-500 € ja verollista tuloa hoitajalle. Lisäksi joskus lapsilisä tulee hoitajalle, ei aina.

      Siis vielä kerran; Elatusmaksut valtiolle, vanhemmille tulojen mukaan maksu hoidosta valtiolle, lapsilisät valtio tai hoitaja, hoitajalle palkkio ja kulukorvaus; yht. noin 500-1000 -verot.

      Ei tän monimutkasempaa, sijaishoitaja saa keskimäärin 500 €/ kk käteen kaikenkaikkiaan. Lisäksi esim. itselläni asumistuki putosi n,150€ joten hyöty on huikea. Ei tällä tienaa.
      Oma lukunsa on perhehoitokodit ja yritykset, niistä en tiedä

      • mummin ystävä

        sijaisvanhemmille maksettava korvaus 1 lapsi kuukausi 500e, niinkö se on?sijaisperheessä on 6 lasta niin se tekee 6x500e on 30,000 e? toivottavasti peruskotiasiat saadaan toimenpiteillä kuntoon , tällä rahamäärällä pitäisi jo tukea lasten oikeaa kotia ja vanhempia.


      • tehtiinkin

        lapsen isä vaati lapseni huostaanotta minulta, täten hänen ei enää tarvitse maksaa minulle elareita. Sai kätevästi ilmaisen hoidon lapsellemme. Suru äidille ja lapselle, mutta mitä siitä, sossukin pitää tällaista isää vastuullisena kun kertoi että lapsen äiti on pähkähullu. Helppo sellaista onkin uskoa, pähkähulluus on aina kuulunut erikoisvarusteluihini.


      • kertolaskuoppi
        mummin ystävä kirjoitti:

        sijaisvanhemmille maksettava korvaus 1 lapsi kuukausi 500e, niinkö se on?sijaisperheessä on 6 lasta niin se tekee 6x500e on 30,000 e? toivottavasti peruskotiasiat saadaan toimenpiteillä kuntoon , tällä rahamäärällä pitäisi jo tukea lasten oikeaa kotia ja vanhempia.

        taisi yksi nolla tulla liikaa. Summa muuttuu käytännössä oleellisesti.


    • kyllästynyt

      kyll kävi vain niin että isältä peritään kaikki elatus maksut vaikka lapsi on otettu huostaan ja on varmaan kaupungin sosiaali toimesta kiinni tää tapaus on ROVANIEMELTÄ jossa sos toiminta täysin ala arvoista

      • Silleen se menee

        Siinä olet aivan oikeassa, että sosiaalitoimesta on kiinni. Jotkin isät ovat jopa halunneet lapsensa huostaan säästääkseen elatusapumaksuissa sekä tapaamisten vähenemisen takia. Tapaamissopimuksen noudattaminen loppuu huostaanoton yhteydessä. Täytyy kuitenkin omata merittiä ja löytää jokin yhteinen teitä molempia motivoiva nimittäjä. Hyvä valinta on lasten äiti. Sossu kehrää kun pidät lastesi äitiä huonona ihmisenä ja tanttaa puolestaan taidokkaana, joka hoitaa lastesi asiat kuten kuuluu. Muista vielä kiitellä huostaanottoa ja sijaisvanhempien osaamista lastesi asioissa. Tekeydy sossulassa vielä pikkupojaksi jota lasten äiti on niin huonosti kohdellut. Niin koska nainen on toiselle naiselle susi.
        Tuommoisia sossutoimia on ihan oikeasti olemassa, tiedä sitten onko teidän. Huostaanottoperusteet voisivat naurattaa suun rikki, ellei niiden tarkoitus olisi mahdollisimman suuri tuhonta.

        Maksamastasi elatusavusta sossulla on velvollisuus kerryttää lapsellesi itsenäistymisvaroja 40 %. Sinulla on oikeus saada kirjanpito jos olet maksajan lisäksi huoltajakin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      285
      3147
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1575
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1301
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1215
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe