AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / opintopisteet

opintopisteet

3 Vastausta 3 276 Lukukertaa
kela vaatii tietyn määrän opintopisteitä per vuosi. jos nyt käy niin, ettei saa kerättyä näin paljon pisteitä, niin mitkä selitykset kelpaavat kelalle? kelan sivuilla lukee esim. omaisen kuolema jne. mutta millä te olette saaneet selitettyä omia huonoja opintomenestyksiä ja saaneet ne läpi?

minä aloitin kesken vuotta opinnot ja on ollut hankala päästä rytmiin mukaan kun on jäänyt syksyn joitakin kursseja käymättä. olin kuitenkin syksyn koulussa kirjoilla mutta olin töissä silloin ja suoritin vain osan kursseista. ja muutama pakollinen kurssi jäi suorittamatta.

lisäkysymys

kuinka tarkkoja ne oikein on noiden pisteiden kanssa, varsinkin ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kohdalla?
joissain yliopistoissahan tuo pistemäärä saa heittää esimerkiksi noin kymmenellä, tietääkö joku miten on lappeenrannassa?
ja sitten yksi kysymys kelan selvitykseen noista opintopisteistä (jos ei siis ole saanut sitä tiettyä määrää), niin kelpaakohan sinne selitykseksi se että aikoo suorittaa kesällä muutaman kurssin ja saisi niistä ne puuttuvat pisteet?

vastaus

"...kelan selvitykseen noista opintopisteistä (jos ei siis ole saanut sitä tiettyä määrää), niin kelpaakohan sinne selitykseksi se että aikoo suorittaa kesällä muutaman kurssin ja saisi niistä ne puuttuvat pisteet?"

Opintojen eteneminen tarkistetaan aina lukuvuoden päättymisen jälkeen syksyllä, joten kesän opinnot ovat jo mukana tarkastelussa. Eri asia toki on, jos kesätenttien tulokset eivät ole ehtineet tulla vielä siihen 31.7. mennessä.

Muihin kysymyksiisi en osaa vastata mutu-tietoa tarkemmin...

ei auta

Itse selitin hyvin asiallisesti omista ongelmistani ja vajaista pisteistä (15op). Laitoin messiin lääkärin todistuksen sun muut mutta ei auttanut, tuki lähti.

Varmaan parin op:n puuttumisen pystyy selittelemään mutta 15 on vissiin ihan liian paljon.
 /   /  /  / opintopisteet

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta