AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Aseenkantolupa takaisin

Aseenkantolupa takaisin

21 Vastausta 4 125 Lukukertaa
Miten saa aseenkantoluvan ja aseen takaisin poliisin huostasta? Kävi niin ikävästi, että eräs kaveri teki minusta rikosilmoituksen (turhanpäiväinen asia - olen syytön) ja poliisi vaati aseen vietäväksi poliisilaitokselle heti tutkinnan alussa. siellä se nyt on.

Mitä aseelle tapahtuu? haluan sen takaisin.

Entä jos kaverin kaveri todistaa väärin kaverinsa puolesta: jos saan syytteen ja sakot, miten saan aseeni takaisin?

pras tapa toimia

on ottaa itse henkilökohtaisesti yhteyttä poliisiin. kun etukäteen varaat ajan juuri tämän ko asian käsittelyyn, niin silloin todennäköisimmin saa tavata juuri viranhaltijaa joka lupa-asiat ko. poliisipiirissä käsittelee/ratkaisee.
näin toimien sinulla on parhaat mahdollisuudet onnistua asiassasi.

otin yhteyttä

Otin yhteyttä poliisipäällikköön. (voiko hän yksin päättää aseeni haltuunotosta?) ase piti jättää heille kunnes he lähettävät noutokirjeen. (jos lähettävät...)

Poliisipäälikkö

Asian, jos hän on sitä mieltä että et ole sopiva henkilö aseen hallussapitäjäksi ase siirtyy valtion omaisuudeksi, sinulla on oikeus myydä se ase sellaiselle henkilölle jolla on jo entuudestaan luvat samanlaiselle aseelle, eli jos löydät sellaisen henkilön jolla on luvat, anna hänelle aseen sarjanumero, sovi hinnasta, ja poliisi antaa tämän aseen sille ko. henkilölle, kirjoitan omasta kokemuksesta. Multa vietiin myös ase vaikka en syyllistynyt ase rikkeeseen enkä rikokseen, mokasin siinä että menin sanomaan poliisille että mulla on 45:nen, olin humalassa poliisiauton kyydissä mutta minulla ei ollut tuo 45:nen matkassa, tämä riitti siihen että poliisi haki pistoolin pois minulta, yritin neuvotella poliisimestarin kanssa asiasta mutta hän oli sitä mieltä että en ole sopiva henkilö aseen haltijaksi, onneksi yhdellä tutulla oli samanlainen 45:nen ja myin aseen hänelle että sain edes jonkin verran rahaa, valtiolle en halunnut asettani antaa.

höpö höpö

Pientä rajaa noihin juttuihin.

Jos aseet otetaan poliisin haltuun vain aselupien peruuttamisen takia, niin aseet eivät mene valtiolle mikäli omistaja ei niitä halua. Niiden omistusoikeus säilyy kokoajan niiden alkuperäisellä omistajalla.

Hän voi ne myydä tai antaa henkilölle joka saa niihin hankkimisluvan - siis aivan samalla tavalla kuin myisi asetta johon on vielä luvat tallella. Sillä ei ole merkitystä onko uudella omistajalla lupia samanlaiselle aseelle vai ei. Mikäli aseiden omistaja ei pysty tai halua etsiä aseille uutta omistajaa, niin silloin aseet menevät julkiseen huutokauppaan josta saadut rahat aseen omistaja saa itselleen. Huutokaupanpitäjä tosin saa vähentää omia kulujaan myyntihinnasta.

Mikäli aseille ei hommata uutta omistajaa, eikä ne mene kaupaksi huutokaupassakaan, niin silloin vasta ne siirtyvät valtiolle korvauksetta.
Aseen täytyy olla melkoinen "raato" mikäli sitä ei kukaan huutokaupassakaan osta.

Aseen alkuperäisellä omistajalla on myöskin mahdollisuus deaktivoida aseet jolloin ne eivät tarvitse lupia ja tällöin hän saa ne takaisin itselleen.

Soitappas

Poliisipäälikölle ja tarkista asia, sen jälkeen tiedät totuuden, tarpeettomatkin aseet on tarkoitus kerätä pois, eli ne siirtyy valtion omistukseen, eli pitäkää jonkinlaista ampukirjaa jossa käy ilmi päivämäärät jolloin olette ampuneet ja ottakaa siihen nimikirjoitus joltakin, tarkoitan käsiaseita, en metsästysaseita kuten kivääriä tai haulikkoa.

Höpö höpö

pidetä. Poliisi itse todistakoon harrastuksen lopahtaneen, jos suullinen kuvaileva selvitys ei riitä. Eikä harrastus lopahda, sitä voi käydä vaikka kerran vuodessa radalla.

Kun ei tiedä

syytetään. Ihan mistä tahansa jutuista ei noin vain oteta asetta pois. Parasta varmaan ottaa yhteyttä NRA:han. Ja kyllä kai poliisi antoi kirjallisen kuittauksen selvityksineen sinulle takavarikoidusta aseesta?

no ei antanu!

Se pollari vaan sano että hän saa tästä pojalleen hyvän aseen kiekkoammuntaan!

mitä tekevät

sinä olet myös epäilty? mitä ne poliisit tekee luovutetuilla aseilla tosiaan?

ei antanut kuittia

Poliisi ei antanut selvitystä takavarikoidusta aseestani eikä kuittia. Olisiko minulla ollut oikeus kieltäytyä luovuttamasta asettani?

Oikeusturvasi

Poliisi voi pitkittää takavarikkoa aivan kuten haluaa. Sitten on vielä kokonaan eri uhkakuva jos tuomioistuinkin pystytään asiassa harhauttamaan. Jos tuo on vaara, niin joko hankit hyvän asianajanajan (ja maksat) tai menetät aseesi.

Oikeutesi

Lueskelin kaikki keskustelunavaukseesi liittyvät tekstit.

Ensinnäkin epäilen koko tarinaasi, sillä poliisi laatii aina takavarikosta pöytäkirjan, ja asianomistaja saa sitä jäljennöksen.

Poliisipiirin päälikkö, tai tehtävään muu määrätty henkilö, vastaa virkavelvollisuudellaan yksin ko. lupa-asioista.
Hänen päätöksestään on asianosaisella oikeus valittaa lääninhallitukseen.

Neuvon Sinua toimimaan harkitusti, siis tavalla jolla se henkilö toimii, jonka haltuu voidaan katsoa ampuma-ase annettavan, siis myöntää hänelle hallussapitolupa.
Luvanmyöntäjällä on velvollisuus aina valvoa sitä, että luvansaaja toimii niiden ehtojen ja normienmukaisesti, jotka luvan myöntamiselle on asetettu. Nämä ehdot ovat normeja, siis laisäädännöllä säädetty, ja näiden normien käyttöä ja valvontaa on yhteiskuntamme ensisijaisesti valvomaan asettanut juuri poliisin.

Vain asialliseti toimien voit asiassasi edistyä. Millään uhon tyylisellä, siis omien oikeutettujenkaan oikeuksien harkitsemattomalla tavalla esiintuomisella ei luvanmyöntäjä voi vakuuttua kyvystäsi "toimia aseenkantajana".

joku manipuloi

joku on manipuloinut poliisipäällikön takavarikoimaan aseeni. täysin mielivaltaista, en ole käyttänyt asetta lainkaan muutamaan kuukauteen. en vieläkään ole saanut mitään kirjallista dokumenttia poliisilta. Huutokaupataanko aseeni tietämättäni?

takavarikko vai haltuunotto

Jos ase on sinulta takavarikoitu, niin sen täytyy liittyä sinun tekemääsi (epäiltyyn) rikokseen, ja siitä on sinulle toimitettu (olisi pitänyt toimittaa) takavarikkopöytäkirja. Jossain vaiheessa prosessia päättävä instanssi ottaa kantaa aseen takavarikkoon ja siihen mitä aseelle tehdään. Takavarikolla on myös määräaika - en nyt muista olisiko se ollut 6 kk, jona aikana tuo päätös tulee tehdä.

Jos ase on haltuunotettu aseluvan käsittelyn takia, niin siitäkin sinun on pitänyt saada kirjallinen todistus, jossa myöskin ilmenee prosessin kulku.

Mikäli et ole saanut takavarikkopöytäkirjaa tai todistusta haltuunotetusta aseesta, niin puhelu poliisipäällikölle ja tiedustelu, että mikä mättää.

Tosin tuo kirjoittamasi juttuhan oli feikki, mutta näin tuo asia poliisihallinnossa suunnilleen etenee.

en oo saanu paperia enkä asetta

Puhelimessa poliisi sanoi, että minun oli tuotava ase heille. en ole vieläkään saanut mitään paperia, en tiedä onko se takavarikko vai haltuunotto. Mutta poliisi pakotti minut silloin viemään aseeni poliisilaitokselle uhkaamalla, että sitten se haetaan yhdessä kotoani.

Kaverin tekemä rikosilmoitus ei liity aseen käyttöön lainkaan. en ole tehnyt mitään sellaista, että aseenkantolupa pitäisi perua. Voi hitsi. menen käymään siellä poliisipäällikön tai lupamyöntäjän puheilla. Mitä sanon? Millä perustelen, että lupa jatkuu?

Mikä on feikki? juttu on niin kuin kerron.

kysy - kysy - kysy....

Etkö sinä hyvä mies (nainen?) osaa ottaa puhelinta käteesi ja soittaa sille tutkijalle tai poliisipäällikölle ja kysyä, että mikä niiden sinun aseiden kohtalo on. Saman asian voi hoitaa myös henkilökohtaisella käynnillä siellä poliisiasemalla.

Jos sinä et kykene noin yksinkertaista asiaa kysymään, niin ehkä sitten on ihan hyväkin asia, että poliisi vei ne sinun aseesi.

kysyin kysyin

sanoivat että haltuunotettu rikosilmoituksen seurauksena - odottavat syyttäjän päätöstä (voi mennä viikkoja) - lupa on harkinnassa perutaanko vai saako takaisin

En ole tehnyt mitään rikettä aseisiin liittyen!!!

Onko poliisipäällikön mielivallasta muita kokemuksia?

kannattaako poliisipäälliköstä

valittaa, turhasta haltuunotosta? Kuka on poliisipäällikön esimies? Miten on käynyt, oletteko onnistuneet itse?

Luvan mahdollisesta epäämisestäkö valitan lääninhallitukseen? Onko joku onnistunut vai onko turha yrittää?
No vietiin minultakin metsästys/rata-aseet toisen katkeruuden ilmoituksen
takia.Valituksen teen Helsingin Hallinto-Oikeuteen.Porvoon poliisi ei ota
kantaa.

tilanne nyt

Kävin poliisiasemalla: en saanut asettani ulos - en kuittia - enkä pöytäkirjaa, tuli melkein tappelu poliisin kanssa.

Muutama päivä myöhemmin posti toi väliaikaisesta haltuunotosta rikosepäilyn vuoksi -päätöksen.

Poliisi odottaa tuomioistuimen päätöstä. Kaveri aikoo harhauttaa tuomioistuinta väärillä todisteilla.

Viikkoja vielä, pitäkää peukkuja ...

Sain aseeni takaisin!

Poliisi soitti yllättäen ja ilmoitti että voin tulla hakemaan aseeni takaisin. Aseeni on jo kotona! Mitään kuittia aseesta en kirjoittanut enkä saanut missään vaiheessa.

Selvitykseni poliisille, että täytän lupaehdot, onnistui: metsästyskäyttö, rata-ammunta, seurojen jäsenyydet, lukittu säilytys jne.

Ase palautui jo ennen oikeudenkäyntiä, jossa kaveri todisti väärillä todisteilla, kuten alussa epäilinkin... Mutta kaikki hyvin nyt, hyvää kesää ja Morjens!.
 /   /  /  / Aseenkantolupa takaisin

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta