AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / aikuiskoulutustuki

aikuiskoulutustuki

5 Vastausta 2 983 Lukukertaa
miten se aikuiskoulutustuki koostuu ja paljonko sitä vois saada? kertoilkaa kokemuksia ja että elääkö sillä perheellinen.

Minä saan

Moi.Tuen suuruus riippuu ihan tuloistasi,ite olin aika pieni palkkainen (käteen n1200-1300 lisistä riippuen) ennen opintovapaalle jäämistä,koulutustukea saan nyt 685 käteen kk.

Mä sain

Kun olin päiväopiskelijana sain noin 850 euroa ja olisin saanut sitä noin 2 vuotta.

Minullekin aikuisopintotukea?

Hei,

Itse olen miettinyt opiskelemaan lähtemistä. Kotona kolme pientä lasta ja tavallisella opintotuella ei siihen pysty. Olin ennen lasten saamista töissä, mistä jäin jo raskauden alkuvaiheessa sairaslomalle (kolmosraskaus), äitiysloman aikana irtisanouduin, koska muutimme eri paikkakunnalle. Kotona olin kaksi vuotta kotihoidontuella. Viime kesänä siirryin työttömäksi työkkäriin. Jos nyt lähtisin opiskelemaan, voinko saada aikuisopintotukea? Minkä suuruinen tuki noi suurinpiirtein on? Tämä olisi aivan mahtava juttu sillä se mahdollistaisi opiskelemaan lähtemisen.

Laskuri

Koulutusrahaston sivuilla (www.koulutusrahasto.fi) on laskuri, jolla voi arvioida mahdollisesti saamansa tuen suuruuden. Tuen suuruus on hyvin yksilöllinen ja samoin sen kestoaika. Tuen lisäksihän voi tehdä töitä ja saada opintolainaa. Joillain edellytyksillä myös asumistuen saaminen on mahdollista. Tietoa asumistuesta saa KELAsta. Koulutusrahaston sivuilla on hyvät, tiiviit ohjeet aikuiskoulutustuesta.
(HUOM. Tuen suuruus lasketaan bruttotulojen perusteella.)
 /   /  /  / aikuiskoulutustuki

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta