Petonen

...

Mitä mieltä olette nykyisellään Petosen asuinalueesta? Tiedän, että sitä ei juurikaan ole arvostettu ja että siellä on sattunut kaikenlaista, mutta millainen se on tänä päivänä? Itse siellä ajellessani olen huomannut sen päällisin puolin viihtyisäksi alueeksi, jossa on suuri keskus kauppoineen kaikkineen. Suurihan se alue taitaa olla muutenkin, joten jos sinnepäin olisi muuttamassa, mitä aluetta suosittelisitte? Onko siellä muuten uimarantaa lähellä..

44

5346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entinen petoslainen

      Suuri asuinalue se on, mutta jos takaisin muuttaisin niin Pirttiin haluaisin, vaikka siellä ei niitä palveluita olekaan, toinen varteenotettava alue olisi Litmanen eli Litamsenkaari-Nuotiokuja jne alue.
      Rauhallinen alue se nykyään on,joskus on sattunut ja tapahtunut ja maine on jäänyt,
      tosin rauhallisuus Pyörön keskustassa riippuu jonkinverran myös Karhunpesän omistajista ja olen kuullut, että nykyiset omistajat ei niin hyviä kurinpitäjiä ole kuin edeltäjät,keitä kuulemma kaivataan.

    • puna-kukko

      Uimarannoista, onhan siellä montakin, suosituin taitaa olla Kirveslahti Pirtintiellä. Mielestäni se on vähän "lasten uimaranta" mutta iltaisin on kiva istua vaikka rannan Majakka-pubin terassilla. Toinen uimaranata, minkä tiedän, on Hulkontien varrella(?) Koiraveden suunnalla.
      Muuten Petosesta, todellakin ihana paikka, asuin Punakukonkadulla, oli mahtavat ulkoilualueet ja maisemat, kaupoille lyhyt matka ainakin siitä.
      Oli vaan pakko vaihtaa maisemaa opiskelun perässä, mutta ei huonoa sanottavaa Petosesta. Juopporemmit ja puistokemistit voi kiertää kauempaakin, jos törmää. Petosen "torilla" ainakin on siistiä ja turvallista, ei juoppoja, koska komeat makupalavartijat kävelevät jatkuvasti kierroksia torin läpi kaupoille. Verrattuna vaikka Neulamäen toriin on tunnelma kyllä kuin herran kukkarossa. Paljon riippuu viihtymisestä, elätkö ns. normaalia elämää, vai oletko rikollinen tai alkoholisti, jolloin kaveripiirit ja porukat aiheuttavat luonnollisesti omia "säpinöitään". Petosen haukkujille suosittelisin oamkohtaista asumista Petosella, ei pelkkää väärien huhujen toistelua.

    • pirttiläinen

      Olemme asuneet Pirtissä 17vuotta ja olemme tällä hetkellä tyytyväisiä alueen palveluihin täällä on hyvät kaupat esim. k-kauppa (hyvä lihatiski)Ja on uimahalli kaikkine palveliuneen(jäähalli kuntosali)
      Kirveslahden uimaranta on suosittua aluetta kesäisin jossA on hyvät mattojen pesupaikat on mankelit ja pelit.
      Pirtissä on hyvä veneranta, jota koko ajan kehitetään.
      Pizzerioita on tarpeeksi ja hyviä hampurilasipaikkoja esim Hulkon kioski.

    • gk.djgdji

      10-vuotta asunneena paras paikka. Uimaranta 200.metrin päässä. Kauppa lähellä. Huippunaapurit. En muuttaisi pois.

      • no tänks!

        Uimarannalla on mukava käyttää lapsia kun vieressä juopot hukuttavat toisiaan ja puukot heiluu.

        Petonen no tänks!

        Mistä muuten johtuu että petoslaiset kulkee pilvipäivinäkin aurinkolasit päässään?


      • Petonen_kuopio_hustler
        no tänks! kirjoitti:

        Uimarannalla on mukava käyttää lapsia kun vieressä juopot hukuttavat toisiaan ja puukot heiluu.

        Petonen no tänks!

        Mistä muuten johtuu että petoslaiset kulkee pilvipäivinäkin aurinkolasit päässään?

        Ne kulkee aurinkolasit päässä pilvipäivinäkin koska ne käy polttelemassa jointit ja petosellahan on paljon narkkareita ja lasit päähän ettei silmien punotusta näe.


    • Kawa_6r

      juu...ihan hyvä paikka on asua.
      ei kannata uskoo tuohon paskaan mitä muut puhuu.
      se on ihan vitun hyvä arvostella paikkaa missä ei oo ees ikinä asunu...
      ite en oo vielä törmänny juoppoihin enkä narkkeihin, mut jos sellasesta elämästä tykkää niin sit suosittelen ennemmin vaik "nepalia"

    • Litmasta

      Asun lähellä Litmasenlampea ja olen tyytyväinen. Bussilla pääsee keskustaan monta kertaa tunnissa, kaupat, posti ja kirjasto lähellä, samoin lenkkeilymaastot ja koirapuisto.

    • pari viikkoa

      sitten pyörönkaarta ja kävi pakosti silmään k.o kadun varsi...täynnä tupakannatsoja, koiran kakkakasoja ja lasinsirpaleita...
      Eikö taloissa ole huoltomiehiä tms..?

      Törkyinen pääkadunvarsi ei ole hyvää mainosta petoselle. Ja ennen kaikkea asukkaiden tulee "katsoa peiliin", tumpata röökinsä lasipurkkiin parvekkeillaan, eikä pudottaa niitä parvekkeelta. Korjata koiriensa jätökset ja kantaa pullonsa ehjinä sinne minne pitää.

    • 41646+6

      Kuopion ydinkeskustassa 12 200 asukasta, Neulamäessä noin 5500 asukasta, Haapaniemessä on 4000 asukasta, Puijonlaaksossa 6400 asukasta, muissa kaupunginosissa alle 4000 asukasta. Petosella 13 700 asukasta joten siellä on myös suhteessa enemmän palveluita kuin pienemmissä kaupunginosissa ja mitä rikollisuuteen tulee niin sekin on suhteellista. Esimerkiksi (väännetään rautalangasta) Lontoon asukasluku on 8,3 milj. ja Helsingin asukasluku on 1,2 milj. pitäisikö siis oletettaa, että Lontoo on välkivaltaisempi paikka kun Helsinki kun siellä tapahtuu enemmän rikoksia kuin Helsingissä? Kaikki on suhteellista.

      • yhdistelitkö kuntia

        Kovin on hatarat tiedot sulla asukasluvuista. Helsingin asukasluku on 616 tuhatta.


      • Pjortto

        Sehän onkin kuopiolainen. Eepä tuo haettoo vaekka mänissii Helsingin asukasluku pieleen ku ee tarvii mualiman navalla muitten asioesta tietee.


    • sdkfjiojgeio

      Onko siellä Petosen kauppakeskuksen alueella enää vartijoita kun silloin harvoin jos käyn esim. kaupassa tai apteekissa niin aina on kovin epämääräisen näköisiä retkuja notkumassa siinä, örisemässä ja kiroilemassa, joskus vaikuttaa että ovat diilaamassa jotain huumeita keskenään eivätkä välitä edes suuremmin piilotella toimintaansa kun raha näyttää vaihtavan omistajaa ja ties mikä muukin...

      Epämääräisen aineksen vuoksi vältän käymästä petosen kaupoissa niin paljon kuin mahdollista, en ollenkaan tunne oloani turvalliseksi siellä.

    • kollijooo

      Sinkkuja petosella?

    • OPIu

      Annakko sukupuolielintä?

    • Hud

      Petosen kaikilta teiltä pääsee Roomaan!
      Testaa vaikka navigaattorillas beibi!

    • Petosen.ammattijuopot

      Työttömillä yleensä on työkokeiluja mutta Petosen pitkäaikaistyöttömillä on työkaljoittelujaksoja...

    • hörhöttää
      • lsdkfkdfkklflks

        Kuka perkeleen idiootti jättää ovet auki ja vielä avaimetkin virtalukkoon kun poistuu autosta ja varsinkin Petosella??!! Tuolle autoilijallekin sakot tyhmyydestä ja huolimattomuudesta. Sama kuin olisi käytännössä luovuttanut auton ajo-oikeudettomalle henkilölle tai sama kuin olisi antanut ladatun aseen sattumanvaraiselle vastaantulijalle käteen!


      • idioottiPetonen

        Petosella sellainen onkin idioottimaisuutta, muualla tuskin niinkään!
        Kyllähän Petosella onkin luovutettu aseitakin miltei kelle vain!


    • näinkävi

      Muute mukavaa aluetta, mitään ei kannata jättää lukitsematta/pihoille, lähtee varmasti.

    • sdlklsdfj

      Onko Petonen osa Kuopiota? Luulin että se on eri aluetta. Aina oppii uutta..

      • jsjshh

        Valitettavasti rakensivat Petosen " tytärkaupungin" kauas korpeen.


    • nopeaaonasiointi

      Petosen R-kioskin ympäristö on juoppojen linnoittama, ettei tahdo uskaltaa parkkeerata edes asiointia varten. Jos kerran kaljaa ja lonkeroa myydään ja kioskin ympärillä juodaan, hommatkaa edes wc. eikö R-kioskilla ole mitään velvollisuuksia? Luulisi olevan kuitenkin niin, että me ns. ei juopot asiakkaat tuomme kassaanne enempi rahaa kuin kioskin ympärillä olevat juopot, niin en tosin tiedä onko asia niin? Mutta kusihaisee, kulmilla, Ja poliisit ajelee vain ohi ja hymyilee, kaipa se on sitä valvontaa.

    • Anonyymi

      Näissä kaupunginosissa tehtiin eniten henkirikoksia ja niiden yrityksiä vuosina 2000-2020:
      https://yle.fi/uutiset/3-11383347

      Neljäntenä Petonen, Kuopio.

      On täysin vastuutonta väittää, etteikö Petosella olisi mitään ongelmia.

    • Anonyymi

      Tarkoitus katsella asuntoa sieltä .

      Hyvät ja huonot puolet mielestäsi ?

    • Anonyymi

      Mikä on petosen some -palvelun nimi?
      - Soossiääliöiden media.

    • Anonyymi

      Ajelin pyörällä yhtenä päivänä Petosella, poliisit sattui ajamaan ohi niin lähistöllä pikkupojat kuin pelästyneenä puhuivat toisilleen että "poliisit tulee..." rupesivat sitten laulelelemaan sitä Turo's Hevi Geen Poliisi, minne sinä meet... laulua.
      Only in Petonen, muualla tuskin olisi paljoa noteerattukaan poliisiautoa...

    • Anonyymi

      siellä on petomaisia naisia nam!

    • Anonyymi

      Pyöräilijät huom! Kun lähestytte takaa pyörällänne lapsia, jalankulkijoita, koiria jne. niin käyttäkää kelloa, niin osataan varoa. Pyöräilijä väistää aina jalankulkijoita ja kellon soittaminen olisi ilmoitus jalkaisin liikkuville, että takaa lähestyy pyöräilijä. Jotkut pyöräilijät osaavat jo tämän, mutta kilpapyöräilijät eivät tunnut välittävän mitään vaan suihkaisevat läheltä ohi kovalla vauhdilla.

      • Anonyymi

        Äänimerkkiä saa käyttää ohituksissa mutta silloinkin vain taajaman ulkopuolella valoisana aikana, ei siis koskaan taajamissa eikä pimeän aikana niiden ulkopuolella.
        Aiheettomasta äänimerkin käytöstä tulee 50 euron sakko myös Petosella.


      • Anonyymi

        Omin voimin kulkevan pyörän vauhti on sen verran hiljainen, että kerkeää kyllä reagoida, mutta eri asia on nuo sähkötehostetut pyörät, jotka ajavat ihan helvetin lujaa pyörätiellä, eikö lie ainakin vähintään 50 km/h vauhtia noilla pelleillä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äänimerkkiä saa käyttää ohituksissa mutta silloinkin vain taajaman ulkopuolella valoisana aikana, ei siis koskaan taajamissa eikä pimeän aikana niiden ulkopuolella.
        Aiheettomasta äänimerkin käytöstä tulee 50 euron sakko myös Petosella.

        Mistäköhän lakikirjasta olet tuollaisen säännön löytänyt? Voi koskea autoja, mutta ei polkupyörien kellon käyttöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistäköhän lakikirjasta olet tuollaisen säännön löytänyt? Voi koskea autoja, mutta ei polkupyörien kellon käyttöä.

        Myös Petosen pyöräilijöiden täytyy noudattaa tieliikennelakia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös Petosen pyöräilijöiden täytyy noudattaa tieliikennelakia.

        Laki ei kiellä pyöräilijää käyttämästä kelloa, kun ohittaa jalankulkijan, päinvastoin kehoitetaan käyttämään sitä paljon enemmän onnettomuuksien välttämiseksi.
        Autojen äänimerkin käytöstä on ihan eri ohjeet, silloin liikutaan autotiellä, ei kävely-ja pyöräteillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laki ei kiellä pyöräilijää käyttämästä kelloa, kun ohittaa jalankulkijan, päinvastoin kehoitetaan käyttämään sitä paljon enemmän onnettomuuksien välttämiseksi.
        Autojen äänimerkin käytöstä on ihan eri ohjeet, silloin liikutaan autotiellä, ei kävely-ja pyöräteillä.

        Lakikirjan lopullinen tulkinta menee korkeimpaan oikeuteen ja sillävälin Petosen turhat äänimerkin pimputtelijat saavat asianmukaiset rangaistukset tieliikennerikkomuksistaan.
        Jos kaikki rikkoisivat lakia samalla tavalla niin mitä tästä kaikesta seuraisi, täyttä anarkiaa vaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistäköhän lakikirjasta olet tuollaisen säännön löytänyt? Voi koskea autoja, mutta ei polkupyörien kellon käyttöä.

        Nämä on niitä pikkusieluisten virkanilkkien keksimiä sääntöjä, milloin polkupyörän äänimerkin käyttö on muuten ankarasti kiellettyä, paitsi 1.4. - 31.3. välisenä aikana, mikäli kuun asento on puolivälissä, on pimeää, ja 2. pääsiäispyhän ja juhannuksen välissä ei ole toukokuun toisena sunnuntaina vesisadetta eikä musta kissa kulje tien yli pyöräilijän edestä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lakikirjan lopullinen tulkinta menee korkeimpaan oikeuteen ja sillävälin Petosen turhat äänimerkin pimputtelijat saavat asianmukaiset rangaistukset tieliikennerikkomuksistaan.
        Jos kaikki rikkoisivat lakia samalla tavalla niin mitä tästä kaikesta seuraisi, täyttä anarkiaa vaan.

        Ja höpö höpö, polkupyörän kellon soittaminen ei ole missään laissa kielletty, jos se teitä Karhunpesän vakio asiakkaita häiritsee, ei maha mittään.


    • Anonyymi

      Mogadishu tai Ringeby.

    • Anonyymi

      On kyllä kumma kun nuo puliukot istuskelee ja ölähtelee kaikenlaista ohikulkeville. Eikö poliisitkaan saa noita kuriin? Lapsenikaan ei uskalla kohta y...

    • Anonyymi

      Onko kalliita asuntoja? Onko vuokrataloja?

    • Anonyymi

      Jynkkä ja neulamäki pitäisi liittää petoseen, koska Petonen on todella mukava paikka. Ne ihmiset jotka sanovat, petonen pitäisi eristää eivät ole asuneet petosella ikinä. Petonen on nostalginen, tuo ihmiset yhteen ja Petosella on mukavia vanhoja ihmisiä. Ja höpönlöpön täällä ei ole narkkareita, eikä rikollisia. Pulirinki on myös myytti, sellaista ei ole olemassakaan! Nuoriso kukoistaa petosella päivä päivältään, ja heidän vuokseen petonen pitäisi laajentaa! Suosittelen ihmisiä muuttamaan 98-nimiseen taloon, osoitteessa pyörönkatu 12. Ihmiset väärentävät kuvaa Petosesta, olkaa parempia!

    • Anonyymi

      Missä on Petosen levottomimmat asunnot?

    • Anonyymi

      Aina kun käyn petosella ystäväni luona kylässä niin kauppojen läheisyydessä tulee kamala vanhan kananmunan ja pierun haju mistähän tämä johtuu?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      4174
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4062
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3884
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2697
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2465
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2064
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2062
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1930
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1599
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1422
    Aihe