AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Oletteko törmänneet vastaavaan?

Oletteko törmänneet vastaavaan?

15 Vastausta 766 Lukukertaa
Nyt parin päivän aikana koirani kuono on turvonnut kun tulemme lenkiltä. Kun olemmen olleet vähän aikaa sisällä kuonoon alkaa tulla pieniä patteja jotka vaan turpoavat ja turpoavat. Lopulta kuono on täynnä isoja kovia "paiseita" ja muodoton. Mistä ihmeestä tälläinen voisi johtua? Voisiko koira olla allerginen esimerkiksi katupölylle tai siitepölylle (jos sitä vielä edes ulkona on)? Koira itse ei ole pateista moksiskaan, välillä hankaa kuonoa tassuilla, ehkä patit vähän kutiavat. Suurempi turvotus menee ohi päivässä, välillä nopeammin jos turvotus ei ole ihan älytöntä. Eläinlääkäri epäili, että tämä kuonon turpoaminen olisi jotain allergiaa. Viime kesänä kuono turposi aivan mahdottoman kokoiseksi eikä kortisonipiikki auttanut mitään.

Kaikki kommentit ja arvailut otetaan mielenkiinnolla vastaan!

Kertoisitko

olisi paljon helpompi auttaa?

Mitä se

muka vaikuttaa jos koira on joillekin puskille allerginen?

Rotu on...

...mäyräkoira.

Siinä

se viittaisi allergiaan. Mäyräkoirilla on sitä havaittu ennenkin.

Eiköhän...

allergiaa ole havaittu kaikilla roduilla ;). Allergiaa minäkin epäilen mutta sitä en tiedä mikä sen aiheuttaa, eli mille koira on allerginen... Siksi kiinnostaisi tietää mikäli jollain on ollut samanlaisia kokemuksia!

Ilmeisesti

allerginen jollekin mille se on yliherkkä.

villi veikkaus

voisiko maantiesuola, jota käytetään talvella jotenkin p
ölistä kevään tullen tiehen kuivuttuaan. mieti mitä yhtäläisyyksiä nykytilanteella on viimekesän allergiakohtauksen kanssa. ruoka, oletko pessyt koiran shampoolla nyt ja viime kesänä, jne.

Olen yrittänyt miettiä kovasti...

... mutta en keksi mitään yhtäläisyyksiä! Ainut mikä tuli ekana mieleen oli matokuuri, mutta sitä en antanut viime kesänä siihen aikaan. Ja nyt tämä kuonon turpoaminen tapahtui torstaina ja tänään, ainut mikä minusta kuulostaisi järkevältä on tuo katupöly, sillä nythän tiet alkavat olla sulat ja kuivat, mutta tuskin sitä viimekesänä oli keskellä kesää normaalia enemmän :(.

tätä veikkaisin

syökö samaa ruokaa, kuin viime kesänä, pesetkö samalla shampoolla, kuin viime kesänä,ym.

en ole vaihtanut...

...ruokaa, enkä shampoota enkä mitään. Tai mitään ei tule ainakaan mieleen mutta kiitos vastauksesta, täytyy yrittää miettiä vielä lisää... :)

Ei varmaan

mulla on ollut mäyräkoira ,joka oli allerginen kananmunalle, sillä tuli myös aina kuonoon suuria patteja.

Veikkaus

Homesieni-itiöt, pahimmillaan keväisin ja syksyisin.

Kiitos :)

Luulen että nyt osuit "Karin" naulan kantaan! Tarkistin juuri että viime kesänä tuo turvotus tuli kesäkuussa, ei nyt ihan kevättä mutta kuitenkin.

meillä

Minun koirani kaiveli maata innoissaan. Puhkui ja puhisi kaivamaana koloon saadakseen paremmin hajut diagnossoitua. Kotona nousi patteja ja kuono turposi muodottomaksi pallukaksi. Turvotus oli jo alkanut laskea kun pääsimme eläinlääkäriin. Kyse oli ampiaisen puremista ja lääkkeenä lepo. Nyt kun on lämmintä niin ampiasetkin heräilevät horroksestaan. Ne pörräävät siellä maakolossa koiraa kiinnostavasti. Maapesiä löytyy metsistä ja niityiltä. Jos koira on kaivellut maata ja nuuskinut syntynyttä koloa, epäilisin ampiaisia.

Meillä ei

varmasti kyse ole maa-ampiaisista, sillä patteja on päivittäin. Luulisi että on myös kipeä jos amppari pistää (minä ainakin luulin kuolevani kun amppari pisti) mutta koira ei arista kuonoa yhtään. Mutta kiitos vastauksestasi!
 /   /  /  / Oletteko törmänneet vastaavaan?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta