AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Sappipotilaan

Sappipotilaan

2 Vastausta 1 375 Lukukertaa
Nonniin !

Kaikkea kivaa sitä pitää(kin) kokea. Tuli juuri koettua päivä, jolloin sappikivet ja rakko poistettiin. Hoito ohjeet ovat ne yleiset - kokeilemalla.

Ohje kuulostaa niin helpolta, mutta yllättävä ruokavalion sopeuttaminen tuntuu pikemminkin ahdistavalta.

Ohjeissa mainitaa, jotta ainakin kala ja kana olisivat sallittuja, kuten myös peruna. Vähän krjistettynä, kaikki muu tuntuu olevan kiellettyä :-(

Mistä sattuisi löytymään kunnollisia reseptejä kanasta- ja kalasta tai muista sopivista ruuista ? Näin alkuvaiheessa, olen kiinnostunut ihan perusresepteistä ilman turhaa brassailua.

Vinkkejä ?

Ei siihen mitään

tarvita. Minulta poistettiin sappi v.93 ja sanottiin vaan että kyllä suussasi tunnet mitä et pysty syömään. Ja toden totta niin siinä kävi. Sellaiset mitä en voi enää syödä maistuu tosi pahalle.
Ei kannata ruveta orjallisesti noudattamaan mitään ruokavalioo, koska luultavasti eteen tulee kuitenkin sellaista mikä ei maistukaan, koska se on yksilöllistä. Esim. joku ei leikkauksen jälkeen ole voinut syödä sipulia, toinen lanttua jne. Vuosien kuluessa maku on pikkuhiljaa korjaantunut ja nyt minulla on enää silakat ja raaka lanttu sellaiset mitä en pysty syömään.
Joten turha pingotus pois ja tee ihan normaalia ruokaa mitä olet ennenkin tehnyt, ja jos ei maistukaan laita muistiin.

sullahan on jo paremmalla puolella

periaatteessa sappirakon poiston jälkeen voit syödä normaalisti, silloinhan kun ne kivet siellä möllötttää, on tärkeämpää noudattaa tarkka ruokavaliota ettei kohtauksia tule.

Eli kaikkea voisyödä kohtuudella ja kokeillen, ja sappipotilaan ruokavalio on kaikille terveellinen. Paljon kuitua, hedelmiä, juureksia, kasviksia (välttäen tietenki suurissa määrin aluksi juuri kaalia, lanttua, herneitä ym. muita jotka aiemmin aiheuttivat kohtaukset) , vähän rasvaa ja käristettyä ruokaa, pienet annokset jne.

Minulle sanottiin, että sappirakon poiston jälkeen kroppa voi aluksi reagoida vanhasta muistista joihinkin oireita ennen aiheuttaneisiin ruokiin, mutta totuttelemalla voi syödä varmaan aika laidasta laitaan.

Itse olen leikausjonossa ja sappi vihoittelee tuontuostakin niin että parempi kun en syö muuta kuin kaurapuuroa ja rasvatonta jogurttia ja appelsiineja. Ne tuntuu kestävän... Toivottavasti leikkauspäivä valkenee pian.
 /   /  /  /  / Sappipotilaan
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta