Pureva koira - mistä apua?

Serafin

Perheessämme on nyt noin 11kk ikäinen koira, Mittelspitzuros. Aivan pennusta lähtien ongelmana on ollut pureminen, toki aluksi täysin normaalia pentukoiran käytöstä. Nyt koirassa on ilmennyt hieman dominoivia piirteitä, kiellot eivät enää tehoa vaan ainoastaan yllyttävät herraa riehumaan ja puremaan, samaa ongelmaa ei ole tullut ikinä vastaan edellisten koirien kanssa. On yritetty vaikka mitä; huomioimattomuutta, sylissä pitämistä (tämä tai muu paikallaan pitäminen ei enää toimi koska koira on niin voimakas ja puree todella kovaa, tulee jopa aggressiiviseksi), yksin jättämistä jne. Johdonmukaisuuttahan tässä tarvitaan, mutta onko nyt jo liian myöhäistä? Hermot kireällä yhdellä jos toisella perheenjäsenellä, hyviä vinkkejä kaivataan. Ja jonkun sanomaan ettei kyseessä ole luonnevika, itse olen varma että koiran pitää vaan ymmärtää kuka on johtaja, mutta kaikki perheestä ei ole tästä aivan vakuuttuneita...:)

Ongelmia myös koiran haukkumisen kanssa, ei tykkää yhtään jäädä yksin joten naapureille esim. koiran sulkeminen yhteen huoneeseen ei lienee kovin mukavaa. Muuten koira on oikein sympaattinen ja energinen otus :) Kun tuon puremisen vaan saisi kitkettyä pois tavalla tai toisella. Ja yleensähän se pureminen alkaa kun koira kaipaa huomiota, ruokaa, ulos tms.

Toivottavasti apua löytyy.

6

4583

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tääältä

      www.kumikana.org

    • MUSTA PÖRHÄKE

      MEILLÄ MYÖS 1,5 VUOTIAS MITTELI UROS JA VIELÄ PENTUEEN NS POMO. PUREMISVIMMA PENNUSTA ALKAEN SAMOIN KUIN SINUNKIN KOIRALLA. TILANNE TÄNÄPÄIVÄNÄ SUHT HALLINNASSA. TÄSSÄ MUUTMA VINKKI MILLÄ MEIDÄN LEX HERRA ON SAATU PALAAMAAN RUOTUUN.

      TOPAKKA OTE KOIRAN POSKIKARVOISTA. SAMAN AIKAISESTI KATSEKONTAKTI JA PAINOKAS HYI-SANA. KOIRA YRITTÄÄ VIIMEISEEN VÄLTTÄÄ KATSEKONTAKTIA, MUTTA EI SAA ANTAA PERIKSI. KATSEKONTAKTIA JA HYI-SANAA JATKETTAVA NIIN PITKÄÄN KUNNES KOIRA AIVAN ""VELTOSTUU" SILLOIN KÄSKY MENNYT PERILLE. TOISTA JOS UUSI PUREMIS KOHTAUS. LAITA KOIRA SELÄLLEEN ON SINUN HELPOMPI HALLTITA JA SAADA KONTAKTI. JÄRKI ON PIDETTÄVÄ MUKANA ETTE VAHINGOITA LEMMIKKIÄSI. EI KOVAKOURAISESTI VAAN NAPAKASTI

      TOINEN VINKKI: MURISE, NÄYTÄ HAMPAITA AIVAN KUIN OLISIT ITSE EMOKOIRA. MIELUITEN NÄMÄ VINKIT TEKEE SELLAINEN HENKILÖ, JOKA ON KOIRAN PÄÄASIALLINEN KASVATTAJA, ELI ALFFAUROS/NAARAS. MUUT PERHEEN JÄSENET PITÄVÄT YHTENÄISEN SELKEÄN LINJAN.

      KOIRALLA ON ERI IKÄKAUSIA, JOLLOIN SE YRITTÄÄ OLLA JA OTTAA VALTAA. VIIMEINEN ELI MURROSIKÄ 12-16 KUUKAUDEN VÄLILLÄ.

      MUUTEN, MILLAISTA PANTAA SINÄ PIDÄT KOIRALLASI?

      TOIVOTTAVASTI NÄMÄ AUTTAA NIIN KUIN MEIDÄN LEXIÄ TÄÄLLÄ SAVON JA KARJALAN RAJAMAILTA

    • koiralta ja tarkkaan

      mitä se sitten vaatii niin sen teet.

      Toisen eläimen kanssa se on helpompi toisen kanssa vaikeempi.

      Kerronpa uroskissassastamme joka hyökkäsi yöllä naamaani, repien silmäkulmani auki, poskeni puhki, ja nenäni toiselle poskelle. Mitenkö reagoin, hämmästyksestä itkin. (väärä reaktio) se teki sen saman uudelleen viikon päästä, ei jäänyt vaihto-ehtoja, ja hain mustan sähköjohdon pätkän ja pyyhin kintuille, ja lujaa, siitä ei mennyt luita poikki, mutta katti oli pankoilla viikon verran.

      Jäi muuten viimeiseksi raateluksi. Kissa oli tuon taistelun tapahtuessa 2v, ja eli ihan täyspäisenä fiksuna (ulko)kissana ilman ongelmia 20 vuotiaaksi ennen kuin kuoli. Ja olimme parhaat kaverit.

    • koira

      Meillä oli pentu koira joka on nyt aikuinen. Se puri yös ihmisiä leikillään. Me teimme silleen että otimme kuonosta tukevan otteen ja puristimme kuonosta, mutta ei niin kovaa että koiraa olisi sattunut. Pureminen loppui aika nopeasti sen jälkeen.

      • Ripa

        Oletko ruippaissut vettä sumupullolla päin kuonoa? Meillä hyit ja puhuttelut eivät auttaneet, mutta vesisuihku naamalle ja sen jälkeen huomioimattomuus tehosi kahdessa viikossa. Rieppumista oli jatkunut 7 kuukautta.


    • Jazzi

      Meillä isorotuinen 9kk vanha uros ulkona yrittää minua kokoajan käsistä purra. Eilen puri miestäni puoli tosissaan käteen. Jatkuvasti etsii pomon paikkaa. Joka päivä sille se pitää näyttää. Lenkkeily minulla vaikeaa hänen kanssaan ,kun yrittää näyttää kaikille kuinka nainen alistetaan. Ulkoilu ei ole kivaa sellaisen kaverin kanssa. . Ruokaakin vaatii aggressiivisella leikillä.Muuten tosi ihana ,valoisa ,energinen lasten kaveri, vaikka kiusaa lapsia varastelee lelut yms.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      252
      2374
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1794
    3. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      168
      1505
    4. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      328
      1493
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1045
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      82
      907
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      785
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      176
      770
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      203
      712
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      710
    Aihe