AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Sykemittari ja flimmeri?

Sykemittari ja flimmeri?

9 Vastausta 1 731 Lukukertaa
Olisiko avuksi hankkia sykemittari kun on flimmeri jota ei oikein tunnista? Tuntuu aina hullulta kaivaa verenpainemittaria esiin sykettä seuratakseen. Onko kellään, onko apua?

ei kannata

seurata sykettä jos ei ole mitään vikaa.. itse alotin seuraamaan ja siihen jäin melkein koukkuun ja alkasi tulemaan tykytyksiä ja sun muita pelkoja.

syketason

sykemittari on hyvä. Itselläni on lokakuusta flimmeri pysyvänä rytminä. Lisäksi tuli vielä kilpirauhasen liikatoiminta. Sykettä rauhoittavan lääkkeen annoksen asettelemisessa sopivaksi ainakin on apua. Keskisyke, minimi ja maksimi on ihan hyviä tietoja. Ikäänkuin "karvalakkimalli holterista". Kun flimmeri tuli kohtauksittain, ei sykemittaria vielä ollut. Jos flimmeriä ei olisi muuten varmaksi tuntenut, siitä olisi ollut helppo varmistaa. Ei siitä miittaamisesta saa tietenkään mitään elämäntehtävää tehdä, apuväline, josta voi sydänpotilaallekin olla hyötyä.

Älä

En kyllä suosittele sykemittarin ostamista. Menee muuten pian jatkuvaksi sykkeen kuuntelemiseksi. Kyllä se pumppu siellä sykkii seuraamattakin.

Microlife

Onkohan Dr. itse kärsinyt flimmeristä? Outo neuvo ja tuskin lääkäriltä.

Ihan fiksu ajatus - olen muuten käsittänyt, että Microlife myy jotain rytmihäiriön tunnistavaa verenpainemittaria. Tietääkö joku enemmän?

Flimmeri

Flimmeri voisi puhua " toiseksi parhaasta rytmistä" Sen kanssa on vaan elettävä. Jos se ei tunnu niin miksi sitä pitäisi seurailla. Jos flimmeri muuttuu takykardiseksi ja alkaa haitata elämää voi silloin mennä lääkäriin laskemaan syke taajuutta.

Verenohennuslääke ei käytössä?

No tuo toiseksi parhaasta rytmistä puhuminen on aika vanha juttu.. jos tällä henkilöllä ei ole verta ohentavaa lääkitystä, on flimmeristä ihan vaaraakin. Osalla flimmeri kuitenkin pyritään kääntämään ja tarpeeksi monen käännön jälkeen päädytään ablaatioon. Kaikki eivät siis tämän vaivan kanssa joudu loppuelämäänsä elämään

joooo

Kyllä verenohennuslääke määrätään ( tai ainkin pitäisi ) jos flimmeriä ei saada käännettyä. Mutta nyt oli kysymys sykkeen seuraamisesta. Edelleenkin jos se on oireeton niin mitä sitä seuraamaan. Kerroppas mulle syy miks sykettä pitäs kotona alkaa seuraamaan? Mitä hyötyä siintä on? ( jos flimmeri on oireeton ja rauhallinen )

tavallinen mittari

Ei siihen mielestäni mitään erityisesti rytmihäiriöt tunnistavaa mittaria tarvita; ihan tavallisella verenpainemittarilla kyllä kuulee rytmihäiriöt. Mittari piippaa tasaisesti, jos ei rytmihäiriötä ole. Esim. lisälyönti kuuluu pidempänä välinä ja flimmeri sekavina piippausäänen rytminvaihteluina. Myös mittarin näytöllä sydämensykkeen tahtiin vilkkuvasta sydänmenkuvasta näkee, mennäänkö tasaisesti vai ei.

mittariflimmeri

Kyllä ne rytmihäiriöt tietysti pulssimittarillakin toteaa, jos ei niitä muuten tunnista. Ittse sain pulssimittarin lahjaksi ja meinasin viedä huoltoon, kun se ei näyttänyt lukemaa. Vika olikin pumpussa, ja pulssimittari ei pystynyt laskemaan keskiarvoa sykkeelle, kun flimmeri oli päällä. Piippaus kyllä kertoi sekavan rytmin. Mittari ei tietystikään kerro, mikä rytmihäiriö on kyseessä, mutta häiriön kyllä huomaa.
 /   /  /  /  / Sykemittari ja flimmeri?
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta