AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Pölynimuritesti

Pölynimuritesti

16 Vastausta 14 786 Lukukertaa
Tänään ilmestyi Kuluttajalehti ja siellä on testattuna 19 pölynimuria. Ja tuloksen tiedätte melko varmasti, mikä merkki valtasi 1, 3 ja 4 sijan, Miele.

2.,5.ja6. sija meni Dustmakerille

Onkohan myynnissä suomessa....

Täytyypä hankkia

tuo lehti ihan sen takia, että näkee, että onko se tehty samalla tyylillä kuin pesukonetestikin...

eli tarkoitat

mitä?

Noh,

se pyykinpesukonetesti nyt oli tehty vähän sinneppäin noin useissakin kohdin.

Tuli tuo imuritesti hankittua. Teksti on tehty huolellisemmin, kuin pyykinpesukonetestissä, pisteytyssysteemi nyt on mikä on.

Samalla tavalla

Kyllä ne testit on samalla tavalla tehty niin pesukone- kuin imuritestissäkin. Saatuja tuloksia on vertailtu molemmissa tapauksissa monipuolisesti ja otantakin on ollut todella kattava. Jos oma merkki ei menesty testissä hyvin, ei se ole testin vika.

Hah

Se on ihan sama kuinka LG Kuluttajalehden tai muun lehden testissä menestyy. Ostettu mikä ostettu ja kone käytetään loppuun - meillä se ainakin vielä vielä toimii kunnolla.

Mitä itse pesukonetestiin tulee, niin tästä on keskusteltu ennenkin - sovitaanko, että ollaan sovussa eri mieltä testin laadusta. MINUN mielestäni pesukonetesti oli tehty huonosti, pisteytysjärjestelmästä en pidä vieläkään (pölyimuritestissäkään), mutta tekstisisällöltään imuritesti oli parempi - siis MINUN mielestäni. Sinä voit aivan rauhassa pitää oman mielipiteesi.

Pisteytyksestä

Itselläni ei ole mahdollista saada käsiini mainittua lehteä, joten kiinnostaisi pieni lisäinfo. Mitkä mallit ja millaisin plussin ja miinuksin ym.

Toisaalta kun kritiikkiä annetaan, joka itsessään aivan ok, niin olisi kuitenkin oikeudenmukaista sekä objektiivistä perustella ja yksilöidä se mihin oma näkökulma perustuu. Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä.

Voisitko yksilöidä miksi ko. pistetystapa ei mielestäsi ole tasapuolinen ja kohdallaan?

Miten se mielestäsi olisi tullut painottaa ja miksi, sekä millaisen lopputuloksen se oli antanut?

...

Pisteytyksestä

Pisteytyksen tasapuolisuutta en sinänsä epäile, ja loppupisteetkin on varmaankin laskettu oikein. Vika vaan on siinä, että Kuluttaja-lehti itsekkin myöntää pyöristävänsä pisteet lähimpään puoleen pisteeseen. Näin kaikki laitteet,jotka ovat saaneet pisteensä 2,25 ja 2.74 väliin, saavat taulukkoon 2,5 jne. Näin lukijan on mahdotonta laskea loppupisteitä osapisteistä siten, että saisi edes lähelle saman tuloksen kuin lehden käyttämä tietokoneohjelma. Samalla omien painotuksien mukaisen loppupisteiden teko on käytännössä mahdotonta - tulos on liian karkea.

Seuraava perustuu muistiin, enkä ole nyt tarkastanut asiaa ao. Kuluttaja-lehden numerosta, joten jos joukkoon on eksynyt virhe, niin pyydän sitä jo etukäteen anteeksi:

mitä erityisesti pyykinpesukonetestiin tulee, niin siinä esimerkiksi LG:n loppupisteitä rajoitettiin vaatimattoman pesutulospisteiden takia, vaikka muiden osapisteiden perusteella ao. kone olisikin ansainnut paremman loppupistepotin. Perustelu sinänsä on ymmärrettävä - pesukoneen tärkein tehtävä on kyllä pestä pyykki puhtaaksi. Samaan aikaan lehti kuitenkin tekstiosassa muistaakseni myönsi, että kaikki koneet pesevät normaalilikaisen pyykin puhtaaksi. Tämä pistää ainakin meikäläisen miettimään, että oliko tuo LG:n loppupistepotin rajoittaminen pesutulospisteiden sittenkään ihan perusteltua - jos kone kuitenkin pesee pyykin puhtaaksi ja kompastuu sitten erityslikaisiin vaatteisiin. Olisi ehkä kannattanut pisteyttää erityislikaisten pyykkien peseminen erikseen. Ja ainakin meillä käytetään tahroihin tahranpoistoainetta. LG on kuitenkin ainakin meidän mielestämme osoittautunut helppokäyttöiseksi, tietysti emme ole kokeilleet muita testattuja koneita kotioloissa, joten vertailupohja puuttuu.

ASIA VIRHEITÄ

Olen kyllä eri mieltä tuloksista, tulokset ovat kyllä tarpeeksi tarkkoja. Aika mahdotonta esimerkiksi arvioida puhtaustulosta arvosanoilla 2,25 tai 2,34, tai onko pyykki ryppyistä 2,74 vai 2,82 edestä. Tässä kohdin testitulokset menisivät kyllä todella pieleen, vai oletko eri mieltä??

Ja toiseksi, kun testi on tehty, ja lukemat on laskettu, kyllähän toimitus niitä moneen kertaan on tarkistanut. Kuka siitä hyötyisi, että julkaistaan väärennettyä/ väärää tietoa??
Olen sinulle monesti sanonut, että pyydä ihmeessä toimituksesta tarkat arvot, niin voit sitten tarkistaa lukemia mielesi mukaan.

Kolmanneksi, kun testiä suunnitellaan, tehdään jo tässä vaiheessa selkeä kaava, miten lopputuloksia lasketaan ja millä painotuksilla. Ja kyllä nämä painotukset ovat ihan samat kaikilla testiin osallistuneilla koneilla. Siis uudestaan: kaikki testatut koneet käyvät samanlaiset testin läpi ja saatuja tuloksia lasketaan samoilla painotuksilla ja tästä muodostuu siis lopputulos.

Eli sinun kommentissa oli asia virhe. Ei Lg:tä tai mitään muutakaan pesukonetta suosittu tai syrjitty, testitulokset ratkaisivat asian.

Jos sinulla on vielä kysyttävää tai epäselvää testistä, autan sinua mielelläni sen tulkitsemisessa.

Lukutaitoa peliin!

En epäile pyykinpesukonetestin puolueettomuutta sinänsä, vaan ihmettelin vain sen joitakin yksityiskohtia ja raportointitapaa. Kyllä lehdessä pitäisi julkaista riittävät tiedot testistä, jotta lukija voi tarvittaessa vaikka tarkistaa siitä lehden julkaisemat loppupisteet, ei niitä mistään toimituksesta tarvitse tilata erikseen! Ja jos osapisteet julkaistaisiin vaikkapa kymmenyksen tarkkuudella (joka olisi yhtä selkeää, kuin puolikkaankin tarkkuudella), niin silloin tällainen lasku olisi mahdollista. Ja silloin olisi mahdollista rakentaa omiakin painotuksia, eikä tarvitsisi sokeasti uskoa kaikkea lukemaansa (kuten eräät). Ja toisaalla lehdessäkin on selkeästi kerrottu, että loppupisteet lasketaan TARKOISTA tuloksista, ei puolen pisteen tarkkuudella ilmoitetuista arvoista, jotka lehdessä julkaistaan. Asiavirheitä ei siis vastauksessani ollut, olipahan vaan erilainen näkemys asiasta kuin lehdellä tai edellisellä keskustelijalla. Se lienee sallittua?

Ja jos julkaisisivat osatestien tulokset hiukan tarkemmin (esimerkiksi kymmenysosan tarkkuudella), niin silloin jokainen voisi arvioida tarkemmin ao. koneen sopivuutta juuri itselleen, eikä tarvitsisi luottaa vain toimituksen painotuksiin - ihmisten tarpeet kun ovat erilaisia.

Kyllä testi nykyisessäkin muodossaan on tietysti samanlainen kaikille koneille, mutta raportointitapa on epätarkka. En ole siis väittänyt, että jotain pesukonetta olisi Kuluttaja-lehden testissä varsinaisesti syrjitty, kuten väität. Ihmettelinpä vaan miksi ensin toteavat, että kaikki hoitavat hommansa, ja sitten kuitenkin esittävät toista... sekin lienee sallittua, vai?

Ja kuten myös sanoin aikaisemmin, niin ollaan vaan rauhassa eri mieltä testin laadusta. Kyllä sinä saat ihan rauhassa uskoa testeihin ja teksteihin aivan sellaisina kuin sinä ne luet. Ja minä samoin.
Luin Tekniikan Maailman imuritestin 2013, voittaja Electrolux Ultra One.

Onko kellään kokemusta, kiinnostaisi hankkia ko. laite,kun entinen ,vuositakaperin hankittu 99€ imuri on imuteholtaan täysi susi.
Muutamasta electrosta on kokemusta, myös kolmesta tai neljästä imurista - laskentatavasta riippuen.

Ihan hyvin imevät, melutaso on ainakin omissa suhteellisen alhainen. Ainut vika on yleinen muovisuus ja heppoisuus. Hajoavat herkästi. Pidä huolta, että takuu on pitkä... Kolme imuria olen ostanut, yhden vaihdoin kertaalleen kokonaan, kahta muuta vaihdettiin kolmen vuoden aikana useaan otteeseen osa kerrallaan.
H&H Myy 199 € käteishintaan. Takuu aika houkuttava eli 2 vuotta.
Tuo laatu,kuitenkin pelottaa. Tyttäreni Miele, hintaluokaltaan muistaakseni 250€ luokkaa on toiminut loistavasti lähes 4 vuoden ajan ja imee loistavasti,mutta aika kovaääninen on.
Omani ostin gigantista. Muutamalla kympillä takuu piteni viiteen vuoteen. Yhdenkään E:n imurin kanssa en ole tuota joutunut katumaan, eli jokainen on hajonnut vähintään kerran ennen kuin viisi vuotta on ollut täynnä...

Miksi silti ostan niitä? Koska ne ovat imureina ihan hyviä ja tulevat kustannustehokkaiksi. Uusien osien saamisessa voi mennä useampi viikko, mutta kun vaihtavat koko laitteen, löytyy yleensä hyllystä (rikkaimuria ei viimeksi ollut, mutta enpä siitä kyllä pitänytkään niin otin lahjakorttina).
Sielä samasta liikeestä ostin television. En ollut tyytyväinen,sain vaihtaa ilman mitään "meriselityksiä uuteen . Olisi pitänyt uskoa myyjään, kun hän kertoi hertseistä. Seuraavassa televisiossa on kuitenkin Ambilight-taustavalo.
Nu erektioluksin muoviset kahvat ja suulakkeet hajoaa. Muovia ne kait on muillakin, mutta....
 /   /  /  / Pölynimuritesti

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta